3, 4, 5 וחצי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
3, 4, 5 וחצי
סמליל התוכנית על רקע תיבת הנגינה בפתיח
תמונה זו מוצגת בוויקיפדיה בשימוש הוגן.
נשמח להחליפה בתמונה חופשית.
סוגה ילדים
יוצרים בטי מישיקר[1]
בימוי ציפי פינס, ניל וייסבורד, שרה טראויס, פינחס הר-זהב
שחקנים ששי קשת, יונה אליאן, נירה עדי, ישראל גוריון, שרי צוריאל, שמעון כהן, עמי וינברג
ארץ מקור ישראל
שפות עברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מספר עונות 5
מספר פרקים 61
הפקה
עורכים שוש עינב
אורך פרק 20-25 דקות
שידור
רשת שידור ערוץ 1 (ישראל)
תקופת שידור מקורית 3 בספטמבר 198022 בספטמבר 1984 (4 שנים)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

3, 4, 5 וחצי הייתה תכנית טלוויזיה ישראלית מקורית לילדים ששודרה בערוץ הראשון מספטמבר 1980 ועד 1984.

הגתה את התכנית סופרת הילדים הדרום-אפריקאית בטי מישיקר, שעלתה לישראל זמן קצר קודם לכן, ב-1979. מישיקר גם חיברה את התסריטים לחלק מן הפרקים.[1] התכנים נמצאים תחת זכויות היוצרים של הטלוויזיה החינוכית.

העונות הראשונות שודרו תחילה בשחור-לבן ובהמשך שודרה התכנית בצבע.

התכנים בתוכנית[עריכת קוד מקור | עריכה]

משתתפי הסדרה.
למעלה (מימין): יונה אליאן, צ'ומפי, ששי קשת;
למטה: צ'ומפי ואינשם
תמונה זו מוצגת בוויקיפדיה בשימוש הוגן.
נשמח להחליפה בתמונה חופשית.

במרכז התכנית עמדו הבובות צ'וֹמְפִּי (שמעון כהן) ואֵינשֵׁם (שמואל וילוז'ני בתחילה ולאחר מכן עמי ויינברג), שעוצבו על ידי יוחנן לקיצביץ. את שתי הבובות ליוו המנחים ששי קשת, יונה אליאן, נירה עדי וישראל גוריון. לאחר חזרתה בתשובה של עדי ופרישתה מהתכנית, החליפה אותה שרי צוריאל.

בתכנית הוצגו סיפורים שסיפרו המנחים לשתי הבובות. רוב הסיפורים היו אגדות וסיפורי עם מוכרים כגון "עוץ לי גוץ לי", "סינדרלה" ו"נסיך צפרדע". סיפורים אלו הומחזו בעזרת תלבושות ותפאורות מושקעות, כשהמנחים משחקים את תפקידי הדמויות הראשיות. בתכניות שהוקדשו לחגים הומחזו גם סיפורים של סופרים יהודיים. כך היה לגבי "טופל'ה טוטוריטו" מאת שלום עליכם ו"העושה נפלאות" מאת י"ל פרץ. לאחר הצגת הסיפורים דיברו המנחים עם שתי הבובות ושרו שירים. חלק מהשירים שבוצעו היו שירי חגים מוכרים לילדים, ואחרים, מקוריים שנכתבו במיוחד לתכנית.

במסגרת התכנית הופקו שלוש "תכניות ספיישל" שהתייחסו למציאות הישראלית של התקופה: פרק אחד הוקדש לדולפינריום בתל אביב, פרק אחד לניקיון בחוף הים ופרק אחר נועד לעודד מחזור נייר, והופק בשיתוף המועצה לישראל יפה. הפרק שעסק במחזור ונקרא "אסטרונינו", החל בהדמיה של דיווח חדשותי שהוגש על ידי דליה מזור, ולאחריו הוצגה עלילה שכללה מרכיבים של מדע בדיוני, והציגה את תהליך מחזור הנייר כפי שהתבצע באותן שנים בחברת אמניר.

כתוביות הפתיחה של התכנית הציגו סרטון של תיבת נגינה גדולה, בה נעות דמויות שונות של חיות וליצנים לצלילי נעימה שהלחין דוד קריבושי (התיבה עצמה הופיעה גם על גבי עטיפת התקליט שיצא לתכנית, וכן היא כיכבה שבסיפורים שעסקו בקיקו הליצן [ישראל גוריון] ככלי הנגינה שלו). קריבושי הלחין גם את הסגיר ("3, 4, 5 וחצי") למילים של לאה נאור, והוא הושר על ידי מנחי התכנית. ציורי הרקע היו של יוחנן לקיצביץ.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]