אהד טהרלב

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף אוהד טהרלב)
אהד טהרלב
לידה 13 בפברואר 1966 (בן 58)
כ"ג בשבט ה'תשכ"ו
ירושלים עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה האוניברסיטה הפתוחה עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום פעילות מדרשת לינדנבאום
השתייכות בית הלל - הנהגה תורנית קשובה
תחומי עיסוק לימוד תורה לנשים, גיוס בנות דתיות לצה"ל
תפקידים נוספים חבר הוועד המנהל בארגון רבני בית הלל - הנהגה תורנית קשובה וחבר הנהלת החברה לחקר המקרא בישראל
רבותיו הרב שג"ר
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הרב אהד יהושע טהרלב (נולד ב-13 בפברואר 1966, כ"ג בשבט ה'תשכ"ו בירושלים) הוא ראש מדרשת לינדנבאום בירושלים ואחראי על שלוחות המדרשה בכרמיאל ובלוד, חבר הוועד המנהל בארגון רבני בית הלל - הנהגה תורנית קשובה, וחבר הנהלת החברה לחקר המקרא בישראל[1].

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד וגדל בירושלים לשלמה גודלבסקי, טכנאי הסקות וגרפיקאי וחיה אסתר, אמנית. אחיו הם הרב משה גודלבסקי - מנהל בית ספר, נעמה שני והאמנית עדיה גודלבסקי.

למד בקריית חינוך שעלבים בישיבה התיכונית, ישיבת ההסדר ובכולל לימודי רבנות. בצה"ל שירת בחיל השריון. לאחר מכן למד כחמש שנים בבית מורשה בירושלים אצל הרב שג"ר ופרופסור שלום רוזנברג. הוא בעל תואר ראשון במדעי הרוח מהאוניברסיטה הפתוחה ותואר שני היסטוריה מטורו קולג'. למד משחק במגמת תיאטרון שניהל שולי רנד במעלה - בית הספר לטלוויזיה לקולנוע ולאמנויות.

פעם בשבוע משתתף בתוכנית "חברותא" בכאן מורשת לצד ידידיה תנעמי, ובעקבותיה הוציא את ספרו "האגדה והלב - ארבעים קריאות באגדות חז"ל".

משחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

למד משחק בבית ספר מעלה אצל שולי רנד.

בתיאטרון האודיו אבות האומה: בשנת 2000 השתתף (לצד בנו איתם טהרלב) בתסכית "יצחק אבינו" מסדרת "שבעה רועים" שכתב מנחם לוי וביים יואל דרורי.

בזירה הבין-תחומית: ב-2002 שיחק במופע "מאמרות"[2][3] שביים אבי אשרף.

מדרשת לינדנבאום[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – מדרשת לינדנבאום

מאז 2003 מכהן כראש מדרשת לינדנבאום המונה כ-330 בנות, מתוכן 140 לומדות במדרשה ו-190 משרתות בצבא. הוא מנהל את המדרשה ומלמד בה תלמוד, מחשבת ישראל וחסידות, ומלווה את בנות המדרשה המשרתות בצבא ("תוכנית הדס"[4]). כמו כן אחראי על שלוחות המדרשה: מדרשת מתת[5] - השלוחה של מדרשת לינדנבאום בכרמיאל, ומדרשת או"ת לוד[6] - השלוחה בלוד.

הרב טהרלב ידוע בעידודו ללימוד תורה לנשים ושירות נשים דתיות בצה"ל. הוביל פיתוח מסלולים מיוחדים לבנות הדתיות בצה"ל והקים תוכניות לפיתוח לימוד התורה הנשי במסגרת עבודתו.

מאמרים וטורים פרי עטו בנושאים אלו מתפרסמים מעת לעת בבמות שונות. למשל, בריאיון עם הרב שלמה אבינר שפורסם באתר "סרוגים" ב-2015 הרב אבינר מתייחס לחיילות הדתיות במינוח "חוטאות", ואף אומר ש"בת המתגייסת לצה"ל תורמת לחורבן המדינה". בריאיון הוא מוסיף וטוען כי גיוס בנות דתיות לצה"ל נובע מטשטוש ההבדל בין אלילות לעבודת ה'. הריאיון גרר תגובות רבות, הבולטת שבהן של הרב אוהד טהרלב, שענה ישירות לריאיון של הרב אבינר במאמר שהתפרסם ב-ynet[7]. מאמרו נושא את הכותרת "בנות המתגייסות לצבא בונות את המדינה". במאמרו הוא מכנה את אמירתו של הרב אבינר לפיה בנות המתגייסות לצה"ל מחריבות את המדינה "אמירה אומללה", וטוען שהתשובה הניצחת לרב אבינר היא התעניינותן של אלפי בנות המגזר הלאומי דתי בשירות בצה"ל. במאמרו כותב הרב טהרלב:

דור של נשים אשר למרות הקושי שבדבר אינן נרתעות מהדרך המאתגרת של היותן חלוצות בראש המחנה תוך שהן מגינות ברוחן, בראשן ואף בגופן על ביטחון המדינה ומאפשרות למיטב הרבנים לשבת, ללמוד תורה, להלך בבטחה בביתם וברחובה של עיר ולהוציא את האמירות שלהם לתקשורת בצורה בלתי אחראית. ההיסטוריה תוכיח האם בנות אלו בונות את המדינה או מחריבות אותה, האם הן יוצרות צבא פרוץ יותר או שלם וקדוש יותר, האם עולמן הדתי מתחזק, גדל ומתעצם או שמא הן יוצאות לתרבות רעה

אהד טהרלב, בנות המתגייסות לצבא בונות את המדינה, באתר ynet, 8 בנובמבר 2015

משפחה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נשוי לאביטל (בתו של ד"ר משה חיים זקס), לשעבר סגנית מנהלת אגף פסיכולוגיה בשפ"י משרד החינוך. לשניים שבעה ילדים והם מתגוררים בטלמון. בי' בניסן ה'תשע"ז, 6 באפריל 2017, נפל בנו אלחי בפיגוע דריסה במהלך פעילות מבצעית בכניסה לעפרה. אלחי היה חייל בגולני, בוגר ישיבת מקור חיים ששירת במסלול הסדר כתלמיד ישיבת תקוע.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

סרטונים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מאמרים תורניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

טורים שפרסם בעניין גיוס בנות דתיות לצה"ל[עריכת קוד מקור | עריכה]

בעקבות רצח בנו אלחי בפיגוע דריסה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]