הפיגועים בשארם א-שייח' (2005)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הפיגועים בשארם א-שייח'
חלק מטרור במצרים
תאריך 23 ביולי 2005 עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום שארם א-שייח' עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 27°51′35″N 34°16′57″E / 27.8598°N 34.2824°E / 27.8598; 34.2824
סוג פיגוע תופת
הרוגים 80
פצועים יותר מ-200
מבצע אל-קאעידהאל-קאעידה גדודי עבדאללה עזאם
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הפיגועים בשארם א-שייח' (2005) הם סדרת פיגועים שאירעו ב-23 ביולי 2005, בעיר שארם א-שייח' בדרום חצי האי סיני אשר במצרים, שבוצעו על ידי ארגון הטרור הסלפי, המשתייך לארגוני אל-קאעידה - "גדודי עבדאללה עזאם בסוריה ובמצרים", ארגון הקרוי על שמו של עבדאללה עזאם. בביצוע הוא נתמך על ידי קבוצת הייחוד והג'יהאד במצרים.

תיאור האירועים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שתי מכוניות תופת ומזוודת נפץ פוצצו בסמוך לאתרי תיירות עיקריים: שני בתי מלון והשוק העתיק של העיר. בפיגוע נהרגו כ-88 בני אדם ונפצעו למעלה מ-200. בין ההרוגים היו כ-10 תיירים ממדינות המפרץ הפרסי ומדינות אירופה, יתר ההרוגים היו מצריים.

ההתקפות אירעו ביום השנה למהפכת הקצינים החופשיים במצרים, שבה הורד מכיסאו המלך פארוק והגנרל מוחמד נגיב עלה לשלטון במקומו. יום זה מצוין במצרים כיום חג לאומי.

ארגון הטרור הודיע לאתר אינטרנט איסלמי כי הפיגוע נערך בתגובה לפעולות שנעשות על ידי ארצות הברית ומדינות אירופה נגד מוסלמים בעיראק, הרשות הפלסטינית, אפגניסטן וצ'צ'ניה.

הארגון שכוון לפגוע באחד מסמלי התיירות החשובים של מצרים, בירת הנופש של סיני שהושקעו בה מיליארדי דולרים, השיג את מטרתו ובעקבות הפיגועים, נרשמה עזיבה של תיירים רבים וביטול הזמנות נופש רבות. גם בפיגוע זה אפשר לראות את דפוסי הפעילות של אל-קאעידה ובין היתר המגמה לפגוע במקום החשוב ביותר באזור (מרכז כלכלי) ובתאריך סמלי. על פי פרשנים הפיגוע נועד לערער את מעמדו של נשיא מצרים חוסני מובארכ לקראת הבחירות שאמורות היו להתקיים זמן קצר לאחר מכן.

התגובה המצרית לפיגוע[עריכת קוד מקור | עריכה]

בתגובה לפיגוע התבצעו במצרים מעצרים רבים, בעיקר בקרב הבדואים שבסיני שהוחשדו בסיוע והתארגנות לפיגוע. בנוסף החלה מצרים בבניית מחסום הפרדה סביב שארם א-שייח' והקמת נקודות בידוק בכניסה לעיר, על מנת למנוע כניסה של גורמים טרוריסטים וביצוע פיגועים נוספים[1].

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]