לדלג לתוכן

מתי אטלס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מתי אטלס
לידה 22 באוגוסט 1974 (בן 50)
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-2002
מקום לימודים סטודיו למשחק ניסן נתיב עריכת הנתון בוויקינתונים
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מתי אטלס (נולד ב-22 באוגוסט 1974) הוא שחקן, מתרגם, מדבב ובמאי דיבוב ישראלי.

ב-2001 סיים את לימודי המשחק בסטודיו למשחק ניסן נתיב תל אביב.

קריירה בטלוויזיה ובקולנוע

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-2002 גילם את אלי מרקו בטלנובלה "לחיי האהבה". ב-2004 גילם את שלום, אחיו הצעיר של אסי כהן בסדרת הטלוויזיה "אהבה זה כואב", ושיחק בסרטו של שמוליק קלדרון "תגובה מאוחרת" לצד ליאור מילר. ב-2005 גילם את חנוך כץ בטלנובלה החסידית "החצר". בין השנים 20062007 גילם במהלך העונה השלישית והרביעית את אברי ז'טה בטלנובלה "השיר שלנו". ב-2008 גילם את דמותו של שלום חבלין בסרט "אלטלנה". ב-2009 גילם את בן זוגו לשעבר של עזרי (רן דנקר) בסרטו של חיים טבקמן "עיניים פקוחות" לצד רן דנקר וזוהר שטראוס; וגילם מדריך גדנ"ע בעונה השנייה של סדרת הטלוויזיה בבימויו של רני בלייר "פרשת השבוע". ב-2010 גילם את מתי בסרטו של דן תורג'מן "רימון הזהב" והשתתף בסדרת הטלוויזיה "תיבת נוח" בבימויו של רני בלייר. ב-2011 גילם את דמותו של ד"ר אלי ברוך בסדרה "פולישוק", גילם את דמותו של פואד בסדרת הדרמה היומית "אליפים" ששודרה בערוץ הילדים, השתתף בסדרת קומדיה לנוער "הקלמרים" בתפקיד אבי אלקטרוניקס וכן גילם בתוכנית הסאטירה בובה של לילה את דמותו של אלי טביב, הבעלים (דאז) של הפועל תל אביב. בשנת 2012 שיחק אטלס בסרט הקולנוע "רווקה פלוס" של דובר קוסאשווילי. ב-2016 גילם את דמותו של הרב משאש בסדרה "גירושים מאוחרים". ב-2020 גילם את ליאור איינשטיין בסדרת הטלוויזיה "בת השוטר" בבימויו של רועי פלורנטין.

קריירה בתיאטרון

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בתיאטרון 'גשר' גילם את ג'ימי בהצגה "אופרה בגרוש" מאת ברטולט ברכט; גילם את רוברט בהצגה "שאריות של אהבה" מאת בראד פרייזר; גילם את פדריל בהצגה "נישואי פיגארו" מאת פייר בומרשה ואת יאשה בהצגה "גן הדובדבנים" מאת אנטון צ'כוב.

בתיאטרון 'בית ליסין' גילם את סיסו בעל הרטייה בהצגה "בשידור חי" מאת דפנה אנגל.

בתיאטרון 'הבימה' גילם אטלס את ציקי בהצגה "הוראות הפעלה" מאת שירלי בייטל נתיב.

בתיאטרון המסחרי שיחק במחזמר "צי.פי חברה מכוכב אחר" לצד ציפי שביט, בנוסף שיחק במחזמר "סינדרלה" בהפקת מ.מ הפקות את הנסיך לצד סופי צדקה ובביומיו של עופר שפריר. בנוסף, בשנת 2014 גילם את העורב דולצ'ה והאיכר נחום במחזמר "עמי ותמי - הרפתקה מתוקה" לצידם של אסף הרץ, ליאור כהן וניקול ראידמן.

בנוסף, משנת 2004 ועד היום מקיים אטלס מפגשים על בסיס שבועי עם בני נוער במסגרת עמותת "עתיד לצעירים" בנושא אלימות, סמים ואלכוהול בבתי ספר[דרוש מקור].

קריירת דיבוב

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-2005 דיבב את באטמן/ברוס ויין, את טאפווד בסרט הקולנוע "פגוש את היונים", את סקוטי במסביב לעולם עם פליקס, את לוקי בהמסכה חוזרת

את סדריק דיגורי ב"הארי פוטר וגביע האש" ואת בובי בוטן בסרט "בוב ספוג - הסרט".

ב-2006 דיבב את צ'יק בסרט "מכוניות"; את לארי הנחש בסרט "ג'ונגל סיטי" ואת שאנקס בסדרת הטלוויזיה "וואן פיס". ב-2007 דיבב את פרנסואה בסרט "רטטוי"; את צ'יקן ג'ו בסרט "תפוס ת'גלים" וב"שרק השלישי" ו"מכושפת" ואת טרזן בסדרת הטלוויזיה "אגדת טרזן"

ב-2008 דיבב ב"בולט את ריק", "טרמפ לירח", את טאג'ו טוגוקאן ב "ספיד רייסר" וב"עלילות ספיידרוויק".

ב-2009 דיבב את שלמה ארצי בסדרת האנימציה "סלב'ס"; השתתף בדיבוב הסרט "הצ'יוואווה מבוורלי הילס" ודיבב את גלאר בסרט "פלאנט 51". ב-2010 דיבב ב: האריה מארץ עוץ/ איש הפח, נני מקפי 2/ פיל גרין, דונקי שוט/ דון קישוט, הארי ודלי הדינוזאורים/ טורי, בסרט "הנסיכה והצפרדע", ואת באטמן.

ב-2011 דיבב ב: הרפתקאות הפיראטים בעולם האומנות/ רב-חובל זעף, עכברסטה/ רישרש, ג'ננה בסוואנה/ טוטו השימפנזה, מכוניות 2/ פילמור, חלומו של דולפין/ מייקל, "ג'וני טסט" את מאסטר קרוק בסרט קונג פו פנדה 2, את דמותו של נסמית' בפלאנט שין ואת קפטן הוק ב"ג'ייק והפיראטים מארץ לעולם לא".

משנת 2012 מדבב אטלס את אל מטאדור ב"סופר סטרייקה" ואת נורמן אוסבורן/הגובלין הירוק בסדרה "ספיידרמן איש העכביש". באותה השנה דיבב בסרטי הקולנוע "יצאת כריש 2"/ הקטור ו"לעוף על הזמן"/ סטנדיש. מאז 2013 מדבב ב"קסם של הורים" את גוואנדיסימו ופרנסיס. ב-2014 ב"ג'ייק מציל את ארץ לעולם לא/ קפטן הוק. ב־2015 דיבב ב"לנפסט"/ טאנוס, "דאגי"/ מספר, "נינג'גו"/ קלוס, מפלצת של מלון 2/ מייק, ברבי מלכת הרוקנרול/ פין אוקספורד, בלינקי ביל/ סר קלוד, הסיפור של באטמן/ באטמן, המיניונים/ הרב, ברבי נסיכת הכוח/ הברון ון ראונדל, באזז/ ג'ואי, כוח וולטרון/ לאנס, ספיד רייסר - הדור הבא, סברינה: סודות של מכשפה בתיכון/ ג'ים. כמו כן ב-2015 בסדרות "הפיראט המהיר" ו "דאגי" ובקולנוע את הנחש ב"הנסיך הקטן" ואת ג'ו ב "ברבי ציידת האוצרות". ב-2016 דיבב אטלס את נורמן אוסבורן/הגובלין הירוק ב"ספיידרמן (סדרת טלוויזיה, 2017)", את ליאם ב"תפוס את האגוז", את לון ג'ון סילבר ב"רובינזון קרוזו", וכמו כן בסדרות "נינג'גו", "בוב הבנאי", "ויספר" ו"משמר האריות - השאגה חוזרת". ב-2017 דיבב ב"טיגי הטיגריס", "הבולשת חוקרת", "קוקו חרג'וקו" ובסרט הקולנוע "מכוניות 3"/ צ'יק היקס.

ב-2018 דיבב ב"בוב הבנאי" ובסרטי הקולנוע "ראלף שובר את האינטרנט" ו"להסיר את הכישוף". את המנהל ב"החברים הסודיים של לואי", את רג'י ב"עולמם הסודי של גמדי הגינה", את טוד ב "בוב הבנאי ומכונות הענק" ואת סטרייקור ב "האקדמיה של סקיילנדרס".

ב-2019 דיבב בסרטי הקולנוע "הנסיכה ושבעת הגמדים"/ ארתור, "מרגלים לא רגילים"/ קיליאן, "הנסיכה איימי" ו"אלאדין".

ב-2020 דיבב בסרט "בלאגן על ארבע" את סיזר ובסרט "משפחת אדמס"/ גומז אדמס. מאותה שנה מדבב את ג'נ'גה ב"משמר האריות".

ב-2021 דיבב את גאווין ב"טום וג'רי" ואת אמיר סעיד ב"וונדר וומן 1984".

ב-2022 דיבב את קורפ ב"אבן המים הקסומה", את מיאמוטו אוסאגי ב"ארנב סמוראי: עלילות אוסאגי" ואת קלווין ב"משחק בית".

ב-2023 דיבב בסרטו של ג'רי סיינפלד "Unfrosted: The Pop-Tart Story" את טים, ב "צבי הנינג'ה/ דן שצברג" את סופרפליי, את גרילר בסרט "מוריס המדהים" ואת קפטן הוק בסרט "פיטר פן ווונדי". כמו כן דיבב בבטמן את בטמן/ברוס וויי ואת אל מטדור ב"סופר סטרייקה".

קריירת תרגום

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אטלס תרגם כ-15 סדרות וסרטים משנת 2009 ועד היום. בין הסדרות: המכשפים מוויברלי פלייס, קסם של הורים (דיסני), ג'ייק והפיראטים מארץ לעולם לא, קלרנס, זאק וקודי, מר מוכשר, אסטרו-דג, ג'וני טסט, עכבראסטה, המחליפים, טוטלי ספייס, אומי-זומי, הסוכן המיוחד אוסו, טיגי הטיגריס ועוד.

במאי דיבוב

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2012 החליף את עמיחי בר טוב באולפני אלרום ושיתף פעולה עם גלי נשר ב"חבורת הגופים" ו"תיק תיק תק" וב-2013 ביים את "כלב חשאי" ואת הסרט "מפינגווינים ממדגסקר".

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מתי אטלס בוויקישיתוף