שגיא כהן
שגיא כהן (נולד ב-8 בפברואר 1960) הוא עיתונאי, פרשן כדורגל בערוץ הספורט ומבקר מסעדות של עיתון "הארץ".
שגיא כהן נולד בנתניה. בצעירותו היה שוער בקבוצת הנערים של מכבי נתניה. בנוסף לעבודתו כפרשן ספורט, משמש גם מבקר מסעדות, המפרסם החל מ-2010 בכל סוף שבוע במוסף גלריה של "הארץ" (לפני כן פרסם במשך שנים במוסף "סופשבוע" של "מעריב"). בנוסף לכך יש לכהן דוקטורט בהיסטוריה של המדע. בעבר הוא שימש כחוקר באוניברסיטת תל אביב. פרסם מספר ספרים, בהם "הבושמנים" (בהוצאת גוונים). כהן נשוי.
ב-2015 נקרא על שמו המין Tucetona saggiecoheni של צדפה כאות תודה על עזרתו בתהליך הזיהוי[1].
בפברואר 2021 נקלע לסערה ציבורית לאחר שהתבטא כלפי שחקן הפועל באר שבע, ז'וזואה פשקיירה, אשר לכאורה ירק על שחקן יריב במהלך משחק. כהן התבטא בתוכנית חדשות הספורט בערוץ הספורט "השחקן למד זאת מהתרבות המקומית". הדברים עוררו סערה ציבורית כיוון שהצטיירו כגזענות כלפי תושבי הדרום[2]. בנוסף, מועדון כדורגל הפועל באר שבע דרש מערוץ הספורט להשעותו מכל פעילות[3]. כהן מצידו טען ואמר שלא התכוון לתושבי הדרום אלא התכוון לכלל התרבות במדינת ישראל.
מספריו[עריכת קוד מקור | עריכה]
- מדריך מפה למסעדות הטובות בעולם, הוצאת מפה, 2003
- הבושמנים, הוצאת גוונים, 2009
קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]
הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- ^ צפריר רינת, מין חדש של צדפה נקרא על שם מבקר המסעדות שגיא כהן, באתר הארץ, 19 בפברואר 2015
- ^ שדר ערוץ הספורט קוטל את תושבי באר שבע, שלא נשארו חייבים. אלונה ברקת: "תתבייש, גזענות 2021", Ice
- ^ יניב טוכמן, בבאר שבע דורשים להעניש את שגיא כהן: "זו גזענות", הפרשן הגיב: "התכוונתי לכולנו", באתר וואלה! ספורט, 3 בפברואר 2021