יוניסטרים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יוניסטרים
מרכז יזמות יוניסטרים בעפולה
מרכז יזמות יוניסטרים בעפולה
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מטה הארגון ראש העין עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 2001–הווה (כ־23 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
unistream.co.il
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

עמותת יוניסטרים (Unistream) היא עמותה ישראלית שמטרתה להגביר את המוביליות החברתית והכלכלית בישראל באמצעות הכשרת בני נוער וצעירים, שאינם חשופים להזדמנויות, לפרוץ את תקרת הזכוכית, ליזמות עסקית וחברתית כאמצעי למימוש יכולותיהם, ובכך לשנות את מסלול חייהם ואת פני מדינת ישראל. מנכ"לית העמותה היא יפעת בכור.

רקע להקמת העמותה[עריכת קוד מקור | עריכה]

רקע ונקודת הזינוק[עריכת קוד מקור | עריכה]

העמותה הוקמה בשנת 2001 על ידי היזם ואיש העסקים רוני צארום, יזם ואיש עסקים, אשר גדל בעיר רמלה וזיהה כי באפשרותו לסייע בצמצום פערים על ידי יסוד והובלה של עמותה, אשר תאפשר לבני נוער המגיעים מפריפריה כלכלית וחברתית להכיר, להיחשף ולהתנסות בתהליכים יזמיים עסקיים ובכך לקחת חלק בעשייה עסקית ולהשתלב בקהילה העסקית בישראל.

חזון העמותה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שינוי חברתי בישראל באמצעות הכשרת בני נוער וצעירים מהפריפריה למנהיגות ויזמות עסקית וחברתית, הקניית ידע, ניסיון יזמי מעשי, ארגז כלים מגוון הכולל כישורים רכים, כישורי המאה ה-21, כישורים טכנולוגיים וכישורים ניהוליים.

העיקרון המנחה הוא שכאשר מציידים בני הנוער בכלים יזמיים ועסקיים ומקנים להם מיומנויות שיוכלו לפתח ולמנף, ניתן לסלול את דרכם מהשוליים אל מרכז החברה כאזרחים תורמים ומשגשגים, ובמקביל ליצור מעגלי השפעה רחבים יותר.

תחומי עשיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

יוניסטרים עושה שימוש בפלטפורמה של חינוך ויזמות על מנת ליצור מוביליות חברתית כלכלית ולעצב מחדש את עתידם של מאות בני נוער בכל שנה. תוכניות יוניסטרים מלוות את המשתתפים בהן החל מגיל התיכון ועד שנות ה-30 לחייהם ובכלל זה השתלבות מוצלחת בשוק התעסוקה בדגש על מגזרי ההיי-טק והפיננסים.

יוניסטרים מפעילה 150 קבוצות נוער בהן לוקחים חלק 3,500 משתתפים ב-75 יישובים סה"כ.

בליווי צמוד של כ-4,500 מנטורים - אנשי עסקים ויזמים שלוקחים חלק קבוע בפעילות העמותה – מקימים בני הנוער במסגרת יוניסטרים חברות הזנק ומפתחים מיזמים עסקיים על כל השלבים והתהליכים הכרוכים בכך. כפועל יוצר רוכשים בני הנוער כישורי יזמות, הבנה עסקית כישורים 'רכים'[דרושה הבהרה], כישורי מנהיגות ומצוינות, ביטחון עצמי. כישורים אלו מאפשרים לבני הנוער לפרוץ קדימה ולכייל מחדש את מסלול חייהם - החל מהישגיהם בלימודים, מעורבות חברתית בקהילה, שירות משמעותי בצבא, לימודים גבוהים, דרך בחירת מקצוע, וכלה בהשתלבות מוצלחת בשוק העבודה.

יוניסטרים מפעילה מספר תוכניות:

  1. מכשירים היום את מנהיגי העתיד – תוכנית הפועלת ב-21 מרכזי היזמות של יוניסטרים הפועלים ב-20 יישובים בארץ, בתוך מרכזי יזמות טכנולוגיים שייסדה העמותה, בקרב כ-1,000 בני נוער. התוכנית היא תלת שנתית ומשלבת 3 עולמות תוכן: יזמות עסקית, יזמות חברתית ומנהיגות. התוכנית מהווה מקפצה משמעותית לחיים של עצמאות כלכלית והצלחה עסקית.
  1. Start-Up Now – תוכנית חד שנתית בשותפות אסטרטגית עם הרשות לחדשנות המכשירה 1000 בני נוער בגילאי 13–18 ב-60 יישובים מדי שנה, ליזמות עסקית. במסגרת התוכנית הפועלת בבתי ספר ומרכזים קהילתיים שונים, מתנסים החניכים בהקמת חברת הזנק על השלבים והתהליכים השונים הכרוכים בכך, בליווי וייעוץ של מאות אנשי עסקים אותם פוגשים בני הנוער על בסיס שבועי.
  1. Fast Forward to ICT - תוכנית הזנק לקריירה לבוגרי העמותה בשותפות עם בנק JP Morgan Chase, קרן קלארידג' וקרן גנדיר, הפותחת בפניהם הזדמנות להתחיל מסלול קריירה משמעותי באמצעות השתלבות בחברות בישראל בתחומי ההייטק והפיננסים. לתוכנית מספר מרכיבים עיקריים: השמת בוגרים סטודנטים ואקדמאים בחברות היי-טק ופיננסים, ייעוץ קדם אקדמי, הכשרה מקצועית במקצועות טכנולוגיים, השקעה, ליווי וקידום חברות הזנק של בוגרים.
  1. יזמות במזרח ירושלים - תוכנית יזמות מותאמת לבני נוער במזרח ירושלים הפועלת בקרב כ-300 נערים ונערות בשנה.
  1. ניפטי - תוכנית יזמות לנוער בסיכון ב-30 יישובים לכ-1000 בני נוער בשנה
  1. אוריינות דיגיטלית - צמצום פערים דיגיטליים בקרב אזרחים ותיקים

יוניסטרים פועלת בקרב כל המגזרים במדינת ישראל ומאפשרת פלטפורמה לחיבורים ודיאלוג בין קצוות שונים בחברה. ביוניסטרים משתתפים: ערבים ויהודים, חילונים, דתיים וחרדים, עולים חדשים, ילדים בסיכון, ילדי מהגרים, וקהילת העבריים.

רשימת מרכזי היזמות של יוניסטרים: אילת, נתיבות, נתניה, עפולה, ג'וליס, רהט, אור יהודה, חדרה, צפת, נוף הגליל, עכו, טירת כרמל, כפר הנוער ימין אורד, בויאר בירושלים, שגב שלום, כפר חב"ד, אבו קרינאת, כנרת, באר שבע, תל אביב-יפו וקריית מלאכי.

שותפויות אסטרטגיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

ליוניסטרים שותפויות אסטרטגיות תלת מגזריות – עם משרדי ממשלה, עמותות ומאות חברות במגזר העסקי, השותפות לחזון העמותה ופועלות יחד לשינוי חברתי ויצירת מעגל של הצלחה, סובלנות והגשמה עצמית.

במסגרת שותפויות עם חברות ממשלתיות חברה יוניסטרים לחזון משותף עם הרשות לחדשנות בהרחבת גבולות ישראל כאומת הזנק באמצעות הפעלת תוכנית יזמות ב-50 רשויות ברחבי הארץ, ויצרה שותפות להקמת מרכזי יזמות ברחבי הארץ יחד עם הרשות לפיתוח הנגב והגליל, הרשות לפיתוח הגליל והרשות לפיתוח הבדואים בישראל.

ליוניסטרים גם ידידות מעבר לים, והיא נבחרה לתמיכה תלת שנתית[דרושה הבהרה] על ידי ה-USAID בתמיכה של 7 מרכזי יזמות בדגש על שיח ועשייה המקדמים סובלנות ודו קיום, ולשותפות אסטרטגית עמוקה ומשמעותית עם הפדרציה היהודית של לוס אנג'לס (The Jewish Federation Of Greater Los Angeles).

מיזמים בולטים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מיזמים בולטים אשר נהגו במסגרת התוכניות העמותה:

E-line - האקזיט הראשון של יוניסטרים. המוצר, אשר פותח במרכז יזמות יוניסטרים נצרת עלית, הוא שבלונה לשרטוט קו אייליינר אשר נמכר להפצה מסחרית בבריטניה.

KeepUp - כיסוי הגה חדשני בעל חיישנים אשר תפקידם לאתר סימני עייפות אצל הנהג ולהתריע בפניו טרם הירדמות על ההגה. פותח במרכז יזמות נתניה בתמיכת ה-USAID.

Doclock- שעון חכם שמזכיר למשתמש על נטילת תרופות ומאפשר אחסון כדורים בתוכו. המיזם פותח במרכז היזמות יוניסטרים עכו בתמיכת ה-USAID, ונמצא במגעים לשת"פ עם קופ"ח כללית[דרושה הבהרה].

Sea U- אפליקציה המיועדת לחובבי הים ומכילה מידע הרלוונטי עבורם = טמפ', מצב החוף, גובה הגלים וכדומה. פותח במרכז יזמות עמל חדרה.

EZ- Play- אפליקציית משחקים לילדים בעלי מוגבלויות המפתחת את היכולות המוטוריות והקוגניטיביות.

Alcowl- מוצר אשר מטרתו למנוע נהיגה בשכרות, המוצר הוא תוסף לרכב הבודק כל תחילת התנעה את רמת האתנול בנשימה ובאצבע ורק לאחר שזוהה שאין חשש לנהיגה בשכרות התנעת הרכב תתאפשר.

פרסים ואותות[עריכת קוד מקור | עריכה]

2016 - יוניסטרים נבחרה על ידי ה-UN ו-BMW כאחד מעשרת הארגונים בעולם לפרס ה-Intercultural Innovation Award כארגון המעודד ומטפח דיאלוג בין אוכלוסיות שונות באוכלוסייה

2015 - אור אסולין, חניכת מרכז היזמות של יוניסטרים בעכו, נבחרה להדליק משואה ביום העצמאות בטקס שעמד בסימן ישראלים פורצי דרך

2013 - קבלת אות הנשיא למתנדב כהוקרה על פועלה ועשייתה של העמותה למען החברה.

2008 - יוניסטרים נבחרה כאחת מ-60 יוזמות פורצות דרך המובילות לעתיד טוב יותר בישראל על ידי הנשיא שמעון פרס

תוצאות מדידה והערכה של בוגרי יוניסטרים[דרוש מקור][עריכת קוד מקור | עריכה]

97% מהבוגרים משתלבים במסלול שירות צבאי/לאומי.

89% בעלי תעודת בגרות מלאה לעומת 60% אחוזים ביישובים בהם פועלת התוכנית.

פי 1.3 יותר מהבוגרים פנו להשכלה גבוהה מאשר הממוצע הישראלי, ופי 1.7 יותר מהבוגרים הקימו עסק עצמאי מאשר הממוצע הארצי.

נתונים על הבוגרים בחברה הערבית: 93% מהם בעלי תעודת בגרות מלאה לעומת 43% מהנערים מהחברה הערבית אשר אינם משתתפים בתוכנית.

פי שניים נקודה חמש מהבוגרים הערבים לומדים לימודים אקדמיים לעומת עשרים ושמונה אחוזים מהמגזר הערבי.

34% אחוזים לומדים לימודים אקדמיים ומקצועות בעלי אוריינטציה עסקית.

פי ארבעה מהבוגרים התנדבו בשנת 2015 לעומת שיעור המתנדבים במגזר הערבי.

גלריית תמונות[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יוניסטרים בוויקישיתוף