לדלג לתוכן

103fm

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
103fm
סמליל 103FM
מדינה ישראלישראל ישראל
סוג רדיו אזורי
תקופת הפעילות 1995–הווה (כ־31 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
תוכן
שפה עברית
בעלי תפקידים
מנכ"ל איתמר דרוקמן
שידור והפצה
אזור קליטה גוש דן
נקלט בתדר 103FM
http://103fm.maariv.co.il/
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

103fm, אשר הייתה ידועה בעבר כ"רדיו ללא הפסקה", היא תחנת רדיו אזורית בישראל, הנקלטת בעיקר באזור גוש דן והסביבה בתדר שעל שמו נקראת. התחנה הוקמה ב־1995, בגל הראשון של פתיחת תחנות הרדיו האזוריות בישראל. תוכן השידורים בתחנה משלב אקטואליה, סאטירה, הומור, ייעוץ, ספורט, פוליטיקה ועוד. התחנה פועלת בעיקר בפורמט "רדיו מדבר", משדרת תוכניות מלל לאורך רוב ימי השבוע, ומקדישה את סופי השבוע לשידור תוכניות זמר עברי נוסטלגי. בלילות התחנה משדרת שידורים חוזרים של התוכניות ששודרו במהלך אותו היום או השבוע. היא נמצאת בבעלות איש העסקים אלי עזור, שהוא גם בעלי אתר "וואלה" ומו"ל העיתונים "ג'רוזלם פוסט", "מעריב השבוע" ותחנות הרדיו אקו 99FM ו104.5FM רדיו צפון.

הסמליל הקודם של 103FM עד דצמבר 2016
הסמליל הקודם של 103fm עד דצמבר 2016
מיקרופון באולפני תחנת הרדיו 103fm

התחנה הוקמה ב־1995, כחלק כחלק מיישום חוק הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו, שהסדיר את הקמתן של תחנות רדיו אזורי בישראל, המופעלות על ידי בעלי זיכיון, ואינן ממומנות בעזרת אגרת הרדיו והטלוויזיה אלא בדרך מסחרית (מכירת זמן פרסום), תחת פיקוח ציבורי. הקבוצה שזכתה בזיכיון לשידור באזור המרכז כללה את קבוצת "אלון רבוע כחול ישראל" (33%), אלי עזור (24%), חברת "נכסים ייזום ופיתוח (נ.י.פ.)" מקבוצת "נצבא" (23%)[1], אמנון דיק (15%), נסים משעל (4%), ומיכאל קרפין (4%), שהיה גם המנכ"ל הראשון של התחנה[2]. התחנה החלה את שידוריה ב-18 באוקטובר 1995[3].

בשנים הראשונות לפעילותה פעלה התחנה בהפסד ואף סרבה לשלם תמלוגים ודמי זיכיון, כפי שמחייב אותה חוק הרשות השנייה, כי "המדינה אינה מטפלת בתחנות הפיראטיות ויש ריבוי התחנות האזוריות החוקיות המשדרות באזור המרכז, בניגוד לתכנון המקורי, ו'ערבוב' אזורי הזיכיון - גרמו לאובדן הכנסות גדול"[4]. החברה עברה לרווח החל משנת 1999, לאחר שהייתה לתחנה הפופולרית באזור המרכז[3]. בשנת 2000 החלה לשדר גם באינטרנט דרך האתר שלה[5].

אף על פי שזיכיון התחנה היה ל-8 שנים בלבד, זיכיונות הרדיו האזורי הוארכו ללא מכרז מספר פעמים[6], וב-2006 חברי הכנסת גלעד ארדן ואמנון כהן אף יזמו הצעת חוק פרטית, להארכת זיכיונות השידור של תחנות הרדיו האזורי ללא מכרז[7]. אך ב-2007 הודיעה הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו על קיום מכרזים חדשים כנדרש[8]. אולם "רדיו ללא הפסקה" היה היחיד שניגש למכרז הרדיו האזורי בגוש דן[9], והזיכיון שלה המשיך החל מ-2008[10].

בשנת 2016 עברה מיתוג מחדש וזנחה את השם "רדיו ללא הפסקה" ועברה למיתוג המבוסס על התדר שלה "103fm".

בפברואר 2017 החלה איילה חסון לשדר תוכנית אקטואליה שבועית בימי חמישי[11]. שנה לאחר מכן הורחבה תוכניתה לרצועה יומית בימים א'-ד', אך במרץ 2020 עזבה את התחנה לחדשות 13[12].

בשנת 2018 השיקה בוקר שידורים חדש, מתוך מטרה למצב עצמה כתחנת אקטואליה. במסגרת זו הושב לתחנה אראל סג"ל כמגיש תוכנית בוקר יומית. ב־2019 התחילו להגיש זה לצד זה ינון מגל ובן כספית. ב־2020 עלה לאוויר משדר אקטואליה יומי חדש, בהגשת העיתונאים גולן יוכפז (לשעבר מנכ"ל חדשות 10) וענת דוידוב.

מאז 2021 אולפני התחנה, יחד עם תחנת אקו 99FM, ממוקמים ברמת השרון, במתחם ששימש בעבר את חברת בזק. קודם לכן, שכנו האולפנים במשך 20 שנה ברחוב תפוצות ישראל בגבעתיים[13].

תחנות קשורות

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • 104.5FM רדיו צפון - בשנת 2000 רכשה "רדיו ללא הפסקה" כ-40% ממניות התחנה[14]. באפריל 2005 רכשה את כל שאר בעלי המניות ומאז היא מחזיקה במלוא הבעלות[15][16]. עוד קודם, החל מפברואר 2004, אישרה הרשות השנייה להעביר עשר שעות יומיות משידורי "רדיו ללא הפסקה" לרדיו "צפון ללא הפסקה" (כפי שנקרא באותה עת)[17].
  • אקו 99FM - בספטמבר 2008 רכשה "רדיו ללא הפסקה" את התחנה[18], וביולי 2009 זכתה במכרז החדש להפעלת הרדיו האזורי השרון[19].

שדרים ומנהלים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מנכ"ל התחנה משלהי 2025 הוא אבי כהן. קדמו לו בתפקיד מיכאל קרפין, רפי רוזנפלד, ירון דוידוב[20], עידו מור, אייל פאר[21], אור צלקובניק ואיתמר דרוקמן[22][23]

בין שדרני התחנה: ניסים משעל, נתן זהבי, ינון מגל, אראל סג"ל, אייל ברקוביץ', אבי כץ, גיא פלג, גולן יוכפז, ענת דוידוב, בן כספית, אריה אלדד, ורדה רזיאל ז'קונט, סיון כהן, גדעון רייכר, רון קופמן, ג'ודי שלום ניר מוזס, רבקה מיכאלי, פרופסור רפי קרסו, ד״ר מאיה רוזמן, אלון גל, איריס קול, מעיין אדם, אמנון רגב, מיה זיו-וולף, פנינה בת-צבי, מיכל דליות, ברק סרי, פרלה דנוך ורז שכניק.

בין שדרני התחנה בעבר – דידי הררי, רוני דניאל, אלון בן-דוד, יואב לימור, אילה חסון, יורם שפטל, יורם לס, גבי גזית, ספי עובדיה, מרב מיכאלי, גיא זהר, רינה מצליח, חיים יבין, יוסי סיאס, צחי קומה, שמוליק טיאר, אייל ברקוביץ', אופירה אסייג, עמנואל רוזן, מאיר איינשטיין, שי גולדשטיין, דרור רפאל, לאה לב ושלישיית מה קשור. בין תוכניות העבר – שי ודרור.

התבטאויות לא ראויות של שדרני התחנה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאורך השנים הטילה הרשות השנייה עונשים וקנסות על 103fm עקב התבטאויות לא ראויות של שדרניה, ואף הוגשה נגדה מספר תביעות דיבה:

  • נתן זהבי: בינואר 2004 קנסה הרשות השנייה את התחנה ב-4 דקות פרסום, לאחר שאמר על חבר הכנסת שאול יהלום כי יש לו "ראש עצום ושכל בצמצום"[24]. בסוף 2012 קנסה הרשות השנייה את התחנה ב־80 אלף ש"ח עקב ארבעה מקרים של ניבול פה של זהבי[25]. בינואר 2014 נקנסה התחנה בסכום הקנס המרבי, 69.9 אלף ש"ח. זאת, בעקבות התבטאויות בוטות, הכוללות ניבולי פה, של זהבי כלפי ח"כ ישראל אייכלר[26]. ביולי 2022 הושעה זהבי זמנית בעקבות איחוליו לשריפת ערוץ 14 על יושביו. בנובמבר 2022 הושעה זהבי עד להודעה חדשה בעקבות דבריו כי היה שמח לו כמה מנציגי הציבור הדתיים היו "קושרים את התפילין לגרון שלהם ותולים את עצמם". מאוחר יותר ניתנה לו האפשרות להתנצל על דבריו ולשוב לשדר אך הוא סירב והושעה לצמיתות[27].
  • יורם שפטל: המשפטן, שהגיש אחת לשבוע בתחנה, התאפיין לעיתים בסגנון בוטה. באוגוסט 2017 נקנסה התחנה על ידי הרשות השנייה ב־120 אלף ש"ח בגין שש התבטאויות פוגעניות בשנת 2016[28][29]. חודש אחר כך קיבלה קנס נוסף 10,000 שקל, בעקבות דברי שפטל על הרמטכ"ל גדי איזנקוט: "הרמטכ"ל שלנו, עלוב הנפש, שבכלל לא נראה כמו רמטכ"ל אלא נראה כמו פקידון שמן במחלקת ביוב של איזו עירייה"[30]. בנובמבר 2019 הופסקה תוכניתו של שפטל בתחנה לצמיתות[31].
  • ורדה רזיאל-ז'קונט: בשני מקרים הושעתה תוכנית הרדיו שלה. בפברואר 2006[32], לאחר הליך בדיקה שקיימה הרשות השנייה בעקבות שידור שנערך בנובמבר 2005, עליו נקנסה ב-4 דקות פרסומת[33], ובו יעצה להורה שבנו הקטן נושך ילדים שלומדים איתו בגן, לנשוך אותו בחזרה, על מנת להמחיש לו את הכאב שהוא גורם[34]. באוקטובר 2013 החליטה הנהלת התחנה על השעיית התוכנית למשך שבועיים, לאחר המלצה שסיפקה למאזינה המעודדת התנסות בריבוי חוויות מיניות כדי להשתחרר מטראומה[35]; באותו מקרה, בעקבות דרישת הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, בדצמבר 2012, התנצלה רזיאל-ז'קונט על הייעוץ הפוגעני שנתנה, במסגרתו טענה שאותה מאזינה "מגזימה" בתלונתה על טראומה בעקבות ניסיון של ידיד לכפות את עצמו עליה[36].
  • רון קופמן: הושעה לשבוע לאחר שכינה את שרת הספורט מירי רגב "בורה" ו"טיפשה"[37]. בספטמבר 2023 כינה את החרדים "13% מהציבור שהם סרטן בציבוריות". בהמשך, התנצל בשידור[38].
  • יורם לס: בספטמבר 2020 הגיש אלן דרשוביץ תביעת דיבה בסך 4 מיליון שקל נגד יורם לס ורדיו 103FM, לאחר שלס אמר בשידור שדרשוביץ "אנס ילדות יחד עם אפשטיין" ואף "הודה במו פיו"[39]. לס התנצל שבועיים אחר כך והקלטת התוכנית נמחקה מאתר התחנה[40]; אך דרשוביץ המשיך עם התביעה, שהסתיימה בהודעת התנצלות ותרומה[41].

תוכניות רדיו 103fm

[עריכת קוד מקור | עריכה]
דידי הררי באולפן התחנה, 2018

משדר האקטואליה היומי של התחנה, הכולל: עדכונים, פרשנויות, וראיונות; בהגשת אריה אלדד, שי גולדן, יריב אופנהיימר, ליאת רון, דוד ורטהיים, איתן כבל, נטעלי שם טוב ואחרים.

תוכניות ייעוץ

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מאז הקמתו משדר הרדיו תוכניות מומחים, אשר עונים לשאלות מאזינים בנושאי הורות, קריירה, תזונה ובריאות. המאמן אלון גל מגיש את תוכניתו מדי שישי ב־08:00, יועצת ההורות מיכל דליות ב־11:00, התזונאית ד"ר מאיה רוזמן ב־12:00 ופרופ' רפי קרסו ב־13:00. כמו כן משדר הרדיו תוכנית לגיל השלישי (בהגשת גדעון רייכר) וכן תוכניות בנושא גישור, קבלה והכוונה רוחנית.

רצועת "שבת עברית" משודרת בתחנה משנת 1998, ובמסגרתה משודרות הקלאסיקות של הזמר העברי. בניגוד לאופי של התחנה לאורך ימות השבוע, הרצועה מתאפיינת במוזיקה ברצף, ללא הגשה. את מרבית שעות "שבת עברית" עורכים יואב חנני, עורך המוזיקה הראשי של הרדיו, אליהו בן יגאל ודלית עופר, לשעבר מנהלת גלגלצ ועורכת ותיקה בגלי צה"ל. אליהם חוברים עורכים נוספים, בהם אבי קורן, נעמי פולני ועדנה לב.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא 103fm בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ ניפ: שיפור לאורך כל הקו, באתר גלובס, 24 בפברואר 1997
  2. ^ אביבה קרול, ‏מנכ"ל רדיו ת"א פורש, באתר גלובס, 26 בנובמבר 1997
  3. ^ 1 2 אמיר הלמר, רווחי רדיו ללא הפסקה עד שנת 2001 עמדו על כ-5.8 מיליון שקל, באתר TheMarker‏, 3 ביוני 2002
  4. ^ אביבה קרול, ‏"רדיו ללא הפסקה" מסרבת לשלם תמלוגים ודמי זיכיון, באתר גלובס, 5 באוקטובר 1997
  5. ^ רוני קורן-דינר, אתר מחודש לרדיו ללא הפסקה, באתר TheMarker‏, 28 באוגוסט 2000
  6. ^ ערן גבאי, מחטף הפולטיקאים למען בעלי תחנות הרדיו האזורי: יאריכו זכיונות ללא מכרזים, באתר TheMarker‏, 12 בנובמבר 2006
  7. ^ גיא לשם, זיכיונות הרדיו האזורי הוארכו ללא מכרז; גורם המעורב בנושא: "לכל אחת מהתחנות האזוריות יש את הפוליטיקאי שלה", באתר TheMarker‏, 17 בדצמבר 2006
  8. ^ ערן גבאי, בעלי תחנות הרדיו האזורי הפסידו במאבק: מכרזי הרדיו האזורי לשש התחנות הראשונות יצאו אתמול לדרך, באתר TheMarker‏, 24 בספטמבר 2007
  9. ^ יעל גאוני, ‏רדיו 103FM הוא היחיד שרכש את מסמכי מכרז הרדיו האזורי בגוש דן, באתר גלובס, 2 בדצמבר 2007
  10. ^ ערן גבאי, חמישה מכרזי רדיו אזורי יצאו לדרך: רק בשרון ובחיפה יש יותר ממתמודד אחד על הזיכיון, באתר TheMarker‏, 15 בדצמבר 2007
  11. ^ נתי טוקר, אילה חסון חוזרת לרדיו: תשדר תוכנית אקטואליה בימי חמישי ב-103FM, באתר TheMarker‏, 5 בפברואר 2017
  12. ^ נטע סרוסי, כאן הסתיימו שידורינו, באתר העין השביעית, 6 במרץ 2023
  13. ^ פיסת היסטוריה: אחרי 20 שנה בגבעתיים, רדיו 103fm עבר לרמת השרון, באתר וואלה, 21 ביולי 2021
  14. ^ רוני קורן-דינר, סערה בצפון: "רדיו ללא הפסקה" ינהל את "רדיו צפון"; שלח אתמול מאבטחים שפינו את התחנה והחליפו את המנעולים, באתר TheMarker‏, 14 בינואר 2003
  15. ^ רוני קורן-דינר, "רדיו ללא הפסקה" השלים רכישת כל המניות ב"רדיו צפון", באתר TheMarker‏, 7 באפריל 2005
  16. ^ יעל גאוני, ‏רדיו ללא הפסקה השלימה רכישת צפון ללא הפסקה, באתר גלובס, 7 באפריל 2005
  17. ^ אביבה קרול, ‏שידורי רדיו ללא הפסקה גם בצפון ללא הפסקה, באתר גלובס, 24 בפברואר 2004
  18. ^ אופיר בר-זהר, לקראת המכירה לאלי עזור ודודי ויסמן: שדרת הניהול ברדיו 99 נוטשת את התחנה, באתר TheMarker‏, 10 בספטמבר 2008
  19. ^ אופיר בר-זהר, המכרז הסתיים: רדיו ללא הפסקה תמשיך להפעיל את רדיו 99, באתר TheMarker‏, 20 ביולי 2009
    יעל גאוני, ‏קבוצת "רדיו ללא הפסקה" זכתה במכרז הרדיו האזורי השרון, באתר גלובס, 19 ביולי 2009
  20. ^ ורד שרון-ריבלין, ‏ירון דוידוב: איש השיווק של החודש, באתר גלובס, 18 בנובמבר 1999
  21. ^ אופיר בר-זהר, אייל פאר יחליף את עידו מור כמנכ"ל רדיו ללא הפסקה, באתר הארץ, 20 באוגוסט 2009
  22. ^ יסמין גואטה, מנכ"ל חדש לחדשות 13: אור צלקובניק, מנכ"ל תחנת הרדיו 103FM, באתר TheMarker‏, 29 ביוני 2023
  23. ^ יהודה לוינגר, דרמה ברדיו 103: המנכ"ל איתמר דרוקמן עוזב לאחר שנתיים, באתר אייס, 11 בספטמבר 2025
  24. ^ הרשות השנייה קנסה את "רדיו ללא הפסקה" בנטילת 4 דקות פרסום בתוכנית "זהבי עצבני", באתר TheMarker‏, 15 בינואר 2004
    ענת באלינט, קנס ל"רדיו ללא הפסקה" בשל התבטאות של נתן זהבי, באתר הארץ, 18 בינואר 2004
  25. ^ לי-אור אברבך, ‏נתן זהבי ניבל את הפה - ורדיו ללא הפסקה תיקנס ב-80 אלף שקל, באתר גלובס, 28 בנובמבר 2012
  26. ^ נתי טוקר, נתן זהבי קילל - ו"רדיו ללא הפסקה" ייקנס ב-70 אלף שקל, באתר TheMarker‏, 13 בינואר 2014
  27. ^ גיל משעלי, פרסום ראשון: נתן זהבי סירב להתנצל - ולא ישוב לשדר ב-103FM, באתר מאקו, 1 במרץ 2023
  28. ^ אלכסנדר כץ, בלי קשר לאיזנקוט: 103FM נקנסה על התבטאויות שפטל, באתר אייס, 3 באוגוסט 2017
  29. ^ נתי טוקר, "סרסורית עלובה": קנס של 120 אלף שקל לרדיו ללא הפסקה על התבטאויות שפטל, באתר TheMarker‏, 3 באוגוסט 2017
  30. ^ איתי שטרן, קנס של 10,000 שקל לרדיו 103FM בעקבות דברי שפטל על הרמטכ"ל, באתר הארץ, 6 בספטמבר 2017
  31. ^ ענת ביין-לובוביץ', ‏הסתבך שוב: על מה ננזף יורם שפטל הפעם, באתר גלובס, 28 בנובמבר 2019
    אלכסנדר כץ, "סתום את הג'ורה שלך שקרן": 103FM השעתה את יורם שפטל, באתר אייס, 7 בנובמבר 2019
  32. ^ ענת באלינט, הושעתה תוכנית הרדיו של ורדה רזיאל-ז'קונט, באתר הארץ, 20 בפברואר 2006
  33. ^ איילה צורף, יצאו בזול: רדיו 103FM נקנס ב-4 דקות פרסומות בשל התבטאויות של ורדה רזיאל ז'קונט, באתר TheMarker‏, 14 בדצמבר 2005
  34. ^ בועז גריילסמר, הרשות השנייה פתחה בהליך הפרה נגד רדיו ללא הפסקה לאור התבטאויותיה של ורדה רזיאל-ז'קונט, באתר TheMarker‏, 21 בנובמבר 2005
  35. ^ רויטל חובל, תלונה נגד רזיאל ז'קונט: "מכשירה אלימות מינית נגד נשים", באתר הארץ, 4 בדצמבר 2012
  36. ^ רויטל חובל, הרשות השנייה: על ורדה רזיאל ז'קונט להתנצל, באתר הארץ, 5 בדצמבר 2012
  37. ^ איתי שטרן, רון קופמן הושעה מ"רדיו ללא הפסקה" בגלל התבטאויות נגד מירי רגב, באתר הארץ, 8 באוגוסט 2016
  38. ^ עידו דוד כהן, רון קופמן על החרדים: "הם סרטן", באתר הארץ, 19 בספטמבר 2023
  39. ^ שוקי טאוסיג, דרשוביץ עצבני, באתר העין השביעית, 17 בספטמבר 2020
    איתי שטרן, אלן דרשוביץ תובע כארבעה מיליון שקלים מיורם לס ו-103fm, באתר הארץ, 17 בספטמבר 2020
  40. ^ שוקי טאוסיג, צר ל- לאחר שאמר בשידור כי אלן דרשוביץ "אנס ילדות והודה בכך" ונתבע ב-4 מיליון שקל, יורם לס התנצל בשידור והתוכנית נמחקה מהאתרו, באתר העין השביעית, 24 בספטמבר 2020
    אבישי גרינצייג, ‏השפעת עדיין מחכה: פרופ' לס מודה ששגה ומתנצל בפני אלן דרשוביץ, באתר גלובס, 24 בספטמבר 2020
  41. ^ אורן פרסיקו, לס: כל מה שאמרתי על דרשוביץ שגוי וחסר יסוד, באתר העין השביעית, 13 בינואר 2023