ארנון צדוק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
תמונה חופשיתאין תמונה חופשית

ארנון צדוק (נולד ב-1949 ברמת גן) הוא שחקן, ובמאי קולנוע וטלוויזיה ישראלי.

בגיל 6 איבד את עינו כשירה אבן ברוגטקה והאבן שפגעה באחד ממוטות הרוגטקה חזרה ונכנסה לעינו. למרות זאת כשגדל התגייס לצה"ל, הוציא רישיון נהיגה ושירת כנהג אוטובוס בקריה. כשהשתחרר למד בבית הספר לאמנויות הבמה "בית צבי" וכשסיים החל להופיע בהצגות בתיאטרון. בשנות השבעים הצטרף לפרויקט של נולה צ'לטון בעיר קריית שמונה. אך כעבור זמן קצר עבר לעולם הקולנוע, שם מצא את מקומו. סרטו הראשון נקרא "לא לשידור" (1980), בו שיחק לצד גדליה בסר. סרטו השני "אות קין" (1982) (מאת ערן פרייס), היה לסרט הבכורה של הבמאי אורי ברבש. בסרט זה גילם צדוק חולה נפש המשתחרר מבית החולים ונאלץ להתמודד עם העולם האמיתי. שיתוף הפעולה בין שניהם המשיך להתקיים בעוד חמישה סרטים: "מאחורי הסורגים" (מאת ערן פרייס), (1984), "החולמים" (מאת ערן פרייס), (1987), "אחד משלנו" (1989), "זמן אמת" (1991) ו"מאחורי הסורגים 2" (1992).

הסרט "מאחורי הסורגים" הקנה לו את הפריצה, לאור הצלחת הסרט בישראל, ולאור היותו מועמד לפרס האוסקר האמריקני בקטגוריית הסרט הזר הטוב ביותר. בסרט זה גילם ביחד עם מוחמד בכרי אסירים המתמרדים בהנהלת הכלא. בהמשך כיכב בעוד מספר סרטים שעסקו בבתי כלא ובסרטים העוסקים בהוויה הישראלית.

מלבד סרטיו של ברבש, כיכב צדוק בסרט "הדרך לעין חרוד" (1990) על פי ספרו של עמוס קינן שעסק בדיסטופיה והיה בזמנו לסרט ייחודי בקולנוע הישראלי, והסרט "צעירים לנצח" (1996) בו כיכב לצד שחקנים צעירים כגון מיכל זוארץ וסער בדישי. חברותו רבת השנים עם השחקן אורי גבריאל הביא לשיתוף פעולה ביניהם בשלושה סרטים. בנוסף, כמו שחקנים ישראלים רבים בשנות השמונים, השתתף צדוק במספר סרטים אמריקנים. בין השאר שיחק ב"נשר ברזל" (1986), סרטו של סידני ג'יי פיורי ("תיק איפקרס") הידוע, בו עשה תפקיד קטן. לעומת זאת בסרט "לבנון לנצח" (1987), שיחק בתפקיד גדול לצד כריסטופר ווקן. בשניהם שיחק בתפקידי ערבים.

ב-1995 ביים והפיק את סרטו הראשון "לילה לבן", דרמת בית כלא נוספת, שאותה כתב יואב הלוי ובכיכובם של שרון אלכסנדר ועידן אלתרמן. צדוק עצמו שיחק בתפקיד משני בסרט זה. כעבור שלוש שנים ביים את הסרט "צדק מוחלט" בו כיכב לצד עפרה חזה שעסק בפרשת ילדי תימן החטופים. חזה ואמרגנה בצלאל אלוני סירבו להשתתף בקידום יחסי הציבור של הסרט וביטלו את הקלטת הפסקול המתוכנן, כיוון שלטענתם צדוק לא עמד בהבטחותיו אליהם וערך את הסרט בצורה מגמתית המשרתת את רצונותיו בלבד. סרטו השלישי "אינג'יל" (2001) עסק בנערים הנמצאים במוסד לנוער עבריין. בסרט שיחקו כמה שחקנים בראשית דרכם כמיקי גבע, עומר ברנע ומיכאל הנגבי לצד שחקנים ותיקים כאורי גבריאל ולימור גולדשטיין. סרט זה צולם במצלמת וידאו ליצירת ממד אותנטי.

[עריכה] בטלוויזיה

צדוק השתתף בסדרה "סיפורים לשעת לילה מאוחרת" בפרק "יום המזל של דויד", ובסדרה הקומית "משפחת עזאני" (1999), אותה גם ביים לצד גלי עטרי וגבי עמרני. בנוסף ביים צדוק לערוץ הראשון את "חלומות מתוקים" (2003), סדרה קומית בה השתתפו רובי פורת-שובל וסבטלנה דמידוב. ב-2010 גילם עובד חברה קדישא בסדרה "עספור". בשנת 2012 השתתף בסדרת הטלויזיה "תנוחי" בתפקיד משיח בן דוד לצידם של גילת אנקורי חנה לסלאו צופית גרנט ואוולין הגואל.

[עריכה] קישורים חיצוניים

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
קהילה
תיבת כלים
הדפסה/יצוא