לדלג לתוכן

סזראק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סזראק
Sazerak
נתונים
מרכיבים קוניאק, פישודס ביטרס, קוביית סוכר, אבסינת, כוס אולד פאשן עריכת הנתון בוויקינתונים
אופן ההכנה לשטוף את הכוס באבסנט, להוסיף קרח. בכוס נפרדת לערבב קוניאק, סוכר, פישודס ביטרס עם קרח. להשליך את הקרח מהכוס הראשונה ולמזוג לתוכה את הקוקטייל ללא הקרח
כוס כוס אולד פאשנד
קישוט קליפת לימון
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סזראקאנגלית: Sazerak) הוא קוקטייל, המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. לפי גרסת איגוד הברמנים הבינלאומי, הקוקטייל מורכב מ-50 מ"ל קוניאק, 10 מ"ל אבסינת (משמש לשטיפת הכוס בלבד), קוביית סוכר ופישודס ביטרס (Peychaud's Bitters). גרסה מפורסמת אחרת כוללת ויסקי (בורבון או ויסקי שיפון). הקוקטייל נושא את שמה של חברת משקאות חריפים סזראק, המייצרת קוניאק וגם את פישודס ביטרס. החברה ממוקרמת בניו אורלינס והקוקטייל מזוהה עם המקום.

הכנה והגשה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחד המאפיינים הבולטים של הקוקטייל הוא אופן הכנתו. הקוקטייל מוכן בשתי כוסות: כוס אולד פאשנד המשמשת להגשה סופית וכוס ערבוב. כוס אולד פאשנד מצוננת על ידי קרח ונשטפת על ידי אבסינת במטרה להקנות ניחוח קל של אניס. לתוך כוס הערבוב מכניסים את קוביית הסוכר וסופגים אותה בפישודס ביטרס, מוספים את המשקה החריף (ויסקי או קוניאק ומועכים את הסוכר. הקרח משמש לצינון המשקה בכוס הערבוב והקוקטייל מוגש בלי קרח כלל[1]. הקוקטייל מוגש עם קליפת לימון, כך שהוא מכסה רק חלק קטן מכוס אולד פאשנד.

סזראק נחשב לאחד הקוקטיילים האמריקאים הראשונים, ראשיתו הוא באמצע המאה ה-19. ב-1838 אנטוני פשו (Antoine Amédée Peychaud) החל לשווק את פישודס ביטרס. היה נהוג להוסיף מספר טיפות של הביטרס לקוניאק. בשנות ה-50, חברת Sazerac de Forge et Fils פתחה בית קפה בשם The Sazerac Coffee House בו הגישו בין היתר את קוניאק מתובל בפישודס ביטרס. בית הקפה החליף מספר בעלים והקוקטייל עבר מספר שדרוגים. תומאס האנדי, מייסד חברת סזראק (השונה מחברת סזארק דה פורג') רכש את בית הקפה בשנת 1870. במקור הקוקטייל השתמש בקוניאק. אך בשנת 1869 הוא התחלף בוויסקי, בשל הקושי להשיגו בארצות הברית[2] עקב התפרצות מגפת כנימת הפילוקסרה בצרפת. ב-1912 אבסינת הוצא מחוץ לחוק בארצות הברית ולכן המתכון השתנה והשתמש במשקאות אחרים מבוססי אניס.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סזראק בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]