רשימת מדינות על-פי תפוקת הנפט הגולמי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

להלן טבלה של דירוג מדינות בעולם על פי תפוקת הנפט הגולמי, המבוססת על נתוני מנהל מידע האנרגיה של משרד האנרגיה האמריקאי, נכון ל-פברואר 2013. 5 מפיקות הנפט הגולמי הראשיות הן: רוסיה 9.99 מיליון חביות נפט ביום (13.2%); ערב הסעודית 9.14 מיליון ח/י (12.1%); ארצות הברית 7.18 מיליון ח/' (9.5%); סין 4.15 מיליון ח/' (5.5%); וקנדה 3.56 מיליון ח/' (4.7%). מפיקות אלו תרמו 45% לתפוקה העולמית. חלקו היחסי של אופ"ק בתפוקה זו היה 42% למרות הירידה בייצור הנפט האיראני בשל הסנקציות המוטלות עליה. מדינות המפרץ הפרסי הפיקו כשליש מסך כל הנפט הגולמי המופק בעולם.

רשימת המדינות[עריכת קוד מקור | עריכה]

דירוג שם המדינה תפוקה (באלפי חביות ליום)‏[1] אחוז מסה"כ
1 רוסיהFlag of Russia.svg רוסיה 9,990 13.19%
2 ערב הסעודיתFlag of Saudi Arabia.svg ערב הסעודית[2][3] 9,140 12.07%
3 ארצות הבריתFlag of the United States.svg ארצות הברית 7,177‏[4] 9.48%
4 סיןFlag of the People's Republic of China.svg סין 4,146 5.47%
5 קנדהFlag of Canada.svg קנדה 3,563‏[5] 4.70%
6 איראןFlag of Iran.svg איראן[2][3] 3,200‏[6] 4.23%
7 עיראקFlag of Iraq.svg עיראק[2][3] 3,075 4.06%
8 איחוד האמירויות הערביותFlag of the United Arab Emirates.svg איחוד האמירויות הערביות[2][3] 2,820 3.72%
9 כוויתFlag of Kuwait.svg כוית[2][3] 2,650 3.50%
10 מקסיקוFlag of Mexico.svg מקסיקו 2,602 3.44%
11 ניגריהFlag of Nigeria.svg ניגריה[2] 2,420 3.20%
12 ונצואלהFlag of Venezuela.svg ונצואלה[2] 2,300 3.04%
13 ברזילFlag of Brazil.svg ברזיל 2,017 2.66%
14 אנגולהFlag of Angola.svg אנגולה[2] 1,790 2.36%
15 קזחסטןFlag of Kazakhstan.svg קזחסטן 1,583 2.09%
16 נורווגיהFlag of Norway.svg נורווגיה 1,502 1.98%
17 אלג'יריהFlag of Algeria.svg אלג'יריה[2] 1,490 1.97%
18 לובFlag of Libya.svg לוב[2] 1,400‏[7] 1.85%
19 קטר (מדינה)Flag of Qatar.svg קטר[2][3] 1,200 1.58%
20 קולומביהFlag of Colombia.svg קולומביה 998 1.32%
21 עומאןFlag of Oman.svg עומאן[3] 944 1.25%
22 אזרבייג'ןFlag of Azerbaijan.svg אזרבייג'ן 903 1.19%
23 הממלכה המאוחדתFlag of the United Kingdom.svg הממלכה המאוחדת 862 1.14%
24 אינדונזיהFlag of Indonesia.svg אינדונזיה 834 1.10%
25 הודוFlag of India.svg הודו 767 1.01%
26 מלזיהFlag of Malaysia.svg מלזיה 559 0.74%
27 ארגנטינהFlag of Argentina.svg ארגנטינה 553 0.73%
28 מצריםFlag of Egypt.svg מצרים 547 0.72%
29 אקוודורFlag of Ecuador.svg אקוודור[2] 509 0.67%
30 וייטנאםFlag of Vietnam.svg וייטנאם 320 0.42%
31 אוסטרליהFlag of Australia.svg אוסטרליה 309 0.41%
32 גינאה המשווניתFlag of Equatorial Guinea.svg גינאה המשוונית 282 0.37%
33 הרפובליקה של קונגוFlag of the Republic of the Congo.svg הרפובליקה של קונגו (קונגו-ברזוויל) 265 0.35%
34 תאילנדFlag of Thailand.svg תאילנד 254 0.34%
35 גבוןFlag of Gabon.svg גבון 239 0.32%
36 טורקמניסטןFlag of Turkmenistan.svg טורקמניסטן 227 0.30%
37 דנמרקFlag of Denmark.svg דנמרק 197 0.26%
38 תימןFlag of Yemen.svg תימן 162 0.21%
39 סוריהFlag of Syria.svg סוריה 133‏[8] 0.18%
40 ברונייFlag of Brunei.svg ברוניי 115 0.15%
41 דרום סודאןFlag of South Sudan.svg דרום סודאן סודאןFlag of Sudan.svg סודאן 113‏[9] 0.15%
42 גאנהFlag of Ghana.svg גאנה 112 0.15%
43 צ'אדFlag of Chad.svg צ'אד 100 0.13%
44 איטליהFlag of Italy.svg איטליה 98 0.13%
45 רומניהFlag of Romania.svg רומניה 83 0.11%
46 טרינידד וטובגוFlag of Trinidad and Tobago.svg טרינידד וטובגו 83 0.11%
47 מזרח טימורFlag of East Timor.svg מזרח טימור 77 0.10%
48 אוזבקיסטןFlag of Uzbekistan.svg אוזבקיסטן 70 0.09%
49 תוניסיהFlag of Tunisia.svg תוניסיה 65 0.09%
50 פרוFlag of Peru.svg פרו 64 0.08%
51 קמרוןFlag of Cameroon.svg קמרון 62 0.08%
52 גרמניהFlag of Germany.svg גרמניה 56 0.07%
53 פקיסטןFlag of Pakistan.svg פקיסטן 56 0.07%
54 קובהFlag of Cuba.svg קובה 50 0.07%
55 טורקיהFlag of Turkey.svg טורקיה 46 0.06%
56 אוקראינהFlag of Ukraine.svg אוקראינה 43 0.06%
57 ניו זילנדFlag of New Zealand.svg ניו זילנד 41 0.05%
58 בוליביהFlag of Bolivia.svg בוליביה 40 0.05%
59 הולנדFlag of the Netherlands.svg הולנד 37 0.05%
60 חוף השנהבFlag of Côte d'Ivoire.svg חוף השנהב 37 0.05%
61 בחרייןFlag of Bahrain.svg בחריין[3] 35 0.05%
62 בלארוסFlag of Belarus.svg בלארוס 30 0.04%
63 פפואה גינאה החדשהFlag of Papua New Guinea.svg פפואה גינאה החדשה 26 0.03%
64 הפיליפיניםFlag of the Philippines.svg הפיליפינים 21 0.03%
65 הרפובליקה הדמוקרטית של קונגוFlag of the Democratic Republic of the Congo.svg קונגו (לשעבר זאיר) 20 0.03%
66 ניז'רFlag of Niger.svg ניז'ר 20 0.03%
67 מיאנמרFlag of Myanmar.svg מיאנמר 20 0.03%
68 אלבניהFlag of Albania.svg אלבניה 16 0.02%
69 אוסטריהFlag of Austria.svg אוסטריה 16 0.02%
70 צרפתFlag of France.svg צרפת 16 0.02%
71 סורינאםFlag of Suriname.svg סורינאם 15 0.02%
72 סרביהFlag of Serbia.svg סרביה 14 0.02%
73 פוליןFlag of Poland.svg פולין 13 0.02%
74 הונגריהFlag of Hungary.svg הונגריה 12 0.02%
75 מונגוליהFlag of Mongolia.svg מונגוליה 11 0.01%
76 קרואטיהFlag of Croatia.svg קרואטיה 11 0.01%
77 גואטמלהFlag of Guatemala.svg גואטמלה 10 0.01%
78 ספרדFlag of Spain.svg ספרד 8 0.01%
79 מאוריטניהFlag of Mauritania.svg מאוריטניה 7 0.01%
80 צ'ילהFlag of Chile.svg צ'ילה 6 0.01%
81 יפןFlag of Japan.svg יפן 5 0.01%
82 דרום אפריקהFlag of South Africa.svg דרום אפריקה 4 0.01%
83 בליזFlag of Belize.svg בליז 3 0.00%
84 צ'כיהFlag of the Czech Republic.svg צ'כיה 3 0.00%
85 ליטאFlag of Lithuania.svg ליטא 2 0.00%
86 בולגריהFlag of Bulgaria.svg בולגריה 1 0.00%
87 יווןFlag of Greece.svg יוון 1 0.00%
88 גאורגיהFlag of Georgia.svg גאורגיה 1 0.00%
89 קירגיזסטןFlag of Kyrgyzstan.svg קירגיזסטן 1 0.00%
90 ברבדוסFlag of Barbados.svg ברבדוס 1 0.00%
91 טיוואןFlag of the Republic of China.svg טיוואן 0.8 0.00%
92 מרוקוFlag of Morocco.svg מרוקו 0.5 0.00%
93 טג'יקיסטןFlag of Tajikistan.svg טג'יקיסטן 0.206 0.00%
94 סלובקיהFlag of Slovakia.svg סלובקיה 0.2 0.00%
95 ישראלFlag of Israel.svg ישראל 0.1‏[10] 0.00%
96 ירדןFlag of Jordan.svg ירדן 0.02 0.00%
97 סלובניהFlag of Slovenia.svg סלובניה 0.005 0.00%
-- האיחוד האירופיFlag of Europe.svg  האיחוד האירופי 1,405 1.86%
-- OECD logo.svg הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי 16,570 21.88%
-- PersianGulf vue satellite du golfe persique.jpg המפרץ הפרסי 23,064[11] 30.45%
-- Flag of OPEC.svg אופ"ק[12] 31,994 42.25%
-- Globe004.gif סך הכל 75,732 100%


ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]

(מינהל מידע האנרגיה מעדכן את נתוניו מדי פעם)

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

[BP data includes crude oil, shale oil, oil sands and NGLs - natural gas liquids, the liquid content of natural gas where this is recovered separately].


הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ נפט גולמי שכולל גם את הקונדנסט (lease condensate), קרי נוזלי גז טבעי שמופקים מן הגז הטבעי במתקני הפרדה בין נוזל לגז או במתקני שדות גז. זוהי תערובת שבעיקרה מורכבת מפחמימנים כבדים יותר מפנטאן. קטגוריה זו של הקונדנסט לא כוללת את ה-NGPL ‏ (natural gas plant liquids) כגון פרופאן ובוטאן, שמופקים במתקני ה"דאונסטרים" (downstream) לעיבוד גז טבעי. חלק מנתוני התפוקה המוצגים מעוגלים.
  2. ^ 2.00 2.01 2.02 2.03 2.04 2.05 2.06 2.07 2.08 2.09 2.10 2.11 חברת אופ"ק
  3. ^ 3.0 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 3.7 מדינה באגן הניקוז של המפרץ הפרסי
  4. ^ מהפכת האנרגיה צוברת תאוצה בשנים האחרונות בשל פיתוח מזורז של פצלי גז (גז לא קונבציונלי) ופצלי נפט (נפט לא קונבנציונלי). תפוקת הנפט הגולמי של ארצות הברית קפצה מכ-5 מיליון חביות ביום בממוצע ב-2008 ל-6.5 מיליון חבית ביום ב-2012 הודות בעיקר לתפוקת נפט לא קונבציונלי משלושה שדות הקרויים בפי תעשיית הנפט "ביג ת'רי" ("Big Three" - ‏the Bakken, Eagle Ford and Permian Basin), ראו: "Light, sweet oil may outpace US Gulf Coast refining capacity soon: S&P analyst", Platts, 19 June 2013. מגמה זו שהמשיכה אל תוך 2013. בין השנים 2012-2011 קפצה תפוקת הנפט הגולמי של ארצות הברית מ-5.65 ל-6.5 מיליון חביות ביום, גידול של כ-850,000 חביות ביום בשנה אחת!, שזהו שיעור הגידול השנתי הגבוה ביותר בהיסטוריית תפוקת הנפט האמריקנית. בארצות הברית יש כיום דיבורים על ייצוא נפט בטווח הלא רחוק (מעבר לייצוא לקנדה). לפי שעה מהווה הייבוא נטו של נפט ומוצריו לארצות הברית כ-40% מסך הביקוש שלה לנפט, לעומת 60% ב-2005.
  5. ^ למעלה ממחצית תפוקת הנפט הגולמי נובעת מחולות הזפת. בשנת 2012 הפיקה קנדה בממוצע 3.2 מיליון חביות נפט גולמי ביום - מזה 1.8 מיליון חביות או 56% מקורן בחולות הזפת. ראו: Canadian Association of Petroleum Producers (CAPP), The Facts on Oil Sands [pdf file], July 2013, p. 12
  6. ^ סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA) העריכה במאי 2013 את תפוקת הנפט הגולמי של איראן לחודש פברואר ברמה נמוכה יותר - 2.72 מיליון חביות ביום. על פי אותו הפרסום, תפוקתה המשיכה לרדת בחודשים הבאים: 2.68 במרץ ו-2.65 באפריל. ראו: IEA, "Supply Tables: OPEC Crude Production", Oil Market Report (OMR), 14 May 2013, p. 6. "אויל אנד גז ז'ורנל" אף הוא העריך כי תפוקת הגולמי של איראן עמדה על 2.72 מיליון חביות ביום בפברואר 2013, ראו: “Statistics: Worldwide Crude Oil and Gas Production”, Oil & Gas Journal, 13 May 2013, p. 34. הירידה היא תוצאה של סנקציות והיעדר השקעה בתשתיות נפט מזה שנים. על פי נתוני מינהל מידע האנרגיה האמריקאי, עמדה תפוקת הגולמי של איראן על 4.1 מיליון חביות ביום ביוני 2011. היא ירדה כעבור שנה ל-3.35 מיליון חביות ביום ביוני 2012. והמגמה המשיכה אל תוך 2013.
  7. ^ התפוקה הלובית השתקמה אם כי עדיין לא לרמה מלפני מלחמת האזרחיםינואר 2011 הפיקה לוב 1.65 מיליון חביות נפט גולמי ביום. ביוני-יולי אותה השנה תפוקתה קרסה ל-100,000 חביות ביום ובאוגוסט פסקה לחלוטין. בינואר 2012 הפיקה לוב 1 מיליון חביות ביום).
  8. ^ עד לפני מלחמת האזרחים הפיקה סוריה 364,000 חביות נפט גולמי ביום (אוקטובר-דצמבר 2010), אך מאז התפוקה ירדה: ל-205,000 חביות ביום בדצמבר 2011 ול-136,000 בדצמבר 2012.
  9. ^ הנתון מתייחס לתפוקת שתי המדינות. יצוין, כי מרבית התפוקה בימים כתיקונם (כ-75%) מרוכזת בדרום בעוד שצינור הנפט, מתקני הזיקוק ותשתית הייצוא הם בצפון. ביולי 2010, שנה לפני הכרזתה של דרום סודאן על עצמאותה, עמדה תפוקת הנפט הגולמי של סודאן על 510,000 חביות ביום. ואולם סכסוכים שונים בין המדינות, ובעיקר הסכסוך סביב גובה התשלום של דרום סודאן לסודאן על העברת הנפט דרכה לייצוא, גרמו לשיבושים קשים ולירידה חדה בתפוקה. תפוקת הגולמי, לשם המחשה, ירדה מ-450,000 חביות ביום בדצמבר 2011, ל-67,000 חביות ביום באפריל 2012, על פי נתוני מינהל מידע האנרגיה האמריקאי. בשנת 2012 כולה הפיקה סודאן (צפון + דרום) בממוצע 118 מיליון חביות נפט גולמי ביום, על פי נתוני ה"מינהל", ו-113 מיליון, על פי נתוני חברת ב.פ. הבריטית. מזה, לפי החברה הבריטית, 82,000 הופקו בסודאן ו-31,000 בדרום סודאן, ראו: BP Statistical Review of World Energy, June 2013, p. 8‏
  10. ^ כתב העת האמריקני "אויל אנד גז ז'ורנל" העריך בסיכום השנתי שלו בדצמבר 2012 כי ישראל הפיקה בממוצע 600 חביות נפט גולמי ביום במהלך 2012, ובאותה הרמה כמו ב-2011, ראו: "[לוח]: מבט כולל על עתודות ותפוקה", 3 בדצמבר 2012 (באנגלית). באתר של משרד האנרגיה והמים של ישראל, הנתונים הם פחות מעודכנים: ב-2009 (השנה האחרונה לגביה קיים הנתון) עמדה תפוקת המדינה על כ-70 חביות נפט גולמי ביום, לעומת כ-150 ב-2008 (הנתונים במקור מובאים בשווה ערך טונה נפט - שעט"ן, וכאן הומרו לחביות נפט ביום). בכל קידוחי חלץ מפיקים 120 חביות ביום, ראו: אבי עמית, "רק חול וחול [במסגרת המהדורה מרכזית]", ערוץ 10, 26 בספטמבר 2013.
  11. ^ הנתון של מינהל מידע האנרגיה של משרד האנרגיה האמריקאי תוקן כדי לכלול גם את עומאן (חצי האי מוסנדם - مسندم; או מובלעת מוסנדם נמצאת באגן הניקוז של המפרץ הפרסי), בנוסף לשבע המדינות שמופיעות בסטטיסטיקה האמריקאית (איחוד האמירויות הערביות, איראן, בחריין, כווית, עיראק, ערב הסעודית וקטר) שתפוקתן מסתכמת ב-22.12 מיליון חביות ביום.
  12. ^ אופ"ק מורכב מ-12 מדינות חברות: איחוד האמירויות הערביות, איראן, אלג'יריה, אנגולה, אקוודור, ונצואלה, כווית, לוב, ניגריה, עיראק, ערב הסעודית, וקטר. התפוקה מהאזור הנייטרלי הסעודי-כווייתי מתחלקת שווה בשווה בין סעודיה לכווית, ונכללת בנתוני התפוקה של השתיים.