פייטרו דה-אבנו
| יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים. | |||
| אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה. | |||
פייטרו דה-אבנו (1250 - 1316) היה רופא ומלומד איטלקי.
תולדות חייו [עריכה]
דה-אבנו נולד בשנת 1250 באבאנו באני, עיירה באיטליה. הוא למד רפואה בפדובה ולאחר מכן היגר לקונסטנטינופול אשר בטורקיה, על מנת ללמוד יוונית. משם היגר לפריז, בה למד רפואה ומתמטיקה וזכה אף בתואר דוקטור לפילוסופיה. הוא ערך מסעות באנגליה ובסקוטלנד, אך נקרא לשוב לפדובה ובשנים 1303 - 1304 שימש בה כפרופסור לרפואה באוניברסיטת פדובה.
שמו נפוץ ברחבי ארצו ושכרו היה גבוה. יחד עם האסטרונומיה, למד אף אסטרולוגיה ועסק אף בכשפים.
מותו [עריכה]
בשנת 1306 הועמד לדין על ידי האינקוויזיציה כמכשף ועונה במעצרו לשם הודאה, אך לבסוף הצליח לטהר את עצמו מאשמת הכישוף. בשנת 1315 הואשם שוב בכישוף והובא לדין, אולם מת בגיל 66, לפני שיצא פסק דינו. החקירה נמשכה גם אחרי מותו. הוא נמצא אשם וגופתו נשרפה.
משנתו [עריכה]
דה-אבנו כתב ספרים בפילוסופיה וברפואה ותירגם מספריהם של סופרי העולם העתיק ושל הסופרים הערבים. הוא נחשב לרופא המשכיל בדורו. ספריו בתחום הרפואה היו נפוצים ושימשו ללימודי רפואה עד למאה ה-16.