ניוגטי פאייאודבר

ניוגטי פאייאודבר
Nyugati pályaudvar
מידע על הבנייה
חנוכת התחנה 28 באוקטובר 1877 עריכת הנתון בוויקינתונים
אדריכל גוסטב אייפל עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום
מיקום Teréz körút 55. עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה הונגריההונגריה הונגריה
קואורדינטות 47°30′39″N 19°03′27″E / 47.510833333333°N 19.0575°E / 47.510833333333; 19.0575
תחנות סמוכות Rákosrendező railway station, בפסקה זו רשומה אחת נוספת שטרם תורגמה עריכת הנתון בוויקינתונים
מידע על התחנה
שם המערכת rail transport in Hungary עריכת הנתון בוויקינתונים
רציפים 17 עריכת הנתון בוויקינתונים
קווים העוברים בתחנה Budapest–Esztergom railway, Budapest–Cegléd–Szolnok railway, Budapest–Vácrátót–Vác railway, Budapest–Szob railway, Budapest–Lajosmizse–Kecskemét railway עריכת הנתון בוויקינתונים
קוד התחנה PV עריכת הנתון בוויקינתונים
(למפת בודפשט רגילה)
 
ניוגטי פאייאודבר
ניוגטי פאייאודבר
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
התחנה בתמונה מראשית המאה ה-20

ניוגטי פאייאודברהונגרית: Nyugati pályaudvar, מילולית: תחנת הרכבת המערבית) היא תחנת רכבת מרכזית בבודפשט, לצד תחנת הרכבת המזרחית (קלטי; Keleti pályaudvar) ותחנת הרכבת הדרומית (דלי; Déli pályaudvar).

פעילות[עריכת קוד מקור | עריכה]

התחנה נמצאת בצפון פשט, על השדרה הגדולה", בכיכר הנושאת את שמה. התחנה, שהוקמה ב-1875 על ידי חברת אייפל הצרפתית (מקימת מגדל אייפל), ניצבת על מקומה של תחנת הרכבת הראשונה בבירה ההונגרית. התחנה ההיסטורית הוקמה ב-1846 ושירתה את קו הרכבת בודפשט-ואץ. היא נהרסה לצורך הרחבת השדרה והקמת התחנה הנוכחית. התחנה נחנכה ב-28 באוקטובר 1877, שמה "המערבית" נגזר משמה של חברת הרכבות האוסטרו הונגרית ולא ממיקומה הגאוגרפי.

התחנה בנויה באופן סימטרי משני מבני אבן שביניהם מתנשא מבנה ברזל וזכוכית בצורת גג משולש. הכניסה מן הרחוב נעשית מבעד לאכסדרת עמודים מפורזלים. מעל למרכז הכניסה הראשית מוצב שעון גדול.

התחנה משרתת רכבות פנים, בקווי "עיקול הדנובה" (סנטאנדרה-וישגראד-אסטרגום) ופנים המדינה (ואץ; סולנוק-סגד; קצ'קמט). כן משרתת התחנה את קו הרכבת ממרכז הבירה אל נמל התעופה פרנץ ליסט (לשעבר פריהייד').

כיכר התחנה (המכונה כיכר ניוגטי) וסביבתה הפכו למרכז תחבורתי, עם תחנה סופית/מרכזית למספר קווי אוטובוס ותחנה בקו M3 של הרכבת התחתית של בודפשט. ב-1999 הוקם לצד התחנה קניון West End הענק (186,000 מ"ר שטחו הכולל).

גלריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ניוגטי פאייאודבר בוויקישיתוף