הים הקריבי – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ ←‏קישורים חיצוניים: תבנית:רשימת ימים
מ ←‏לקריאה נוספת: הגהה, replaced: דיוויד ← דייוויד באמצעות AWB
שורה 30: שורה 30:


== לקריאה נוספת ==
== לקריאה נוספת ==
* דיוויד דובילה, '''יהלומי הכתר של הים הקריבי''', [[נשיונל ג'יאוגרפיק]], גיליון 221, אוקטובר 2016
* דייוויד דובילה, '''יהלומי הכתר של הים הקריבי''', [[נשיונל ג'יאוגרפיק]], גיליון 221, אוקטובר 2016


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־23:21, 30 בדצמבר 2017

תבנית:ימה

הים הקריבי הוא ים בין-יבשתי מדרום למפרץ מקסיקו, חלק מהאוקיינוס האטלנטי. הוא תחום במדינות ונצואלה, קולומביה ופנמה מדרום, קוסטה ריקה, ניקרגואה, הונדורס, גוואטמלה, בליז, ומדינת יוקטן במקסיקו ממערב, קובה, האיטי והרפובליקה הדומיניקנית, ג'מייקה ופוארטו ריקו מצפון והאיים האנטילים הקטנים ממזרח.

שטחו של הים הקריבי 2,754,000 קילומטרים רבועים. הנקודה העמוקה ביותר היא תהום קיימן המצויה בין קובה לג'מייקה ועומקה 7,686 מטרים.

בשם "קריביים" נקראים הים הקריבי והאיים שבו, כגון קובה, היספניולה, הוא האי עליו נמצאות האיטי והרפובליקה הדומיניקנית, פוארטו ריקו, ג'מייקה, איי בהמה, טרינידד וטובגו ועוד איים קטנים רבים נוספים. איים אלו ידועים כאיי הודו המערבית או האיים הקריביים.

מקור שמו של הים הקריבי הוא באינדיאנים בני שבט הקריב, ששכנו בו. האירופאים שהגיעו לאזור ראו אותם כלוחמניים ואפילו כקניבלים, מילה שהוכנסה לשימוש בעקבות כינוי אחר של בני הקריב, קניבה.

הים היה ידוע לשמצה עקב פעילות ערה של שודדי ים במאות ה-16, ה-17 וה-18. שודדים אלה כונו שודדי הים הקאריביים. במלחמת העולם השנייה פעלו צוללות הגרמנים גם בים הקריבי על מנת לשבש העברת נפט מוונצואלה.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים


ערך זה הוא קצרמר בנושא גאוגרפיה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.