לדלג לתוכן

שולי רנד

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
שולי רנד
שולי רנד ב-2020
שולי רנד ב-2020
לידה 6 בפברואר 1962 (בן 62)
בני ברק, ישראל ישראלישראל
מוקד פעילות ישראל ישראלישראל
תקופת הפעילות מ-1985
מקום לימודים סטודיו למשחק ניסן נתיב עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק זמר, מלחין, מוזיקאי, שחקן קולנוע, מדבב, במאי ותסריטאי
סוג קול בריטון
שפה מועדפת עברית עריכת הנתון בוויקינתונים
שיתופי פעולה בולטים עמיר בניון, נאור כרמי
פרסים והוקרה פרס אופיר לשחקן הראשי הטוב ביותר על תפקידו בסרט "החיים על פי אגפא" (1992)
פרס אופיר לשחקן הראשי הטוב ביותר על תפקידו בסרט "האושפיזין" (2004)
shulirand.co.il
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
רנד בהופעה בפסטיבל "חדא כנישתא", ט"ו באב ה'תש"ע
שולי רנד ושלומי שטרן

שָלוֹם (שוּלִי) יוֹסֵף רַנְד (נולד ב-6 בפברואר 1962, ב' באדר א' ה'תשכ"ב) הוא שחקן קולנוע ותיאטרון, במאי, תסריטאי, מדבב, מלחין, פזמונאי וזמר ישראלי. זוכה שני פרסי אופיר בשנים 1992[1] ו-2004 ובפרס שר החינוך לתרבות יהודית בתחום מפעל חיים לשנת 2016.

גם לאחר שחזר בתשובה והפך לחסיד ברסלב ממשיך רנד להשפיע על התרבות הישראלית הכללית. בין יצירותיו המפורסמות ביותר הסרט "האושפיזין" (בתסריט שלו ובכיכובו), המהווה פריצת דרך של הקולנוע היהודי הדתי לזרם המרכזי. בתחום המוזיקלי, אלבום המוזיקה שהוציא, "נקודה טובה", הפך לאלבום פלטינה, לאחר שמכר בתוך כמה חודשים כ-50,000 עותקים.

רנד נולד וגדל בבני ברק למשפחה דתית לאומית, לפרופסור יעקב רנד ולבלהה, אחותו של פרופ' ראובן פוירשטיין. הוא נקרא על שם רב־סבו, שנקרא על שם בנו של רבי ישראל מרוז'ין (סבו של רנד התנגד לשם שנבחר תחילה, אבשלום, משום שאבשלום מרד באביו)[2]. למד בבית הספר היסודי ברחוב מוהליבר, המשיך בבית הספר סגולה, ובחטיבת הביניים למד בישיבת נחלים. בגיל תיכון למד במשך שנתיים בישיבת אור עציון, ולאחר מכן למד מספר חודשים בישיבה לאמנויות ולמדעים בר-אילן, וכשעזב את הישיבה יצא בשאלה[3]. ב-1984, זמן מועט לאחר שירותו הצבאי ביחידה 424 (סיירת שקד שהוקמה מחדש)[4], החל ללמוד בסטודיו למשחק ניסן נתיב וב-1987 סיים את לימודיו שם, לצד יובל זמיר, דן תורן ומיכאל מורים.

בשנת 1998[5] חזר רנד בתשובה והצטרף לחסידות ברסלב, והוא תלמידו של הרב שלום ארוש. באותה שנה הקים מגמת תיאטרון בבית הספר לקולנוע מעלה, אולם זו נסגרה לאחר כשנתיים. בשנת הלימודים תשע"ד (2014-2015) לימד בתורת החיים - בית הספר לקולנוע יהודי[6].

קריירה בתיאטרון

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-1988 גילם בפסטיבל עכו את שיילוק בהצגה "קרנבל בוונציה" מאת משה שמיר שביימה רינה ברוך[7].

בתיאטרון הבימה: ב-1988 גילם את חנן בהצגה "הדיבוק" מאת ש. אנסקי שביים הבמאי הפולני אנז'י ויידה[8] ב-1989 גילם את אורקה בהצגה "זהב" שכתב יוסף בר-יוסף וביימה אופירה הניג[9][10]; וב-1990 גילם את ג'ורג' בהצגה "על עכברים ואנשים" מאת ג'ון סטיינבק שביימה נולה צ'לטון[11].

בין השנים 19891993 גילם את המלט בגרסה העברית מעוררת המחלוקת של רנה ירושלמי ל"המלט" מאת שייקספיר[12]. הצגה זו הועלתה לראשונה ב-1988 בפסטיבל עכו לתיאטרון אחר והובילה לייסוד אנסמבל עיתים שנה לאחר מכן. הצגה זו הועלתה בפסטיבל הבינלאומי של שייקספיר בבראונשוויג ובאקדמיית ברוקלין למוזיקה. בין השנים 1991 - 1993 שיחק בהצגה "וויצק" שעיבדה וביימה רנה ירושלמי על פי גאורג ביכנר[13].

בתיאטרון הקאמרי

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-1990 גילם את קוליגין בהצגה "שלוש אחיות" מאת צ'כוב שביים אהרון אלמוג[14]. ב-1991 שיחק בהצגה "השחף" מאת אנטון צ'כוב שביים בוריס מורוזוב[15]. שיחק בהצגה "הכלה וצייד הפרפרים" שכתב וביים נסים אלוני[16]. ב-1992 שיחק בהצגה "ריצ'רד השלישי" מאת שייקספיר שביים עמרי ניצן[17]; שיחק בהצגה "תפילה" שכתב גרגורי גורין (על פי טוביה החולב של שלום עליכם) וביים מארק זכארוב, ושיחק בהצגה "מהגר עובר ושב" שכתב יוסף מונדי וביים ישראל גוריון. ב-1993 שיחק בהצגה "שקספיר מה זה הדבר הזה?!", שכתב וביים איתן בלום, וביצע את ההצגה במשותף עמו בכלא רמלה[18], וגילם את פריור ב"מלאכים באמריקה", שכתב טוני קושנר וביים שמואל הספרי[19]. ב-1994 שיחק בהצגה "השיבה הביתה", שכתב הרולד פינטר וביים איתן בלום[20], וב"הסוחר מוונציה" מאת שייקספיר, שביים עמרי ניצן[21]. ב-1995 גילם פעור פה בהצגה "פעורי פה", שכתב חנוך לוין וביים רוברט סטורואה, וגילם את יונתן פולארד בהצגה "פולארד" מאת מוטי לרנר, שביים אילן רונן[20]. ב-1996 גילם את רוברט בהצגה "סיפור משפחתי" מאת עדנה מזי"א, שביים עמרי ניצן. מזי"א סיפרה בריאיון כי משחקו של רנד בהצגה גרם לה לרצות לפתח את המחזה לספר: "כשכתבתי את המחזה היה לי בראש שולי רנד לתפקיד של רוברט. כשפנינו אליו כבר התחילו לו המחשבות על חזרה בתשובה, אני זוכרת שהוא אמר לי שהוא רוצה להיות או רב גדול או שחקן גדול. בסופו של דבר הוא שיחק את התפקיד. בהצגה היו קטעים שהוא צריך ללטף לרות, הגיבורה, את הרגל, אבל על הבמה הוא רק העביר את היד שלו מעל הברך של השחקנית. אז הבנתי שההליכה של שולי לדת היא כמו ההליכה של רוברט לקומוניזם, והבנתי שאני צריכה לפתח את הרעיון הזה. הריק בנפש של שולי נראה לי כזה חד וברור, חוסר הסיפוק, החיפוש אחר משהו ערטילאי. אבל בניגוד לסמים, לאהבה ולאידאולוגיה – מהדת, בדרך כלל, לא חוזרים"[22].

לאחר החזרה בתשובה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

החזרה של רנד לעולם התיאטרון התרחשה ב-1995 כאשר אודי לאון, מנהל מעלה – בית הספר לטלוויזיה לקולנוע ולאמנויות, הזמין את רנד לעמוד בראש מגמת התיאטרון בבית הספר. באותה שנה רנד כתב וביים את המחזה "בן המלך ובן השפחה שהתחלפו" (על בסיס סיפורו של ר' נחמן). תלמידיו הביאו לפריחת קבוצות התיאטרון הראשונות במגזר הדתי, בהן אספקלריא ו"תיאטרון תאיר".

בשנת 2000 העלה את ההצגה "יארצייט" על פי סיפורו של ש"י עגנון "שני תלמידי חכמים שהיו בעירנו". ההצגה הועלתה כ-600 פעמים, בין השאר גם בפסטיבל ישראל ובתיאטרון החאן. בהצגה זו גילם רנד כ-20 דמויות. הצגה זו זכתה בפרס מרגלית למחזאות[23].

ב-2004 שיחק בהצגת היחיד "מים אחרונים" שעיבד רנד על פי 3 סיפורים מאת ש"י עגנון ("מעשה בחוטב עצים", "בלתי לה' לבדו" ו"מעשה בעזריאל משה שומר הספרים"), שביימה אשתו לשעבר מיכל רנד (דנינו).

ב-2013 כתב את המחזמר "שומר הסיפורים" שביימה שירה קצנלנבוגן והפיקה איילת ריפס.

ב-2016 שיחק במחזמר "שער הזהב" שכתב וביים ירון כפכפי.

קריירה בקולנוע ובטלוויזיה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1989 גילם את שמעיה בן-דוד לצד רונית אלקבץ בסרטו של דניאל וקסמן "המיועד", שזכה במועמדות לאוסקר ולהשתתפות בפסטיבל קאן במסגרת לא תחרותית[24]. במהלך הצילומים פיתח רנד עם רונית אלקבץ מערכת יחסים מתוקשרת[25]. בשנת 1992 גילם את בני השוטר בסרטו של אסי דיין "החיים על פי אגפא"[26]. בטקס פרס אופיר באותה השנה זכה הסרט בפרס "הסרט הטוב ביותר", ורנד עצמו זכה בפרס "השחקן הראשי הטוב ביותר"[1]; לאחר מכן השתתף הסרט בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בברלין, וזכה בו בציון לשבח[27]. באותה שנה השתתף בסרטו של גידי דר "אדי קינג" לצד איתן בלום ורונית אלקבץ[28]. בשנת 1994 גילם את מלול בסרט שכתב קובי ניב וביימה אורנה בן דור "ארץ חדשה"[29]. ב-1996 השתתף בסרטו של עמוס גיתאי "מילים". באותה שנה גילם את מרקו פולו בסרטו של רפי בוקאי "מרקו פולו: הפרק האחרון". ב-1997 שיחק לצד שירה גפן בסרט קצר בשם "לאור היום".

לאחר שחזר בתשובה חדל לשחק במשך שש שנים. בשנת 2004 גילם את משה בלנגה, התפקיד הראשי, בסרט הקולנוע "האושפיזין", אותו כתב ויצר יחד עם גידי דר. הסרט מספר על המפגש בין העולם החילוני לדתי, תוך הצגת התפילה האישית של חסידות ברסלב ומשרטט תמונה של ההווי בשכונות החרדיות בירושלים. בשנת יציאתו גרף רנד את פרס אופיר לשחקן הראשי.

ב-2008 לקח חלק בכתיבת הסרט "ממעמקי הג'ונגל" של יהודה גרובייס.

ביולי 2014 החל להגיש תוכנית בערוץ 20 בה הוא פגש יוצרים ישראליים לשיחה על ישראליות, יהדות ומוזיקה.

ב-2018 שיחק בסרט "הבלתי רשמיים", סרט מאת אלירן מלכה העוסק בהקמת מפלגת ש"ס, בתפקיד ראשי את יעקב כהן. באותה השנה שיחק בסדרה "אוטונומיות" את הרבי מקרייניץ, שליט המדינה החרדית.

ב-2019 השתתף בסרט "מודה במקצת" של שניאור אנטבי, וגילם דמות של ראש ישיבה חרדי[30].

בשנת 2020 גילם את ראש הישיבה בעונה השלישית של הסדרה "שטיסל", שהופקה ושודרה ב-yes, ולאחר מכן בנטפליקס.

ב-2021 השתתף בסדרה שבאבניקים בתפקיד איש העסקים האמריקאי מוטי בראון.

ב-2021 כתב וביים ביחד עם גידי דר את הסרט המצויר אגדת חורבן, בו גם דיבב את הדמות המרכזית בסרט של בן בטיח[31].

בשנת 2023 רנד שימש כפרזנטור של רשת אושר עד בקמפיין שהעלתה לקראת חגי חודש תשרי[32].

קריירה מוזיקלית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-1985 הוציא רנד, כחילוני, תקליט שדרים ובו שני שירים: "אמרנו לו" ו"תחנה סופית", אותם כתב והלחין בעצמו. אף על פי שאחד השירים צעד במצעד הפזמונים של גלי צה"ל, הם לא זכו להצלחה רבה, מה שגרם לרנד לפרישה מקריירה מוזיקלית.

בשנת 2005 החל בעבודה משותפת עם עמיר בניון על אלבום שכתב והלחין עבורו בניון. לאחר מספר חודשים הופסקה העבודה, והאלבום ירד מהפרק. לאחר כחמש עשרה שנים, חזרו השניים לעבוד על האלבום, אשר יצא לאור בשנת 2022 ונקרא בשם "שולי שר בניון"[33][34]

באפריל 2008 חידש רנד את הקריירה המוזיקלית והוציא באופן עצמאי ובתמיכת קרן קשת את אלבומו הראשון "נקודה טובה" בהפקתו המוזיקלית של שמוליק דניאל. יצאו ממנו הסינגלים "אייכה", "נקודה טובה" בו מתארח אהוד בנאי, "אחותי", "סגולה" ו"המשורר" שנכתב על חנוך לוין. שירי האלבום, שבהקלטתו השתתפו גם אסף אמדורסקי, קרני פוסטל, ניצן חן רזאל, אילן דמרי ודניאל זמיר עוסקים בנושאים דתיים ומבוססים רבות על תורותיו של רבי נחמן מברסלב. האלבום זכה באוגוסט 2008 באלבום זהב, לאחר שנמכר ביותר מ-30,000 עותקים[35]. חודש לאחר מכן אלבומו זכה למעמד אלבום פלטינה לאחר שמכר 62,000 עותקים.

באוקטובר 2009 הציג בהופעה בקיסריה את השיר "שער הדמעות" שנכתב על ידי מיכאל לייטמן והושר ביחד עם ארקדי דוכין. השיר יצא אחר כך כסינגל והושמע פעמים רבות בתחנות הרדיו. השיר נכלל באלבומו של דוכין "ספטמבר", שיצא בסוף 2009.

במרץ 2010 הוציא את אלבום ההופעה שנקרא "שולי רנד בקיסריה סוכות תש"ע". המופע יצא בשתי גרסאות, הראשונה של DVD לצפייה והשנייה בתקליטור כפול לשמיעה. האלבום יצא בהוצאת דברי שיר. באלבום נכללים 21 קטעים, ביניהם גם שלושה סיפורים שסיפר רנד במהלך ההופעה. בנוסף יש רצועת בונוס ממופע העשור לזכרו של מאיר אריאל שם ביצע רנד את השיר "מה חדש במדע" הסוגר את האלבום.

בספטמבר 2015 הועלה מופע חדש בשם "ת'מבינ'תי" בו שולי רנד שר ממבחר שיריו של מאיר אריאל[36].

בינואר 2017 הוציא את הסינגל "לא תדעי כמה" מתוך אלבום מיועד[37]. בסופו של דבר, באלבום הבא שהוציא לא נכלל שיר זה.

בספטמבר 2018 הוציא אלבום אולפן שני בשם "רצוא ושוב", שהפיק אסף תלמודי. שני שירים שנכללו באלבום יצאו כסינגלים בחודשים שלפני כן: השיר "צדיק" יצא ב-4 ביוני כשהוא מלווה בווידאו קליפ[38][39], והשיר "דע בני אהובי" יצא ב-14 באוגוסט, גם הוא מלווה בקליפ, בו משחק הכנר גדי פוגטש. את שני השירים, כמו יתר השירים באלבום, כתב והלחין רנד עצמו, והפיק מוזיקלית אסף תלמודי[40].

בספטמבר 2019 השתתף בשירו "בין קודש לחול" של היוצר אמיר דדון[41].

רנד בהופעה במועדון "הבארבי" 28 באוגוסט 2021

בינואר 2020 הועלה מופע יחיד בשם 'תשליך' שבו הוא מגולל את סיפור חייו בתוספת שירים, בעיקר של אחרים.

במאי 2020 כחלק מקמפיין האמנים שנקלעו למצוקה עקב התפרצות נגיף הקורונה בישראל, הוציא רנד שיר בשם "אחים, אחים" המתאר את חיי האמנים מאחורי הקלעים. בספטמבר חידש עם כנסיית השכל את השיר "שער הרחמים" של מאיר בנאי[42].

במאי 2021 השתתף כשופט אורח בגמר התכנית הריאליטי החרדית 'הקול הבא' של רדיו קול חי[43].

במאי 2021 הוציא את הסינגל "עוקר הרים"[44].

בנובמבר 2021, אחרי כמה חודשי עבודה משותפת עם עמיר בניון, פרסם סינגל ראשון מתוך האלבום משותף 'שולי שר בניון'. בהמשך החודש פרסמו השניים גרסה משותפת לשירו ההומוריסטי של בניון "בחייאת", לקראת מופע משותף של שניהם[45]. לשיר נכתבו בתים חדשים המתאימים לשיתוף הפעולה המתחדש.

במרץ 2022 הוציא את האלבום "שולי שר בניון" שהוא שיתוף פעולה של שולי עם עמיר בניון. שירי האלבום נכתבו והולחנו על ידי בניון והופקו על ידי שמוליק דניאל, בנובמבר אותה שנה השתתף בסינגל "כנען (12 מרגלים)" של שלומי שבן, לצד רביד פלוטניק.

באוגוסט 2023 הוציא את הסינגל "אחד כמוך"[46].

בנובמבר 2023 הוציא את הסינגל "גם כי אלך" וקאבר לשיר "אני מאמין" עם פריצת מלחמת חרבות ברזל ולאחר מכן הוציא גם את הסינגל "קרב יום" גם הוא בקשר למלחמת חרבות ברזל.

ביולי 2024 הוציא את הסינגל "הכלים השבורים"[47].

רנד מיוצג על ידי FDD פרודקשיין.

חיים אישיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בתחילת שנות ה-90 של המאה ה-20 היה בן זוגה של השחקנית רונית אלקבץ. לאחר מכן נישא לשחקנית והבמאית מיכל רנד (אחותו של יהונתן דנינו), והשניים הם הורים לשבעה.[48] ביולי 2016 פורסם שנקלע לקשיים כלכליים ופונה מביתו[49]. באותו חודש זכה בפרס שר החינוך לתרבות יהודית בתחום מפעל חיים[50].

הזוג נפרד בשנת 2016[51]. ב-2019 הגישה אשתו תביעה בסך 2.5 מיליון שקל נגד רנד ונגד המפיק שלו, ניצן זעירא, בטענה להפרת חוזה ניהול ונישולה מזכויות בהכנסותיו. בריאיון באותה שנה טענה כי רנד היה אלים כלפיה והכה אותה כמה פעמים[52]. מנגד טען רנד כי היא שהכתה אותו ובזבזה סכומים שהרוויח[53]. בשנת 2020 סיפר בתוכנית "המקור" שהיה קורבן לאלימות נפשית, פיזית וכלכלית מצד אשתו במשך שנים[54]. לאחר שאשתו סירבה לפסק בית הדין כי עליו לגרשה, ביקש היתר לשאת אישה נוספת[55]. רנד קיבל לשם כך "היתר מאה רבנים".[56]

משנת 2020 רנד בזוגיות עם צופית גרנט[57]. השניים נישאו ב-9 בנובמבר 2021[58].

רנד מעביר שיעור בליקוטי מוהר"ן בישיבת אש קודש ("נהורא") ברמת גן[59].

פילמוגרפיה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
שנה שם דמות הערות
סרטים
1988 המשורר משה הפנר
1989 המיועד שמייה בן דוד
1992 החיים על פי אגפא בני
אדי קינג מוריס
1994 ארץ חדשה מלול
1996 מרקו פולו: הפרק האחרון מרקו פולו
2004 האושפיזין משה בלנגא גם תסריטאי
2018 הבלתי רשמיים יעקב כהן
2021 אגדת חורבן בן בטיח דיבוב; גם תסריטאי
טלוויזיה
1993–1994 לשון המראות תפקיד אורח
2006–2007 עשרת הדיברות אורח
2014 שולי רנד מארח מגיש
2015 חגיגה לעיניים – סיפורו של הקולנוע הישראלי משתתף
2018 אוטונומיות הרבי מקרייניץ
2020–2021 שטיסל הרב סולובייצ'יק
2021 שבאבניקים מוטי בראון תפקיד אורח
ילדות סכסכניות אליעזר
2023–2024 בדרכים עם צופית גרנט ושולי רנד סדרה תיעודית

דיסקוגרפיה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלבומי סולו

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלבומים בהם השתתף

[עריכת קוד מקור | עריכה]
שם סינגל תאריך יציאה במאי מספר צפיות ביוטיוב (נכון לפברואר 2024)
1 צדיק 4 ביוני 2018 קובי פלשמן 1.2 מיליון
2 דע בני אהובי 14 באוגוסט 2018 ג'ייסון גילברט 3.2 מיליון
3 עוד טיפה 14 בנובמבר 2018 ג'ייסון גילברט 398 אלף
4 בין קודש לחול (עם אמיר דדון) 22 בספטמבר 2019 רועי ברקוביץ 19 מיליון
5 הספינה 1 באפריל 2020 אסף תלמודי 352 אלף
6 אחים אחים 4 במאי 2020 דיויד שפירו 571 אלף
7 משניתנה הרשות 6 באוקטובר 2020 עודד פרבר 491 אלף
8 שיר על התוכי יוסי (צו השעה) 10 בספטמבר 2020 אסף תלמודי 318 אלף
9 מחכים למשיח 4 במרץ 2021 אסף תלמודי 435 אלף
10 עוקר הרים 31 במאי 2021 שולי רנד 2.7 מיליון
11 כשאנחנו מנגנים (עם עמיר בניון) 22 בפברואר 2022 חי אפיק 452 אלף
12 כנען (עם שלומי שבן ורביד פלוטניק) 24 באוקטובר 2022 יונתן דקל 1.6 מיליון
13 אחד כמוך 2 באוגוסט 2023 ימי ויסלר 689 אלף

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ 1 2 "החיים על פי אגפא" זכה ב־9 פרסי "האוסקר הישראלי", הארץ, 25 בנובמבר 1992
  2. ^ ליאור אוחנה וגילית קוזבה, "הסוד שמאחורי השם שלי", ידיעות אחרונות, המוסף "7 ימים", 10 בספטמבר 2021
  3. ^ יוסף ארנפלד, עניין אישי והפעם עם שולי רנד, באתר ערוץ 7, 6 באפריל 2023
  4. ^ יוסף ארנפלד, עניין אישי והפעם עם שולי רנד, באתר ערוץ 7, ‏6 באפריל, 2023
  5. ^ אייכה, שולי?, באתר ‏מאקו‏, 1 באפריל 2009
  6. ^ בחזרה לעולם הקולנוע, באתר ערוץ 7, 16 במאי 2013
  7. ^ דב אלפון, כיוון הרוח, כותרת ראשית, 29 בספטמבר 1988
  8. ^ חיים נגיד, "הדיבוק של חנן", מעריב, 11 באפריל 1988
  9. ^ זהב - תיאטרון הבימה - ספטמבר 1989, סרטון בערוץ "Ofira Henig", באתר יוטיוב (אורך: 01:36:33)
  10. ^ אליקים ירון, צוות של זהב, מעריב, 19 בדצמבר 1989
  11. ^ בגלל יוסי פולק, חדשות, 17 באוגוסט 1990
  12. ^ המלט אחר, מעריב, 18 באוקטובר 1989
  13. ^ תמי לוביץ, מהמלט לוויצק, חדשות, 12 ביולי 1990
  14. ^ שירי הרפז, שלוש אחיות, פעם ראשונה, מעריב, 1 באוקטובר 1990
  15. ^ תמי לוביץ, "השחף": החלו החזרות, חדשות, 8 באוקטובר 1991
  16. ^ בין אלוני לסיימון, חדשות, 27 בנובמבר 1990
  17. ^ מקלסי ועד זרוק, חדשות, 14 בספטמבר 1992
  18. ^ אנחנו לא מלאכים, חדשות, 4 ביוני 1993
  19. ^ דורית חכים, על פני האדמה, חדשות, 5 במרץ 1993
  20. ^ 1 2 אורנה כץ תהיה אן פולארד, הארץ, 15 בנובמבר 1994
  21. ^ ברוח של מסחר הוגן, הארץ, 18 במאי 1994
  22. ^ שירי לב-ארי, אפשר לקרוא לזה טרגדיה אירונית, באתר הארץ, 23 באוקטובר 2005
  23. ^ פרס מרגלית לשחקן שולי רנד על ההצגה "יארצייט", באתר ערוץ 7, 16 במאי 2001
  24. ^ כרטיס ללוס אנג'לס, חדשות, 15 בנובמבר 1990
    סרטו החדש של דני וקסמן לפסטיבל קאן, הארץ, 19 באפריל 1990
  25. ^ רונית אלקבץ לא מחייכת למצלמות. שתיקתה נוגה, מעריב, 15 במרץ 1991
  26. ^ חגי לוי, החיים על פי אגפא, חדשות, 10 בספטמבר 1992
  27. ^ ציון לשבח ל"החיים על פי אגפא", הארץ, 23 בפברואר 1993
  28. ^ המלך אדי בלוקרנו, חדשות, 13 באוגוסט 1992
  29. ^ החלו צילומי הסרט "ארץ חדשה", הארץ, 21 בנובמבר 1993
  30. ^ חיה כהן, ‏"מודה במקצת": סרט חרדי חדש עם שולי רנד ותומר קאפון, באתר כיכר השבת, 31 ביולי 2019
  31. ^ אורלי הררי, הסרט נבחר יחד עם עוד ארבעה אחרים לגמר תחרות פרסי אופיר לסרט עלילתי. ההכרזה על הזוכים תהיה בטקס חגיגי בעוד כחודשיים., באתר ערוץ 7, 16 באוגוסט 2021
  32. ^ פרסומת אושר עד, 6.9.2023, יוטיוב
  33. ^ יוטיוב מיוזיק שולי שר בניון
  34. ^ שולי שר בניון ערוץ 14
  35. ^ אלבום זהב לשולי רנד, באתר nrg‏, 25 באוגוסט 2008
  36. ^ ת'מבינ'תי-שולי רנד שר מאיר אריאל, אתר הבמה, 2 בספטמבר 2015
  37. ^ קובי הר צבי, סינגל בדרך לאלבום: שולי רנד עם 'לא תדעי כמה' • מקורי, באתר בחדרי חרדים, 31 בינואר 2017
  38. ^ שולי רנד - צדיק, וידאו קליפ של השיר באתר יוטיוב (אורך: 4:19)
  39. ^ "איך תמכור להם שמחה?": אחרי 8 שנים - שולי רנד מוציא שיר חדש, באתר וואלה, 4 ביוני 2018
  40. ^ וואלה! תרבות‏, מרגש כתמיד: צפו בשיר "דע בני אהובי" של שולי רנד, באתר וואלה, 14 באוגוסט 2018
  41. ^ בין קודש לחול, באתר You tube
  42. ^ שער הרחמים - כנסיית השכל ושולי רנד, וידאו קליפ של השיר באתר יוטיוב (אורך: 4:12)
  43. ^ הקול הבא 3 די סיטי I אירוע הגמר! I מתחם Hakol Haba 3 I The Final Event I D City, נבדק ב-2021-11-09
  44. ^ שולי רנד - עוקר הרים, נבדק ב-2021-11-09
  45. ^ שולי רנד ועמיר בניון בסינגל משעשע: בחייאת, באתר כיכר השבת
  46. ^ אריאל פייגלין, שולי רנד בשיר חדש - "כדאי לזכור שגם לריב צריך לדעת", באתר ערוץ 7, 2 באוגוסט 2023
  47. ^ שולי רנד (2024-07-22), שולי רנד - הכלים השבורים, נבדק ב-2024-08-12
  48. ^ ליאורה גולדנברג-שטרן, ב ילדיו של שולי רנד
  49. ^ לירון זייד, ‏לאחר שנקלע לחובות: הזמר שולי רנד נעלם, משפחתו מודאגת, באתר ‏מאקו‏, 9 ביולי 2016
  50. ^ שולי רנד יקבל פרס מפעל חיים ליוצרים בתרבות יהודית, באתר ynet, 11 ביולי 2016
  51. ^ ערן סויסה, צפו בתיעוד הראשון: צופית גרנט ושולי רנד מבלים, באתר ישראל היום, 5 ביולי 2020
  52. ^ תחיה ברק, ‏"שולי נוהג להגיד לי 'אני אנצח אותך'. שולי, ניצחת אותי מזמן. אני עומדת מובסת לפניך", באתר ‏מאקו‏, 1 באוגוסט 2019
  53. ^ אתר למנויים בלבד אריאנה מלמד, שולי רנד: "פשוט שתקתי עד עכשיו, וחיכיתי שאמות", באתר הארץ, 29 בספטמבר 2019
  54. ^ המקור, עונה 18, פרק 3: שולי רנד, באתר חדשות 13, 7 במאי 2020
  55. ^ המקור, עונה 19, פרק 10: שולי רנד רשת 13, וכן שולי רנד על ההתר לשאת אישה שנייה אני רוצה לצאת לחופשי באתר TMI
  56. ^ שולי רנד מגיב על "ההיתר" שקיבל לשאת אישה שנייה. צפו, באתר "סרוגים", 2 בדצמבר 2020
  57. ^ מיקי לוין, ‏כבר לא מסתתרים: שולי רנד וצופית גרנט הגיעו יחד לאירוע, באתר מעריב אונליין, 13 ביולי 2021
  58. ^ איציק אוחנה, ‏כדת משה וישראל: הזמר שולי רנד התחתן, באתר כיכר השבת, 9 בנובמבר 2021
  59. ^ אתר ישיבת א"ש קודש
  60. ^ שירת העשבים של השירות הבולאי, באתר ערוץ 7, 6 בספטמבר 2010
  61. ^ ynet, האזינו בבכורה: שולי רנד ב"שיר השירים", באתר ynet, 10 בנובמבר 2013
  62. ^ המעוררים ושולי רנד חוזרים בסינגל בכורה: קרב יום, באתר "גאולה אף אם", 1 באפריל 2014
  63. ^ ynet, ברי סחרוף ושולי רנד חוזרים לרבי מלובביץ', באתר ynet, 9 במרץ 2015