עוד מעט נהפוך לשיר – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הגהה
בשיר יש שורה "לילה בלבנון 1998", ככה שהמשפט הזה כנראה שגוי. מכל מקום הוא דורש מקור.
תגית: שוחזרה
שורה 7: שורה 7:
משדר הרדיו הוקדש מדי שנה לחייל גלי צה"ל {{יזכור|515725|אלעד הירשנזון}}, שהיה אחד מיוזמיו של הפרויקט. הירשנזון, ששכל את אחיו {{יזכור|514211|אמיר}} ב[[הפיגוע בצומת בית ליד|פיגוע בצומת בית ליד]] ואת חברו הטוב {{יזכור|515711|דוד בירי}} ביומה הראשון של [[האינתיפאדה השנייה]], [[התאבדות|התאבד]] בשנת [[2000]], במהלך העבודה על הפרויקט.
משדר הרדיו הוקדש מדי שנה לחייל גלי צה"ל {{יזכור|515725|אלעד הירשנזון}}, שהיה אחד מיוזמיו של הפרויקט. הירשנזון, ששכל את אחיו {{יזכור|514211|אמיר}} ב[[הפיגוע בצומת בית ליד|פיגוע בצומת בית ליד]] ואת חברו הטוב {{יזכור|515711|דוד בירי}} ביומה הראשון של [[האינתיפאדה השנייה]], [[התאבדות|התאבד]] בשנת [[2000]], במהלך העבודה על הפרויקט.


מקור שמו של המיזם (שנקרא בשנתו הראשונה "לחיות את עצמם") הוא בשירו של [[שלמה ארצי]] "[http://shironet.mako.co.il/artist?type=lyrics&lang=1&prfid=975&wrkid=995 הו לעזאזל]", שנכתב בימי [[מלחמת לבנון הראשונה]]. השיר מבוסס על ציטוט של חייל שקרא ארצי בעיתון, המתאר את החשש ליפול בקרב, וכולל את השורה "עוד מעט נהפוך לשיר, עוד מעט אולי כבר לא נהיה".
מקור שמו של המיזם (שנקרא בשנתו הראשונה "לחיות את עצמם") הוא בשירו של [[שלמה ארצי]] "[http://shironet.mako.co.il/artist?type=lyrics&lang=1&prfid=975&wrkid=995 הו לעזאזל]". השיר מבוסס על ציטוט של חייל שקרא ארצי בעיתון, המתאר את החשש ליפול בקרב, וכולל את השורה "עוד מעט נהפוך לשיר, עוד מעט אולי כבר לא נהיה".


המיזם זכה בשורת פרסים, בהם פרס לתוכנית הרדיו הטובה ביותר בתחום התרבות לשנת [[2009]] במסגרת כנס העיתונאים השנתי, ו[[פרס מפקד גלי צה"ל]] לשנת [[2006]].
המיזם זכה בשורת פרסים, בהם פרס לתוכנית הרדיו הטובה ביותר בתחום התרבות לשנת [[2009]] במסגרת כנס העיתונאים השנתי, ו[[פרס מפקד גלי צה"ל]] לשנת [[2006]].

גרסה מ־17:42, 11 בינואר 2024

"עוד מעט נהפוך לשיר" היה מיזם מוזיקלי להנצחת חללי מערכות ישראל, ביוזמתה ובהפקתה של תחנת הרדיו גלי צה"ל. במסגרת המיזם, שנערך בשנים 20012013, נבחרו מדי שנה מספר שירים שמילותיהם נכתבו על ידי חיילים וחיילות שנפלו ועל ידי אזרחים שנהרגו בפעולות טרור, ואלו הולחנו ובוצעו על ידי מבחר מאמני ישראל המוכרים. השירים המוקלטים הושמעו במסגרת שידורי התחנה ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל.

במסגרת המיזם, נאספו ממקורות שונים טקסטים רבים שכתבו חיילים שנפלו במשך כל שנות קיומה של מדינת ישראל, וכן שירים שכתבו אזרחים שנהרגו בפיגועי טרור. הטקסטים הועברו למוזיקאים ישראלים מוכרים, וכל מוזיקאי בחר את השיר אותו הוא מעוניין להלחין. תהליך זה יצר חיבורים ייחודיים בין סגנונות מוזיקליים ותרבותיים שונים. כמו כן, במסגרת תהליך הפקת השירים נפגשו אנשי גלי צה"ל עם המשפחות השכולות על מנת להכיר מקרוב את סיפוריהם של הנופלים, והדבר התבטא בכתבת רדיו על אודות כל אחד מהנופלים ששיריהם הולחנו במסגרת המיזם. לעיתים אף תהליך הלחנתו והקלטתו של השיר התבצע בליווי בני המשפחה השכולה.

השירים והכתבות על אודות הנופלים הושמעו מדי שנה ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, במשדר רדיו מיוחד בהגשתו של גולן יוכפז. חלק מהשירים שהולחנו והוקלטו כחלק מהמיזם הפכו במרוצת הזמן מוכרים גם מחוץ למסגרת המיזם, והם הושמעו במסגרת שידורי הרדיו בישראל בתדירות גבוהה. המיזם כולו, שבשנותיו האחרונות אף שודר בשידורי ערוץ 2 בתפר שבין יום הזיכרון ליום העצמאות, נעשה בהתנדבות מלאה של כל המשתתפים. במהלך השנים השתתפו בפרויקט: אריק איינשטיין, חוה אלברשטיין, שלמה ארצי, גידי גוב, לירן דנינו, שלמה גרוניך, גלי עטרי, יוני רכטר, קורין אלאל, ברי סחרוף, רמי פורטיס, יהודית רביץ, דויד ברוזה, רמי קלינשטיין, אתי אנקרי, רוקפור, רן דנקר, עילי בוטנר, עידן עמדי, דנה ברגר, כנסיית השכל, מוניקה סקס, אייל גולן, אביתר בנאי, שלומי סרנגה, עמיר בניון, שלומי שבן, אברהם טל, מירי מסיקה, הפרויקט של עידן רייכל, הראל סקעת, בית הבובות, משה פרץ, דודו אהרון, עופר שריקי, הרב דוד מנחם ואחרים.

משדר הרדיו הוקדש מדי שנה לחייל גלי צה"ל אלעד הירשנזון, שהיה אחד מיוזמיו של הפרויקט. הירשנזון, ששכל את אחיו אמיר בפיגוע בצומת בית ליד ואת חברו הטוב דוד בירי ביומה הראשון של האינתיפאדה השנייה, התאבד בשנת 2000, במהלך העבודה על הפרויקט.

מקור שמו של המיזם (שנקרא בשנתו הראשונה "לחיות את עצמם") הוא בשירו של שלמה ארצי "הו לעזאזל". השיר מבוסס על ציטוט של חייל שקרא ארצי בעיתון, המתאר את החשש ליפול בקרב, וכולל את השורה "עוד מעט נהפוך לשיר, עוד מעט אולי כבר לא נהיה".

המיזם זכה בשורת פרסים, בהם פרס לתוכנית הרדיו הטובה ביותר בתחום התרבות לשנת 2009 במסגרת כנס העיתונאים השנתי, ופרס מפקד גלי צה"ל לשנת 2006.

בשנת 2012 ראה אור אלבום המורכב משני תקליטורים, ובו ארבעים משירי המיזם שהוקלטו לאורך השנים.

ב-9 באפריל 2013 קיים המפעל לראשונה מופע חי. המופע התקיים בספרייה הלאומית בירושלים השתתפו בו בשירה קורין אלאל, ערן צור, כנסיית השכל, עידן רייכל, בית הבובות, עילי בוטנר וילדי החוץ, רוני דלומי, וחגית יאסו. דרור קרן הקריא מכתבי נופלים וקטעי קריאה ונערך דיון בהשתתפות מוקי צור וחגי ליניק. את המופע הנחה גולן יוכפז.[1]

בשנת 2014, עם פיטוריו של גולן יוכפז מגלי צה"ל, שינה הפרויקט את פניו ושמו, וביום הזיכרון התשע"ד 2014, שודר לראשונה במתכונתו החדשה הפרויקט שנקרא "אלה האחים שלי", ובו חיילים בשירות סדיר הלחינו ומבצעים שירי נופלים. השירים הוקלטו באולפן גלי צה"ל, ולצדם הוצגו בתוכנית סיפוריהם של הנופל ושל משפחתו.

משירי המיזם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים