פולה רדקליף
| מאזן מדליות | |||
|---|---|---|---|
| אתלטיקה | |||
| מתחרה עבור |
|||
| אליפות העולם באתלטיקה | |||
| זהב | הלסינקי 2005 | ריצת מרתון | |
| כסף | סביליה 1999 | ריצת 10,000 מטר | |
| אליפות אירופה באתלטיקה | |||
| זהב | מינכן 2002 | ריצת 10,000 מטר | |
פולה ג'יין רדקליף (באנגלית: Paula Jane Radcliffe) (נולדה ב 17 בדצמבר 1973) היא אצנית בריטית, המתמחה בריצות ארוכות ובמיוחד במרתון. מאז 2003 מחזיקה בשיא העולם בריצת מרתון.
רדקליף היא ילידת אנגליה וחברת מסדר האימפריה הבריטית.
סגנונה של רדקליף אינו מתאפיין בסיום מהיר במיוחד, אלא בריצה בקצב קבוע, מהיר מכדי שיריבותיה יוכלו לעמוד בו, ושמירה על קצב זה עד ליצירת פער שאינו ניתן לסגירה.
[עריכה] ביוגרפיה
למרות שכילדה סבלה מאסתמה ואנמיה, החלה רדקליף לרוץ באופן רציני בגיל 7, כנראה בהשפעת אביה, רץ מרתון חובב בעצמו. בגיל 12 עברה המשפחה דירה ושם הצטרפה למועדון בדפורד וקאונטי (Bedford & County), בו החלה להתאמן תחת אלכס ורוזמרי סטנטון, הממשיכים לאמנה גם היום.
רדקליף למדה באוניברסיטת לונגביורו היוקרתית, וזכתה לתואר בצרפתית, גרמנית וכלכלה. במהלך הלימודים הכירה את גארי לואו (Garry Lough), רץ 1,500 מצטיין. השניים נישאו והוא כיום משמש כמנהל ושותף לאימונים. לזוג בת והם מתגוררים במונקו (בעקבות גלות מס). בנוסף, ללזוג בית באנגליה והם מבלים חודשים רבים באימוני גובה בפונט-רומאו בצרפת.
[עריכה] הישגים
הצלחותיה הראשונות הגיעו כבר באליפות העולם לנוער ב-1992 שם התבלטה. את עונת 1994 החמיצה עקב פציעה. באולימפיאדת אטלנטה סיימה במקום החמישי בריצת 5000 מטרים. רדקליף היא מחזיקת שיא העולם במרתון, שיא שקבעה במרתון לונדון ב-2003 ועומד על 2:15:25. השיא מהיר יותר בדקה שלמה ביחס לשיא הקודם. רדקליף היא גם שיאנית העולם בריצת 10000 (בריצת שדה).
מעט לפני אולימפיאדת אתונה בשנת 2004 סבלה רדקליף מכאבים ברגלה ובעיות בקיבה, דבר שהקשה עליה את ההכנות למרוץ. היות שגופה לא יכל לספוג פחמימות כראוי, רדקליף הייתה חלשה בזינוק למרוץ אך למרות זאת זינקה אליו. רדקליף נאלצה לפרוש מהמרוץ בקילומטר ה-36 כשהיא תשושה.
לפני אולימפיאדת בייג'ינג 2008 פורסם כי רדקליף סובלת מפציעה בירך וכי לא תוכל להתמודד במשחקים האולימפיים. במאי סבלה רדקליף משבר ברגלה השמאלית והחל מרוץ כנגד הזמן להכנות מלווה בחששות רבים כי רדקליף לא תוכל להתחרות. רדקליף זינקה למרוץ כשהיא איננה כשירה ונאלצה לעצור כדי לבצע מתיחות מספר פעמים. היא סיימה את המרוץ במקום ה-23.
[עריכה] קישורים חיצוניים
| זוכות פרס אתלטית השנה בעולם | ||
|---|---|---|
|
