עופר ניסים
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: כתיבה לא אנציקלופדית, מידע מבולגן, וחוסר מידע.
| ||
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: כתיבה לא אנציקלופדית, מידע מבולגן, וחוסר מידע. | |
לידה |
16 באפריל 1964 (גיל: 60) תל אביב-יפו, ישראל |
---|---|
מוקד פעילות | ישראל |
תקופת הפעילות | מ-1983 |
סוגה | האוס • האוס – ניו-יורקי |
חברת תקליטים | Offer Nissim Music Publishing |
www | |
עופר נסים (נולד ב-16 באפריל 1964) הוא תקליטן ומפיק מוזיקלי ישראלי בסגנונות דאנס וזרם הניו יורק האוס המוכר בכינוי "עופרה".
בשנים 2005, 2006 ו-2007 זכה בתואר DJ השנה של ישראל. בנוסף נבחר ארבע פעמים לרשימת 100 נגני הדי ג'יי הטובים בעולם לפי דירוג DJ Magazine הבריטי: בשנת 2006 (מקום 29), בשנת 2007 (מקום 56), בשנת 2008 (מקום 51) ובשנת 2009 (מקום 43).
פעילותו כ-DJ
[עריכת קוד מקור | עריכה]הקריירה של ניסים החלה ב-1983, עת חבר ניסים למפיק המסיבות שמעון שירזי ויחדיו הפיקו מסיבות במועדון התיאטרון בתל אביב – במקום בו שכן מועדון הקברט הסאטירי באותו שם, ובו ניסים תיקלט בעיקר במסיבות של הקהילה הגאה שהחלה להתפתח באותה תקופה. מסיבות אלו נחלו הצלחה ומשכו קהל רב.
במהלך שנות ה-90 החל בתפקיד תקליטן הבית ("רזידנט") של ליין המסיבות "Playroom", אותו קידם שירזי. המסיבות התקיימו תחילה במועדון "המימד החמישי" ומאוחר יותר עברו למועדון "אלנבי 58".
עם סגירתו של "אלנבי 58" בשנת 2000, השיק שירזי את ליין המסיבות "FFF", תחילה במועדון "ZOOM" בנמל תל אביב, ולאחר מכן במועדון ה-TLV, ואף העניק השראה לסצנת מסיבת ההומואים בסרטם של בני הזוג גל אוחובסקי ואיתן פוקס, "ללכת על המים", שצולמה במקום. בתקופה זו החל ניסים לגבש קהל מעריצים רחב, שהתקבץ סביבו ופקד בדרך קבע את המקומות שבהם תיקלט.
בשנת 2005, עם העברת ליין ה-FFF ממועדון ה-TLV למועדון החדש של שירזי, "Powder", נפרדו דרכיהם של שירזי וניסים. בתקופה זו ניסים עסק בהפקה ותיקלוט מחוץ לישראל ובנוסף החל בשיתוף פעולה עם מתחרהו של שירזי, חיים פנחס, מבעלי המועדונים, ליין המסיבות של השניים נקרא "Squeeze" והתקיים אחת לחודש במועדון "DOME" התל אביבי. בנובמבר 2006, עקב שיפוצים, חידושים ועדכונים במועדון, נפרדו דרכיהם וניסים הקים ליין גייז חדש משלו הנקרא FORVER TEL-AVIV עם שותף חדש בשם אוהד חיים במועדון ה-TLV, והשניים קיימו בו מסיבה חודשית, עד לפרידה בין השניים ועזיבתו של ניסים את הליין בשנת 2015. משנת 2015 ניסים אינו משמש עוד כרזידנט של ליין מסיבות ספציפי ומתמקד בהופעות נקודתיות ובודדות, המתקיימות בחגי ישראל בלבד, ובמסיבה הסוגרת את חגיגות אירועי הגאווה של תל אביב.
מלבד פופולריות רחבת היקף בקרב בליינים צעירים והומואים בפרט, ניסים זכה במספר רב של פרסים. DJ העיר, מגזין המוזיקה שהיה מצורף למקומון התל אביבי "העיר", הכתיר את הליין "FFF" שאיתו ניסים היה מזוהה כליין השנה, ואת ניסים עצמו כתקליטן השנה. כמו כן, ניסים זכה בשנים 2005–2007 בתואר תקליטן השנה של ישראל שלוש פעמים רצופות ובכך קיבל את הזכות לפתוח את הסטים של מצעד האהבה התל אביבי בשנים אלו. בשנת 2006, לאחר הפריצה הבינלאומית נבחר עופר ניסים למקום ה-29 בדירוג 100 התקליטנים הטובים בעולם לפי דירוג DJ Magazine הבריטי.
פעילותו כמפיק
[עריכת קוד מקור | עריכה]1990–2000: תחילת דרכו ופריצת הדרך
[עריכת קוד מקור | עריכה]כמפיק, עבד ניסים עם להקת "דרמה", בה גם היה סולן. כמו כן שיתף פעולה עם הזמר אדם והזמרת שלווה ברטי.
עם זאת, מירב מרצו וכישרונו של נסים התרכז בעבודתו עם הזמרת דנה אינטרנשיונל. ניסים, שהכיר את אינטרנשיונל לפני שהחלה בתהליך ההתאמה המגדרית בתקופת נעוריה בשנות ה-80 במועדוני גייז בעיר הולדתה תל אביב, הפיק את אלבומיה הראשונים ותיפקד על תקן מנהלה האישי. בתחילת הדרך יצרו יחד השניים מספר פרודיות על שירים ודמויות של זמרות מפורסמות, ביניהן גרסה גסה שמעולם לא הוקלטה לשיר "הצילו (מי יציל את הבית שלי)" של דפנה דקל, שהפכה אצל אינטרנשיונל וגם אצל הזמר נתי נתן שהופיע איתה במועדוני גייז ל"מי יציל את התחת שלי". בהשפעת ניסים החלה אינטרנשיונל לשלב בשיריה המקוריים מוטיבים מזרחיים וכמו כן ג'יבריש בערבית, באנגלית ובעברית.
הסינגל הראשון של דנה אינטרנשיונל ועופר ניסים ברדיו היה "סעידה סולטנה", שהיה מעין פרודיה על השיר "My Name Is Not Susan" של הזמרת האמריקאית ויטני יוסטון. בזכות השמעה מרובה ברדיו ובעיקר בתוכניתו של עופר נחשון ברשת ג', הפך השיר יוצא הדופן ללהיט, שהביא גם להחתמת השניים בחברת התקליטים IMP רקורדס המתמחה במוזיקת דאנס והאוס. האלבום המלא והראשון בהפקתו של ניסים נקרא, דנה אינטרנשיונל ויצא באפריל 1993. מלבד שיר הנושא, כלל האלבום גם את השירים "פטה מורגנה" שכתב יואב גינאי והלחינו זאב נחמה ותמיר קליסקי, ואת "משחק הדמעות" שכתב אהוד מנור והלחינו ניסים ואינטרנשיונל. במקביל להצלחה בארץ, חברת התקליטים הקפידה לדווח שהאלבום וקלטת שדרים של "סעידה סולטנה" זכו להצלחה במדינות ערב, ובראשן במצרים, כאשר אלה הופיעו בשם "שושו" (מילה מתוך השיר "דנה אינטרנשיונל").
ב-1994 הפיק ניסים את אלבומה השני של אינטרנשיונל, אומפטמפה. מאלבום זה יצאו להיטים כמו "נוסעת לפטרה", "בתולה", "אני לא יכולה בלעדיך" וחידוש לשיר של להקת הנח"ל "ישנן בנות". באותה שנה זכתה אינטרנשיונל בתואר זמרת השנה ברשת ג'. האלבום זכה למעמד פלטינה (מעל 40,000 עותקים). ניסים, שהשפעתו על התכנים באלבום הייתה מכרעת, זכה אף הוא להכרה ציבורית ותמונותיו, לבוש מכנסי ויניל הופיעו בספרון המצורף לדיסק.
לאחר הוצאה של אוסף רמיקסים (איפיטמפה) לשיריה של אינטרנשיונל בחברת התקליטים IMP רקורדס עזבו אינטרנשיונל וניסים את חברת התקליטים IMP, ועברו לחברת התקליטים הליקון. האלבום מגנונה, שיצא בשנת 1996, כלל את הלהיטים "מגנונה" ("קוקוריקו") ו"דון קיחוטה" שכתב והלחין נינו אורסיאנו בהזמנה מיוחדת, אך אלבום זה לא זכה לשחזר את הצלחת "אומפטמפה" למרות הצלחת השירים ברדיו ובטלוויזיה. במקביל לקריירה בארץ, דאגו השניים לייצא להיטי מועדונים לאירופה, שנהנו מפופולריות בסצנה הגאה. "Cinquemilla" היה המוכר שבהם, ואף זכה לקליפ מושקע לתקופתו ששודר ב-MTV אירופה.
בשנת 1998 הגישה דנה את השיר "דיווה" בהפקתו של ניסים לרשות השידור ונבחרה לייצג את ישראל באירוויזיון שהתקיים באותה שנה בממלכה המאוחדת. השיר זכה באירוויזיון וסימן את תחילתה של הקריירה הבינלאומית הקצרה של אינטרנשיונל וניסים. בשיאה הופיעה אינטרנשיונל בהופעות בטלוויזיה בכל העולם, בפסטיבלים חשובים ואף זכתה לפתוח את הגיי גיימס, האולימפיאדה הגאה שהתקיימה בשנת 1998 באמסטרדם. בישראל הוציאו חברות התקליטים IMP והליקון דיסק אוסף, "דיווה", שזכה להצלחה בקרב הקהל המקומי. עם זאת, האלבום הלועזי שהפיק נסים לאינטרנשיונל הנקרא "Free" ולא מימש את הציפיות הגדולות.
לאחר חילוקי דעות וכנראה על רקע כישלון האלבום הבינלאומי של אינטרנשיונל נפרדו דרכיהם של אינטרנשיונל וניסים בשנת 2000.[דרוש מקור]
2000–2007: הפריצה לחו"ל
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנים שלאחר הפרידה מאינטרנשיונל התרכז ניסים בתיקלוט ולא עסק בהפקות מוזיקה מחוץ לנישה זו. כוכבו של נסים כמפיק החל לדרוך שוב בשנת 2003, אז חידש את שירן של האחיות פוינטר "I'm So Excited". במקום לבחור בסולנית בדומה לשיר המקורי, בחר ניסים סולן ממין זכר הזמר מיקיאגי, סולן להקת "נוער שוליים" לשעבר. השיר זכה להצלחה גדולה במועדונים ברחבי הארץ. אחריו הפיק רמיקס לשיר "מהאוול" של ריטה והוציא ב-2003 אלבום ראשון שנשא את שמו, "I'm So Excited". האלבום כלל שירי מועדונים מאותה תקופה ואת שני להיטיו של ניסים.
בשנת 2004 פגש עופר ניסים את הזמרת מאיה סימנטוב, שהכירה לו את ינון יהל. תוך זמן קצר החל נסים להשתמש בקולה הפעמוני והעמוק של סימנטוב בשיריו החדשים וברצועות ההאוס שניגן במועדונים. מתוך ניסיון העבר, שיתוף הפעולה בין השניים התבצע תוך אזכור בולט ומרכזי של ניסים, שלקח קרדיט כמעט מלא על עבודתם של השניים. בין הלהיטים של ניסים ששרה סימנטוב ניתן למנות את החידוש ללהיט משנות השבעים "That's The Way I Like It", והשיר "Searching" שזכה להצלחה בין-לאומית. נישא על גבי גל ההצלחה, הוחתם נסים באותה שנה בחברת התקליטים הניו-יורקית סטאר-69, המנוהלת על ידי זוכה גראמי פיטר ראופר.
בשנת 2005 ראה אור אלבומו הבינלאומי הראשון של ניסים, First Time, וזאת במקביל לשני אלבומים בישראל: גרסה מקומית ל-First Time ו-Remixed, אוסף רמיקסים שהפיק ניסים ללהיטים של זמרים ישראלים ובינלאומיים. עם סימנטוב הפיק מספר להיטים, בהם "First Time", ,"Summer Night City", "Alone", "Perfect Love", "Rain", "Heart Breaking" והשיר "כל העולם". לאור הצלחת האלבום בשנת 2006 יצאה לו מהדורה כפולה שנקראה Second Time וכללה רמיקסים ושני שירים חדשים: "On My Own" והלהיט "Be My Boyfriend".
בנוסף, ניסים הפיק ויצר באותה תקופה שירי האוס גם עבור אמנים ישראלים מובילים כעברי לידר (Boys Just Wanna Have Fun, Cinderella Rockefella ו-Night in White Satin) וריטה (Jerusalem of Gold).
מקרב האמנים הבינלאומיים שעבורם מיקסס ניסים ניתן למנות את דיוות המועדונים Kristine W (שלהיטם המשותף "Wonder of it All" הגיע למקום הראשון במצעד שירי הדאנס קלאב של מגזין המוזיקה האמריקאי "בילבורד"), סוזן פלמר, דברה קוקס, דברה קופר ודונה סאמר. בשנת 2007 הוציא נסים דיסק כפול בין-לאומי נוסף, Forever Tel-Aviv. האלבום כלל שיר חדש שלו ושל סימן-טוב "For Your Love" וגרסאות לשירים של ביונסה "One Night Only" ו-"Deja Vu" והלהיט "Hurt" של כריסטינה אגילרה.
בשנת 2006 מיקסס נסים באופן לא רשמי שיר של הזמרת מדונה, השיר "Isaac" בו שילב נסים את גרסתה של עפרה חזה לשיר "אם ננעלו". בהמשך מיקסס נסים סינגל נוסף למדונה מאותו אלבום, השיר "Jump", ובשנת 2007 מיקסס את שירה "The Beat Goes On" שהופיע באלבומה משנת 2008, Hard Candy. כל אלה היו הקדמה לכך שבשנת 2012 זכה ניסים להפיק גרסת מועדונים רשמית לשירה של מדונה, "Girl Gone Wild". הגרסה של ניסים זכתה להופיע בסינגל הרשמי ולשמש כשיר הפותח את סיבוב ההופעות "The MDNA Tour". במסגרת אותו סיבוב הופעות שימש ניסים כמופע חימום בתל אביב ובאיסטנבול. מדונה עשתה שימוש נוסף בגרסתו של ניסים בפרסומת הטלוויזיה לבושם שלה, Truth or Dare. ניסים מיקסס באופן רשמי שיר נוסף מהאלבום MDNA, השיר "Turn Up the Radio".
לאור הצלחת שיתוף הפעולה חזר ניסים בשנת 2015 למקסס באופן רשמי את השיר "Living for Love" מאלבומה, Rebel Heart. גרסתו של ניסים שימשה את מדונה בסיבוב ההופעות באותו השם, ובמהלך ההופעות הטלוויזיוניות לקידום האלבום. ניסים מיקסס באופן רשמי שיר נוסף מאותו האלבום, השיר "Ghosttown".
2007–2009: Happy People
[עריכת קוד מקור | עריכה]לקראת סוף שנת 2007, לראשונה מזה שנים, חזר ניסים לנגן שירים של דנה אינטרנשיונל ואף עיבד מחדש לגרסת מועדונים עדכנית את להיטם המשותף משנת 1994 "נוסעת לפטרה". בריאיון לעיתון מעריב בינואר 2008 התייחס ניסים לאינטרנשיונל ואמר בין השאר כי "דנה היא אישה מדהימה וזמרת מוכשרת. כששמעתי את האלבום החדש שלה אמרתי לה שאני מאושר, כי ברור לי שהוא יצליח בענק".
למרות דעיכת תופעת מועדוני הריקודים בישראל, ממשיך ניסים להצליח בארץ ובעולם. בשנים האחרונות הוזמן ניסים להופיע במקסיקו, קנדה, אוסטרליה וספרד, וזאת במקביל למדינות בהן הוא כבר מנגן בקביעות מזה שנים ובכללן ארצות הברית, צרפת וברזיל. במאי 2008 הופיע ניסים באירוע הסגירה המרכזי של אירועי יום המלכה באמסטרדם, וכן בפתיחת אירועי הגאווה בברזיל.
באפריל 2008 הוציא ניסים את אלבומו הכפול Happy People. הסינגל הראשון מהאלבום שיצא לתחנות הרדיו כבר בסוף 2007 כלל גרסת מועדונים לשירה של שרית חדד "זה ששומר עליי". בנוסף, מופיעים באלבום שירים שהקליט ניסים יחד עם הזמרת מאיה סימנטוב: "I Wish You Were Here", "Im In Love" ,"Love Me", "Why", וכן שיר הנושא "Happy People", המהווה חידוש לשיר באותו שם משנות ה-90 של מארקי מארק. באלבום הופיעו גם גרסאות לשירים של שירלי בייסי ("La Passione"), ג'ניפר לופז ("Qué Hiciste"), דברה קוקס ("Change") טירז פור פירז, ("Everybody Dance"), ז'אן-ז'אק גולדמן ("La Vie Par Procaration"), ארין המילטון ("The Flame"), וכן רמיקס לשירו של מייקל ג'קסון "Billie Jean", שיצא לכבוד מהדורת 25 השנה לאלבום, Thriller.
חצי שנה בלבד לאחר יציאתו של Happy People, הוציא עופר ניסים מהדורה חדשה לאותו האלבום בשם, Happy People - Winter Edition. האלבום היה שונה לחלוטין מגרסת הקיץ שלו, ולראשונה הציג בו עופר ניסים את ההרכב החדש שילווה אותו בהפקות המקור שלו בשנים הבאות, הצמד Epiphony המורכב מהיוצר המוזיקלי איתי קלדרון והזמרת מיטל דה רזון. שיתוף הפעולה הניב את להיטי המועדונים "Out of My Skin" ו-"Believe".
גם שיתוף הפעולה עם הזמרת בטי לשיר "Poison" בלט בין שירי האלבום ואף יצא כסינגל לרדיו. באותה עת הוציאה חברת התקליטים האמריקנית של עופר ניסים, סטאר-69 רקורדס, אלבום בין-לאומי כפול ששמו, Offer Nissim: Remixed. האלבום כלל גרסאות חדשות ללהיטיו הבולטים אשר עובדו מחדש על ידי Dj's שונים בהם פיטר ראופר, אנה פאולה ולדאו ועוד, ובנוסף מיטב הקטעים מתוך שתי הגרסאות של אלבומי, Happy People.
2010–2016: Over You \ Pride All Over
[עריכת קוד מקור | עריכה]בתחילת 2010 הופיעו בתקשורת ידיעות על סכסוך בין עופר ניסים ל-DJ פיטר ראופר, מנהל חברת התקליטים האמריקנית שלו סטאר-69 רקורדס. בעקבות אותן ידיעות החל ניסים לחפש חברת תקליטים בין-לאומית חדשה. באותה תקופה המשיך לנגן במועדונים ברחבי העולם ובארץ קיים שלוש מסיבות ענק תחת ליין המסיבות שלו "Forever Tel Aviv" בגני התערוכה בתל אביב, כשהמסיבה השלישית הופסקה על ידי המשטרה בשל צפיפות יתר טרם הספיק ניסים לעלות על עמדת ה-DJ.
ביוני 2010 הוציא עופר ניסים שני אלבומים חדשים, Pride All Over 2010 אשר כלל שיתופי פעולה עם שלומי סרנגה (בשיר "Essi"), עברי לידר (בשיר "Fuck Off Berlin"), ניקה (בשיר "The One & Only"), סוזאן פאלמר עם מאיה סימנטוב (בשיר "You Stepped Into My Life") והצמד "Epiphony" (בשירים "Boxing Ring" ו-"Mr. Charming"). אחד השירים הבולטים באלבום היה גרסת מועדונים לשירה של שושנה דמארי, "עדיין כאן".
במקביל ראה אור אלבום האולפן השני והמלא של עופר ניסים עם "זמרת הבית" שלו מאיה סימנטוב. האלבום Over You כלל את להיטי המועדונים "Illusion", "Over You", "Cuando", ו-"Tel Aviv" שהוקלט לכבוד חגיגות מאה שנה להיווסדה של העיר תל אביב-יפו. לאחר מסיבה מוצלחת שהתקיימה במועדון האומן התל אביבי ואשר הוגדרה כמסיבת פיצוי עבור הקהל שרכש כרטיסים למסיבה שהמשטרה הפסיקה בגני התערוכה העביר ניסים את הליין שלו "Forever Tel Aviv" באופן קבוע אל המועדון. במסיבה הראשונה הופיעו עם עופר ניסים על הבמה הזמרות מאיה בוסקילה, מאיה סימנטוב ומיטל דה רזון בחידוש לשיר "Love Child" של להקת הסופרימס, והזמרת ניקה.
ביוני 2011 הופיע ניסים במסיבת הגאווה המרכזית של ניו-יורק עם ה-DJ פיטר ראופר בפעם הראשונה מזה שנתיים.
במאי 2012 הוציא עופר ניסים את הסינגל "After All The Love Is Gone", עם הזמרת ג'וזי כץ (את המלים והלחן כתבו נתן סלור ויסמין אבן).
בשנת 2014 יצא הלהיט הארצי "Everybody Needs a Man" עם מאיה סימנטוב.[1] בשנת 2016 חזר לשתף פעולה עם דנה אינטרנשיונל בלהיט "We Can Make It".[2]
2017–הווה: Love
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנה זו הוציא עם אניה בוקשטיין את הלהיט "רוקדת", איתו הופיעה במצעד הגאווה השנתי. בסוף שנת 2017 ניסים הופיע במרכז הירידים בתל אביב והציג את אלבומו החדש, Love, שכולל את הלהיטים האחרונים שלו. בנובמבר 2018, הוציא עם אייל גולן את "לא מבינה עברית". במרץ 2019, הוציא עם שרית חדד את הלהיט "שופוני".[3]
ב-7 בדצמבר 2019, במסגרת אירוע התרמה של איגי - ארגון נוער גאה, התקיים קונצרט מחווה לעופר ניסים והשתתפו בו אומנים שונים שעבד איתם בהם אניה בוקשטיין, מירי מסיקה ומאיה סימנטוב שביצעו שירים שמיקסס בעבר בעיבודים מיוחדים, ובליווי של תזמורת ירושלים מזרח ומערב בניצוחו של תום כהן.
דיסקוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]
אלבומי אולפן
אלבומים משותפים
|
אלבומים אחרים
|
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- אתר האינטרנט הרשמי של עופר ניסים
- עופר ניסים, ברשת החברתית פייסבוק
- עופר ניסים, ברשת החברתית אקס (טוויטר)
- עופר ניסים, ברשת החברתית אינסטגרם
- עופר ניסים, באתר סאונדקלאוד (באנגלית)
- עופר ניסים, באתר MusicBrainz (באנגלית)
- עופר ניסים, באתר Discogs (באנגלית)
- עופר ניסים, באתר Songkick (באנגלית)
- עופר ניסים, דף שער בספרייה הלאומית
- רוני דורי, הסצנה מתה, עופר ניסים לא, באתר הארץ, 25 ביולי 2008
- עמית קוטלר, עופר ניסים חוזר ל"תל אביב", באתר ynet, 26 באוגוסט 2009
- גל אוחובסקי, עופר ניסים: הסוד השמור של הקהילה הגאה, באתר מאקו, 15 בדצמבר 2017
- שלמה קראוס, עופרה עולה: איך הפך עופר נסים מדי-ג'יי במסיבות גייז מחתרתיות לאחד ממפיקי הדאנס המבוקשים בעולם, באתר הארץ, 29 במרץ 2018
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ Offer Nissim feat Maya Simantov Everybody Needs A Man, נבדק ב-2022-06-22
- ^ Offer Nissim Feat Dana International - We Can Make It (Intro Club Version), נבדק ב-2023-08-02
- ^ SaritHadadOfficial (2019-03-23), שרית חדד ועופר ניסים - Sarit Hadad x Offer Nissim // SHUFUNI, נבדק ב-2019-04-09
עופר ניסים | ||
---|---|---|
דיסקוגרפיה | ||
אלבומי אולפן | Pride All Over 2010 • Love • SuperNatural • Offer Nissim | |
אלבומים משותפים | Danna International • Umpatampa • E.P. Tampa • Maganona • First Time • Second Time • Over You | |
אלבומים אחרים | Excited • Searching • OfferNissim • Forever Tel-Aviv • Happy People • Remixed • Happy Pink Purim | |
ערכים קשורים | שמעון שירזי • דנה אינטרנשיונל • מאיה סימנטוב |