מוסקו מיול

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מוסקו מיול
נתונים
מרכיבים וודקה, קוביית קרח, ספל נחושת, מיץ ליים, בירה ג'ינג'ר, פרוסת ליים עריכת הנתון בוויקינתונים
אופן ההכנה לערבב עם כפית את כל הרכיבים עם קרח בכוס נחושת
כוס ספל נחושת
קישוט פלח ליים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מוסקו מיולאנגלית: Moscow mule, פרד מוסקובי) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. הקוקטייל מורכב מוודקה, מיץ ליים טרי ובירה ג'ינג'ר. את הקוקטייל נהוג להגיש באופן מסורתי בספל נחושת אופייני עם קרח, אך קיימת צורת הגשה נפוצה בכוס הייבול. נהוג לקשט עם פלח ליים. לעיתים עם עלי נענע בנוסף.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

למרות שמו, לקוקטייל אין קשר למוסקבה או לרוסיה. הקוקטייל נולד בשנות ה-40 של המאה ה-20 בארצות הברית. מטרתו הייתה מכירות של וודקה סמירנוף ושל משקה חדש יחסית, גיגנג'ר ביר של המותג Cock'n Bull Ginger Beer שלמרות שמו היה למשקה לא אלכוהולי. גם וודקה וגם בירת ג'ינג'ר לא זכו לפופולריות בקהל האמריקאי.[1]

ג'ון מרטין (John G. Martin), מנכ"ל סמירנוף וג'ק מורגן (Jack Morgan) משווק הג'ינג'ר ביר נפגשו והחליטו לשלב כוחות. הם ונציגים מטעמם פנו בברים רבים בארצות הברית והציגו את הקוקטייל הקל להכנה. מורגן נטה להצטלם עם ברמנים שהכינו את הקוקטייל והציג את התמונות לברמנים הבאים ובכך יצר טרנד" אופנתי. לטענתו של מורגן, מטרתו הראשונית הייתה להיפטר ממלאי מת של מוצר לא מבוקש.[2] המשקה הוגש בספל נחושת אופייני, דבר שהפך להיות חלק מהמותג של הקוקטייל.

ספל נחושת[עריכת קוד מקור | עריכה]

הכוס המסורתית להגשת משקה היא ספל נחושת גדול הנקרא כיום Moscow mule mug. קיימת טענה כי שתייה של משקה חמוץ מהספל פוגעת בבריאות מכיוון שהחומצה ממיסה את המתכת.[3]

וריאציות[עריכת קוד מקור | עריכה]

ישנן וריאציות רבות לקוקטייל בהם מחליפים את הוודקה במשקה חריף אחר. השם לקוקטייל משתנה בהתאם, ולרוב מותאם למקום ממנו בא המשקה החריף. לדוגמה:

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מוסקו מיול בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]