אמפייר (מגזין)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף Empire (magazine))
אמפייר
Empire
שער הגיליון הראשון של המגזין, יולי 1989
שער הגיליון הראשון של המגזין, יולי 1989
מו"ל באואר מדיה גרופ עריכת הנתון בוויקינתונים
מייסד Ascential עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריכי הופעה 1989–הווה (כ־35 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
שפה אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
ISSN 0957-4948
http://empireonline.com האתר הרשמי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אמפייראנגלית: Empire) הוא מגזין קולנוע בריטי שמתפרסם על בסיס חודשי בידי חברת ההוצאה לאור הגרמנית Bauer Media Group.

הגיליון הראשון של המגזין התפרסם ביולי 1989 תחת החברה הבריטית EMAP, שנרכשה על ידי חברת Bauer בתחילת 2008. זהו מגזין הקולנוע הפופולרי בבריטניה, והוא אף מופץ מחוץ לגבולותיה, לרבות בארצות הברית, באוסטרליה, בטורקיה וברוסיה.

המגזין עורך באופן שנתי, מאז 1995, את טקס פרסי אמפייר. הזוכים בפרסים נקבעים על פי הצבעתם של קוראי המגזין.

מאפיינים ומדורים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בדומה לרוב כתבי העת הבריטיים בנושא קולנוע, מתאפיין "אמפייר" בגישה פופוליסטית, בשונה ממגזינים "רציניים" יותר כמו Sight & Sound. המגזין כולל ביקורות על סרטי מיינסטרים וכן על סרטים אמנותיים, אך הכתבות הגדולות במגזין עוסקות בסרטים הפופולריים.

בנוסף לחדשות בנושא קולנוע, סקירת סרטים שעתידים לצאת לאקרנים וביקורות, המגזין כולל כמה מדורים ייחודיים. בכל גיליון של המגזין (מלבד הגיליונות 108 עד 113) מופיע המדור Classic Scene ("סצנה קלאסית"), שמצטט את התסריט של סצנת קולנוע קלאסית. הסצנה הקלאסית הראשונה שצוטטה הייתה סצנה מהסרט "חופי הכרך" (1954).

כמו כן, המגזין כולל באופן קבוע רשימות "העשרה הטובים ביותר" ("Top 10") לפי בחירת צוות המגזין; רשימות אלו כוללות עשרה פריטים שהם הטובים ביותר בנושא כלשהו הקשור לקולנוע, למשל "עשר סצינות המרדף הטובות ביותר" או "עשר פארודיות הקולנוע הטובות ביותר ב'משפחת סימפסון'". הקוראים יכולים לשלוח למערכת מכתבים ולכתוב בהם האם הם מסכימים או חולקים על בחירת העורכים.

המוסף At Home ("בבית") מסקר הוצאות DVD חדשות. חלק זה בעיתון מפותח למדי, ועורכי "אמפייר" מתייחסים אליו כאל מגזין בפני עצמו; זאת על רקע החשיבות הגוברת של שוק ה-DVD, שהמכירות בו יכולות גם לעלות על אלו של הסרט בקופות הקולנוע.

המדור Pint of Milk ("חצי ליטר חלב") כולל תשובות של ידוענים לשאלות מוזרות או מטופשות, כולל השאלה "כמה זה חצי ליטר חלב?".

כל גיליון כולל "ציטוט לצד הכרך" ("Spine Quote"), שהוא ציטוט המודפס על צד כרך הגיליון, ונועד לעורר אתגר אצל הקורא: לרוב ישנו קשר כלשהו בין הציטוט לבין הנושא המרכזי של גיליון המגזין באותו חודש. הקוראים מוזמנים לזהות את הסרט שממנו נלקח ציטוט זה, ואת הקשר לנושא הגיליון, ולזכות בפרסים.

Kim Newman's DVD Dungeon ("מרתף ה-DVD של קים ניומן") הוא מדור קבוע במוסף At Home, שבו כותב המבקר קים ניומן ביקורת על סרט אלמוני כלשהו, לרוב סרטי אימה דלי תקציב.

Celebrity Mastermind הוא מדור נוסף שבו ידוען כלשהו עונה על שאלות לגבי הסרטים שבהם הופיע או שאותם ביים. במדור השתתפו ידוענים מקוונטין טרנטינו וכריסטופר לי ועד לג'ון קרפנטר ומייקל קיטון.

מדור קבוע במגזין מאז גיליון 167 (מלבד כמה גיליונות בודדים) הוא מדור "יצירת המופת" (Masterpiece) שכולל כתבה בת שני עמודים על סרט בבחירת המגזין, שמוצג במוסף At Home. הסרטים שעליהם נכתב במדור עד כה הם, לפי סדר ההופעה:

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]