טל לב רם

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
טל לב רם
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 1975 (בן 49 בערך) עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראלישראל ישראל
השכלה אוניברסיטת רייכמן עריכת הנתון בוויקינתונים
מעסיק גלי צה"ל עריכת הנתון בוויקינתונים
קישורים חיצוניים
פייסבוק levramtal
טוויטר tallevram
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

טל לב-רם (נולד ב-1975) הוא עיתונאי ישראלי, המשמש כמפקד גלי צה"ל. קודם לכן שימש ככתב ופרשן צבאי ב"מעריב" ו"103fm" ובעל טור שבועי בעיתון סוף השבוע של "מעריב".

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד במושב גנות וגדל בקיבוץ כפר עזה. עם גיוסו לצה"ל בשנת 1995 בחר לשרת בחטיבת הנח"ל. עבר מסלול הכשרה כלוחם, קורס מ"כים חי"ר וקורס קציני חי"ר. עם סיום הקורס שב לחטיבה לגדוד 50 ושירת כמפקד מחלקת סיור וכמפקד פלוגה ולקח חלק בפעילות מבצעית בדרום לבנון ובאינתיפאדה השנייה[1]. בהמשך שימש מ"פ וסמג"ד בבה"ד 1[2]. בתפקידו האחרון שירת כדובר פיקוד הדרום בדרגת רס"ן בעת יישום תוכנית ההתנתקות, חטיפת גלעד שליט ומבצעים רבים ברצועת עזה.

מעט לפני מבצע עופרת יצוקה, בשנת 2008, החליט מפקד גלי צה"ל יצחק טוניק, למנותו לכתב הצבאי של התחנה. במהלך שירותו בתחנה הגיש את התכנית "רצועת הביטחון" וערך והגיש את יומן הערב. בין היתר אחראי לב-רם לשורה של חשיפות אודות מבצע צוק איתן, ובהן תחקיר קרב רפיח שלאחר חטיפת גופת הדר גולדין, התחקיר המטכ"לי על הטיפול באיום המנהרות, שהצביע על כשלים רבים במוכנות צה"ל למבצע צוק איתן, וכן שמזכיר המדינה, ג'ון קרי הטעה את ישראל בנוגע למאפייני הפסקת האש עם חמאס במהלך המבצע. לב-רם שירת בתפקיד עד דצמבר 2017[3].

לאחר שחרורו מצה"ל מונה לכתב והפרשן הצבאי של "מעריב" ו"103fm", והיה בעל טור שבועי בעיתון סוף השבוע של "מעריב". בנוסף שימש מגיש תוכניות ומנחה הפודקאסט "פק"ל לב-רם" ב-103fm. בין היתר היה אחראי לשורה של חשיפות ובהן שיחת ראש המל"ל ומפקד חיל האוויר בנוגע למטוס ה-F-35 לייטנינג II ללא אישור שר הביטחון והרמטכ"ל, המשא ומתן בין ישראל לחמאס בנושא השבויים והנעדרים, מחדלי תחקירי הקורונה בבה"ד 1, הדו"ח החמור שפרסם אייל בן ראובן בנוגע לטיפול הכושל בנכי צה"ל, וכן את הזינוק ב-30% במתן פטור נפשי בצה"ל.

בינואר 2024 הודיע שר הביטחון יואב גלנט על בחירתו בלב-רם למפקד גלי צה"ל,[4] ולב-רם נכנס לתפקיד ב-3 במרץ 2024.[5]

ללב-רם תואר ראשון בממשל, אסטרטגיה ודיפלומטיה מטעם המרכז הבינתחומי הרצליה, והוא בוגר תוכנית מכון מנדל למנהיגות צבאית.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]