יחסי גרמניה–פנמה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי גרמניהפנמה
גרמניהגרמניה פנמהפנמה
גרמניה פנמה
שטחקילומטר רבוע)
357,022 75,420
אוכלוסייה
83,262,861 4,512,899
תמ"ג (במיליוני דולרים)
4,072,192 76,523
תמ"ג לנפש (בדולרים)
48,908 16,956
משטר
רפובליקה פדרלית רפובליקה

יחסי גרמניה–פנמה הם יחסי החוץ בין גרמניה לפנמה.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בסביבות 1860 ניסו גרמנים מטקסס להתיישב במחוז צ'יריקי כחקלאים, אך ניסיון זה נכשל. גרמניה שמרה על יחסים דיפלומטיים עם פנמה מאז 1953. הסדר הדמוקרטי הבסיסי של פנמה, היציבות הפוליטית וההסכמה עם גרמניה בנושאים בינלאומיים רבים כמו גם כלכלת השוק הפתוחה והדינמית שלה והאינטגרציה האזורית הגוברת מהווים בסיס איתן להעצמת היחסים הטובים שתי מדינות[1].

יחסים כלכליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בקרב מדינות מרכז אמריקה, פנמה היא שוק עיקרי לייצוא והשקעות גרמניים. היתרונות העיקריים שמציעה פנמה כיעד עסקי לחברות גרמניות הם חשיבותה של המדינה כמרכז שירותים אזורי תחרותי ביותר עם התעלה, הנמלים, מרכז התעופה שלה, אזורים כלכליים מיוחדים, בנקים וחברות ביטוח, כמו גם חקיקה ידידותית למשקיעים שלה, והטבות מס. לשכת המסחר והתעשייה הגרמנית-פנמית מונה יותר מ-145 חברות חברות והיא שייכת לרשת לשכות המסחר הגרמניות בחו"ל. ישנן חברות גרמניות בעלות שם רבות הפועלות בפנמה, חלקן עם פנמה כמפקדה האזורית.

גרמניה סיימה את שיתוף הפעולה לפיתוח הדו-צדדי עם פנמה בשנת 2004 בגלל רמת הפיתוח הגבוהה יחסית של המדינה. התאגיד הגרמני לשיתוף פעולה בינלאומי (אנ') מפעיל במדינה מספר פרויקטים בתחום התייעלות אנרגטית. פנמה משתתפת בפרויקטים הנתמכים על ידי גרמניה באמצעות מערכת השילוב המרכז אמריקאית (Sistema de la Integración Centroamericana, SICA) וכחלק מהשותפות האסטרטגית עם הוועדה הכלכלית של האו"ם לאמריקה הלטינית (ECLAC). אלה מתמקדים בין היתר בפיתוח בר קיימא, יעילות אנרגיה ולכידות חברתית. בין השנים 20142018, יוזמת האקלים הבינלאומית (גר') של משרד הסביבה הפדרלי (ICI) סיפקה תמיכה בהגנה על שטחי ביצות ואזורי שימור בפנמה באמצעות תוכנית הפיתוח של האו"ם (UNDP). בנוסף, גרמניה תומכת בפנמה באמצעות המימון של האיחוד האירופי שניתן לשיתוף פעולה עם האזור ועם פנמה[1].

ספרות[עריכת קוד מקור | עריכה]

ספר הילדים הגרמני הקלאסי "הו, כמה יפה פנמה" מאת יאנוש (אנ') מתאר ניסיון לנסוע לפנמה, שמסתיים בביתם הישן של הגיבורים.

נציגויות דיפלומטיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 1 2 יחסי גרמניה–פנמה, באתר משרד החוץ הגרמני
  2. ^ אתר על יחסי מדינות