ויקיפדיה:זכויות יוצרים/שאלות ותשובות/ארכיון 9
דף זה הוא דף ארכיון של דיון או הצבעה שהסתיימו. את המשך הדיון יש לקיים בדף השיחה של הערך או הנושא הנידון. אין לערוך דף זה.
הסדר העתקה מאתר ויקיגניה
[עריכת קוד מקור](המשך הדיון שהחל בשיחה:וילהלם ריטר פון גוטמן) תקציר הפרקים הקודמים-הועתק תוכן מאתר ויקיגניה שהוא אתר ויקי המשתמש ברישיון GFDL (כפי שוויקיפדיה השתמשה בעבר). בדיון הנ"ל התקבלה הסכמה עקרונית להגיע להסדר העתקה גורף, על ידי שני פעילים בולטים באתר. אני מתייג את מתנדבי VRT שגם הם רלוונטים לדיון, לאור אישורי העתקה קודמים שהתקבלו (מכון ויצמן, מכבי, עמותת חיל הים). אני מקיים את הדיון כאן ולא בדף הפניות של OTRS כדי לקבל החלטה משותפת כיצד לנהוג, לפני שנבחר דרך מוגדרת, במקום לפתוח פניות שלא לצורך וגם כי האתגר העיקרי כרגע הוא נושא זכויות היוצרים. כמובן שכל מי שיכול להעיר מהניסיון של שינוי הרישיון בוויקיפדיה, גם זה יתקבל בברכה.
להבנתי שני המנהלים לא יכולים להחליט בשביל התורמים שלהם לגבי שחרור התוכן ברישיון אחר-באופן היפותטי, עלול להיות מצב שמישהו מעתיק מוויקיגניה לוויקיפדיה ערך מסוים ואחד התורמים מתנגד להפצה מחדש שלו ברישיון החדש של ויקיפדיה. יש לדעתי כמה אפשרויות כדי למנוע תקלה כזו:
- העורכים בוויקיגניה יקיימו הצבעה על שינוי הרישיון באתר (לאחר שיודיעו לכל התורמים שלהם בדף השיחה/מייל), או על כל הערכים או על העריכות מנקודת זמן מוגדרת-להבנתי אם לא כל התורמים יסכימו, אי אפשר להחיל את השינוי רטרואקטיבית (על כל התרומות לאתר, אלא רק ממועד מסוים). הסכמה על שינוי רישיון מנקודת זמן מסוימת יכולה למנוע בעיות עם ערכים שיכלו להיות לגיטימיים אבל לא ניתן היה ליצור קשר עם אחד התורמים החדשים (שאולי רק הוסיף קישור פנימי). יש באתר חמישה משתמשים פעילים (ב30 ימים האחרונים, מתוכם משתמש המכונה אנציקלופדיסט, שחזר לאחרונה אחרי שלוש שנים), מתוך כ2040 משתמשים. בהרבה ערכים רוב העריכות הן של חוה.
- כל עורך בוויקיגניה יצהיר בנפרד על מוכנותו לשחרר את התוכן בוויקיפדיה-כל אישור יתקבל בOTRS. כל ערך שיועתק ייבדק לפי רשימת התורמים שלו ואם כולם בין אלו שהסכימו, הערך לגיטימי להעתקה. קצת מסורבל, אבל לדעתי נותן מענה לרוב הערכים (במקביל לשינוי הרישיון באתר החל מ...).
- אישור לכל ערך בנפרד-ייתכן שמספר הערכים שיועתקו מוגבל ממילא ואולי עדיף לקיים לכל אחד בנפרד את אישור ההעתקה.
מה דעתכם? Hummingbird ° יש לך הודעה ° כולי אוזן 17:58, 9 באוקטובר 2016 (IDT)
- כמו שציינתי קודם, שינוי הרישיון בוויקיפדיה נעשה בעזרת טריק בנסיבות מיוחדות שלא יחזרו על עצמן (אפשר לפנות ל־FSF, אבל אני לא מקווה להרבה). היו כל מיני מקרים של שינויי רישיון בתוכנה (לדוגמה: של פיירפוקס, או ליתר דיוק: של דפדפן מוזילה שקדם לו). הם היו כרוכים בתהליך ממושך. באופן כללי קהילת המשתמשים צריכה להחליט שרוצים לשנות רישיון, ואז לזהות מיהם בדיוק בעלי זכויות היוצרים ואז לנסות לעבור אחד־אחד ולקבל את הסכמתם.
- תוכנת מדיה ויקי כבר עוזרת לזהות את תרומתם של המשתמשים השונים. אפשר לצאת מההנחה (הקצת פסימית מדי) שהתורמים של כל דף הם בדיוק מי שתרמו לו. יכול להיות שההנחה הזו היא קצת פסימית. אך יכול להיות שיש תרומות שלא מופעות בהיסטוריה: אם היו כל מיני העתקות תוכן ישירות בין דפים. אם תופעה זו הייתה תופעה נפוצה, צריך אולי להקדיש יותר זמן לזיהוי התרומות של התורמים השונים. אם לא, אפשר להסתכל גם על התורמים לכל דף בנפרד.
- הסתכלתי על כמה דפים אקראיים: נויפלד – עריכות של חוה בלבד. FHL – עריכות של חוה בלבד. רשימה משדובה, ליטא - 28/2/1872 – עריכות של חוה בלבד. אם העריכות של חוה כוללות חלק כה גדול של התוכן, הרי שמה שחוה תחליט תקף לפחות לחלק הזה של התוכן. בפרט גם הדף על וילהלם ריטר פון גוטמן נכתב כולו על ידי חוה.
- לכן נראה לי שאם חוה מוכנה לשנות את התוכן של דפים שהיא כתבה, אפשר להתעלם בינתיים מהדפים שנכתבו רק על ידה. ולנסות לקבל אישור בהמשך לשני דברים: לתוכן שנכתב על ידי משתמשים אחרים (מי שאפשר ליצור איתם קשר) וברירת המחדל שמוצגת באתר (מבחינה טכנית זהו שינוי פשוט שמנהל האתר יכול לעשות). חוה? Tzafrir - שיחה 19:02, 9 באוקטובר 2016 (IDT)
- תודה על התגובה! רק להעמיד דברים על דיוקם-מיכל הוסיפה עריכה לוילהלם ריטר פון גוטמן.Hummingbird ° יש לך הודעה ° כולי אוזן 19:13, 9 באוקטובר 2016 (IDT)
- ראוי לציון-כעת ראיתי במזנון את הדיון על עדכון הרישיון של ויקיפדיה. אני אנסה להתעמק בכך. Hummingbird ° יש לך הודעה ° כולי אוזן 21:27, 9 באוקטובר 2016 (IDT)
- הי לכולם,
- תודה רבה על פתיחת הדיון.
- סליחה אך לא הבנתי איזה שינוי עלי לעשות בתוכן הדפים. נראה לי קצת מסובך כל העניין. חוה - שיחה 19:47, 9 באוקטובר 2016 (IDT)
- תודה על התגובה! רק להעמיד דברים על דיוקם-מיכל הוסיפה עריכה לוילהלם ריטר פון גוטמן.Hummingbird ° יש לך הודעה ° כולי אוזן 19:13, 9 באוקטובר 2016 (IDT)
- ההסדר הזה נראה לי סבוך למדי, במיוחד לאור העובדה שמספר התורמים בוויקיגניה אינו גדול מדי. אני יודע שאני הוא זה שהסכמתי (בדיון האחר) להגיע להסדר כזה, אבל עכשיו הוא נראה לי מאוד מורכב... ייתכן והפתרון הפשוט ביותר יהיה בקשת אישור בכל פעם שמישהו ירצה להעתיק משם לפה. ממילא אני לא חושב שזה יקרה לעתים תכופות כל כך... Arnonher - שיחה 19:59, 9 באוקטובר 2016 (IDT)
- Arnonher, אפשר לשמור אותו יחסית פשוט-לגבי הודעה לכל המשתמשים, ניתן לעשות שימוש בהודעה בראש האתר (מה שכיום משמש את "חדש באתר אוקטובר 2016").
אני מניח שאם תעשו הצבעה למשך חודש, אפשר יהיה לקבוע שכל התרומות החדשות לאתר יהיו ברישיון המתאים לשימוש בויקיפדיה, ואז זה ימנע בעיות עתידיות עם תרומות של מגוון משתמשים (מה שצפריר התייחס אליו כ"ברירת המחדל").
לגבי התרומות עד היום, בסוף חודש אוקטובר (או בכל מועד אחר שייבחר), אפשר לעשות רשימה של כל המשתמשים שאישרו אצלכם את השימוש ברישיון של ויקיפדיה (לאחר שהועתק תוכן שאושר על ידי המשתמשים, לא ניתן לבטל את ההסכמה. אם אני מבין נכון, מה שנדרשים להסכים עליו אלו תנאים זהים, רק בלי הצורך להעתיק את הרישיון במלואו).
מספיק שרק אתה, חוה ומיכל תאשרו וזה מכסה כמות מאוד גדולה של ערכים. במידה ויש ערך ספציפי שמישהו מעוניין להכניס לויקיפדיה, אפשר לפנות ספציפית למשתמשים הרלוונטים ולעדכן את האישור אצלנו (ואם לא ניתן יהיה ליצור קשר, אפשר יהיה בהחלט לעשות מאמץ ולשכתב את הערך). העבודה שנשקיע באישור כל ערך בנפרד יותר גדולה מעבודה שנשקיע מול משתמשים (כל ערך-קבלת אישור מחדש של כל התורמים לערך, בלי קשר למה שאישרו בעבר), ולכן לדעתי עדיף אישור מול משתמשים.
בכל מקרה, כל ערך שיועתק יקבל תיעוד בדף השיחה שבו יהיה קישור לדף המקביל בויקיגניה ותיעוד של האישור (גרסה מותאמת של {{אישור}} לויקיגניה, בדומה לתבנית:אישור/מכון ויצמן, שבה יצויינו המשתמשים שאישרו העתקה). מה שאנחנו צריכים ממכם זה דף אחד בכתובת קבועה ששם יהיו רשומים המשתמשים שאישרו את ההעתקה.
מתנדבי VRT, האם ניתן יהיה לעדכן את אישור הOTRS אחרי שהתקבל אישור קודם? (הכוונה-אם בסוף אוקטובר יאשרו רק שלושה משתמשים ובסוף נובמבר עוד שניים יאשרו, האם ניתן לעדכן זאת?) Hummingbird ° יש לך הודעה ° כולי אוזן 21:27, 9 באוקטובר 2016 (IDT)- ניתן תמיד לשלוח מייל נוסף לצוות ה-OTRS ואם האישור החדש תקין, יעודכן הכרטיס המכיל את האישור הקודם וניתן יהיה להמשיך להשתמש בו. בסופו של דבר זוהי מערכת לניהול פניות, כך שכל הפניות באותו נושא מנוהלות תחת אותו מספר, והקשה על הקישור בתבנית האישור תוביל לכל שרשרת המיילים. Ldorfman • שיחה 00:57, 10 באוקטובר 2016 (IDT)
- Ldorfman, תודה על התגובה!
חוה, לא ראיתי הודעה כלשהי בוויקיגניה בנושא. האם ראית את תגובתי הקודמת לארנון? לגבי הערך הספציפי של וילהלם ריטר פון גוטמן, על מנת שנוכל לעשות שימוש בוויקיפדיה בערך שנכתב בוויקיגניה, נצטרך את אישורך והאישור של מיכל באמצעות מייל, לפי התהליך המוסבר בדף ויקיפדיה:OTRS (תחת הכותרת "מתן אישור לשימוש בטקסט" ו"הצהרת הסכמה לכל הבקשות"). אם אתן מוכנות לאפשר העתקה של כל ערך שתרמתן לו באמצעות הרישיון הנהוג בוויקיפדיה, הדבר יקל עלינו בעתיד ויחסוך תהליך חוזר עבור כל ערך שיועתק. Hummingbird ° יש לך הודעה ° כולי אוזן 22:27, 13 באוקטובר 2016 (IDT)- שלום Hummingbird,
- אם מדובר באישור בדוא"ל של ארנון, מיכל ושלי בנוגע לאישור העתקה גורף אין בעיה (אני ממתינה לתגובתה של מיכל). להתחיל עם תבניות ודפים קבועים, אין לי כוחות להתעסק בזה מכיוון שאני מתחזקת לבד את האתר ( הסמכויות שלי הן רק של מפעילת מערכת ולא מעבר לכך). ממילא כפי שכתב ארנון אין כמעט מה להעתיק מוויקיגניה לוויקיפדיה. בברכה ותודה לכם על המאמץ, חוה - שיחה 09:13, 14 באוקטובר 2016 (IDT)
- שלום חוה,
- האם מיכל הגיבה? ברגע שיהיה אישור של שתיכן, ניתן לעשות שימוש בערך וילהלם ריטר פון גוטמן אצלנו. כשתצליחי ליצור קשר איתה, תעדכני כאן. כדי להקל עלייך, אני אוודא שעשית את התהליך כמו שרשום בויקיפדיה:OTRS.
- אנחנו (אני, מתנדבי OTRS או ברעזרא) כבר נדאג לתבנית אצלנו. צריך שאצלכם יהיה דף קבוע (אולי "ויקיגניה:הסכמה לפרסום תכנים בוויקיפדיה") שאליו נוכל לקשר-את רק צריכה ליצור את הדף (אולי כדף משנה של ויקיגניה:השטעטל) ואנחנו נקשר אליו מהתבנית. בנוסף, אם יש הסכמה אצלכם לגבי העניין, רצוי שתפתחי דיון על שינוי הרישיון אצלכם. Hummingbird ° יש לך הודעה ° כולי אוזן 20:23, 19 באוקטובר 2016 (IDT)
- צר לי, זה לא ילך למרות הרצון הראשוני לסייע. מאחר שמיכל לא ענתה, אני יותר ממניחה שהתשובה שלילית. אין לי כוונה לפתוח דיון בוויקיגניה ולנהל דיון עם עצמי :-) . לצערי הנוהל אצלכם מסבך את הנושא. מאחלת לכם בהצלחה ואני מסיימת כאן את הדיון בנושא. בברכה, חוה - שיחה 14:05, 21 באוקטובר 2016 (IDT)
- שלום חוה,
- Ldorfman, תודה על התגובה!
- ניתן תמיד לשלוח מייל נוסף לצוות ה-OTRS ואם האישור החדש תקין, יעודכן הכרטיס המכיל את האישור הקודם וניתן יהיה להמשיך להשתמש בו. בסופו של דבר זוהי מערכת לניהול פניות, כך שכל הפניות באותו נושא מנוהלות תחת אותו מספר, והקשה על הקישור בתבנית האישור תוביל לכל שרשרת המיילים. Ldorfman • שיחה 00:57, 10 באוקטובר 2016 (IDT)
- Arnonher, אפשר לשמור אותו יחסית פשוט-לגבי הודעה לכל המשתמשים, ניתן לעשות שימוש בהודעה בראש האתר (מה שכיום משמש את "חדש באתר אוקטובר 2016").
הוועדה הישראלית למדרוג נענתה לבקשתי ושלחה לי את נתוני הצפייה בטקסי אופיר החל מתחילת המדידה בשנת 1998. מדובר בקבצי אקסל. האם מותר לי להעלות אותם לוויקיפדיה לצורך סימוכין? במידה ולא כיצד עליי לפעול כדי להעלות את הקבצים האלו לווקיפדיה? אסף - שיחה 19:23, 26 בספטמבר 2016 (IDT)
- הידע עצמו לא מוגן בזכויות יוצרים, הצגתו כן. אני מניח שאת הקובץ עצמו כמו שהוא אסור לך להעלות, אך כן מותר לך ליצור טבלה בערך המתאים ובו נתוני הצפייה, תוך ציון המקור. MathKnight ✡ (שיחה) 19:25, 26 בספטמבר 2016 (IDT)
- ובמסגרת שימוש הוגן? אין שום צורה להעלות אותה לוויקיפדיה? הם מציגים את הנתונים האלה באינטרנט אבל היה פשוט לפנות אליהם בצורה מסודרת ולקבל את כל הנתונים בצורה מרוכזת. אין שום דרך להעלות גם אם הם מסכימים? אסף - שיחה 19:31, 26 בספטמבר 2016 (IDT)
- מתוך האתר שלהם:
- ובמסגרת שימוש הוגן? אין שום צורה להעלות אותה לוויקיפדיה? הם מציגים את הנתונים האלה באינטרנט אבל היה פשוט לפנות אליהם בצורה מסודרת ולקבל את כל הנתונים בצורה מרוכזת. אין שום דרך להעלות גם אם הם מסכימים? אסף - שיחה 19:31, 26 בספטמבר 2016 (IDT)
ציטוט הנתונים או פרסומם בציבור מותר ובלבד שייעשה תוך הקפדה על שלמותם ודיוקם של הנתונים, ותוך ציון העובדה כי הנתונים נמסרו באדיבותה של הוועדה הישראלית למדרוג, והופקו ע"י חברת קאנטר מדיה TNS בע"מ.
— הוועדה הישראלית למדרוג
אז מה זה אומר בעצם? ואם אני מביא את הסימוכין בכך שאני מספק לינקים לקבצים הללו מתוך אתר לשיתוף קבצים? בברכה אסף - שיחה 13:14, 27 בספטמבר 2016 (IDT)
- לא חייבים לקשר לקבצים עצמם, ואפשר פשוט לציין ”הנתונים נמסרו באדיבותה של הוועדה הישראלית למדרוג, והופקו ע"י חברת קאנטר מדיה TNS בע"מ.” עוד הערה על החתימה שלך: יש משתמשים נוספים בשם אסף, ולכן ראוי שתשנה את חתימתך לאסף (Sokuya) כדי שיהיה ניתן להבדיל. MathKnight ✡ (שיחה) 13:49, 27 בספטמבר 2016 (IDT)
- קיבלתי את ההערה על החתימה, אבל חשוב לי לקשר לקבצים עצמם כדי שבעתיד יוכלו לבחון את האמינות שלהם אסף - שיחה 13:54, 27 בספטמבר 2016 (IDT)
- לא חייבים לקשר לקבצים עצמם, ואפשר פשוט לציין ”הנתונים נמסרו באדיבותה של הוועדה הישראלית למדרוג, והופקו ע"י חברת קאנטר מדיה TNS בע"מ.” עוד הערה על החתימה שלך: יש משתמשים נוספים בשם אסף, ולכן ראוי שתשנה את חתימתך לאסף (Sokuya) כדי שיהיה ניתן להבדיל. MathKnight ✡ (שיחה) 13:49, 27 בספטמבר 2016 (IDT)
משתמש:MathKnight, האם יש לך תשובה? Sokuya (אסף) - שיחה 00:17, 29 בספטמבר 2016 (IDT)
- על הקבצים עצמם אין לי תשובה טובה. מתייג את משתמש:Deror avi בנושא. MathKnight ✡ (שיחה) 11:31, 29 בספטמבר 2016 (IDT)
- אם קיבלת את הנתונים במייל תוכל לעשות העברה למייל של OTRS. בדף השיחה תוכל לציין שהמקור הועבר במייל ונמצא בכרטיס OTRS מספר XXXX.Geagea - שיחה 13:03, 29 בספטמבר 2016 (IDT)
- מעולה! Geagea קיבלתי אותם במייל. איך עושים העברה למייל של OTRS? Sokuya (אסף) - שיחה 13:05, 29 בספטמבר 2016 (IDT)
- אתה נכנס למצב עריכה במייל שלך ומפעיל את אופציית ההעברה למייל permissions-he@wikimedia.org Geagea - שיחה 14:49, 30 בספטמבר 2016 (IDT)
- אוקיי שלחתי, מה הצעד הבא? אסף (Sokuya) - שיחה 15:26, 30 בספטמבר 2016 (IDT)
- Ticket#: 2016093010012198
- Ticket#: 2016093010012205
- הוספתי תבנית בראש דף השיחה . Geagea - שיחה 20:15, 1 באוקטובר 2016 (IDT)
- Geagea האם שני הקבצים הועלו? ואיך אני יכול לסמן אותם בתור הערת שוליים. למה רק משתמשים מסויימים יכולים לראות את הקובץ ואחרים לא. אני למשל לא יכול לראות את הקובץ. איך זה בדיוק עובד? לא הבנתי כל כך... אסף (Sokuya) - שיחה 21:10, 1 באוקטובר 2016 (IDT)
- כל עוד הקבצים עצמם לא שוחררו לכל שימוש, לא ניתן להציגם לקהל הרחב כ"חופשיים". צוות ה-OTRS אמור לוודא שהמידע זהה למה שנמסר בקבצים וערב לנכונות הנתונים הנמסרים בוויקיפדיה על סמך הקבצים שהועברו. Ldorfman • שיחה 23:40, 1 באוקטובר 2016 (IDT)
- תוכל לקשר לקשר לכרטיס ה-OTRS. במידת הצורך אפשר יהיה לוודא נכונות וקיום הקובץ והוא נשאר במערכת OTRS. הרי זו הייתה הבעיה שלא היה לך לאן לקשר. הנתונים עצמם חופשיים כפי שהסביר MathKnight וקובץ בפורמט xls לא ניתן להעלות לוויקישיתוף ממילא. Geagea - שיחה 01:06, 2 באוקטובר 2016 (IDT)
- הבנתי. גם אם אני אמיר אותו ל-PDF? בכל מקרה אני אזין את המידע ואחזור אלייך לבקשת עזרה בהפנייה ובהערות שוליים. אסף (Sokuya) - שיחה 01:08, 2 באוקטובר 2016 (IDT)
- אם תמיר לקובץ בפורמט png או PDF אזיי תוכל להעלות. השאלה היא בשביל מה לעשות את זה. אם יש בכוונתך להשתמש בקובץ אזיי כן, תוכל להעלות והשתמש בו באחד ממיזמי ויקימדיה. Geagea - שיחה 01:13, 2 באוקטובר 2016 (IDT)
- אני לא רוצה סתם לטרטר אותך ו־PDF עדיף מכלום (וכמובן שעדיף על PNG), אז אולי נתחיל בזה. אבל מה שבאמת רוצים זה את הנתונים עצמם. בצורה המקורית, או כקובץ CSV או ODF. אם אני צריך את הנתונים, אני לא רוצה להתחיל להעתיק אותם ידנית מטבלה. המקום היחיד שאני יכול לחשוב עליו עבור נתונים הוא ויקיספר, וגם שם זה נראה לי דחוק. Tzafrir - שיחה 08:07, 2 באוקטובר 2016 (IDT)
- המרתי אותם ל-CVS ושלחתי אותם בחזרה במייל שסופק לעיל למערכת OTRS. מקווה שעכשיו נוכל להעלות אותם למיזמים. אסף (Sokuya) - שיחה 14:13, 2 באוקטובר 2016 (IDT)
- סליחה על התגובה המאוחרת. גם פורמט CVS לא נתמך. למעשה אף אחת מצורות קבצי מסד נתונים לא נתמכות. PDF או PNG. Geagea - שיחה 02:21, 5 באוקטובר 2016 (IDT)
- המרתי אותם ל-CVS ושלחתי אותם בחזרה במייל שסופק לעיל למערכת OTRS. מקווה שעכשיו נוכל להעלות אותם למיזמים. אסף (Sokuya) - שיחה 14:13, 2 באוקטובר 2016 (IDT)
- אני לא רוצה סתם לטרטר אותך ו־PDF עדיף מכלום (וכמובן שעדיף על PNG), אז אולי נתחיל בזה. אבל מה שבאמת רוצים זה את הנתונים עצמם. בצורה המקורית, או כקובץ CSV או ODF. אם אני צריך את הנתונים, אני לא רוצה להתחיל להעתיק אותם ידנית מטבלה. המקום היחיד שאני יכול לחשוב עליו עבור נתונים הוא ויקיספר, וגם שם זה נראה לי דחוק. Tzafrir - שיחה 08:07, 2 באוקטובר 2016 (IDT)
- אם תמיר לקובץ בפורמט png או PDF אזיי תוכל להעלות. השאלה היא בשביל מה לעשות את זה. אם יש בכוונתך להשתמש בקובץ אזיי כן, תוכל להעלות והשתמש בו באחד ממיזמי ויקימדיה. Geagea - שיחה 01:13, 2 באוקטובר 2016 (IDT)
- הבנתי. גם אם אני אמיר אותו ל-PDF? בכל מקרה אני אזין את המידע ואחזור אלייך לבקשת עזרה בהפנייה ובהערות שוליים. אסף (Sokuya) - שיחה 01:08, 2 באוקטובר 2016 (IDT)
- תוכל לקשר לקשר לכרטיס ה-OTRS. במידת הצורך אפשר יהיה לוודא נכונות וקיום הקובץ והוא נשאר במערכת OTRS. הרי זו הייתה הבעיה שלא היה לך לאן לקשר. הנתונים עצמם חופשיים כפי שהסביר MathKnight וקובץ בפורמט xls לא ניתן להעלות לוויקישיתוף ממילא. Geagea - שיחה 01:06, 2 באוקטובר 2016 (IDT)
- כל עוד הקבצים עצמם לא שוחררו לכל שימוש, לא ניתן להציגם לקהל הרחב כ"חופשיים". צוות ה-OTRS אמור לוודא שהמידע זהה למה שנמסר בקבצים וערב לנכונות הנתונים הנמסרים בוויקיפדיה על סמך הקבצים שהועברו. Ldorfman • שיחה 23:40, 1 באוקטובר 2016 (IDT)
- Geagea האם שני הקבצים הועלו? ואיך אני יכול לסמן אותם בתור הערת שוליים. למה רק משתמשים מסויימים יכולים לראות את הקובץ ואחרים לא. אני למשל לא יכול לראות את הקובץ. איך זה בדיוק עובד? לא הבנתי כל כך... אסף (Sokuya) - שיחה 21:10, 1 באוקטובר 2016 (IDT)
- הוספתי תבנית בראש דף השיחה . Geagea - שיחה 20:15, 1 באוקטובר 2016 (IDT)
- אוקיי שלחתי, מה הצעד הבא? אסף (Sokuya) - שיחה 15:26, 30 בספטמבר 2016 (IDT)
- אתה נכנס למצב עריכה במייל שלך ומפעיל את אופציית ההעברה למייל permissions-he@wikimedia.org Geagea - שיחה 14:49, 30 בספטמבר 2016 (IDT)
- מעולה! Geagea קיבלתי אותם במייל. איך עושים העברה למייל של OTRS? Sokuya (אסף) - שיחה 13:05, 29 בספטמבר 2016 (IDT)
- אם קיבלת את הנתונים במייל תוכל לעשות העברה למייל של OTRS. בדף השיחה תוכל לציין שהמקור הועבר במייל ונמצא בכרטיס OTRS מספר XXXX.Geagea - שיחה 13:03, 29 בספטמבר 2016 (IDT)
אז להמיר ל-PDF? Geagea , זה יהיה בסדר? אסף (Sokuya) - שיחה 17:51, 7 באוקטובר 2016 (IDT)
הצגת סיכומי מאמרים
[עריכת קוד מקור]האם ניתן להציג באתר שלי סיכומי מאמרים כגון- עיתונות זרה, עיתון מקומי, ספר ―אנונימי לא חתם
- איך זה קשור לוויקיפדיה? אם הכוונה היא לסיכומי ערכים, אין בעיה עם זה. Ldorfman • שיחה 00:58, 10 באוקטובר 2016 (IDT)
יצירה ספרותית שפורסמה לאחר המוות
[עריכת קוד מקור]אדם אשר כתב יצירה (ספר, יומן) והיא פורסמה לאחר מותו (לדוגמא של קורבנות השואה), לבקשתו או בלעדיה - מהו הדין לגבי חלות זכויות היוצרים? כיצד מחשבים את הזמן? מיהם בעלי הזכויות?
- 70 שנה ממות היוצר או מתאריך פרסום היצירה (יכול להיות שונה בהתאם למקום פרסום התמונה). זכויות היוצרים שייכות ליורשי היוצר. Geagea - שיחה 01:19, 19 באוקטובר 2016 (IDT)
תמונות בערכי קינדרטרנספורט ועליית הנוער
[עריכת קוד מקור]― הועבר מהדף ויקיפדיה:דלפק ייעוץ#זכויות יוצרים
שלום,
רציתי לדעת אם יש זכויות יוצרים לתמונות המופיעות בקישורים הבאים:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%93%D7%A8-%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%AA_%D7%94%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%A8
--המרכז ללימודי השואה - שיחה 12:45, 13 באוקטובר 2016 (IDT)
― סוף העברה
- המרכז ללימודי השואה-לכל תמונה יש את הרישיון שלה, אם כי רובן חופשיות לשימוש בתנאים מסוימים. האם תוכל/י לתת קישור ספציפי לתמונות בהן את/ה מעוניינ/ת? Hummingbird ° יש לך הודעה ° כולי אוזן 22:18, 13 באוקטובר 2016 (IDT)
אוסף התצלומים הלאומי
[עריכת קוד מקור]נראה לפי הפתיח של האתר [1] שאין מניעה משימוש בתצלומים כל זמן שאין צלמית זכויות יוצרים על התמונה. האם אכן כך ?אייל ההמ - שיחה 23:32, 18 באוקטובר 2016 (IDT)
- לא. כדי שתמונות באתר יוכלו להיות חופשיות צריך להיות כתוב שהם בעלי זכויות היוצרים ושהם משחררים את התמונות תחת רישיון נניח CC-BY-SA-4.0 או במקום ציון הרישיון הם צריכים לכתוב שניתן לעשות מהתמונות יצירות נגזרות ושיהיה ניתן לעשות בתמונות שימוש מסחרי. Geagea - שיחה 01:17, 19 באוקטובר 2016 (IDT)
יום נחלת הכלל, או, יש לי יום יום חג?
[עריכת קוד מקור]גם https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%95%D7%9D_%D7%A0%D7%97%D7%9C%D7%AA_%D7%94%D7%9B%D7%9C%D7%9C וגם בתבנית public domain, כתוב שהזכויות משתחררות בראשון לינואר. בתבנית פבליק דומיין, יש אפילו קישורים לסעיפים בחוקים הישנים וגם בחוק החדש. אבל קראתי את החוקים בעיון, ואין שום אזכור לסוף שנה או תחילת שנה או ינואר וכו, בהקשר הזה. 50 שנה או 70 שנה ממות האדם או מהיצירה. זה מה שכתוב. למה, אם כך, התבנית אומרת אחרת?
- צריכים לחול 70 שנה או 50 ממות האדם או פרסום היצירה בשנים שלמות. כך שרק ב-1 בינאור של השנה הבאה נמצאת היצירה בנחלת הכלל. Geagea - שיחה 00:08, 22 באוקטובר 2016 (IDT)
- זה לא מה שכתוב בחוק. יש לך אסמכתא (דברי פרשנות לחוק מתוך פסק דין של בית המשפט, או דיון בכנסת שמבהיר שזו משמעות החוק, או הכי טוב - ציטוט מלשון החוק)?
- אה! הייתי צריך לחפש דצמבר. זה כתוב ברור מאד בסעיף 43: "תקופת זכות היוצרים ביצירה תסתיים ב-31 בדצמבר של השנה שבמהלכה אמורה לפקוע הזכות לפי הוראות פרק זה.". כנראה שלא קראתי בעיון מספיק. :-) 188.120.148.109 14:39, 23 באוקטובר 2016 (IDT)
- זה לא מה שכתוב בחוק. יש לך אסמכתא (דברי פרשנות לחוק מתוך פסק דין של בית המשפט, או דיון בכנסת שמבהיר שזו משמעות החוק, או הכי טוב - ציטוט מלשון החוק)?
שלום, בקישור הבא [2] יש תמונות שצולמו במהלך פשיטה בשטח מצרים בשנת 1969, צילומי מסמכים צבאיים שונים (פקודות מבצע, דיווחי טלפרינטר וכו). התמונות והמסמכים יכולים לשפר משמעותית את הערך על המבצע. האם הם מוגנים זכויות יוצרים ? אגב, התמונות נמסרו לפרסום בעיתונים לאחר המבצע אייל ההמ - שיחה 23:04, 29 באוקטובר 2016 (IDT)
- זכויות היוצרים על מסמכים צבאיים שייכים לצבא או למי שכתב אותם (כדאי אולי לבדוק עם דרור) בכל מקרה PD-Israel תקף רק לגבי תצלומים. וגם לגבי תצלומים מדובר בשטח מצרים. לא נראה לי שPD-Egypt תקף. Geagea - שיחה 02:13, 30 באוקטובר 2016 (IST)
זכויות יוצרים על דבריו של אדם שנפטר וטרם חלפו 70 שנה ממותו
[עריכת קוד מקור]אצל מי מצויות הזכויות במקרה כזה? המשפחה? ההוצאה שהוציאה את ספרו של האדם? האם מותר לפרסם את דבריו בהינתן אישור של המשפחה? טוויג • שיחה • כ"ח בתשרי ה'תשע"ז 01:34, 30 באוקטובר 2016 (IST)
- זכויות היוצרים נמצאות בידי יורשיו. להוצאה אין זכויות יוצרים. לכריכת הספר יכולים להיות זכויות וכן לאיורים ותצלומים. זכויות היוצרים שייכות ליוצר (מלל - הסופר, תצלומים- הצלם, איורים - המאייר). המשפחה אכן יכול לשחרר את זכויות היוצרים בהתאם להנחיות בוויקיפדיה:OTRS.Geagea - שיחה 02:08, 30 באוקטובר 2016 (IST)
- תודה. עד איזה דור של היורשים הזכויות נמצאות? האם רק ילדים או גם אחרי? טוויג • שיחה • כ"ח בתשרי ה'תשע"ז 09:43, 30 באוקטובר 2016 (IST)
- זה לא לפי דורות זה לפי שנים. זכויות היוצרים הם נכס שבעליו מוריש עם מותו בד"כ לאשתו וילדיו. אם גם הם נפטרו אז זה עובר שוב בירושה. עד 70 שנה. Geagea - שיחה 10:54, 30 באוקטובר 2016 (IST)
- תודה. עד איזה דור של היורשים הזכויות נמצאות? האם רק ילדים או גם אחרי? טוויג • שיחה • כ"ח בתשרי ה'תשע"ז 09:43, 30 באוקטובר 2016 (IST)
מפר זכויות יוצרים? אור • שיחה • 05:59, 1 בנובמבר 2016 (IST)
תמונה מכאן
[עריכת קוד מקור]האם אחת מהתמונות ניתנת להצגה בשימוש הוגן בערך נס בדאלונה? שיר § שיג § שיח § 23:17, 1 בנובמבר 2016 (IST)
- שיר, אפשר תמונה אחת בשימוש הוגן, כי הערך עוסק במשחק. חנה Hanay • שיחה • מיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 18:18, 7 בדצמבר 2016 (IST)
הודעה על הפרת זכויות יוצרים
[עריכת קוד מקור]אני מעוניינת להוסיף תמונה לערך "ניסן בן חמו". זה באישורו ולבקשתו. את התמונה הוא העביר לי. קבלתי התראה על הפרת זכויות יוצרים. כיצד עלי לנהוג במקרה זה?
- תני קישור לקובץ ולהודעה שקיבלת. בריאן - שיחה 14:04, 2 בנובמבר 2016 (IST)
האם הסריקה חוקית?
[עריכת קוד מקור]מצאתי בויקיפדיה סריקה של ספר "מגרסת הזהויות" https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%92%D7%A8%D7%A1%D7%AA_%D7%94%D7%96%D7%94%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA הסריקה חוקית? מותר להוריד את הספר מהאתר? תודה
- מותר להעלות קובץ סריקה של עטיפת ספר ברישיון בשימוש הוגן, לערך על הספר, וזה מה שנעשה כאן. אין כאן בעיה. חנה Hanay • שיחה • מיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 21:57, 6 בדצמבר 2016 (IST)
תמונות מאוסף התצלומים הלאומי שלא עברו 50 שנים מפרסומן
[עריכת קוד מקור]שלום, האם אני יכול להשתמש בערכים בתמונות מתוך מאגר זה שצולמו אחרי 63? אני רוצה להשתמש בתמונה ממלחמת ששת הימים, אחת מאלה. האם אני יכול תחת איזשהו רשיון שימוש? תודה, שי --Shayshal2 - שיחה 16:56, 6 בדצמבר 2016 (IST)
- שלום לך. תמונות עד סוף שנת 1965 הן חופשיות. לכל תמונה אחרת שתרצה להעלות לוויקיפדיה\ויקישיתוף תצטרך לבקש אישור מפורש מלע"מ (אותו יש לשלוח, מן הסתם, למערכת otrs). בברכה --Kippi70 - שיחה 17:51, 6 בדצמבר 2016 (IST)
- יש טופס או נוסח שצריך לבקש מהם שימלאו? ואיך שולחים ל-OTRS? --Shayshal2 - שיחה 13:30, 7 בדצמבר 2016 (IST)
- Shayshal2, לנוסח הנדרש והסבר על התהליך ראה בדף ויקיפדיה:OTRS חנה Hanay • שיחה • מיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 08:13, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- יש טופס או נוסח שצריך לבקש מהם שימלאו? ואיך שולחים ל-OTRS? --Shayshal2 - שיחה 13:30, 7 בדצמבר 2016 (IST)
העתקת גרף מתוך מחקר
[עריכת קוד מקור]כמו שאנו מצטטים מחקרים ומצרפים קישור למחקר, האם תקין "לצטט" גרף מתוך מחקר. בכוונתי להעתיק אותו ידנית ולהשמיט חלקים שאינם רלוונטיים לערך. מה דעתכם? PelicanTwo - שיחה 04:13, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- שווה גם לבדוק את הרישיון של המאמר. האם הוא פורסם בפרסום עם גישה חופשית? אם כן, שווה לבדוק מהו בדיוק רישיון. לדוגמה, הרישיון של PLoS ONE הוא CC-BY (ר' [3]). מה שכן, גם אם מדובר על גישה חופשית, זה לא בהכרח אומר שמדובר על תוכן שמספיק חופשי כדי להעלות לקומונז: יכול להיות שיוסיפו שם סייגים על שינוי או על שימוש מסחרי. Tzafrir - שיחה 07:12, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- המאמר המסוים לא נמצא ב-PLOS, הוא נגיש רק בסקולר.PelicanTwo - שיחה 08:01, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- מדובר באתר של ממשלת ארצות הברית. הכל באתר זה חופשי (אלא אם נאמר אחרת). תבנית הרישיון: {{PD-USGov-HHS-NIH}}.Geagea - שיחה 15:02, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- טיפ קטן: ככה יותר קצר. PMID 12724018. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 15:08, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- התבנית קיימת גם בוויקישיתוף. השימוש בה בדיוק באותו אופן. Geagea - שיחה 15:26, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- תודה על הטיפים זה מעולה. הבעיה היא שבפבמד יש רק אבסטרקטים. אני מניח שזה אומר שהאבסטרקים חופשיים אבל לא גוף המאמר. נכון? ואם נכון אני חוזר לשאלה האם זה בסדר "לצטט" גרף. נראה לי שכן כי גרף הוא לא יצירת אמנות, הוא פשוט צורת כתיבה של נתונים, שיכולים להיכתב בטבלה או במלל או בגרף. PelicanTwo - שיחה 15:38, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- אפשר ל"צטט" גרף. גם גוף המאמר חופשי תחת רישיון PD-USGov. יש לנו תבנית שבה אפשר להכין גרפים לא רעים. Geagea - שיחה 15:46, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- אני ממש מופתע מהמידע הזה. אבל אחלה. מה שם התבנית להכנת גרפים?
- עריכה: מצאתי אותה תודה, אראה מה אפשר לעשות. PelicanTwo - שיחה 15:50, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- Geagea - מה לגבי גרפים ועוגות שנמצאים במאמרים לא חופשיים? אפשר "לצטט" אותם (כלומר: להעתיק את התמונה שלהם לקומונס)? תודה. דוג'רית - שיחה 16:08, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- גרף זה תצוגה גרפת של נתונים כלשהם. הנתונים, על פניו, הן אינם כפופים לזכויות יוצרים של מי שאסף אותם. לייצוג הגרפי יכול להיות זכויות יוצרים, לדעתי לגרפים הרגילים אין זכויות יוצרים (הגרפים שאנחנו עושים בהם שימוש במיזם למשל) אבל לא הייתי הןלך על זה. אני חושב שאם את לוקחת את הנתונים ויוצרת גרך בתבנית שלנו זה בסדר. זה כמובן לא מצריך העלאה לוויקישיתוף. ראי גם את הדיון הזה בוויקישיתוף (באנגלית) ובמיוחד התגובה האחרונה של קארל. Geagea - שיחה 16:46, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- תודה רבה. דוג'רית - שיחה 23:52, 9 בדצמבר 2016 (IST)
- מותר לצטט כל עוד נותנים קרדיט ומקור (ציטוט מלא), אפילו אם הגרף חופשי, כלומר זה שמרשים לצטט לא פותר את ציון מקור הנתונים. אמא של גולן - שיחה 23:44, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- תודה רבה. דוג'רית - שיחה 23:52, 9 בדצמבר 2016 (IST)
- גרף זה תצוגה גרפת של נתונים כלשהם. הנתונים, על פניו, הן אינם כפופים לזכויות יוצרים של מי שאסף אותם. לייצוג הגרפי יכול להיות זכויות יוצרים, לדעתי לגרפים הרגילים אין זכויות יוצרים (הגרפים שאנחנו עושים בהם שימוש במיזם למשל) אבל לא הייתי הןלך על זה. אני חושב שאם את לוקחת את הנתונים ויוצרת גרך בתבנית שלנו זה בסדר. זה כמובן לא מצריך העלאה לוויקישיתוף. ראי גם את הדיון הזה בוויקישיתוף (באנגלית) ובמיוחד התגובה האחרונה של קארל. Geagea - שיחה 16:46, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- Geagea - מה לגבי גרפים ועוגות שנמצאים במאמרים לא חופשיים? אפשר "לצטט" אותם (כלומר: להעתיק את התמונה שלהם לקומונס)? תודה. דוג'רית - שיחה 16:08, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- אפשר ל"צטט" גרף. גם גוף המאמר חופשי תחת רישיון PD-USGov. יש לנו תבנית שבה אפשר להכין גרפים לא רעים. Geagea - שיחה 15:46, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- תודה על הטיפים זה מעולה. הבעיה היא שבפבמד יש רק אבסטרקטים. אני מניח שזה אומר שהאבסטרקים חופשיים אבל לא גוף המאמר. נכון? ואם נכון אני חוזר לשאלה האם זה בסדר "לצטט" גרף. נראה לי שכן כי גרף הוא לא יצירת אמנות, הוא פשוט צורת כתיבה של נתונים, שיכולים להיכתב בטבלה או במלל או בגרף. PelicanTwo - שיחה 15:38, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- התבנית קיימת גם בוויקישיתוף. השימוש בה בדיוק באותו אופן. Geagea - שיחה 15:26, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- טיפ קטן: ככה יותר קצר. PMID 12724018. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 15:08, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- מדובר באתר של ממשלת ארצות הברית. הכל באתר זה חופשי (אלא אם נאמר אחרת). תבנית הרישיון: {{PD-USGov-HHS-NIH}}.Geagea - שיחה 15:02, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- המאמר המסוים לא נמצא ב-PLOS, הוא נגיש רק בסקולר.PelicanTwo - שיחה 08:01, 8 בדצמבר 2016 (IST)
צילום של מוצר שקניתי בחנות
[עריכת קוד מקור]קניתי בחנות מוצר חלב ורציתי להעלות את הצילום שלו לויקישותוף, אבל פתאום הבנתי שאולי אני מפר פה משהו. על המוצר יש עטיפה שעליה יש צילום+איורים שנעשו ללא ספק על יד איש מקצוע ולכן זכויות היוצרים שייכים לאותו המעצב או לחברה שהזמינה את שירותיו. אבל מצד שני יש תמונת כאלה. אז האם מותר או אסור? Corvus,(Nevermore) 17:42, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- Corvus, אתה צודק. בתמונה יכולים להיות בעלי זכויות נוספים מעבר לצלם. לגבי פסלים בניינים וכו' ראה חופש הפנורמה (FoP). במקרה שציינת מדובר בתמונה של אריזת מוצר. צורת האריזה באופן כללי אינה מוגנת אולם איורים, ציורים או תמונות (ויכול להיות שגם מלל) מוגנים. אלא אם החלק המוגן נמצא בחלק שולי של התמונה - כלל הדה מינימיס. הסבר לגבי אריזות ניתן לראות כאן והסבר לגבי דה מינימיס אפשר לראות כאן. התמונה שקישרת אליה היא מקרה קלאסי של דה מינימיס. אף מרכיב שמוגן בזכויות יוצרים לא נמצא בחלק משמעותי של התמונה. Geagea - שיחה 14:43, 18 בדצמבר 2016 (IST)
ביקשתי מצלמת תמונה שמתאימה לערך שחסר בו תמונה בערך היא הסכימה אבל ביקשה קרדיט יש כזו אפשרות ?
[עריכת קוד מקור]--Didschr - שיחה 20:17, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- כן בהחלט. הרישיונות הסטנדרטים כמו CC BY 4 אומרים אפילו שחייבים לתת קרדיט ליוצר. אבל מה שזה לא אומר שהקרדיט בוויקיפדיה יופיע בערך, אלא רק בתיאור התמונה. eman • שיחה • ♥ 20:26, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- אוקיי אין לי ניסיון עם תמונות מה אני צריך לעשות עכשיו ? --Didschr - שיחה 20:27, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- Didschr תגיד לה שתיצור משתמש ותעלה את התמונה לויקישיתוף, ככה היא תקבל את הקרדיט והיא תמיד תוכל לעקוב מי והיכן עושים שימוש בתמונה בויקיפדיה. אסף (Sokuya) - שיחה 22:18, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- אסף (Sokuya) , היא לא צריכה להירשם לוויקיפדיה, היא יכולה לשלוח תמונה על פי הכתובת וההנחיות המופיעים בדף ויקיפדיה:OTRS. כדאי להיזהר ולהתמצא בנושאים כשנותנים תשובה. חנה Hanay • שיחה • מיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 22:27, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- ברור שהיא לא צריכה, אבל זה עדיף. ככה האיכות המקורית של התמונה נשמרת וכך גם כל המטא-נתונים. עבדתי כך עם עשרה צלמים בנושא של גל השריפות בישראל (2016). אסף (Sokuya) - שיחה 22:31, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- זה גם הרבה יותר פשוט מאשר להתחיל להתעסק עם כל המיילים והאישורים וזה גם מגדיל את הסיכויים שהיא תעלה תמונות בעתיד באופן עצמאי. אסף (Sokuya) - שיחה 22:32, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- מצד שני, יש כאלה שנרתעים מכך לחלוטין, הם לא רוצים ללמוד מערכת חדשה ואז לא נקבל דבר. למטא דטה אין כל קשר מי מעלה את הקבצים. חנה Hanay • שיחה • מיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 22:33, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- בסדר גמור, אני רק המלצתי, זה לא שחור ולבן. פועלים בהתאם לתגובה. אסף (Sokuya) - שיחה 22:54, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- מצד שני, יש כאלה שנרתעים מכך לחלוטין, הם לא רוצים ללמוד מערכת חדשה ואז לא נקבל דבר. למטא דטה אין כל קשר מי מעלה את הקבצים. חנה Hanay • שיחה • מיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 22:33, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- זה גם הרבה יותר פשוט מאשר להתחיל להתעסק עם כל המיילים והאישורים וזה גם מגדיל את הסיכויים שהיא תעלה תמונות בעתיד באופן עצמאי. אסף (Sokuya) - שיחה 22:32, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- ברור שהיא לא צריכה, אבל זה עדיף. ככה האיכות המקורית של התמונה נשמרת וכך גם כל המטא-נתונים. עבדתי כך עם עשרה צלמים בנושא של גל השריפות בישראל (2016). אסף (Sokuya) - שיחה 22:31, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- אסף (Sokuya) , היא לא צריכה להירשם לוויקיפדיה, היא יכולה לשלוח תמונה על פי הכתובת וההנחיות המופיעים בדף ויקיפדיה:OTRS. כדאי להיזהר ולהתמצא בנושאים כשנותנים תשובה. חנה Hanay • שיחה • מיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 22:27, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- תשאל אותה מה היא מעדיפה. לפתוח חשבון משתמש ולהעלות בעצמה, או לשלוח לך (או למישהו אחר שיש לו ניסיון בהעלאת תמונות לויקישיתוף) במייל + הצהרה כמו שמופיעה פה. eman • שיחה • ♥ 23:33, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- Didschr תגיד לה שתיצור משתמש ותעלה את התמונה לויקישיתוף, ככה היא תקבל את הקרדיט והיא תמיד תוכל לעקוב מי והיכן עושים שימוש בתמונה בויקיפדיה. אסף (Sokuya) - שיחה 22:18, 17 בדצמבר 2016 (IST)
- אוקיי אין לי ניסיון עם תמונות מה אני צריך לעשות עכשיו ? --Didschr - שיחה 20:27, 17 בדצמבר 2016 (IST)
צילום מסך
[עריכת קוד מקור]אם אני מעוניין לצלם מסך של קטע מתכנית מאתר youtube באמצע סרטון ואני אעלה אותה לויקישיתוף, זה נחשב הפרת זכויות יוצרים? ניב - שיחה 22:06, 23 בדצמבר 2016 (IST)ניב
- למה דווקא ויקישיתוף? יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 22:10, 23 בדצמבר 2016 (IST)
- אכן, הפרת זכויות יוצרים. Geagea - שיחה 22:18, 23 בדצמבר 2016 (IST)
כריכה של ספר
[עריכת קוד מקור]שלום אם ישנה תמונה של כריכת ספר באתר של הסופר האם אפשר לעלות אותה לערך שלו (של הסופר)? וגם מי הבעלים של הזכויות על הכריכה? למי לפנות על מנת לבקש היתר ? תודה ―Wik enbal (שיחה | תרומות | מונה) לא חתמה ב-16:32, 26 בדצמבר 2016
- שלום משתמש:Wik enbal, אפשר להעלות עטיפת ספר לערך על הספר ברישיון בשימוש הוגן. לערך על הסופר ניתן להעלות רק אם מוקדש בערך פרק של מינימום מספר פסקאות על הספר, ואין ערך נפרד על הספר. במקרה של שימוש הוגן, אין צורך לבקש רשות. אם רוצים ברישיון חופשי אז יש לפנות לבעלת זכויות היוצירם, לרוב זה המעצב של העטיפה, או ההוצאה. נושא זה צריך להיבדק מולם. חנה Hanay • שיחה • מיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 18:37, 2 בינואר 2017 (IST)