דרייק (ראפר)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
דרייק
Drake Bluesfest.jpg
מידע כללי
תאריך לידה 24 באוקטובר 1986
מקור טורונטו, קנדה
שנות פעילות 2001—היום
סוגה ראפ, היפ הופ

אוברי דרייק גראהם, הידוע בשם הבמה דרייקאנגלית: Aubrey Drake Graham; נולד ב-24 באוקטובר 1986) הוא ראפר ושחקן טלוויזיה יהודי קנדי. שיחק כג'ימי ברוקס בסדרה "דגראסי: הדור הבא", ושיתף פעולה מוזיקלית עם ראפרים כגון ליל ויין, ג'יי זי, אמינם וריהאנה.

תוכן עניינים

ביוגרפיה[עריכה]

אוברי דרייק גראהם נולד בטורונטו שבקנדה. אביו דניס הוא מתופף מממפיס ממוצא אפרו-אמריקאי, אימו סנדי היא מחנכת קנדית יהודיה. הוריו התגרשו כשהיה בן 5 והוא גודל על ידי אימו בטורונטו.

קריירת משחק[עריכה]

ב-2001 החל דרייק לשחק בסדרת הטלוויזיה "דגראסי: הדור הבא" המשודרת ב-MTV. בסדרה הוא גילם את ג'ימי ברוקס, שחקן כדורסל אשר בהמשך הופך לנכה אחרי שנורה על ידי חברו לכיתה. הוא שיחק בסדרה בשבע העונות הראשונות, ותפקידו בסדרה הסתיים ב-2009 לאחר שדמותו סיימה את הלימודים בתיכון. בנוסף הופיע דרייק בהופעת אורח בעונה השמינית של הסדרה, וכן בסרט הטלוויזיה "Degrassi Spring Break Movie" משנת 2008 המבוסס על הסדרה.

קריירת מוזיקה[עריכה]

דרייק בהופעה, 2011

דרייק הוציא את המיקסטייפ הראשון שלו, "Room for Improvement", ב-2006, ומאז הוציא מספר מיקסטייפים נוספים. ב-2007 החל לשתף פעולה עם הראפר ליל ויין. במקביל לעבודתו עם ויין, דרייק שיתף פעולה עם אמנים חשובים נוספים בעולם הראפ וההיפ-הופ, בהם בירדמן, קניה וסט, ג'יי זי, אמינם, טימבלנד, מרי ג'יי בלייג', כתב שירים לד"ר דרה ועוד.

ב-2009 יצא מיקסטייפ נוסף של דרייק, "So Far Gone", שזכה להצלחה. מתוכו, הסינגל "Best I Ever Had", הגיע למקום השני במצעד "מאה הגדולים" של הבילבורד האמריקאי ביולי 2009, והסינגל "Every Girl" הגיע למקום העשירי במצעד זה באותו שבוע. מספר ימים לפני כן הוחתם דרייק בחברת התקליטים של ליל ויין, "Young Money".

באותה שנה הופיע בסינגל השני של דרייק, "Successful", גם הזמר טריי סונגז. בהמשך התארח דרייק בסינגלים של ראפרים וזמרים אחרים, בהם מרי ג'יי בלייג' (בסינגל "The One"), ג'יימי פוקס (בסינגל "Digital Girl" בו התארחו גם דה-דרים וקניה ווסט), טימבלנד (בסינגל "Say Something") ופאבולוס (ברמיקס הרשמי של הסינגל "Throw It in the Bag").

בספטמבר 2009 יצא הסינגל השלישי של דרייק, "Forever", בו אירח את הראפרים קניה ווסט, ליל ויין ואמינם. הסינגל הגיע למקום השמיני במצעד הבילבורד האמריקאי. הסינגל לא הוכנס לאלבום "Thank Me Later" אך הוא מופיע בפסקול סרט התעודה על הכדורסלן לברון ג'יימס, "More Than A Game", ובגרסה החדשה של האלבום של אמינם "Relape: Refill". המתופף טרוויס בארקר הוציא רמיקס רוק לשיר, וביצע אותו עם דרייק, אמינם וליל ויין בטקס הגראמי.

באותה תקופה התארח דרייק בסינגל המצליח של הראפר בירדמן "Money To Blow", וגם בסינגל הראשון מאלבומו של DJ קאלד "Fed Up". כן הופיע בסינגל השני של חברת התקליטים שלו "Young Money", בשיר "Bedrock", שזכה להצלחה ודורג במקום השני במצעד הבילבורד.

במרץ 2010 הוציא דרייק סינגל ראשון מאלבום הבכורה שלו, בשם "Over". הסינגל הגיע למקום ה-15 במצעד הבילבורד האמריקאי. בעקבות ההצלחה, מספר ראפרים וזמרים הוציאו פריסטיילים לשיר, בהם אמינם, שון קינגסטון, טריי סונגז ופאט ג'ו. במקביל התארח דרייק בשיר "Wavin' Flag" של קיי'נן שהוקלט כחלק מפעילות למען תושבי האיטי, לצד אמנים נוספים מקנדה, ובהם נלי פורטדו, אבריל לאבין, קנדיאל אופיטל וג'סטין ביבר.

הסינגל השני של דרייק מאלבום הבכורה שלו הוא "Find Your Love". השיר הופק על ידי קניה ווסט והגיע למקום החמישי במצעד הבילבורד האמריקאי. הסינגל השלישי, "Miss me", בשיתוף עם ליל ויין, יצא ב-1 ביוני 2010 והגיע למקום ה-15 במצעד הבילבורד.

ב-15 ביוני 2010 יצא אלבום הבכורה של דרייק, "Thank Me Later". האלבום הצליח במכירות והגיע בסוף השבוע הראשון ליציאתו למקום הראשון במצעד המכירות בילבורד 200.

באוגוסט 2010 הוציא דרייק את הסינגל הרביעי מאלבום הבכורה שלו, "Fancy". בסינגל מתארחים הראפר T.I. והמפיק סוויט ביסז. בנוסף התארח דרייק בסינגל הראשון מהמיני-אלבום של ליל ויין "Right Above It"; הסינגל מכר 225,000 הורדות דיגיטליות בשבוע הראשון והגיע למקום השישי במצעד הבילבורד האמריקני. בנוסף דרייק התארח באותה תקופה באלבומם של באן בי (בשירים "Put It Down" ו-"It's Been a Pleasure"), דידי ודרטי מאני ("Loving You No More"), השוטר ריקי ("Aston Martin Music") ויאנג ג'יזי ("Killer" וברמיקס של "Lose My Mind").

דרייק היה מועמד לשני פרסי גראמי ב-2010, על הסינגל והופעת הסולו של "Best I Ever Had". בנוסף זכה בשני פרסי ג'ונו (פרס המוזיקה הקנדי) והיה מועמד לשניים נוספים. בשנת 2013 זכה עם אלבומו "Take Care" בפרס אלבום הראפ של השנה במסגרת פרסי הגראמי.

דיסקוגרפיה[עריכה]

דרייק בהופעה, 2010

אלבומים[עריכה]

  • 2010: Thank Me Later
  • 2011: Take Care
  • 2013: Nothing Was The Same

מיקסטייפים[עריכה]

  • 2006: Room for Improvement
  • 2007: Comeback Season
  • 2009: So Far Gone

קישורים חיצוניים[עריכה]