סדרי קדימה ממלכתיים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

סדרי קדימה ממלכתייםישראל מוכרים גם בכינוי "סגל א'") הם רשימה של נציגי השלטון והמדינה, לפי דרגת חשיבותם. רשימת סדרי הקדימה נמצאת בשימוש על ידי גופים ממלכתיים וארגונים בעת קיום אירועים ממלכתיים.

מקומו של נושא תפקיד ברשימה אינו מצביע בהכרח על חשיבות תפקידו, אלא על החשיבות הטקסית וההיסטורית של התפקיד. המיקום ברשימה יכתיב למשל את סדר הישיבה של נושאי התפקידים בארוחות רשמיות, או סדר עמידתם ליד שטיח אדום בעת קבלות פנים רשמיות. סדר הקדימה הממלכתי אף עשוי להצביע על סדר ממלאי מקומו של הנושא בתפקיד ראש המדינה, במידה ונבצר ממנו להמשיך ולמלא את תפקידו.

סגל א' בישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

אירועים, אליהם מוזמנים חברי סגל א' בישראל כוללים בין היתר קבלת פנים לראשי מדינה, המבקרים בארץ, הטקס השנתי של יום הזיכרון ויום העצמאות בהר הרצל, לוויות ממלכתיות וטקסים ממלכתיים אחרים. רשימת סגל א' המוזמנת לטקסים ממלכתיים של מדינת ישראל נקבעת על ידי ועדת השרים לענייני סמלים וטקסים, וכוללת את נושאי המשרה והארגונים על פי הסדר הבא:[1]

  1. נשיא מדינת ישראל
  2. ראש ממשלת ישראל
  3. יושב ראש הכנסת
  4. נשיא בית המשפט העליון
  5. הרבנים הראשיים לישראל
  6. נשיאי מדינת ישראל בעבר
  7. שרי ממשלת ישראל
  8. יושב ראש הקואליציה, יושב ראש האופוזיציה
  9. שופטי בית המשפט העליון ונשיא בית הדין הארצי לעבודה
  10. היועץ המשפטי לממשלה, מבקר המדינה, נגיד בנק ישראל
  11. יושב ראש הנהלת ההסתדרות הציונית העולמית, יושב ראש הסוכנות היהודית
  12. זקן הסגל הדיפלומטי
  13. ראש המטה הכללי, המפקח הכללי של משטרת ישראל
  14. חברי הכנסת
  15. נציב בתי הסוהר, ראש השב"כ, ראש המוסד, ראש הוועדה לאנרגיה אטומית
  16. ראשי הממשלה בעבר, יושבי-ראש הכנסת בעבר, הרבנים הראשיים בעבר, נשיאי בית המשפט העליון בדימוס, אלמנות נשיאי ישראל
  17. ראשי נציגויות זרות, ראשי הקהילות הדתיות (שאינן יהודיות)
  18. מזכיר הממשלה, מזכיר הכנסת, המזכיר הצבאי של ראש הממשלה, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, מנכ"ל הכנסת
  19. ראש עיריית ירושלים, יושב ראש מרכז השלטון המקומי וראש הרשות המארחת את הטקס
  20. מזכיר הממשלה, מזכיר הכנסת
  21. חברי הנהלת ההסתדרות הציונית העולמית, יושב ראש קרן היסוד, יו"ר קק"ל, יו"ר הוועד הפועל הציוני
  22. מנהל מחלקת הפרוטוקול במשרד החוץ

לנשיא מדינת ישראל רשימת סדרי קדימה נפרדת לטקסים אותם עורך הנשיא:

  1. נשיא מדינת ישראל
  2. ראש ממשלת ישראל
  3. יושב ראש הכנסת
  4. יושב ראש האופוזיציה
  5. נשיא בית המשפט העליון
  6. שופטי בית המשפט העליון
  7. הרבנים הראשיים לישראל
  8. ראש המטה הכללי
  9. המפקח הכללי של משטרת ישראל
  10. ראש הסגל הדיפלומטי
  11. היועץ המשפטי לממשלה
  12. נגיד בנק ישראל
  13. נציגי דתות המיעוט בישראל - נוצרים, מוסלמים, דרוזים וצ'רקסים

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]