טיוטה:מיזמי ויקיפדיה/ח"כים פוטנציאליים/הימין המאוחד/דוידי בן-ציון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דוידי בן-ציון
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 17 בנובמבר 1985 (גיל: 38)
ירושלים, ישראל
השכלה תואר ראשון בחינוך, תואר שני במדיניות ציבורית וממשל
מפלגה הבית היהודי
יו"ר פורום הבית היהודי בשומרון
2012
עוזר ראש המועצה, מנהל היחידה האסטרטגית במועצה אזורית שומרון
20132015
(כשנתיים)
סגן וממלא מקום, מחזיק תיק החינוך במועצה אזורית שומרון
2015

דוד נחום (דוידי) בן-ציון (נולד ב-17 בנובמבר 1985) מכהן כסגן וממלא מקום ראש מועצה אזורית שומרון משנת 2015 ויושב-ראש הבית היהודי בשומרון משנת 2012. משרת במילואים כמפקד פלוגת צנחנים בחטיבה 55, "חוד החנית". מייסד "המטה לחוסן לאומי". נשוי ואב לשלושה, מתגורר באלון מורה.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

דוידי בן-ציון נולד בירושלים לשפרה ולרב שמעון, שניהם אנשי חינוך. אביו, הרב שמעון בן-ציון, נכה צה"ל ממלחמת לבנון הראשונה, רב בעיר קריית ארבע ובישיבת מכון מאיר בירושלים, הוא בנו של יהושע בן-ציון אשר שימש כמנכ"ל בנק ארץ ישראל בריטניה ונכדו של שמואל שמעון בן-ציון מבוני ארץ ישראל בזמן המנדט הבריטי. אמו, שפרה, הייתה אלמנת צה"ל ממלחמת לבנון הראשונה ועסקה בריפוי בעיסוק. הלכה לעולמה ממחלת הסרטן בקיץ 2015 לאחר עשור של מלחמה עיקשת במחלה.

בן-ציון גדל בקריית ארבע, למד בישיבה תיכונית קריית ארבע, הדריך בתנועת הנוער אריאל והתנדב כחובש צעיר במגן דוד אדום בתקופה בה אירעו פיגועים רבים במרחב קריית ארבע וביניהם הפיגוע בציר המתפללים בו נהרג אל"ם דרור וינברג, מושא הערצתו של בן-ציון. עם תום לימודי התיכון ביתק"א החל בן-ציון ללמוד בישיבת ברכת יוסף שבאלון מורה אשר בראשה עומד הרב אליקים לבנון, רב השומרון.

שירות צבאי[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר שנתיים בישיבת הסדר אלון מורה, התגייס באוגוסט 2005 לגדוד 101 (פתן) של חטיבת הצנחנים שם שירת כלוחם, מפקד וקצין. במהלך מלחמת לבנון השנייה נפל בקרב מפקד מחלקתו, סגן אילן גבאי מקריית טבעון אשר עיצב במידה רבה את דמותו המנהיגותית של בן-ציון. לזכרו, הקימו הוא וחבריו באלון מורה את "מצפה אילן" שעל רכס הר כביר.

השכלה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שאיפתו של בן-ציון לעסוק בחינוך והוראת תנ"ך הובילו אותו לרכוש תואר ראשון B.Ed בחינוך אך לאחר שהחל לעסוק במגזר הציבורי פנה ללימודי מינהל ציבורי בהמרכז הבינתחומי הרצליה שם השלים תואר שני בהתמחות מדיניות ציבורית וממשל.

עשייה ציבורית[עריכת קוד מקור | עריכה]

מועצה אזורית שומרון[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2011, הקים בהנחיית ראש מועצה אזורית שומרון גרשון מסיקה את מיזם הסיורים "שומרון - נעים להכיר" אשר הביא לשומרון מאות אלפי ישראלים, מכל רחבי הארץ, כדי לראות את המציאות בשומרון ללא תיווכי מדיה ותקשורת. מיזם זה נחל הצלחה מרובה ורשויות נוספות ביהודה ושומרון חיקו אותו. מהלך זה חולל שינוי תפיסתי בהתיישבות מעמדת המתגונן והמגיב לעמדת השפעה ויוזמה. בין המבקרים הבולטים ניתן למנות את אברי גלעד, מנחם בן, יונית לוי ועוד. ב-2013 החליף את יוסי דגן בתפקידו כעוזר של עו"ד גרשון מסיקה, ראש המועצה האזורית שומרון, וכן מונה לתפקיד מנהל היחידה האסטרטגית במועצה.

עם בחירתו של יוסי דגן לראשות מועצה אזורית שומרון ב 4.8.2015, נבחר על ידי מליאת המועצה כסגן וממלא מקום ראש המועצה ומחזיק תיק החינוך.

הבית היהודי[עריכת קוד מקור | עריכה]

עם פתיחת שורות הבית היהודי באמצע 2012 ואיחוד המפלגות בין המפד"ל למפלגת האיחוד הלאומי, התפקד בן-ציון למפלגת הבית היהודי ויזם מפקד רחב בשומרון. לאחר הבחירות לכנסת התשע עשרה הקים את פורום הבית היהודי בשומרון ונבחר לעמוד בהתנדבות בראשו. אחת לחודש מתכנס פורום זה ומארח את חברי הכנסת ושרי הבית היהודי לשיח פתוח וסיוע הדדי.

לקראת הבחירות לכנסת העשרים ואחת הודיע על התמודדות בפריימריז לרשימת הבית היהודי. [1]. נבחר למקום הרביעי ברשימתה. עם הקמת איחוד מפלגות הימין הוא הוצב במקום העשירי ברשימה המשותפת. לאחר פסילתו של ד"ר מיכאל בן-ארי על ידי בג"צ, קודם למקום התשיעי.

בשנת 2020 החל לשמש כציר בקונגרס הציוני הל"ח מטעם הבית היהודי[2] ובאותה שנה נבחר כחבר דירקטוריון הקרן הקיימת לישראל.

לקראת הבחירות לכנסת העשרים וארבע זכה במקום הראשון בבחירות המקדימות לרשימת הבית היהודי והיה מיועד להיות שני ברשימה אחרי היו"ר חגית משה אולם בסופו של דבר המפלגה לא התמודדה בבחירות אלו לכנסת.

המטה לחוסן לאומי[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך מבצע צוק איתן נחשף לחוסר התפקוד של רשות החירום הלאומית והקים את "המטה לחוסן לאומי". ארגון זה קלט בזמן המבצע אלפי משפחות לשהות בת יום אחד בגן וואהל לוורדים ובגן סאקר שבירושלים ואירח את המשפחות ליום הפגה מהמתח הרב בדרום. עם התקדמות המבצע, החל המטה לחוסן לאומית בסדרת פעולות ארצית להרמת רוח העם ויזם מאות אירועי תמיכה בחיילי צה"ל ומפקדיו על מנת לאפשר לדרג המדיני רוח גבית להמשך המבצע.

תקשורת[עריכת קוד מקור | עריכה]

עוד טרם כניסתו לעשיה הפוליטית, שימש כדובר הלא רשמי של היישוב אלון מורה והופיע בכלי תקשורת רבים. במקביל החל לכתוב מאמרי דעה לעיתונים ואתרי אינטרנט שונים בישראל ובעולם. עם כניסתו למועצה אזורית שומרון החל להתראיין ולהופיע תדיר בכלי התקשורת ולהביא לקהל הרחב את עמדת ההתיישבות בסוגיות האקטואליות של סדר היום. מעבר לכלי התקשורת הקונבנציונליים, מחזיק בן-ציון דף פייסבוק פעיל בו הוא מביע את עמדותיו הציבוריות ומעדכן באופן שוטף אודות פעילותו הציבורית.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

קטגוריה:אישים שהשתתפו בוועידות הקונגרס הציוני העולמי קטגוריה:חברי דירקטוריון קרן קיימת לישראל

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]