מחלוקת בנושא תוכן - מחלוקת בנושא תוכן הערכים היא מחלוקתלשם שמים. האופן הנכון ביותר להכריעה הוא באמצעות מקורות איכותיים. לרוב, המחלוקת נובעת מאידיאולוגיה, ולא מסתירה בין מקורות. לעיתים נימצא בקונפליקט פנימי בין אמונה לבין מקור, ועל המקור לעולם לצאת כשידו על העליונה.
חשיבות אנציקלופדית - מדד החשיבות הוא מאבני היסוד של העשייה הוויקיפדית. חשיבות אינה דבר מוגדר, וישנו תחום אפור רחב. האופן הנכון ביותר להסיק חשיבות הינו באמצעות פרופורציות. היעדר פרופורציות פוגם ביכולת השיפוט, ועל כן יש לשאוף ליצירתן.
קדמוניות מקור - לעיתים ניתקל בכתבה אודות תוכן אקדמי, בה מידע חשוב ורלוונטי. לעולם יש לציין את התוכן האקדמי כאסמכתה, ולא את הכתבה.
שקיפות מקור - יש להעדיף מקור גלוי ונגיש, ולאתר ולמחוק מקורות חסויים ו/או שאינם ניתנים לאימות.
סיפר - לכל אדם סיפר דרכו הוא רואה את העולם. כעורכים, עלינו לשאוף לכיול עם הסיפר הרשמי[1] או להצגת כל הסיפרים[2] . ככל הניתן, עלינו להימנע מהחדרת סיפר לכתיבה.
האט ער געזאגט - אנשים מדברים, הרבה. כשאדם אומר דבר מה, יש לנשום עמוק ולהמתין זמן מה לפני שדנים בהכללת האמירה בערך. מרבית האמירות יתבררו כחסרות חשיבות לאחר זמן מה.
חופש השיח - זהו מיזם שיתופי. המקרה היחיד בו נכון למנוע מאדם לשוחח[3] הוא כאשר מדובר בטרול ו/או באדם העובר על חוקי המדינה. הדרה משיח חוטאת למטרתו של המיזם הזה.
זה לא אישי - אין להתייחס לזהות העורכים השונים בעת מחלוקת בנושא תוכן, אלא לתוכן בלבד[4].
^היכן שהוסמך גוף מסוים להכתיב כזה. למשל: את הסיפר אודות עבירות מכתיב בית משפט.