לדלג לתוכן

הנרי האמיל פאולר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הנרי האמיל פאולר
Henry H. Fowler
לידה 5 בספטמבר 1908
רואנוק, וירג'יניה, ארצות הברית
פטירה 3 בינואר 2000 (בגיל 91)
אלכסנדריה, וירג'יניה, ארצות הברית
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
מקום קבורה כנסיית כרייסט צ'רץ', אלכסנדריה, וירג'יניה, ארצות הברית
השכלה
מפלגה המפלגה הדמוקרטית עריכת הנתון בוויקינתונים
מזכיר האוצר של ארצות הברית ה־58
1 באפריל 196520 בדצמבר 1968
(3 שנים)
תחת נשיא ארצות הברית לינדון ג'ונסון
חתימה עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הנרי האמיל פאולראנגלית: Henry Hammill Fowler;‏ 5 בספטמבר 19083 בינואר 2000) היה עורך דין ופוליטיקאי אמריקאי, שכיהן כמזכיר האוצר של ארצות הברית בממשלו של הנשיא לינדון ג'ונסון.

ראשית חייו

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הנרי פאולר נולד ברואנוק, וירג'יניה. הוא היה בנם של מאק ג'ונסון פאולר, נהג קטר ושל ברטה (לבית בראונינג).[1] ב-1925 הוא סיים את לימודיו בבית הספר התיכון ג'פרסון וב-1929 הוא סיים את לימודיו בקולג' רואנוק, שם הוא היה חבר באחוות "פאי-קאפא-פי", היה פעיל מאוד בספורט וערך את העיתון של הקולג'.[2] ב-1932 הוא סיים לימודי תואר במשפטים בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת ייל.

לזמן קצר הוא עבד במשרד עורכי הדין "קובינגטון וברלינג" בוושינגטון די. סי., וב-1934 הוא הצטרף לצוות המשפטי של רשות עמק טנסי. שם הוא סייע להכנה ולניהול המוצלח של ההתדיינות המשפטית המוצלחת שנמשכה ארבע שנים על החוקתיות של התוכנית. ב-1939 הוא כבר היה בתפקיד עוזר היועץ המשפטי הראשי של הרשות ולאחר מכן הוא היה היועץ המשפטי הראשי של תת-ועדה של ועדת הבריאות, החינוך, העבודה והפנסיונים של הסנאט של ארצות הברית.

ב-1938 נשא פאולר לאישה את טרודי פמלה הת'קוט.[1] לזוג נולדו בן אחד ושתי בנות.

פעילות במלחמת העולם השנייה ובמלחמת קוריאה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנים 19411944 היה פאולר עוזר היועץ המשפטי הראשי של משרד ניהול הייצור (Office of Production Management) ולאחר מכן של מועצת הייצור המלחמתית. בשנים 1944–1945 הוא שירת בממלכה המאוחדת ובגרמניה. לאחר מכן הוא שב לעסקיו הפרטיים וב-1951 הוא שב לשירת הממשלתי כדי לפעול בתחום גיוס הכוחות במהלך מלחמת קוריאה. בתקופה זו הוא היה מנהל רשות הייצור הלאומית, ראש מנהל הייצור הביטחוני, מנהל משרד הגיוס הצבאי וחבר המועצה לביטחון לאומי.[3]

לאחר המלחמה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

עם תחילת נשיאותו של דווייט אייזנהאואר שב פאולר לעיסוקו בעריכת דין ושימש כחבר במועצה המייעצת של המפלגה הדמוקרטית, שסייע לגבש את עמדות המפלגה בנושאים רבים. פאולר שימש כחבר בוועדת הכספים והאשראי בשנים 19581961 וכחבר בוועדה הלאומית לפיננסים ממשלתיים של מכון ברוקינגס בשנים 1960–1961. הוא היה חבר בחבר הנאמנים של קולג' רואנוק ובוועדת הכספים של הדיוקסיה האפיסקופלית של וירג'יניה.

במחלקת האוצר

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מפברואר 1961 ועד אפריל 1964 שימש פאולר כתת-מזכיר האוצר. במשך רוב זמנו בתפקיד זה הוא עבד על העברת תוכנית המיסוי של הממשל, שכללה קיצוץ במיסים בהיקף של 11.5 מיליארד דולר. לאחר מכן הוא שב לעסוק בעריכת דין כשותף בכיר במשרד עורכי הדין הוושינגטוני "פאולר, ליבה, הוז וסימינגטן". כאשר התפטר קלרנס דאגלס דילון מתפקידו כמזכיר האוצר של ארצות הברית, מונה פאולר במקומו, ובתפקיד זה הוא כיהן מאפריל 1965 ועד דצמבר 1968. הוא נודע בשל נאמנותו לנשיא לינדון ג'ונסון במשך כל העליות והמורדות של ממשלו. הוא תואר כבעל "פרצוף אדמדם, קסם דרומי, וחזות שמרנית".[4]

הבעיות העיקריות עמן התמודד פאולר היו האינפלציה והגרעון במאזן התשלומים. באוגוסט 1967 הוא החל להיאבק למען העלאת מיסים בשיעור של 10% וביוני 1968 העבירו שני בית הקונגרס את החוק. בוויכוח על הגרעון במאזן התשלומים, היה פאולר תומך של הגישה ההדרגתית.[3] פאולר ארגן ב-1968 מערכת זהב דו-שלבית. בשנים 1967–1968 הוא השתתף בהסכמים בינלאומיים, שיצרו מערכת עתודות מוניטריות בינלאומית חדשה, שנקראה "זכויות משיכה מיוחדות" (Special drawing rights). ב-1967 הוא הציע את קיומו של יום עיון (שנוהל על ידי שר האוצר של בריטניה דאז ג'יימס קלהאן) לבכירים בתחום הפיננסי של מדינות עשירות. פאולר היה זה ששם קץ להטבעת מטבעות עשויות כסף בארצות הברית.

לאחר סיום כהונתו כמזכיר האוצר היה פאולר לשותף בחברת גולדמן זקס בניו יורק.

הנרי האמיל פאולר נפטר מדלקת ריאות ב-3 בינואר 2000 באלכסנדריה, וירג'יניה. הוא נטמן בכנסיית כרייסט צ'רץ' שבעיר.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הנרי האמיל פאולר בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]