רשימת מדינות על-פי תפוקת הנפט הגולמי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

להלן טבלה של דירוג מדינות בעולם על פי תפוקת הנפט הגולמי, המבוססת על נתוני מנהל מידע האנרגיה של משרד האנרגיה האמריקאי, נכון לפברואר 2013. 5 מפיקות הנפט הגולמי הראשיות הן: רוסיה 9.99 מיליון חביות נפט ביום (13.2%); ערב הסעודית 9.14 מיליון ח/י (12.1%); ארצות הברית 7.18 מיליון ח/' (9.5%); סין 4.15 מיליון ח/' (5.5%); וקנדה 3.56 מיליון ח/' (4.7%). מפיקות אלו תרמו 45% לתפוקה העולמית. חלקו היחסי של אופ"ק בתפוקה זו היה 42% למרות הירידה בייצור הנפט האיראני בשל הסנקציות המוטלות עליה. מדינות המפרץ הפרסי הפיקו כשליש מסך כל הנפט הגולמי המופק בעולם.

רשימת המדינות[עריכת קוד מקור | עריכה]

הנתונים נכונים לפברואר 2013.

דירוג שם המדינה תפוקה (באלפי חביות ליום)[1] אחוז מסה"כ
1 ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית 15,043 13.19%
2 ערב הסעודיתערב הסעודית ערב הסעודית[2][3] 12,000 12.07%
3 רוסיהרוסיה רוסיה 10,800[4] 9.48%
4 עיראקעיראק עיראק 4,451 5.47%
5 איראןאיראן איראן 3,990[5] 4.70%
6 הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין סין[2][3] 3,980[6] 4.23%
7 קנדהקנדה קנדה[2][3] 3,662 4.06%
8 איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות איחוד האמירויות הערביות[2][3] 3,106 3.72%
9 כוויתכווית כוית[2][3] 2,923 3.50%
10 ברזילברזיל ברזיל 2,515 3.44%
11 ונצואלהונצואלה ונצואלה[2] 2,276 3.20%
12 מקסיקומקסיקו מקסיקו[2] 2,186 3.04%
13 ניגריהניגריה ניגריה 1,999 2.66%
14 אנגולהאנגולה אנגולה[2] 1,769 2.36%
15 נורווגיהנורווגיה נורווגיה 1,647 2.09%
16 קזחסטןקזחסטן קזחסטן 1,595 1.98%
17 קטר (מדינה)קטר (מדינה) קטאר[2] 1,522 1.97%
18 אלג'יריהאלג'יריה אלג'יריה[2] 1,348[7] 1.85%
19 עומאןעומאן עומאן[2][3] 1,006 1.58%
20 לובלוב לוב 1,003 1.32%
21 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת[3] 939 1.25%
22 קולומביהקולומביה קולומביה 897 1.19%
23 אינדונזיהאינדונזיה אינדונזיה 833.66 1.14%
24 אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן 833.53 1.10%
25 הודוהודו הודו 715 1.01%
26 מצריםמצרים מצרים 686 0.74%
27 מלזיהמלזיה מלזיה 661 0.73%
28 אקוודוראקוודור אקוודור 548 0.72%
29 ארגנטינהארגנטינה ארגנטינה[2] 510 0.67%
30 רומניהרומניה רומניה 504 0.42%
31 הרפובליקה של קונגוהרפובליקה של קונגו הרפובליקה של קונגו 308 0.41%
32 וייטנאםוייטנאם וייטנאם 301 0.37%
33 אוסטרליהאוסטרליה אוסטרליה 289 0.35%
34 תאילנדתאילנד תאילנד 257 0.34%
35 סודאןסודאן סודאן דרום סודאןדרום סודאן דרום סודאן 255 0.32%
37 גינאה המשווניתגינאה המשוונית גינאה המשוונית 227 0.30%
38 גבוןגבון גבון 210 0.26%
39 דנמרקדנמרק דנמרק 140 0.21%
40 צ'אדצ'אד צ'אד 110 0.18%
41 ברונייברוניי ברוניי 109 0.15%
42 גאנהגאנה גאנה 100 0.15%
43 קמרוןקמרון קמרון 93 0.15%
44 פקיסטןפקיסטן פקיסטן 80 0.13%
45 איטליהאיטליה איטליה 70 0.13%
46 מזרח טימורמזרח טימור מזרח טימור 60.66 0.11%
47 טרינידד וטובגוטרינידד וטובגו טרינידד וטובגו 60.09 0.11%
48 בוליביהבוליביה בוליביה 58 0.10%
49 פפואה גינאה החדשהפפואה גינאה החדשה פפואה גינאה החדשה 56 0.09%
50 אוזבקיסטןאוזבקיסטן אוזבקיסטן 52 0.09%
51 בחרייןבחריין בחריין 50 0.08%
51 קובהקובה קובה 50 0.08%
53 טורקיהטורקיה טורקיה 49 0.07%
54 תוניסיהתוניסיה תוניסיה 48 0.07%
55 גרמניהגרמניה גרמניה 46 0.07%
56 פרופרו פרו 40 0.06%
57 ניו זילנדניו זילנד ניו זילנד 35 0.06%
58 אוקראינהאוקראינה אוקראינה 31 0.05%
59 חוף השנהבחוף השנהב חוף השנהב 30 0.05%
59 סוריהסוריה סוריה 30 0.05%
61 בלארוסבלארוס בלארוס 25 0.05%
62 מונגוליהמונגוליה מונגוליה 23 0.05%
63 אלבניהאלבניה אלבניה 22.91 0.04%
64 תימןתימן תימן 22.0 0.03%
65 פוליןפולין פולין 20.1 0.03%
66 הרפובליקה הדמוקרטית של קונגוהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו קונגו (לשעבר זאיר) 20 0.03%
66 הפיליפיניםהפיליפינים הפיליפינים 20 0.03%
66 סרביהסרביה סרביה 20 0.03%
69 הולנדהולנד הולנד 18 0.02%
70 סורינאםסורינאם סורינאם 17 0.02%
71 צרפתצרפת צרפת 16 0.02%
72 אוסטריהאוסטריה אוסטריה 15.16 0.02%
73 מיאנמרמיאנמר מיאנמר 15.0 0.02%
74 הונגריההונגריה הונגריה 13.83 0.02%
75 קרואטיהקרואטיה קרואטיה 13.58 0.02%
76 ניז'רניז'ר ניז'ר 13.0 0.01%
77 גואטמלהגואטמלה גואטמלה 8 0.01%
78 מאוריטניהמאוריטניה מאוריטניה 5 0.01%
78 ספרדספרד ספרד 8 0.01%
79 מאוריטניהמאוריטניה מאוריטניה 7 0.01%
80 צ'ילהצ'ילה צ'ילה 6 0.01%
81 יפןיפן יפן 5 0.01%
82 דרום אפריקהדרום אפריקה דרום אפריקה 4 0.01%
83 בליזבליז בליז 3 0.00%
84 צ'כיהצ'כיה צ'כיה 3 0.00%
85 ליטאליטא ליטא 2 0.00%
86 בולגריהבולגריה בולגריה 1 0.00%
87 יווןיוון יוון 1 0.00%
88 גאורגיהגאורגיה גאורגיה 1 0.00%
89 קירגיזסטןקירגיזסטן קירגיזסטן 1 0.00%
90 ברבדוסברבדוס ברבדוס 1 0.00%
91 טאיוואןטאיוואן טאיוואן 0.8 0.00%
92 מרוקומרוקו מרוקו 0.5 0.00%
93 טג'יקיסטןטג'יקיסטן טג'יקיסטן 0.206 0.00%
94 סלובקיהסלובקיה סלובקיה 0.2 0.00%
95 ישראלישראל ישראל 0.1[8] 0.00%
96 ירדןירדן ירדן 0.02 0.00%
97 סלובניהסלובניה סלובניה 0.005 0.00%
-- האיחוד האירופיהאיחוד האירופי  האיחוד האירופי 1,405 1.86%
-- OECD logo.svg הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי 16,570 21.88%
-- PersianGulf vue satellite du golfe persique.jpg המפרץ הפרסי 23,064[9] 30.45%
-- Flag of OPEC.svg אופ"ק[10] 31,994 42.25%
-- סך הכל 75,732 100%

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]

(מינהל מידע האנרגיה מעדכן את נתוניו מדי פעם)

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

[BP data includes crude oil, shale oil, oil sands and NGLs - natural gas liquids, the liquid content of natural gas where this is recovered separately].

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ נפט גולמי שכולל גם את הקונדנסט (lease condensate), קרי נוזלי גז טבעי שמופקים מן הגז הטבעי במתקני הפרדה בין נוזל לגז או במתקני שדות גז. זוהי תערובת שבעיקרה מורכבת מפחמימנים כבדים יותר מפנטאן. קטגוריה זו של הקונדנסט לא כוללת את ה-NGPL ‏ (natural gas plant liquids) כגון פרופאן ובוטאן, שמופקים במתקני ה"דאונסטרים" (downstream) לעיבוד גז טבעי. חלק מנתוני התפוקה המוצגים מעוגלים.
  2. ^ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 חברת אופ"ק
  3. ^ 1 2 3 4 5 6 7 מדינה באגן הניקוז של המפרץ הפרסי
  4. ^ מהפכת האנרגיה צוברת תאוצה בשנים האחרונות בשל פיתוח מזורז של פצלי גז (גז לא קונבנציונלי) ופצלי נפט (נפט לא קונבנציונלי). תפוקת הנפט הגולמי של ארצות הברית קפצה מכ-5 מיליון חביות ביום בממוצע ב-2008 ל-6.5 מיליון חבית ביום ב-2012 הודות בעיקר לתפוקת נפט לא קונבנציונלי משלושה שדות הקרויים בפי תעשיית הנפט "ביג ת'רי" ("Big Three" - ‏the Bakken, Eagle Ford and Permian Basin), ראו: "Light, sweet oil may outpace US Gulf Coast refining capacity soon: S&P analyst", Platts, 19 June 2013. מגמה זו שהמשיכה אל תוך 2013. בין השנים 2011–2012 קפצה תפוקת הנפט הגולמי של ארצות הברית מ-5.65 ל-6.5 מיליון חביות ביום, גידול של כ-850,000 חביות ביום בשנה אחת!, שזהו שיעור הגידול השנתי הגבוה ביותר בהיסטוריית תפוקת הנפט האמריקנית. בארצות הברית יש כיום דיבורים על ייצוא נפט בטווח הלא רחוק (מעבר לייצוא לקנדה). לפי שעה מהווה הייבוא נטו של נפט ומוצריו לארצות הברית כ-40% מסך הביקוש שלה לנפט, לעומת 60% ב-2005.
  5. ^ למעלה ממחצית תפוקת הנפט הגולמי נובעת מחולות הזפת. בשנת 2012 הפיקה קנדה בממוצע 3.2 מיליון חביות נפט גולמי ביום - מזה 1.8 מיליון חביות או 56% מקורן בחולות הזפת. ראו: Canadian Association of Petroleum Producers (CAPP), The Facts on Oil Sands [pdf file], July 2013, p. 12
  6. ^ סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA) העריכה במאי 2013 את תפוקת הנפט הגולמי של איראן לחודש פברואר ברמה נמוכה יותר - 2.72 מיליון חביות ביום. על פי אותו הפרסום, תפוקתה המשיכה לרדת בחודשים הבאים: 2.68 במרץ ו-2.65 באפריל. ראו: IEA, "Supply Tables: OPEC Crude Production", Oil Market Report (OMR), 14 May 2013, p. 6. "אויל אנד גז ז'ורנל" אף הוא העריך כי תפוקת הגולמי של איראן עמדה על 2.72 מיליון חביות ביום בפברואר 2013, ראו: “Statistics: Worldwide Crude Oil and Gas Production”, Oil & Gas Journal, 13 May 2013, p. 34. הירידה היא תוצאה של סנקציות והיעדר השקעה בתשתיות נפט מזה שנים. על פי נתוני מינהל מידע האנרגיה האמריקאי, עמדה תפוקת הגולמי של איראן על 4.1 מיליון חביות ביום ביוני 2011. היא ירדה כעבור שנה ל-3.35 מיליון חביות ביום ביוני 2012. והמגמה המשיכה אל תוך 2013.
  7. ^ התפוקה הלובית השתקמה אם כי עדיין לא לרמה מלפני מלחמת האזרחיםינואר 2011 הפיקה לוב 1.65 מיליון חביות נפט גולמי ביום. ביוני-יולי אותה השנה תפוקתה קרסה ל-100,000 חביות ביום ובאוגוסט פסקה לחלוטין. בינואר 2012 הפיקה לוב 1 מיליון חביות ביום).
  8. ^ כתב העת האמריקני "אויל אנד גז ז'ורנל" העריך בסיכום השנתי שלו בדצמבר 2012 כי ישראל הפיקה בממוצע 600 חביות נפט גולמי ביום במהלך 2012, ובאותה הרמה כמו ב-2011, ראו: "[לוח]: מבט כולל על עתודות ותפוקה", 3 בדצמבר 2012 (באנגלית). באתר של משרד האנרגיה והמים של ישראל, הנתונים הם פחות מעודכנים: ב-2009 (השנה האחרונה לגביה קיים הנתון) עמדה תפוקת המדינה על כ-70 חביות נפט גולמי ביום, לעומת כ-150 ב-2008 (הנתונים במקור מובאים בשווה ערך טונה נפט - שעט"ן, וכאן הומרו לחביות נפט ביום). בכל קידוחי חלץ מפיקים 120 חביות ביום, ראו: אבי עמית, "רק חול וחול (במסגרת המהדורה מרכזית)", ערוץ 10, 26 בספטמבר 2013.
  9. ^ הנתון של מינהל מידע האנרגיה של משרד האנרגיה האמריקאי תוקן כדי לכלול גם את עומאן (חצי האי מוסנדם - مسندم; או מובלעת מוסנדם נמצאת באגן הניקוז של המפרץ הפרסי), בנוסף לשבע המדינות שמופיעות בסטטיסטיקה האמריקאית (איחוד האמירויות הערביות, איראן, בחריין, כווית, עיראק, ערב הסעודית וקטר) שתפוקתן מסתכמת ב-22.12 מיליון חביות ביום.
  10. ^ אופ"ק מורכב מ-12 מדינות חברות: איחוד האמירויות הערביות, איראן, אלג'יריה, אנגולה, אקוודור, ונצואלה, כווית, לוב, ניגריה, עיראק, ערב הסעודית, וקטר. התפוקה מהאזור הנייטרלי הסעודי-כוויתי מתחלקת שווה בשווה בין סעודיה לכווית, ונכללת בנתוני התפוקה של השתיים.