ויקינג מטאל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

Manowar בהופעה ב-2007. להקה זו מהווה דוגמה מוקדמת לשימוש באלמנטים ויקינגים

ויקינג מטאל (Viking Metal) הוא שם לז'אנר המתאפיין בליריקה ובמוזיקה הייחודים לו ושייך לרוב לבלאק מטאל ו/או לפולק מטאל. המונח ויקינג מטאל יוזכר בהקשר ללהקות שמבססות את הליריקה שלהן על ההיסטוריה הוויקינגית, סיפורי עם ומעשיות מארצות הצפון וכמובן במיתולוגיה הנורדית. אף על פי שרוב להקות הוויקינג מטאל מבססות את המוזיקה שלהן על הבלאק מטאל או על הפולק מטאל, להקות ויקינג מטאל מכסות קשת רחבה של ז'אנרים במטאל ומושפעות ממגוון רחב של ז'אנרים, כגון: מטאל סימפוני, דת' מטאל ות'ראש מטאל.

מקורות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מקורו של הוויקינג מטאל בלהקת הבלאק מטאל בת'ורי והוא מתוארך לשנה 1988, בה הוציאה הלהקה את אלבומה הרביעי Blood Fire Death. האלבום שואב את רוב מאפייניו האומנותיים מהבלאק מטאל הגולמי שעשתה בת'ורי לפניו, אך משולבים בו אלמנטים המעשירים את האטמוספירה המלחמתית שנועדה לתאר את הנושא הכללי של האלבום - המיתולוגיה הנורדית. מכל מקום, האלבום שמסמל את התהוותו הסופית של הוויקינג מטאל הוא אלבומה החמישי של בת'ורי הנושא את השם Hammerheart שיצא בשנת 1990. האלבום מדגיש יותר את האלמנטים האטמוספיריים העשירים ששולבו יחד עם הבלאק מטאל באלבום Blood Fire Death, בעוד הקווים האסתטיים של הבלאק מטאל נעלמו כמעט לגמרי. האלבום Hammerheart יחד עם האלבום The Wayward Sons of Mother Earth של להקת הפולק מטאל האנגלית סקיקלאד, נחשבים לאלבומי אבן דרך בהיסטוריה של הפולק מטאל.

קווי דמיון, מאפיינים מוזיקליים ונושאים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הוויקינג מטאל הוא ז'אנר קשה לקטלוג מבחינה טכנית, היות שלא תמיד יש לו קווים מוזיקליים ייחודים לו כתוצאה מהתבססותן של להקות על תתי-ז'אנרים אחרים במטאל (בעיקר בלאק מטאל ופולק מטאל). למרות זאת, להקות ויקינג מטאל חולקות במשותף נושאים, ערכים ואף השקפות עולם דומות: אחוז ניכר מלהקות הוויקינג מטאל רוחשות יראת כבוד לתרבות הוויקינגית, לאמונה הגרמאנית הפאגאנית העתיקה ולאמונות הנורדיות המבוססות עליה, ואף דוחות את דת הנצרות ומבזות אותה עקב המרתם של תושבי צפון אירופה הפאגאנים לנצרות. רוב להקות הוויקינג מטאל מגיעות מסקנדינביה או מגרמניה ומזהות עצמן עם אמונות פאגאניות גרמאניות ובעיקר עם אמונות נאו-פגניות כמו האסאטרו (Ásatrú).

המוזיקה של להקות הוויקינג מטאל בדרך-כלל מדגישה את המלודיות העממיות המבוססות על עבודת גיטרה המזכירה בדרך כלל את הפריטות המהירות של הבלאק מטאל או הדגשה הנעשית בעזרת כלים אתניים. בנוסף נעשית רומנטיזציה מוזיקלית והפיכת המוזיקה לאפית יותר על מנת לדמות אותה לרוח הנורדית הפאגאנית ולהעשירה באטמוספירה הרואית.

בעוד להקות מסוימות כותבות ושרות את שיריהן באנגלית על מנת להגיע לקהל מאזינים רחב יותר, להקות רבות כותבות את הליריקה שלהן בשפות האם המדוברת מארץ בה הן באו: שוודית, נורווגית, איסלנדית, גרמנית, דנית ומקצת מהלהקות גם בפינית. חלק מהלהקות אף משתמשות בניבים מקומיים בהתאם למיקומן או בגרסאות הארכאיות של שפות האם שלהן.

רשימת להקות ויקינג מטאל[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ויקינג מטאל בוויקישיתוף
הבי מטאל
אינדסטריאל מטאלבלאק מטאלגריינדקורגלאם מטאלגרוב מטאלדג'נטדום מטאלסלאדג' מטאלדת' מטאלמטאל גותימטאל סימפונימטאל נאו-קלאסימטאל קלאסינו-מטאלפאוור מטאלפולק מטאלפרוגרסיב מטאלראפ מטאלת'ראש מטאלמטאל ניסיוני
סצינות אזוריות
דת' מטאל סקנדינביהגל החדש של ההבי מטאל הבריטיהקשיחות הגרמנית החדשה
סגנונות קרובים
גלאם רוקרוק אלטרנטיבירוק גותיגראנג'הארד רוקסטונר רוק
ראו גם
מטאליסטפוליטיקה במטאלפולחן השטן במטאלמטאל קיצוני
פורטל הבי מטאל