לדלג לתוכן

מסע בין כוכבים 5: הגבול האחרון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף Star Trek V: The Final Frontier)
מסע בין כוכבים 5: הגבול האחרון
Star Trek V: The Final Frontier
מבוסס על מסע בין כוכבים: הסדרה המקורית עריכת הנתון בוויקינתונים
בימוי ויליאם שאטנר
הופק בידי הארווי בנט
תסריט ויליאם שאטנר
הארווי בנט
דייוויד לורי
יוצר: ג'ין רודנברי
עריכה פטר ברגר עריכת הנתון בוויקינתונים
שחקנים ראשיים ראה פירוט
מוזיקה ג'רי גולדסמית'
צילום אנדרו לזלו עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת הפקה פרמאונט עריכת הנתון בוויקינתונים
חברה מפיצה סרטי פרמאונט
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 9 ביוני 1989
משך הקרנה 107 דקות
שפת הסרט אנגלית
סוגה סרט פעולה, סרט מדע בדיוני, סרט הרפתקאות עריכת הנתון בוויקינתונים
תקציב 27 מיליון דולר
הכנסות 52.2 מיליון דולר
הכנסות באתר מוג'ו startrek5
פרסים
סרט קודם מסע בין כוכבים 4: השיבה הביתה
סרט הבא מסע בין כוכבים 6: הארץ הלא נודעת
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מסע בין כוכבים 5: הגבול האחרון הוא סרט מדע בדיוני משנת 1989, והוא החמישי בסדרת סרטי מסע בין כוכבים. סרט זה היה היחיד שנכשל בסדרת הסרטים של מסע בין כוכבים וזכה בשש מועמדויות לפרס ראזי: שלוש מועמדויות בקטגוריות סרט העשור הגרוע ביותר, התסריט הגרוע ביותר, ושחקן המשנה הגרוע ביותר (דפורסט קלי), ושלוש זכיות - השחקן הראשי הגרוע ביותר (ויליאם שאטנר), הבמאי הגרוע ביותר, וההפקה הגרועה ביותר.

לאחר מאורעות הסרט הקודם, צוות האנטרפרייז נהנה מחופשה. קפטן קירק עומד בפני שני אתגרים: לטפס על הר "אל קפיטן" שבפארק לאומי יוסמיטי, וללמד את ספוק שירי מדורה. אולם, מנוחתם השלווה מופרת כאשר הם נשלחים למשימה דחופה להציל בני ערובה מכוכב לכת בשם "נימבוס 3". מפקד קלינגוני בשם קלאא שומע אודות משימתם של צוות האנטרפרייז ורודף אחריהם מתוך כוונה לשבות או להרוג את קירק. פעולתו זו, שנועדה לשם התפארותו כלוחם בלבד, אינה לרוחה של הממשלה הקלינגונית.

כאשר הם מגיעים ל"נימבוס 3", צוות האנטרפרייז מגלה שסייבוק, עריק וולקני שהוא גם אחיו-למחצה של ספוק, לקח כבני ערובה נציגים קלינגונים, רומולאנים ושל הפדרציה. סייבוק מגלה, כי הוא קיווה שפעולתו זו תאפשר לו לשים את ידיו על ספינת חלל, שהרי ממשלתו של אחד מהנציגים תשלח חילוץ. סייבוק מציע לצוות את יכולתו יוצאת-הדופן בדחיקת מצוקותיהם הגדולות ביותר. מק'קוי וספוק נענים להצעה, אך קירק מסרב, באומרו שכאב הוא הדבר שעושה אותם אנושיים.

סייבוק משתלט על האנטרפרייז על מנת לחדור את שדה הכוח המסתורי "המחסום הגדול", שמגן על כוכב לכת מיסטי בשם "שא-קא-רי", היכן שלכאורה ממתינה לו ישות כמעט-אלוהית. סייבוק טוען שהיו לו חזיונות בדבר קיומה של הישות, ומרגיש צורך לצאת בעקבותיה וללמוד מחוכמתה וכוחותיה. אחרי שקירק וסייבוק מגיעים להסכמה הדדית, קירק לוקח את האנטרפרייז לתוך "המחסום הגדול" ומוצא את הכוכב. קירק, ספוק, מק'קוי וסייבוק נוחתים במעבורת על פני הכוכב, שנראה בתחילה שומם לגמרי, עד שהישות מתגלה בפניהם. כשהיא מדמה עצמה לאלוהים, היא מבקשת את עזרת האנטרפרייז בפריצת "המחסום הגדול" כדי להפיץ את חוכמתה הרבה על פני היקום. כאשר קירק הסקפטי מפקפק באמינותה ("לשם מה אלוהים צריך ספינת חלל?"), הישות מתקיפה אותו. סייבוק מגלה כי הישות היא למעשה יהירותו העצמית שמבקשת לפרוץ את גבולות "המחסום הגדול".

סייבוק מודה בטעותו ומקריב עצמו כדי להשהות את הישות מספיק זמן כדי שהאנטרפרייז תצליח להשמיד אותו. אולם, הם לא מצליחים וקירק פוקד על סקוטי לשגר חזרה את ספוק ומק'קוי, כאשר הוא נשאר עם הישות מאחור. ספוק מצליח לשכנע את השגריר הקלינגוני להורות לקלאא - שעקב אחרי האנטרפרייז לתוך "המחסום הגדול" - לחלץ את קירק משם. "ציפור הטרף" יוצאת מהסוואתה, משגרת את קירק אליה, ומפוצצת את המקום ואת הישות.

הסרט מסתיים כאשר קלאא מתנצל בפני קירק על פעולותיו, ושניהם מודיעים על דטאנט. קירק, ספוק ומק'קוי שבים לחופשתם בפארק יוסמיטי.

שחקנים ראשיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
שחקן תפקיד
ויליאם שאטנר קפטן ג'יימס טי "ג'ים" קירק
לנרד נימוי קפטן ספוק
דפורסט קלי קומנדר (דוקטור) לאונרד "בונס" מקוי
ג'יימס דוהן קפטן מונטגומרי "סקוטי" סקוט
ג'ורג' טקיי קומנדר היקארו סולו
וולטר קניג קומנדר פאבל צ'כוב
נישל ניקולס קומנדר אוהורה
לורנס לאקינביל סייבוק
טוד בריאנט קפטן קלאא הקלינגוני
דייוויד וורנר סיינט ג'ון טלבוט
צ'ארלס קופר גנרל קורד

תקציב והכנסות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסרט, שנעשה בתקציב של קרוב ל-28 מיליון דולר, הכניס מעל 52 מיליון דולר בארצות הברית ו-70 מיליון דולר ברחבי העולם. סרט זה נחשב לנחות מקודמו.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]