לדלג לתוכן

סימה עמיאל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סימה עמיאל
סימה עמיאל, דודו פישר ותזמורת סימפונט רעננה בניצוחו של דוד קריבושי
סימה עמיאל, דודו פישר ותזמורת סימפונט רעננה בניצוחו של דוד קריבושי
לידה 22 ביולי 1955 (בת 69) עריכת הנתון בוויקינתונים
מוקד פעילות ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
שפה מועדפת עברית עריכת הנתון בוויקינתונים
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סימה עמיאל (נולדה ב-22 ביולי 1955) היא זמרת ישראלית.

שנות השבעים: תחילת הקריירה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1971 בגיל 16 השתתפה עמיאל עם הזמרת יהודית רביץ בצמד: "לימון ממותק". הן הופיעו כתלמידות תיכון בפני חיילים ופצועים במלחמת יום כיפור והמשיכו את שיתוף הפעולה ביניהן עד שנת 1974.

בשנת 1974 התגייסה עמיאל לצבא ושירתה בלהקת פיקוד הדרום בתוכנית: "פגישת מחזור". במסגרת התוכנית ביצעה סולו, עם חיים צדוק, את השיר: "שיר פרידה" (יורם טהרלב - קובי אושרת). בין חברי ההרכב הנוספים היו: נתן דטנר, נתן נתנזון, דורית צדוק, טל אמיר, אוהד בוכמן וראובן ארז.

בשנת 1976, עם שחרורה מהצבא השתתפה ושרה במחזמר :"קריזה" בתיאטרון חיפה. את שירי ההצגה כתב יהושע סובול והלחין שלמה בר. ההצגה רצה ברחבי הארץ כשנתיים עד שנת 1978. אחד השירים שביצעה כסולו בהצגה היה: "קוצים עלו בדרכים".

בשנת 1979 נסעה עמיאל לארצות הברית למופע שנקרא: "Here Is Israel" יחד עם דני מסנג, רומי הלחמי, לריסה גרשטיין, עמיקם קימלמן ועוד. המופע נמשך לאורך 3 חודשים בכל רחבי ארצות הברית ושירי המופע הוקלטו בהמשך לאלבום שהופץ ונמכר בישראל ובארצות הברית.

שנות השמונים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1980 הופיעה עם להקת עפיפון בפסטיבל הזמר והפזמון עם השיר: "1980" (יעקב גלעד - יהודית רביץ). איתה בלהקה היו: אודי שפילמן, יורם שורקי, אפרים נסטוביץ, שלום קובנטר ואמה מטריקין. השיר בעיבודו של דוד קריבושי הגיע למקום ה-8 הכללי.

בשנת 1982 הקליטה את השיר: "דברים רבים" לאלבומם של שאול ודפנה בן אמיתי: "לידה קשה". בהמשך השנה השתתפה בפסקול הסרט: "נועה בת 17".

בשנת 1983 הוציאה אלבום עם משה נוי והדולפינים בשם: "Rene & Renato’s - Save Your Love". איתה בהקלטות לקחו חלק: דוד רג'ואן, אמיר ברונשטיין, משה נוי, דני קומיקו, אהרון כהן והמעבד מרקו בכר.

בשנת 1985 הקליטה עמיאל את שיר הפתיחה לסדרת האנימציה היפנית: "מקרון 1" ששודרה בטלוויזיה הישראלית בין השנים 1986–1987. בהמשך ביצעה עם עשרות אמני ישראל את השיר: "עם אחד שיר אחד" (אלון אבידר - דוד קריבושי) שהוקלט למען הילד הנכה בישראל.

בשנת 1986 השתתפה עמיאל כזמרת לווי באירוויזיון 1986 בנורווגיה בשיר: "יבוא יום" עם שרי צוריאל ומוטי גלעדי. השיר הגיע למקום ה-19 הכללי.

בהמשך השנה (1986) הקליטה עמיאל את שיר הפתיחה לסדרת האנימציה הצרפתית: "החיים" ששודרה בטלוויזיה הישראלית. בגרסה המקורית של הסדרה, שיר הפתיחה בוצע על ידי סנדרה קים, זוכת אירוויזיון 1986.

את הגרסה העברית לשיר :"Baby Mine" הקליטה עמיאל באותה שנה (1986) לסרט "דמבו הפיל המעופף". השיר נקרא: "תינוקי שלי" ותורגם לעברית על ידי שפרירה זכאי.

בהמשך השנה (1986) השתתפה עם ריקי מנור ומוטי דיכנה בהקלטות האלבום: "קיד וידאו - להיטים וסיפורים מתוך תוכנית הטלוויזיה". בין השירים: "אהבה פשוטה" (לחן: טרי בריטן ולינדסי דה פול), "אהבה" (לחן: חיים סבן, שוקי לוי ונועם קניאל), "זמן" (לחן: בריאן סקוט), "עם הווידאו והרדיו" (לחן: חיים סבן ושוקי לוי) ו-"רוץ רוץ". את המילים לאלבום כתב מוטי דיכנה.

בשנת 1987 שיחקה ושרה בתיאטרון הקאמרי במחזמר: "המלך ואני" בתפקיד הנסיכה "טופטים" כאשר בן זוגה בהצגה היה גבי שושן. שיריה של עמיאל בהצגה היו: "כמו חלום", ו"נאהב רק בסתר" (עם גבי שושן), ו-"כי אדוני הוא" כסולו. בין המשתתפים במחזמר: רבקה רז, יוסי גרבר, דפנה ארמוני, יהויכין פרידלנדר, דוד שמול, נתן קוגן, גורי אלפי, עידו מוסרי, סדנת תיאטרון שכונת התקווה וסדנת ענבל. את המוזיקה והמחזה כתבו: ריצ'רד רוג'רס ואוסקר המרשטיין ואת המילים בעברית כתב דן אלמגור.

בהמשך (1987) שיחקה בתיאטרון הקאמרי במחזמר "עלובי החיים" את דמותן של "פאנטין" ו"קוזט". עוד השתתפו במחזמר: דודו פישר, שלומית אהרון, אבי טולדנו ועוד.

בהמשך השנה (1987) הוציאה עמיאל לרדיו תקליט שדרים ובו השיר: "בסוף הדרך" (נתן יונתן - אילן וירצברג).

בשנת 1989 הוציאה עם אבי עופרים אלבום בשם: "Morning Of My Life" לאלבום הוקלטו 12 שירים, אך רק 2 מהם יצאו בצורה מסחרית בחברת פולידור בגרמניה. בהמשך, בעקבות האלבום, סימה עמיאל ואבי עופרים הופיעו עם השירים בתוכניות טלוויזיה רבות בגרמניה.

בהמשך השנה (1989) הקליטה 2 שירים עם דודו פישר לאלבומו: "מעבר לקשת". השירים: "לעד" (סטפן סונדהיים - לאונרד ברנסטיין - אהוד מנור), ו"יותר לא אבקש" (צ'ארלס הרט וריצ'רד סטילגו - אנדרו לויד וובר - אהוד מנור). באותה שנה השתתפה כזמרת לווי באלבום "אישי ואהובי" של שלומית אהרון.

שנות התשעים והלאה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1990 במסגרת רשות השידור שרה את שיר הנושא לסרט להיות קצין. השיר: "בדרך הזאת לבד" נכתב והולחן על ידי במאי הסרט איתן אורן ועובד על ידי אלדד שרים.

בשנת 1991 השתתפה בתוכנית: "ערב שירים רוסיים" עם אהוד מנור, מתי כספי, אופירה יוספי, שלומי שבת, לאה שבת ובועז שרעבי וביצעה את השיר: "לילה בהיר" (מילים: שמואל פישר).

באותה שנה (1991) הקליטה עמיאל את שיר הפתיחה לסדרת האנימציה: "צבי הנינג'ה" ששודרה בערוץ הראשון בטלוויזיה הישראלית, בערוץ 2 ובערוץ הילדים בין השנים 1991–1999. כמו כן, בהמשך השנה היא דיבבה את גברת מקורי בסרט "אגדות ברווזים הסרט: אוצר המנורה האבודה".

בשנת 1992 הקליטה עמיאל את שיר הפתיחה בעברית לסדרת האנימציה הספרדית: "אלף ואחת אמריקות" ששודרה בטלוויזיה החינוכית הישראלית ומאוחר יותר בערוץ הילדים. בהמשך השנה (1992) השתתפה כזמרת לווי באלבום "מתי" של מתי כספי.

בשנת 1993 לקחה חלק באלבום משירי משפחת מלבסקי שהוציא דודו פישר בעיבודו של דוד קריבושי.

בשנת 2000 הוציאה את האלבום: "משי שחור" ובו 13 שירים. את המילים לשירים כתבו עבורה רחל שפירא ויעקב רוטבליט. בין השירים היו: "פתחי לי אבן" (רחל שפירא - אלפטריוס פפדופולוס ודימיטריס פלסס), "באנו בימים" (יעקב רוטבליט - Stamatis Spanoudakis), "שלום לך" (מילים: רחל שפירא) ועוד.

בשנת 2007 השתתפה עמיאל במחזמר "כמו בסרט - שירים מתוך סרטים ישראליים" בבימוי משה קפטן. איתה בהצגה השתתפו יהורם גאון, שלומי שבת, ניצה שאול, מיקי קם, הראל מויאל ועוד.

החל משנת 2010 במקביל להופעותיה כזמרת, עוסקת עמיאל כמטפלת הוליסטית.

בשנת 2021 הוקם ערוץ היוטיוב הרשמי של עמיאל.

חיים אישיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

עמיאל הייתה נשואה למוטי דיכנה, להם שתי בנות: דנה ועדי, ונכדה בשם רוני. מתגוררת כיום בתל אביב.

דיסקוגרפיה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]