לדלג לתוכן

ג'ון הוסטון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ג'ון הוסטון
John Houstoun
ג'ון הוסטון
ג'ון הוסטון
לידה 31 באוגוסט 1744
פאריש סנט ג'ורג', פרובינציית ג'ורג'יה, אמריקה הבריטית עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 20 ביולי 1796 (בגיל 51)
סוואנה, ג'ורג'יה, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
מקום קבורה בית הקברות בונוונטור, סוואנה, ג'ורג'יה, ארצות הברית
מפלגה המפלגה הוויגית עריכת הנתון בוויקינתונים
מושל ג'ורג'יה ה־10
9 בינואר 17846 בינואר 1785
(0 שנים)
10 בינואר 17787 בינואר 1779
(363 ימים)
יושב ראש בית הנבחרים של ג'ורג'יה
1783
ראש עיריית סוואנה ה־1
17901791
תואמס גיבונס ←
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ג'ון הוסטוןאנגלית: John Houstoun;‏ 31 באוגוסט 174420 ביולי 1796) היה עורך דין ופוליטיקאי אמריקאי מג'ורג'יה, שכיהן כמושל ג'ורג'יה העשירי בשתי תקופות כהונה בשנים 17781779 ובשנים 17841785. הוא גם שימש כנציג ג'ורג'יה בקונגרס הקונטיננטלי השני ב-1775 והיה אחד מבני החרות המקוריים.

ראשית חייו

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ג'ון הוסטון נולד למשפחת מהגרים סקוטים אריסטוקרטים בפאריש של סנט ג'ורג', ליד המקום בו שוכנת כיום העיר ויינסבורו שעל הגבול המזרחי של ג'ורג'יה. הוריו היו סר פטריק (ברונט) ופריסיליה (לבית דנבאר) הוסטון. אביו שירת כרשם להקצאת קרקעות של פרובינציית ג'ורג'יה וכגובה המס השנתי הקבוע על הקצאות אלו. ג'ון התחנך בסוואנה ולמד שם משפטים בקריאה עצמית. הוא התקבל ללשכת עורכי הדין והחל לעסוק במקצוע בסוואנה.

הוסטון נשא לאישה את האנה בריאן, שאביה ג'ונתן היה סוחר עמיד מסוואנה. הם בנו את ביתם שנקרא "וייט בלאף" במרחק של 14 ק"מ מצפון-מערב לסוואנה. לזוג לא נולדו ילדים.

המהפכה האמריקאית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הוסטון היה עורך דין מצליח, והוא מונה למועצת המושל על ידי המושל ג'יימס רייט. אך ב-1774 היה הוסטון אחד ממייסדיי הממשלה המהפכנית בהתהוות של ג'ורג'יה. הוא הצטרף לארצ'יבלד בולוק ולאחרים כדי להקים את "ועדות התכתובות" (Committees of correspondence) כתמיכה בתושבי בוסטון שסבלו מהשפעות חוק נמל בוסטון (Boston Port Act). הוועדה המשיכה והגישה מחאות רשמיות נגד צעדים נוספים שננקטו במסגרת חוקי הכפייה.

באותה שנה, היה הוסטון נציג בקונגרס הפרובינציאלי של ג'ורג'יה, ובו הוא נבחר כנציג לקונגרס הקונטיננטלי הראשון. הוא דחה את המינוי, שכן מעטים מבין מחוזות ג'ורג'יה יוצגו בקונגרס הפרובינציאלי. ב-1775 כבר תוקן ליקוי זה, והוסטון קיבל את המינוי. בקונגרס, הוא היה תומך נלהב של תנועת העצמאות, אך התנגד להסכמי אי-היבוא בשל השפעתם השלילית על המושבות הדרומיות.

ב-1776 מונה הוסטון מחדש לקונגרס הלאומי, אך לא נכח בפגישותיו. הוא נשאר בג'ורג'יה ופעל יחד עם ועדת הביטחון לסיכול מאמצי הלויאליסטים בראשותו של המטיף הפופולרי והלויאליסט ג'ון זבלי. כבר ב-1778 הוא נבחר כמושל ג'ורג'יה, והיה הראשון מבין מושלי המדינה שנולד על אדמתה. באותה שנה, הוא קיבל את האחריות על המיליציה של ג'ורג'יה בניסיון הכושל לכבוש את המעוז הבריטי שבסיינט אוגוסטין שבפלורידה. אי-ההסכמות שלו עם מפקד הצבא הקונטיננטלי, רוברט האו, תרמו מאוד לכישלון המשימה. כאשר הבריטים, בתגובה, כבשו את סוואנה ב-29 בדצמבר, נאלץ הוסטון לרדת למחתרת.

האינדיאנים משבטי המוסקוגי פלשו לאחוזות המטעים ושבו עבדים ממרחק של כמה ק"מ מסוואנה. "ההשפלות היומיות" של קבוצות פשיטה אלו, כתב יוסטון, "שעמדו כמעט בשערי עירנו, איימו עלינו בחורבן כלשהו, אלא אם כן יימצא לכך פתרון".

לאחר המהפכה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-1782, לאחר כניעת יורקטאון, איבדו הבריטים את סוואנה. הוסטון שב לביתו, וקיבל להיות נציג בבית הנבחרים של ג'ורג'יה, שם זמן מה הוא כיהן ב-1783 כיושב ראש הבית. ב-1784 הוא נבחר לתקופת כהונה נוספת כמושל.

הוסטון דחף לחדירה מוגברת יותר לשטחי האינדיאנים. מאחר שהספרדים שלטו בפלורידה, הוא תמך יותר בנתיבי הסחר ממזרח למערב.

ב-1790 היה הוסטון הראשון שנבחר בבחירות למשרת ראש עיריית סוואנה, תפקיד בו הוא כיהן עד שב-1791 הוא מונה כשופט בבית המשפט העליון של ג'ורג'יה. לאחר 1792 הוא שימש כנשיא אקדמיית צ'טהאם.

ג'ון הוסטון נפטר בביתו, "וייט בלאף" ב-20 ביולי 1796. הוא נטמן בבית הקברות בונוונטור שבסוואנה. על שמו נקרא מחוז בג'ורג'יה.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]