לדלג לתוכן

מרשה בלקברן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מרשה בלקברן
Marsha Blackburn
לידה 6 ביוני 1952 (בת 72)
מיסיסיפי, ארצות הברית
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת המדינה של מיסיסיפי
מפלגה המפלגה הרפובליקנית
www.blackburn.senate.gov
סנאטורית מטעם מדינת טנסי
3 בינואר 2019 – מכהנת
(5 שנים)
חברת בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם המחוז השביעי מדינת טנסי
3 בינואר 2003 – 3 בינואר 2019
(16 שנים)
→ אד בראיינט

מרשה בלקברןאנגלית: Marsha Blackburn; נולדה ב-6 ביוני 1952) היא פוליטיקאית אמריקאית חברת המפלגה הרפובליקנית, המכהנת כחברת הסנאט של ארצות הברית מטעם מדינת טנסי. קודם לכן כיהנה כנציגת המחוז השביעי של טנסי בבית הנבחרים של ארצות הברית.

בלקברן נולדה בעיירה לורל (אנ') במיסיסיפי למרי והילמן ודגוורת' (Wedgeworth).[1] ב-1973 סיימה לימודי תואר ראשון בכלכלה מאוניברסיטת המדינה של מיסיסיפי. בתקופת לימודיה כיהנה כנשיאת תא הסטודנטיות.[2] לאחר לימודיה עבדה כאשת מכירות בחברת ההוצאה לאור "Times Mirror" ולאחר מכן שימשה בתפקיד ניהולי בתחום המכירות בחברת בתי הכל-בו "Castner Knott". ב-1974 נישאה לצ'אק בלקברן והם הורים לשני ילדים. היא משתייכת לכנסייה הפרסביטריאנית. ב-1978 הקימה חברה עצמאית בתחום יחסי ציבור, קידום אירועים ושיווק.

בשנת 1992 התמודדה מטעם המפלגה הרפובליקנית בבחירות לבית הנבחרים של ארצות הברית אך הפסידה למועמד המפלגה הדמוקרטית. בשנת 1998 נבחרה לסנאט של טנסי וכיהנה בו עד שנת 2002.

בשנת 2002 נבחרה לנציגת המחוז השביעי של טנסי בבית הנבחרים של ארצות הברית, הכולל חלקים מנאשוויל ופרברים של ממפיס. היא הושבעה לתפקיד בינואר 2003 ומאז נבחרה עוד שבע פעמים לתקופות כהונה נוספות. היא חברה בוועדת האנרגיה והמסחר. מתחילת כהונתה היא משמשת כסגנית מצליף הסיעה הרפובליקנית בבית הנבחרים. בעמדותיה היא אחת מחברי הקונגרס השמרניים ביותר. לאחר היבחרו של דונלד טראמפ לנשיא ארצות הברית מונתה לסגנית ראש צוות המעבר שלו לבית הלבן.

באוקטובר 2017, אחרי שמושל טנסי הפופולרי ביל האסלם סירב להתמודד למושבו של בוב קורקר בסנאט לאחר הודעתו של האחרון כי בכוונתו לפרוש מהפוליטיקה, בלבקרן הכריזה על התמודדותה לסנאט בבחירות לסנאט של ארצות הברית 2018. בהכרזתה אמרה כי הרפובליקנים בבית הנבחרים מאסו ברפובליקנים היושבים בסנאט שלטענתה מתנהגים כמו דמוקרטיים בסוגיות חשובות, בהן חוק הגנת החולה וטיפול בר השגה. היא תיארה עצמה כ"שמרנית הארד-קור רשמית" והתגאתה בכינוי "משוגעת קיצונית" שהודבק לה בידי ליברלים. בלקברן דחתה את אפשרויות לפשרנות ושיתוף פעולה בין-מפלגתי באומרה "אין פשרות, אין התנצלויות", והצהירה שהיא נושאת אקדח בארנק. ב-2 באוגוסט 2018 זכתה במועמדות מפלגתה לסנאט עם כ-84% מקולות הבוחרים.

במסע הבחירות ניצבה בפני פיל ברדסן, לשעבר מושל טנסי וראש עיריית נאשוויל, כמועמד המפלגה הדמוקרטית. בוב קורקר חלק שבחים לברדסן וטען שהיה "ראש עיר, מושל ואיש עסקים טוב מאוד" והזכיר את שיתוף הפעולה ביניהם, אך הביע הסתייגות מיכולתו לגבור על בלקברן שכן טנסי היא מדינות אדומה והודיע על תמיכתו בבלקברן ושיתרום למסע הבחירות שלה. זמן קצר לאחר דבריו של קורקר הודיע נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על תמיכתו בבלקברן ועמו גם סגן הנשיא מייק פנס. במהלך מסע הבחירות הודיעה הזמרת המפורסמת טיילור סוויפט על תמיכתה בברדסן וחוללה סערה זוטא שהתבטאה במתיחת ביקורת בידי הנשיא טראמפ על סוויפט וכן בידי מייק האקבי שרכש לה זלזול. בנובמבר 2018 ניצחה בלקברן את ברדסן, בין היתר הודות לדיונים על אישור מינויו של ברט קוואנו לבית המשפט העליון של ארצות הברית אשר העניקו למסע הבחירות שלה מומנטום.

בלקברן חברה בוועדת המסחר, המדע והתחבורה, בוועדת הכוחות המזוינים, בוועדת המשפט ובוועדה לענייני חיילים משוחררים.

במהלך מבצע חרבות ברזל,הודיעה בלקברן על תמיכתה המלאה בישראל[3].

בנוסף דרשה בלקברן חקירה והסברים הו מאונר"א והן מהאו"ם לאחר הדיווחים כי עובד אונר"א החזיק חטוף ישראלי במשך 50 יום[4].

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מרשה בלקברן בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Congressman Marsha Blackburn’s father dies, ‏clarksvilleonline.com,‏, 31 בינואר 2013
  2. ^ מרשה בלקברן באתר אוניברסיטת המדינה של מיסיסיפי
  3. ^ Marsha Blackburn, I Stand With Israel, אתר הבית של סנטור מרשה בלקברן, ‏16 אוקטובר 2023
  4. ^ Peter Aitken, EXCLUSIVE: Sen Blackburn calls for investigation into allegation UN agency employee detained Israeli hostage, Fox news, ‏4 דצמבר 2023