המכון לדיפלומטיה בינלאומית על שם אבא אבן

המכון לדיפלומטיה בינלאומית על שם אבא אבן
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
מכון מחקר
על שם אבא אבן עריכת הנתון בוויקינתונים
בעלי תפקידים
מנהל מארק רגב עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום
מדינה ישראלישראל ישראל
קואורדינטות 32°10′31″N 34°50′08″E / 32.175386788889°N 34.835439384317°E / 32.175386788889; 34.835439384317
www.abbaeban.idc.ac.il
(למפת נתניה רגילה)
 
המכון לדיפלומטיה בינלאומית על שם אבא אבן
המכון לדיפלומטיה בינלאומית על שם אבא אבן
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מכון אבא אבן לדיפלומטיה בינלאומית פועל במסגרת בית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה, באוניברסיטת רייכמן. בראש המכון עומד השגריר לשעבר מארק רגב. המכון פועל לשינוי מדיניות החוץ הישראלית שתחזק את תדמיתה של ישראל בעולם.

מבנה המכון[עריכת קוד מקור | עריכה]

עבודתו של המכון מתבצעת בשלושה דסקים מבצעיים המובילים גישות פרו-אקטיביות להתמודדות עם האיומים והאתגרים שישראל מתמודדת איתם - מבחוץ ומבפנים.

  • דסק לוט"ר מדיני: מוביל את המאבק בלוחמה בטרור המדיני המופעל נגד מדינת ישראל. בין אם מדובר בלעודד את האו"ם לשנות את מנדט UNIFIL, לחשוף את תקציב UNRWA המפלה פליטים לא-פלסטינים או לפעול נגד ההטיה האנטי-ישראלית בגופים הבינלאומיים.
  • דסק דיפלומטיה 2030: מוביל את המאמצים לחדש את שירות החוץ הישראלי, מפתח כלים חדשניים ומעניק ייעוץ להתמודדות עם האתגרים העולים מן החדשנות המתפתחת בתחום הדיפלומטיה.
  • הדסק האקדמי: רותם את היתרונות, הניסיון, הכלים וההישגים הגלובליים של ביתו האקדמי, המרכז הבינתחומי הרצליה, על מנת להשיג את מטרות הארגון - הן ברמה הבינ"ל והן ברמה המקומית.

פעילות – מחקר ופרסומים[עריכת קוד מקור | עריכה]

המכון דיפלומטיה בינלאומית על שם אבא אבן יוזם ומנהל מחקרים רבים, בהתמקדות לסוגיות הדיפלומטיות עימן מדינת ישראל מתמודדת בזירה הבינלאומית. המכון מפרסם את תוצאות מחקריו בספרים, במאמרים וכתבות. כמו כן המכון מקיים כנסים העוסקים בתחום הדיפלומטיה.

תוכניות המחקר והפרויקטים במכון:

  1. פרויקט UNaccountable - קמפיין מבוסס מחקר אשר יושק בקרוב וימשיך לחשוף את פניו האמיתיים של האו"ם ונתיבי הכסף מאחורי הארגונים שלו. המציאות הגלובלית והגאו-פוליטית הנוכחית, לרבות עמדותיו של הממשל הנוכחי בארצות הברית, מציעים הזדמנות ייחודית לסיים את הזרמת הכספים האין-סופית של כספי משלמי המיסים האמריקניים לחלקים הבלתי-נראים של האו"ם ולהחזירם לערכי הליבה שעליהם הוקם לפני 72 שנה. בשנת 2016 מימון ארצות הברית לאו"ם עמד על כ-9.2 מיליארד דולר. למשלמי המיסים האמריקניים ישנה הזכות לדעת היכן הכסף שלהם מושקע ולוודא שהוא על פי הערכים האמריקאים. כחלק מקמפיין בינלאומי זה, המכון שואף להביא לתיקון חוסר הצדק ההיסטורי של יחסה המפלה כלפי מדינת ישראל.
  2. פרויקט UNIFIL - קמפיין מבוסס מחקר המדגיש את האיום הנשקף לישראל בעקבות חולשתו של UNIFIL אל מול חזבאללה המתחמש לקראת המערכה הצבאית הבאה מול ישראל. לקמפיין זה מיוחסת הצלחה רבה שכן כשלושה חודשים לאחר השקתו האו"ם שינה את המנדט של UNIFIL בלבנון.
  3. פרויקט UNESCO - קמפיין ממוקד כנגד החלטת אונסק"ו הקובעת כי למדינת ישראל אין ריבונות על בירתה ירושלים[1]. הקמפיין כולל פעילות תקשורתית ענפה, קידום כלי תקשורת מגוונים ופעילות בשטח. המכון לדיפלומטיה בינלאומית על שם אבא אבן היה הראשון לזהות את ההטיה האנטי ישראלית בהנהגת אונסק"ו ובמדיניותה ופועל במישורים רבים כדי לתקן מגמתיות זו[2].
  4. פרויקט UNRWA - לאחר שמכון המחקר עסק בעריכת מחקר בינלאומי, במטרה למזג את UNRWA, הסוכנות שנוצרה במיוחד עבור פליטים פלסטינים, עם UNHCR, סוכנות הפליטים של האו"ם. חוקרי המכון מאמינים כי מיזוג שני הגופים יסייע לטפל באופן יעיל יותר במשבר הפליטים העולמי[3].
  5. השקת האקסלרטור הדיפלומטי הראשון - מכון המחקר שוקד על השקת אקסלרטור דיפלומטי ראשון מסוגו במטרה להעצים את יוזמות החברה האזרחית בתחום הדיפלומטיה - מהדיפלומטיה הציבורית ועד לדיפלומטיה בתחום בעולמו השכלה הגבוהה בשאיפה שיוזמות אלו יהיו בעלות השפעה ממשית על שירות החוץ הישראלי.
  6. כנסים אקדמאים בתחום הדיפלומטיה הבינלאומית - מכון אבא אבן לדיפלומטיה בינלאומית בבינתחומי בשיתוף מכון גולדה מאיר למנהיגות וחברה קיימו כנס לציון 120 שנים להולדתה ופועלה של גולדה מאיר – "הדיפלומטית העברית הראשונה" בסימן יום האישה הבינלאומי. הכנס נערך בבינתחומי בהשתתפות השגריר רון פרושאור, ראש מכון אבא אבן לדיפלומטיה בינלאומית בבינתחומי; ח"כ ציפי לבני, יו"ר מפלגת התנועה וחברת כנסת מטעם המחנה הציוני; מר שאול רחבי, נכדה של גולדה מאיר ויו"ר מכון גולדה מאיר למנהיגות וחברה; השופטת (בדימוס) דורית ביניש, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון; פרופ' גבריאלה שלו, לשעבר שגרירת ישראל באו"ם; אלוף (מיל') שלמה גזית, לשעבר ראש אמ"ן בצה"ל; דיפלומטים בהווה ובעבר, אקדמאים ובכירים במערכת יחסי החוץ של מדינת ישראל[4].
  7. מי יהיה בחוץ - קמפיין שפורסם לקראת בחירות 2019, וקורא לכל ראשי המפלגות להתחייב על מינוי שר חוץ במשרה מלאה עם הקמת הממשלה הבאה, אשר יוביל שינוי תפיסה לשירות החוץ על בסיס מודל אבא אבן[5].
  8. The Janus Initiative - מחקר החושף את פעולות הפשע של חזבאללה באירופה כחלק ממערכה להגדרת הארגון כולו כארגון טרור באיחוד האירופי. המחקר פורסם באתר אינטרנט ובסרט תיעודי הפונים לקהל האירופאי[6].
  9. פרס אינודיפ לדיפלומטיה חדשנית - הפרס הוענק לראשונה בשנת 2019 ומטרתו להסיט את הזרקור ליוזמות פורצות דרך בתחום הדיפלומטיה החדשנית[7], בהקשר הרחב שלה. שלושת הזוכים בשנה הראשונה היו Healthcare Israel[8], Innovation Africa[9], Tikkun Olam Makers[10]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ אורן נהרי‏, השגריר לשעבר באו"ם פרושאור לוואלה! NEWS: "ארגון אונסק"ו נחטף", באתר וואלה!‏, 13 באוקטובר 2017
  2. ^ אתר למנויים בלבד רון פרושאור, ה"פייק ניוז" של אונסק"ו, באתר "ידיעות אחרונות", 26 באפריל 2017
  3. ^ איתמר אייכנר, מחקר ישראלי: האו"ם מוציא על פליט פלסטיני פי 4 מפליט סורי, באתר ynet, 27 באוגוסט 2017
  4. ^ מכון אבא אבן מציין 120 שנה להולדתה של גולדה מאיר – הדיפלומטית העברית הראשונה, באתר www.idc.ac.il
  5. ^ אפרת לכטר, ‏איך הפך משרד החוץ מיוקרתי ונחשב לחסר השפעה?, באתר ‏מאקו‏, 16 באוקטובר 2019
  6. ^ ניר דבורי, כתב צבאי, ‏כך החיזבאללה מגלגל מאות מיליוני דולרים - כל חודש, באתר ‏מאקו‏, 10 ביוני 2019
  7. ^ אבי ליטל, ‏חידוש עולמי: פרס לדיפלומטיה חדשנית בוועידת ה"ג'רוזלם פוסט", באתר מעריב אונליין, 10 בספטמבר 2019
  8. ^ אלן רוזנבאום, ‏Healthcare Israel זכתה בפרס InnoDip לדיפלומטיה חדשנית, באתר מעריב אונליין, 19 בנובמבר 2019
  9. ^ אלן רוזנבאום, ‏זוכה פרס לדיפלומטיה חדשנית: ארגון שמביא מים וחשמל לכפרים באפריקה, באתר מעריב אונליין, 20 בנובמבר 2019
  10. ^ אלן רוזנבאום, ‏העולם בכף ידם: פרס יוקרתי ל"תיקון עולם מייקרס", באתר מעריב אונליין, 18 בנובמבר 2019