אלדד פריבס
לידה |
20 בפברואר 1980 (בן 44) ישראל |
---|---|
מדינה | ישראל |
מקום לימודים | תלמה ילין |
פרופיל ב-IMDb | |
אלדד פריבס (נולד ב-20 בפברואר 1980) הוא מדבב ושחקן ישראלי.
ביוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]פריבס למד בנעוריו בתיכון לאומנויות "תלמה ילין" שבגבעתיים, במגמת תיאטרון, בשנים 1995–1998 וסיים בגרות מלאה. בשנת 2002 החל ללמוד משחק בסטודיו למשחק ניסן נתיב, זכה לתואר בוגר הסטודיו בשנת 2005. זוכה קרן שרת לשנים 2003, 2004. בתחילת הקריירה שלו היה גם קריין בטלוויזיה, וברדיו.
כמו כן, הופיע פריבס כליצן לצד להקת "לצידיי" בסנט פטרבורג, רוסיה.
קריירה
[עריכת קוד מקור | עריכה]בטלוויזיה ובקולנוע
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 2005 קיבל פריבס את תפקידו הראשון והמשמעותי בטלוויזיה, כאשר שיחק בטלנובלה "פיק אפ" בבימויו של עופר וויצמן, ששודרה בערוץ 10, שם גילם את דמותו של "רז סגל", לצדם של בר רפאלי, מקס אולארצ'יק ואחרים. בשנת 2008 שיחק בעונה הראשונה של "תיכון השיר שלנו" בתפקיד דרור קלצ'ניקוב. באותה שנה שיחק בסרטו של רני מגר "כל הזמן שבעולם" וגילם את דמותו של "בועז" בסרט הדרמה "שבע דקות בגן עדן", בבימויו של עמרי גבעון, הסרט זכה בפסטיבל חיפה. במהלך השנים 2009–2010 שיחק בסדרת הדרמה "גירושים נפלאים", ששודרה ב-Yes ובסדרה "האי" בתפקיד פול. בשנת 2010 עשה את תפקידו בסדרה "מגדלים באוויר", ששודרה ערוץ 10, בבימויו של ניר ברגמן ובסדרה "מתלהבת" בתור בן זוגה של מיה דגן. במהלך השנים 2010–2011 השתתף בסדרת הילדים "המועדון של יובל המבולבל", בכיכובו של יובל שם-טוב, ששודרה בערוץ הופ!.
בשנים 2010–2013 גילם פריבס את דמותו של "יוסי", בסדרה הקומית "המשרד". בשנת 2011 שיחק פריבס בסרט הדוקומנטרי "אף אדום" שאותו גם יצר וביים. המספר על בחור תל אביבי, שמתחפש לליצן ויוצא להפיג את העצב בשדרות, הבחור מכיר נער אתיופי ומנסה להפוך אותו לאמן תיאטרון רחוב. הסרט הוקרן בסינמטק תל אביב. בשנת 2012 לקח חלק בקומדיית המצבים "כאן גרים בכיף", שם גילם את הבוס של ענת ובסדרה "יום האם". בשנת 2013 שיחק בתפקיד דרור, חבר של שני בסדרה "חברות" של ערוץ 10.
בשנת 2013 לוהק לשחק בעונה הרביעית של סדרת הדרמה "הבורר", בה גילם את דמותו של אביחי.
בשנת 2016 שיחק בעונה השנייה של סדרת המתח "בני ערובה".
בשנת 2017 החל לשחק בסדרת הילדים והנוער "כדברא", את דמותו של וולנו, יצור על-טבעי חזק המכונה "גרומל". בנוסף השתתף באותה שנה בתפקיד אורח בסדרה "נופלות על הרגליים".
בשנת 2020 החל לשחק בסדרת הנוער "פלמ"ח" את דמותו של מקס, חייל בצבא הבריטי.
קריירת דיבוב
[עריכת קוד מקור | עריכה]לאורך השנים, דיבב פריבס בסדרות, וסרטי אנימציה רבים, בחלקם בתפקידים אורחים, ובחלקם בתפקיד ראשי.
בעשור הראשון של המאה ה-21
[עריכת קוד מקור | עריכה]ב-2005 דיבב את המלך טינג בסרט "טום וג'רי". בשנת 2006 דיבב את וקטור פריים בסדרת האנימציה "רובוטריקים סייברטרון". ב-2007 דיבב את "אייהו" בסדרה "שאולין ווזאנג", ואת "בובובו-בו בו-בובו" בסדרה "בובובו-בו בו-בובו". כמו כן, השתתף בסדרה "ג'וניפר לי", בה דיבב מספר דמויות. במהלך אותה שנה, דיבב את "מקס" ודמויות נוספות בסרט הזר "יצאת כריש". כמו כן, דיבב בתפקיד ראשי בסדרה "ויוטיפול ג'ו". בהמשך דיבב בסרט האנימציה "רובוטריקים", בו דיבב דמויות שונות בהן: "גרימלוק", "אולטרה" "מגנוס", "טירוף", "סלאג'" ועוד.
בין השנים 2004–2008 דיבב פריבס בסדרת האנימציה "בובספוג מכנסמרובע", בה דיבב את "לארי הסרטן", "ההולנדי המעופף", "מאסטר אודון"[1] ו"פאצ'י הפיראט". ב-2008 דיבב את דמותו של "דייוויד פאוול" בסדרת האנימציה "קפטן פלמינגו", את "מר וויספינג", ו"סניור נס" בסרט של "בראץ", את "זידג'ל" בסדרת ההנפשה "שלוש, שתיים, אחת – פינגווינים!" ואת "אנריקה" בסדרה לפעוטות "אנריקה הולך לאכול".
בעשור השני של המאה ה-21
[עריכת קוד מקור | עריכה]ב-2011 דיבב בסדרת האנימציה של ערוץ הילדים "הדלתונים" בתפקיד "ג'ק דלתון". כמו כן, דיבב בסדרה "המפלצות שלי" ששודרה אף היא בערוץ הילדים, בה גילם פריבס את "האגיס". באותה שנה דיבב את "קוברה" בסדרה "סלאש". בהמשך גילם את "חיה", "סוויטאמס" ו"איש החדשות" בסרט "החבובות", וכן דיבב בסרט האנימציה הקצר של "צעצוע של סיפור", בו תרם את קולו למספר דמויות, בהן: "מיני זורג", "בובת מערכת העצבים", "קואלה-קופטר" ו"איש הקונדור".
בשנת 2012 תרם פריבס את קולו לסרטים ולסדרות האנימציה "כוח מילולית", "רחוב סומסום", "טאטונקה", "סיידקיק". "בן 10", "אלופי הטאי צ'י", "באטל פורס" 5, "פיש וצ'יפס", "אגדות אלף לילה ולילה", "רגולר שואו" ו"טרה דאנקן". באותה שנה תרם את קולו לסרט האנימציה "בן 10 - חייזר תחת התקפה" בתפקיד דוקטור אנימו, דיבב את אלפא בסרט מסדרת סרטי "בן 10" ודיבב בסרט של "צוות הג'ונגל" בתפקיד בוב, מיגל ופרד. כמו כן, דיבב את "מר טרנר", "יוג'יי מגנייט ג'וניור" ו"פוף" בסרט "קסם של הורים - הסרט: טימי טרנר, תתבגר!" ששודר בניקלודיאון, ודיבב את אנטריי בסדרת האנימציה של ערוץ זום, "האי המוטרף". בין השנים 2012–2013 דיבב בתפקיד ראשי את גארפילד, בסדרה "גארפילד שואו". כמו כן, גילם את דמותו של "גנרל" בסדרת האנימציה "לוני טונס".
ב-2013 דיבב בסרטים ובסדרות, "באטמן: הנועזים והאמיצים", "בייבלייד - עידן המתכת", "ג'נרטור רקס", "סקרדי הסנאי", "צוות גיבורי העל", "גרוב היי", "ניקו", "סקובי דו מסתורין בע"מ", "טורבו", "נינה פאטלו", "הממלכה הסודית" ו"לגו מלחמת הכוכבים: סיפורי יודה". כמו כן, דיבב את "סקאולר" ב"ללכת בין דינוזאורים", את "בארי" ב"להציל נסיכה", ואת "דרק ופרנקלין" ב"אוטו טוב". בשנת 2014 תרם פריבס את קולו לסדרות ולסרטי האנימציה "ג'וני טסט", "מונסונו", "האגדה של קורה", "קאיג'ודו", "הנרי הנורא", "סרט לגו", "ריו 2", "פיניאס ופרב - המשימה מארוול, "הסיפור של באטמן", "מר פיבודי ושרמן" ו"הדרקון הראשון שלי 2". באותה שנה דיבב את אנימל, סוויטאמס בסרט "החבובות - מבוקשות", ואת "סקלטור" ב"הי-מן ושליטי היקום", וכן גילם את אותה דמות בסדרה "שי-רה נסיכת הכוח". כמו כן, גילם את לאקי בסרט "שודדי הפיצוחים", ודמויות שונות בסרט "רובוטריקים פריים: עלייתם של הטורפניקים".
כמו כן, דיבב בסרטים ובסדרות "רגולר שואו", "מועדון ווינX", "טרזן", "קסם של הורים", "העולם המופלא של גאמבול", "ספיידרמן - איש העכביש" של ערוץ דיסני, "המומינים", "סנג'אי וקרייג","צוות ג'ונגל - כוח ההצלה", "דני שובבני וגנאשר, "אחים וחיות אחרות", "הצילו! כיווצתי את המורה" ו"מיקי ומכוניות המירוץ".
בשנת 2019 דיבב את דמותו של גארי החזיר בסרט "אנגרי בירדס - הסרט 2".
קריירה בתיאטרון
[עריכת קוד מקור | עריכה]פריבס שיחק במספר מחזות, בהם: הצגת היחיד "זה לא רציני", "אני פה בגלל אשתי" ו"איפיגניה באאוליס", שהוצג בתיאטרון באר שבע.
בשנת 2014 החל לשחק במחזה "מסע הדוד מקס", המוצג בתיאטרון חיפה. המחזה הוא עיבוד של רן בכור ועדו קרן לספרו של חנוך לוין.
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- אלדד פריבס, במיזם "אישים" לתיעוד היצירה הישראלית
- אלדד פריבס, במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)
- אלדד פריבס, באתר "אידיבי", מאגר הידע העברי לקולנוע ישראלי ועולמי
- אלדד פריבס, באתר ספר הקולנוע הישראלי
- ליצן עצוב: על הסרט "אף אדום", באתר nrg, 14 בספטמבר 2011
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ מאסטר אודון, באתר "Behind The Voice Actors" (באנגלית)