משתמש:Yeo4/ישיבת תיכונית בני ברק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
Yeo4/ישיבת תיכונית בני ברק
מיקום
http://ytbb.co.il

ישיבת קריית הרצוג (שמה הרשמי:ישיבה תיכונית בני עקיבא, קריית הרצוג בני ברק תורה מדע אמנויות) היא ישיבה תיכונית ונמצאת תחת חסות ישיבות בני עקיבא, הישיבה ממוקמת בשכונת קריית הרצוג בבני ברק, ונקראה על שמו של הרב הראשי האשכנזי לשעבר הרב יצחק אייזיק הלוי הרצוג.

הישיבה הוקמה בתחילת שנות ה-70, ובראשה עמד הרב יצחק גרוסמן. כיום עומד בראש הישיבה הרב משה צבי וקסלר. מנהל התיכון בישיבה הוא הרב משה ליקסנברג ומנהל החטיבה הרב יואב קרוטהמר. בישיבה לומדים כ-600 תלמידים, בעיקר ממרכז הארץ. בישיבה פועלות מגמות לימוד ריאליות לצד מגמות הומניות, ותוכנית מיוחדת ללימודי תואר ראשון במדעי המחשב מטעם המרכז האקדמי לב.

הישיבה מאמינה בשילוב של לימודי קודש בשילוב עם לימודי חול במהלך המסגרת הלימודית הפורמלית. לכן הישיבה מקצה כמחצית מהשעות ללימודי קודש ומחצית ללימודי חול

בשנת תש"ע, אחוז זכאי תעודת הבגרות בישיבה היה הגבוה בארץ, 100%. הישיבה זכתה בעבר במספר פרסים על הישגיה החינוכיים, וכן על הישגיהם של תלמידיה בחידון התנ"ך, בקולנוע, בכדורסל ובכדורגל. ובסוף שנת תשע"ו זכתה בפרס הישיבה הערכית.

בישיבה קיימות מספר רב של מגמות לימוד, בהן: רובוטיקה, מוזיקה, תקשורת וקולנוע, מזרחנות ועוד. תלמידי הישיבה זכו בתחרויות רובוטיקה ופיזיקה ארציות.[1][2][3]

לימודי קודש[עריכת קוד מקור | עריכה]

בתחילת היום לאחר תפילת שחרית ראש הישיבה נוהג להעביר שיעור קצר (10 - 20 דקות) בימים שיש שאין קריאה בספר תורה בתפילה בנושאים אקטואליםחינוכים, דברי מוסר ודברים שהוא רואה לנכון לדרוש בעבורם.

במחצית הראשונה של היום הרבנים מלמדים את המסכת בגמרא שבא נבחנים בבגרות בתלמוד, לאחר מכן יש שיעורים תורה,נביאים,ואמונה.

בישיבה גם נמצא מסלול "מיוחד" של לימודי גמרא יותר מתקדמים שנקרא "אשכולות" - בחטיבת הביינים ו"ישיבה קטנה" - בתיכון, אולם בכיתות הגבוהות (יא יב) לא קיים מסלול זה עקב חוסר נכונות מצד התלמידים, לכן התלמידים החריגים שרוצים מסלול מיוחד מתבקשים לבקש אישור מיוחד מראש הישיבה.

בישיבה יש חובה ללימודי גמרא 5 יחידות לימוד, ותלמיד שלא עבר את הבגרות בכיתה יא' נאלץ בכיתה יב' לעשות בגרות בתושבע, וממליצה לתלמידים ללמוד 5 יח' לימוד בתנ"ך

הישיבה הייתה כמה פעמים בחידון הגמרא הארצי וזכתה בו במקומות מכובדים.

לימודי חול[עריכת קוד מקור | עריכה]

במחצית השנייה של היום יש לימודי חול.

בחטיבת הביינים: יש לימודים של מתמטיקה, אנגלית, מדעים. החל מכיתה ט' קיים מסלול מואץ של לימודי מתמטיקה במטרה לסיים את הבגרות בתחילת כיתה יא'.

בחטיבה העליונה: קיים מבחר רחב של מגמות לימוד: פיזיקה, ביולוגיה, כימיה, מחשבים, רובוטיקה, מוזיקה, תקשורת וקולנוע, מזרחנות, גיאגרפיה (5 יח'); בחלק מן המקצועות יש אפשרות להרחיב את מספר היחידות ל - 10 או 8.

עקב התוכנית החדשה בחינוך נאסר על תלמיד לעשות יותר מ - 3 מקצועות מורחבים, וכמו כן הישיבה מחייבת את כלל התלמידים ללמוד 5 יחידות גמרא לכן תלמידים שרוצים להרחיב את מספר היחידות שלהן או ללמוד מגמות נוספות נקלעים לקשיים, הפתרונות הקיימים כיום הם: לוותר על בגרות 5 יח' בתנך (ולבצע רק 3 יחידות) או להכניס את המגמות הנוספות לציון הפנימי בבגרות.

תלמידי הישיבה מצטיינים בתחומי החול לכן קיימים מספר רב של לימודים מאוצים, מורחבים, או תחרויות שאפשר להשתתף בהן.

  • לימודי האצה באנגלית לדוברי אנגלית, ולתלמידים הבקיאים בשפה(וסיום בכיתה יא')
  • לימודי תואר ראשון במרכז האקדמי לב במדעי המחשב או הנדסת מחשבים (וסיום התואר בכיתה יג או יד בהתאמה)[4]
  • לימודי האצה במתמטיקה לתלמידים המצטיינים בכך (וסיום בכיתה יא')
  • תחרות רובוטיקה הארצית (הישיבה זכתה במקומות הראשונים שנים ברציפות)
  • תחרות הסייבר הארצית (בשנת 2015 הישיבה הגיעה לגמר)
  • אולימפיזיקה, אולימפידת פיזיקה במרכז האקדמי לב

פעילות חברתית ועזרה לסביבה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הישיבה מאמינה בפעילות חברתית רבות, לכן מבצעת מאמצים רבים בכדי להיות פעילה חברתית.

בכיתות ז - ח הישיבה מקצאה שעות מיוחדות לפעילות חברתית ועזרה לפיתוח הסביבה

בכיתות ט - י התלמידים מבצעים התנדבות בבתי אבות, בתי חולים, ילדים בעלי צרכים מיוחדים, התנדבות בלימוד תלמידים בכיתות נמוכות בבית ספר (מעורב מגדריים) בעיר

בכיתות יא - יב התלמידים נדרשים ליזום פעיליות חברתיות, ומידי פעם הישיבה יוצאת במבצע מיוחד של עזרה לתלמידי כיתות נמוכות בלימודים, ופעיליות נוספות[5]

בנוסף לכל אלו הישיבה מבצעת פעיליות כלל ישיבתית כדוגמת הרקדה מידי ראש חודש, כוכב החודש לתלמידי חטיבת ביניים (כל מחזור/שכבת גיל, בוחרת תלמיד שלדעתה הוא התלמיד של החודש), טקס תפילין לילדי כיתות ז', וטקסים נוספרים במהלך השנה בכל שנה יש כ - 10 טקסים שבהם הישיבה משקיעה בתלמידיה,טקס יום הזיכרון, וכו'.

בכל שנתיים תלמידי כיתות יא' ויב' נושאים למסע לפולין שהישיבה רואה זאת כדבר חשוב, ומשמעותי.

עיטורים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנה"ל תשס"ו (2005-2006) נפתח מסלול ללימודי תואר ראשון B.Sc במדעי המחשב, שאותו מקבלים התלמידים בכיתה י"ג במסגרת המרכז האקדמי לב. החל משנה"ל תשע"א מקבלים הבוגרים בנוסף לתואר הראשון גם תעודת הנדסאי באלקטרוניקה. בשנה"ל תשע"ו נפתחו מסלולים של הנדסת אלקטרו-אופטיקה והנדסת אלקטרוניקה.

בשנה"ל תשע"ז נפתחה חטיבת ביניים בניהול הרב רפאל בובליל.

מבוגרי הישיבה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ ישיבת קריית הרצוג במקום הראשון בפיזיקה! אתר הישיבה, 6 בינואר 2016
  2. ^ הוכרזו הזוכים באולימפיאדת הפיזיקה אורלי הררי, ערוץ 7, 5 בינואר 2017
  3. ^ ישיבת קריית הרצוג במקום ראשון ושני בתחרות רובוטיקה ארצית! אתר הישיבה, 4 במרץ 2017
  4. ^ תלמידים מצטיינים יכולים לבצע גם תארים נוספים בתחום הראלי, לדוג': תואר בהנדסת חשמל, מתמטיקה
  5. ^ קשירת ציצית, תפילין, התאקלמות, ועוד...

בני קריית הרצוג קריית הרצוג