לדלג לתוכן

איימן סיכסק – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Oddty (שיחה | תרומות)
שורה 19: שורה 19:
* [http://www.text.org.il/index.php?book=1001059 "אל יפו"], באתר טקסט
* [http://www.text.org.il/index.php?book=1001059 "אל יפו"], באתר טקסט
* [http://alaxon.co.il/author/ayman/ איימן סיכסק] באתר כתב העת [[אלכסון (כתב עת)|אלכסון]]
* [http://alaxon.co.il/author/ayman/ איימן סיכסק] באתר כתב העת [[אלכסון (כתב עת)|אלכסון]]
* "[http://maaboret.com/he/stories/to-jaffa/ אל יפו]", טקסט מלא, באתר [http://maaboret.com/he מעבורת - פרויקט הסיפור הקצר]


'''ראיונות עם סיכסק''':
'''ראיונות עם סיכסק''':

גרסה מ־17:38, 15 בפברואר 2016

אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

איימן סיכסקערבית: أيمن سكسك, תעתיק מדויק: אימן סכסכ; נולד ב-1984) הוא סופר, מבקר ספרות ופובליציסט ערבי-ישראלי, הכותב בעברית. רומן ביכורים פרי עטו, "אל יפו", ראה אור בהוצאת "ידיעות ספרים" בשנת 2010. סיכסק הוא זוכה מלגה לעידוד היצירה הישראלית במסגרת תוכנית "פרדס" של הספרייה הלאומית בירושלים, לשנת 2013/14.

ביוגרפיה

סיכסק נולד למשפחה מוסלמית ביפו, שם הוא מתגורר כיום. השלים תואר ראשון בחוגים לספרות אנגלית וספרות כללית והשוואתית של האוניברסיטה העברית בירושלים.

הסיפור הראשון שלו ראה אור בהיותו בן 18, במוסף "סופשבוע" של העיתון "מעריב". כשנה לאחר מכן פרסם סיפור קצר נוסף במסגרת תחרות הסיפור הקצר של "הארץ", והחל לפרסם סדרת סיפורים קצרים בשם "יפו תל אביב" במוסף "תרבות וספרות" בעיתון. סיפורי הסדרה היוו בסיס לרומן הביכורים שלו, "אל יפו", שיצא לאור בשנת 2010. "אל יפו" תורגם לשפה הגרמנית בשנת 2012, ולערבית בשנת 2014.

סיכסק היה אחד ממבקרי הספרות הקבועים של מוסף "ספרים" ב"הארץ" בין השנים 2007 ל-2010. קודם לכן פרסם ביקורות ספרות במדור התרבות של אתר האינטרנט ynet. הוא כותב מאמרים פובליציסטיים ב"ידיעות אחרונות".

סיפורים קצרים, שירים ומאמרים נוספים של סיכסק ראו אור בכתב העת אלכסון; בחוברת "שער לשירה חדשה 2004" של הליקון; ברבעון "קשת החדשה; ברבעון היהודי-ערבי "דו-עט", ובכתב העת "מעין".

השתתף גם כעורך-שותף באסופת השירים "אל תגידו בגת: הנכבה הפלסטינית בשירה העברית, 1948–1958", בעריכת חנן חבר[1].

קישורים חיצוניים

ראיונות עם סיכסק:

על "אל יפו":


הערות שוליים