Diamonds World Tour

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
Diamonds World Tour
Diamonds World Tour
Diamonds World Tour
מאת ריהאנה
אלבום נתמך Unapologetic
תאריך התחלה 8 במרץ 2013
תאריך סיום 15 בנובמבר 2013
לגים 5
מספר הופעות 3 באפריקה
6 באסיה
39 באירופה
37 בצפון אמריקה
10 באוקיאניה
1 בים הקריבי
96 בסך הכול
הכנסות 145.9 מיליון דולר (89 מופעים)
כרונולוגיית הופעות ריהאנה
Loud Tour
‏(2011‏)
Diamonds World Tour
‏(2013‏)
The Monster Tour
‏(2014‏)

Diamonds World Tour הוא סיבוב ההופעות החמישי של הזמרת הברבדית ריהאנה. ריהאנה הודיעה על סיבוב ההופעות בספטמבר 2012 במהלך הופעתה בטקס פרסי MTV. סיבוב ההופעות החל ב-8 במרץ 2013 בבאפלו, ניו יורק, והסתיים ב-15 בנובמבר 2013 בניו אורלינס, לואיזיאנה, עם סך של 96 הופעות. במהלך הסיור הופיעה ריהאנה ב-5 יבשות, מספר היבשות הגדול ביותר עד היום שבהן הופיעה בבת אחת. היא הופיעה ב-3 יעדים באפריקה, 6 באסיה, 39 באירופה, 38 בצפון אמריקה, ו-10 באוקיאניה. התלבושות של ריהאנה עוצבו על ידי מגוון רחב של מעצבים הכולל את ריקרדו טיסקי מג'יבנשי ורף סימונס מכריסטיאן דיור ואלבר אלבז. ההנעלה תוכננה על ידי קו האופנה הצרפתי Christian Louboutin ומנולו בלאניק. המופע כלל חמש מערכות והדרן וקודם לו, הופיעו זמרי החימום A$AP Rocky ודייוויד גטה.

סיבוב ההופעות קיבל שבחים ממבקרים שתיארו אותו כ"צמיחה אמנותית". מבחינה מסחרית, היה סיבוב ההופעות הצלחה ובשל ביקוש גבוה, נוספו לו הופעות. כבר ב-65 ההופעות הראשונות הוא גרף 100,342,254 דולר ובסך הכל, גרף סיבוב ההופעות 145.9 מיליון דולר, מה שהופך אותו לאחד מסיבובי ההופעות הנשיים המצליחים ביותר בכל הזמנים, ולסיבוב ההופעות ה-17 הכי רווחי בעשור השני של המאה ה-21. על פי מגזין בילבורד, ריהאנה הייתה לאומנית הצעירה ביותר שהופיעה בחלק מהאצטדיונים בהם התקיימו הופעות במסגרת מסע הופעות זה: בגיל 25, הייתה לאמן הצעיר ביותר שאי פעם הופיע באצטדיון הלאומי של צרפת, באצטדיון המילניום בצרפת, באצטדיון טוויקנהאם ובאצטדיון סוקר סיטי ביוהנסבורג.

ב-22 באוקטובר הופיעה הזמרת בישראל בפארק הירקון לעיני 50,500 איש.[1]

רקע ופיתוח[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-6 בספטמבר, בעת הופעתה בטקס פרסי MTV, הודיעה ריהאנה על סיבוב ההופעות ועל שמו. ריהאנה פרסמה בחברת הניהול שלה "לייב ניישן בידור וידאו" את התאריכים בצפון אמריקה ולאחר מכן גם ביוטיוב. הכרטיסים למופע החלו להימכר ב-14 בספטמבר 2012. במהלך חודשיים ריהאנה הופיעה ב-27 יעדים. ב-14 בנובמבר 2012 חשפה גם את התאריכים באירופה. ריהאנה הופיעה חודשיים נוספים באירופה מסוף מאי ועד סוף יולי. במהלך יוני 2013 הופיעה ריהאנה בבריטניה ולאחר מכן פורסמה הודעה על תאריכים נוספים באירופה ששונו. ב-13 במרץ 2013 הוכרזו התאריכים של ההופעות באוסטרליה.

בתחילת מרץ 2013, דרך עמוד הפייסבוק הרשמי של הזמרת ודרך אתר יוטיוב, פרסמה הזמרת את סרטוני מאחורי הקלעים של סיבוב ההופעות. ב-1 במרץ 2013 העלתה את הסרטון הראשון, בו נראים הרקדנים מתכוננים לקראת המופע על הריקודים. הסרטון השני הועלה יום למחרת ובו נראה הצוות מכין את התלבושות לריהאנה, לרקדנים ולרקדני הגיבוי. מארלי גרסלוף, ששימש כקבלן התלבושות, הסביר כי נושא התלבושות שונה בכל קטע של המופע: "יש קצת רוק אנ' רול קצת סקסיות... הכל". עוזר סטייליסט, יחלאל ויבר, אמר כי התהליך הקשה ביותר ביצירת הלבוש הוא "סיעור המוחות".

יום לאחר מכן ריהאנה העלתה סרטון נוסף המציג את תהליך הגדרת תוכנית המופע שלטענתה עבדה עליה במשך 18 שעות. בסרטון ניתן לראות את תהליך בניית הבמה למופע. ג'ו סנשז, ששימש כמנהל הבנייה, טען כי הוא חשב על תוכנית הבנייה עוד מהשנה שעברה והבמה בבנייה כבר 5 שבועות. הוא גם אמר שלקח צוות של 58 אנשים ו-100 אנשים מקומיים לבניית הבמה. ב-4 במרץ פורסם סרטון נוסף ובו נראים הרקדנים וריהאנה מתאמנים על תנועות הריקוד של השיר "Pour It Up" ביחד עם הכוריאוגרף. ריהאנה אמרה כי "הריקוד נותן לך תחושה שהוא כאילו ריקוד חשפנות אבל זה סוג של אנרגיה". למחרת הועלה סרטון נוסף בשם "Run Through First Look", בו ריהאנה מסבירה על התאורה, הבמה ותוכן המופע. בסרטון נוסף שהועלה ב-6 במרץ נראים הרקדנים וריהאנה מצלמים את ההכנות למופע ובסרטון נוסף שהועלה יום לפני פתיחת המופע נראים הרקדנים עורכים חזרה גנרלית.

תקציר המופע[עריכת קוד מקור | עריכה]

ריהאנה בהופעה בקלן, במהלך סיבוב ההופעות, יוני 2013

המופע מורכב מ-5 מערכות והדרן. הוא נפתח עם השיר "Mother Mary", בו נראית ריהאנה כורעת ברך מול פסל אנדרטה נשי על מנת לדמות תפילה. האורות במופע נדלקים וריהאנה מבצעת את "Phresh Out the Runway".

המופע נמשך עם השיר "Birthday Cake", בו ריהאנה מבצעת תנועות מיניות ומיד לאחר מכן מבצעת את השיר "Talk That Talk", אליו מצטרפים רקדנים נוספים. אחרי שריהאנה מבצעת את השיר "Pour It Up" ו-"Cockiness (Love It)‎", היא סוגרת את המערכה עם השיר "Numb".

המערכה השנייה של המופע היא בהשראת האיים הקריביים. המערכה נפתחת בסולו גיטרה קצר ואחריו ריהאנה מבצעת את "You da One" ו-"No Love Allowed". בביצוע השיר "Man Down" נראה וידאו הפותח את המופע, המציג את ריהאנה כאסירה בכלא כאשר מוצג שמה המלא: "Robyn Rihanna Fenty". ריהאנה ממשיכה לביצוע השיר "Rude Boy" וסוגרת את המערכה עם "What's My Name?‎". במערכה השלישית ריהאנה לובשת מכנסי עור צבעוניים ופותחת בשיר "Jump", שכולל שורת בס ודאבסטפ. לאחר מכן עוברת ריהאנה לבצע את השירים "Umbrella", "All of the Lights" ו-"Rockstar 101", וסוגרת את המערכה עם השיר "What Now" כשברקע אפקטי אש.

במערכה הרביעית עולה ריהאנה עם שמלה אדומה ארוכה המחולקת לשני חלקים ומבצעת שורה של בלדות. המערכה נפתחת עם השיר "Loveeeeeee Song", כאשר ברקע גם הראפר פיוצ'ר שר. לאחר מכן מבצעת ריהאנה את המחרוזת "Love the Way You Lie (Part II)" / "Take a Bow" / "Cold Case Love", ומסיימת את המערכה עם השיר "Hate That I Love You". המערכה החמישית נפתחת עם "We Found Love" כשריהאנה לובשת בגד מעוצב בדולרים. אחרי זה מבצעת הזמרת מחרוזת נוספת של השירים "S&M" / "Only Girl (In the World)" / "Don't Stop the Music", וסוגרת את המערכה עם "Where Have You Been". ריהאנה חוזרת לבמה לבצע את ההדרן עם השיר "Stay" וסוגרת את המופע עם הלהיט "Diamonds".

הצלחה מסחרית[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר ההופעות בצפון אמריקה היה ביקוש להופעות נוספות ולכן נוספו תאריכים: בניו יורק, טורונטו ומונטריאול. כשריהאנה הופיעה בבריטניה נודע כי בשל הביקוש הרב נוספו 700% של כרטיסים נוספים למכירה. מומחים חזו כי הכרטיסים להופעות באירופה יכולים להיגמר בפחות מ-6 דקות.

ריהאנה עשתה היסטוריה ב-24 במאי 2013 בפסטיבל המוזיקה Mawazine השנתי של מרוקו, כאשר במופע חזו 150,000 איש, שיא חדש בעיר הבירה של המדינה. ריהאנה שברה שיא נוסף בכך שהופיעה באצטדיונים שונים בצרפת בהם הפכה לאמן הצעיר ביותר שהופיעה בהם (בגיל 25) שהיחידה ששברה עד היום שיא זה היא ליידי גאגא כאשר הייתה בת 26. ריהאנה הופיעה פעמיים באצטדיון המילניום בצרפת ב-15 ו-16 ביוני ופעם אחת באצטדיון טוויקנהאם. ב-30 במאי 2013 הופיעה באיסטנבול מול 35,000 איש.

ב-22 בספטמבר 2013 הופיעה בסינגפור מול 100,000 איש, הופעה שהפכה לאחת מהגדולות ביותר בהיסטוריית המדינה. ריהאנה גם הפכה לזמרת הכי צעירה שהופיעה באצטדיון FNB ביוהנסבורג. בישראל הופיעה מול 50,500 איש, ובכך מופע זה הפך למופע הסולו הנשי הנצפה ביותר במדינה אחריי הופעתה של מדונה ב-1993. במהלך 12 השעות הראשונות למכירה נמכרו כ-7,100 כרטיסים.

אופנה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ריהאנה בהופעה בסינגפור

במהלך ההופעה הופיעה ריהאנה ב-7 תלבושות שונות, אותם החליפה בתחילת כל מערכה. התלבושות למופע נוצרו על ידי מעצב אופנה האיטלקי ריקרדו טיסקי מהחברה ג'יבנשי. בריאיון ל-Women's Wear Daily אמר ריקרדו: "ריהאנה מייצגת את מה שהצעירים רוצים ומאפיינת את הדור שלה, בעזרת אמצעים מדהימים, היא זמרת פופ מוכשרת מאוד ויש לה אנרגיה ויופי טהור". התכשיטים למופע עוצבו על ידי הסטייליסט האישי של הזמרת, אדם לסלמן. אחת המעצבות, הילרי מוס, עיצבה את משקפי השמש והמגפיים של המופע, עליהם אמרה בריאיון למגזין ניו יורק: "המגפיים ומשקפי השמש שואבים השראה משנות ה-90". אדם סלמן, המעצב האישי של הזמרת, אמר בריאיון ל"ניו יורק דיילי ניוז": "הגוף שלה כל כך מטורף. זה חלום לעשות לה בגדים. לא צריך לנסות בכל הכוח".

ריהאנה פתחה את המופע כשהיא לבושה בחולצה ארוכה שחורה של גברים המגיעה לה עד הברכיים. ריהאנה מורידה את החולצה הזו וחושפת לבוש נוסף: חולצת משי שחורה שקופה, קישוט של כוכב זהב, חזיית עור שחורה, מכנסי סאטן רקומים מזהב ושרשרת שן כריש, בה חרוט הכינוי של הזמרת "רירי" (באנגלית: RIRI), תלבושת אותה עיצב ריסקי עצמו. במערכה השנייה מופיעה ריהאנה עם חולצה שחורה שקופה עליו סימן פלוס בצבע לבן, שני קווים בצבע לבן וסמלים נוספים בצבע לבן. באותה תלבושת לבשה גם מכנסיים ארוכים לבנים ומגפיים מסוג Louboutin נוצריות ומשקפי שמש עגולים. את תלבושת זו עיצב מעצב האופנה הבלגי הראף סימונס. את המגפיים עיצבה הילרי מוס. את המערכה השלישית ריהאנה פותחת עם לבוש חדש אותו עיצב אדם סלמן, מעצב האופנה האישי של הזמרת: קולר אדום, מכנסי עור צבעוניים, מגפי עור מעור של נחש וחצאית אדומה. במערכה הבאה ריהאנה לבשה שמלה אדומה שהייתה מחולקת לשני חלקים, עליון ותחתון. במערכה הבאה ריהאנה לבשה שמלת כסף ארוכה, אותה כיסה ג'קט בצבע תואם. במשך המופע פשטה ריהאנה את הז'קט והופיעה עם השמלה בעצמה עד סוף המופע.

ביקורות[עריכת קוד מקור | עריכה]

ריהאנה במהלך סיבוב ההופעות

מיק סטינגלי ממגזין בילבורד כתב שהוא הרגיש שריהאנה "האירה" במהלך ההופעה שלה וכתב כי "יחסי הגומלין שלה עם רקדניה ומנהיג הלהקה הוותיק נונו בטנקורט (של להקת הרוק אקסטרים (אנ')) היה תענוג, במיוחד הריקוד הרוקיסטי שלו (של נונו בטנקורט). עם חמש תלבושות שונות, שירים מגוונים, סרטוני וידאו ואורות מהבהבים, נתנה ריהאנה הופעה פנטסטית בקול מצוין, למרות דלקת הגרון שלה. ריהאנה טלטלה את ישבנה, תפסה את המפשעה שלה וחייכה כל הזמן. ריהאנה היא כוכבת הפופ הכי מצליחה בעולם אף על פי שהיא רק בת 25. היא הוציאה 7 אלבומים בפחות מ-10 משנים ומכרה מיליונים ברחבי העולם. ריהאנה היא מותג רגיל של צהובון, החיים האישיים שלה מאפילים אל הקריירה שלה, אבל עם סיבוב ההופעות הזה נראית ריהאנה לוקחת אותו בחזרה."[2] בוב גנדרון מעיתון "שיקגו טריביון" כתב: "ריהאנה היא אסרטיבית וחצופה במרכז ארצות הברית. עם ביצועים מפלצתיים לשירים: 'Umbrella',‏ 'We Found Love' ו-'Diamonds', ריהאנה נראית כאילו היא יוצרת מסביבה קבוצת פוטבול לוהטת. ריהאנה הדגישה חגיגה וחוסן אישי. הזמרת שפתחה את המופע בביצוע מעולה כאשר היא כורעת ברך לפסל ומראה סימנים של חולשה בלתי אפשרית."[3] בריאן מק'קולם מעיתון דטרויט חינם שיבח את המופע ואמר: "אנרגיה גבוהה ומופע עמוס בלהיטים."[4]

בראד וילר מ-The Globe and Mail כתב: "מופע מרגש של 100 דקות כולל הדרן של שני שירים הכוללת את הבלדה "Stay", שלאחריה ריהאנה מבצעת את הסינגל "Diamonds". ריהאנה היא כוכבת לוהטת במגמת עלייה. דמות האלטר אגו של ביונסה: Sasha Fierce (סשה פירס), היא עכשיו Sasha Fears." דוני מורהוס מ- Live echoed כתב כי: "זה היה מופע שהיית מצפה מכוכבות גראמי כמו אלישיה קיז, ביונסה וג'ניפר לופז לעשות אותו. הביצועים של ריהאנה הם בהחלט ביצועים מהשורה הראשונה שכוכבות מהסוג הזה יכולות לספק."[5] נטשה פאוליני מ"היפ-הופ קנדה" אמרה: "זה היה ברור שהיא גדלה והתבגרה והפכה לאמן מכובד. אני אוהבת את הדרך שהיא ביצעה את המופע הזה, היא הייתה סקסית, מקסימה ואפילו דייקה בזמנים. למעט מעידות ווקאליות קטנות, ריהאנה נתנה הצגה של כוכבים שהייתה בטוב טעם וכיף".[6] מגזין "הראפ-אפ" טען: "ריהאנה הביאה את הכיף והזוהר לבאפלו, ניו יורק, להשקה של סיבוב ההופעות הגדול ביותר שלה עדיין. הקונצרט היה מחולק לשלוש מערכות ובהשתתפות תזמורת של ארבעה נגנים, שמונה רקדנים, ושפע של רגעים עוצרי נשימה". גם סם אדמס מ-"Inquirer" נתן ביקורת חיובית לביצועים ב"מרכז וולס פארגו" בפילדלפיה.

ריהאנה מופיעה עם השיר "Birthday Cake" במהלך סיבוב ההופעות

מיקאל ווד מ"לוס אנג'לס טיים" סיקר את המופע באופן חיובי וכתב: "ריהאנה בת ה-25 כמו רבים מבני הנוער המעריצים אותה, עדיין לא מוכנה להחליט איזה מבין התפקידים הרבים יגדיר אותה. היא חשפה יותר מהם ביום שני בלילה ב"מרכז סטייפלס", שבו ה-Diamonds World Tour נראה כמו ארבעה מופעים קטנים מתוחים ביחד עם תלבושות ושינויים. אז הרבה "ריהאנות" בכל העולם הופיעו קרוב לשעתיים, כאשר בסיבוב הופעות זה ריהאנה לקחה את כל האישיות שהיא טיפחה לעצמה מאז 2005, עם קונפקצית דאנסהול קלה: Pon de Replay. ריהאנה הייתה "רייברית" ונתנה את הביצועים הטובים ביותר לשירים כמו "We Found Love" ו-"Where Have You Been". ריהאנה גם שרה כמה שירי רגאיי שהחזירו אותה אל ילדותה בברבדוס כמו "Man Down" ו-"You da One." ריהאנה גם נתנה כמה ביצועים פרובוקטיביים כאשר היא נוהמת בסדיסטיות בשירים כמו: "Pour It Up" ו-"Birthday Cake." "בוא ותשים את השם שלך על זה", ריהאנה שרה ב- "Birthday Cake", וברקע סלסולי סינטיסייזר כמו של סירנה. החלפת האפקטים והסאונד הייתה מסחררת, אך לא שטחית למרות השינויים המהירים בסגנון ובטון, או אולי בגללם הזמרת נשמעה באופן משכנע מאוד כמו קייטי פרי וביונסה. הקונצרט כולו מוגדר על ידי האישה שבמרכזו."[7] הביקורת של ריק פלורינו מ-Artistdirect, שיבחה גם את המופע: "מותק אני כוכבת רוק, ככה ריהאנה הכריזה אתמול על הבמה בלילה במרכז סטייפלס. ויש לה את הזכות הזאת. למעשה היא אחת מה'רוקסטריות' האמתיות האחרונות שנשארו והיא נושאת בתואר הזה כמו אלופה אמיתית. ריהאנה הבהירה שמעמדה היא ככוכבת רוק. בסופו של לילה היה ברור שריהאנה היא לא רק כוכבת רוק אלא אגדה בזכות עצמה ולא כמו אף אחד אחר שם בחוץ".

עם זאת, ג'יימס ריד מ"הבוסטון גלוב" כתב ביקורת שלילית למופע, במיוחד לביצועים הכוללים של ריהאנה. פתיחת המאמר שלו הייתה עם המשפט "היא לא הייתה שווה את ההמתנה". ואף המשיך: "המופע שלה בבוסטון היה אמור במקור בחודש מרץ, אך בשל דלקת גרון, היא נאלצה לדחות את המופע ל-7 במאי. הביצועים היו לא טובים ולפי המבטים של ריהאנה היה ניתן לחשוב כאילו היא לא רצתה לבוא לכאן. חיוכים ביישנים, מודעות עצמית שגבלה בזחוח, היא נראתה אדישה לכל זה. לאחר המופע, היא הביעה את אהבתה לבוסטון בטוויטר וכאשר דחתה את המופע במרץ היא רשמה הודעה כאילו היא העתק של משהו: "כואב לי, כי אני אאכזב אתכם".[8] ברגל האירופית סיור, ריהאנה קיבלה ביקורות מעורבות מצד המבקרים. בטי קלארק מגרדיאן נתן למופע ציון של 3 כוכבים, ואמרה "לעיתים קרובות מדי ריהאנה מסתמכת על הכישורים של זמרי הגיבוי כדי למלא את השורות שהיא לא יכולה או לא טרחה לסיים, ויש רק קטעים, כמו למשל בשיר "Take a Bow" בהם ריהאנה לא עושה את זה. ריהאנה מבצעת את "Hate That I Love You" בביצוע לא מעורר שבחים ועוברת לבצע את "We Found Love" בו היא הקפיצה את כל המופע, אך לעומת זאת, ההתרגשות הייתה זמן קצר. לאחר מכן סגרה את המופע בהדרן עם הביצוע לשיר "Diamonds" ובכך הסתיים המופע."

באוסטרליה המופעים זכו לביקורות מעורבות. ב-Courier Mail stated נכתב: "שירה בשידור חי הופך יותר ויותר נדיר במופעים, ובעיקר בזירת ההופעה של ריהאנה היה מעט מאוד שירה בשידור חי. לא שזה ממש משנה הרבה אם היא שרה או לא אבל הסאונד היה כל כך גרוע עד שהיה קשה להבחין עם ריהאנה שרה באמת או שזה סינתיסייזר. הכוריאוגרפיה הייתה גם כפי שתוארה "נשענה על וולגריות", וכי בזמן שריהאנה אולי קוראת לאנשים "לנצוץ כמו יהלום", היא לא מצליחה ליישם עצה זו בהופעותיה." ב"סידני מורנינג הראלד" נכתב: "המילים של ריהאנה הם לעיתים קרובות בעלי אופי למבוגרים אבל לא של עומק למבוגרים." המאמר גם ציין כי "היא השתפרה בתור זמרת, אבל עדיין זה היה כל כך הרבה על שואו. כנראה ריהאנה מעדיפה להעביר את הזמן שלה במופע בלתפוס את המפשעה שלה אבל לא בלשיר".

ב"הארלד סאן" נכתב: "ריהאנה גילתה חוסר כבוד באיחור שלה. במופעים קודמים באוסטרליה, כמו למשל במופע במלבורן, היא הגיעה בזמן. עם זאת, במהלך ההופעה, זמרות ליווי נשמעו יותר מריהאנה. נערכה השוואה בין הכוריאוגרפיה לריקודי חשפניות, או להופעות של מיילי סיירוס או ג'ודית דורהאם." בניו זילנד המופע קיבל ביקורות חיוביות מהמבקרים. האתר Stuff.co.nz פרסם ביקורת חיובית למופע בלילה הראשון של הזמרת במדינה וכתב: "למרות האיחור של 46 הדקות, יש לה המון אנרגיה משלה, 'טוורגינק' משלה, ריקודים משלה, ריהאנה היא גוף מתגלגל אבל הבעיה היא שריהאנה נותנת יותר לזמרות הליווי שלה לשיר. אפשר לסלוח לה על האיחור ועל זה שהמיקרופון שלה לא עבד בחצי שעה הראשונה, כי בסופו של דבר היא נתנה מופע מספק." מיכאל קוג מ-3News נתן למופע גם ביקורת חיובית, ואמר כי "אף על פי שריהאנה הגיעה באיחור ולא דיברה הרבה עם קהל המעריצים, כולם היו מחויכים ומלאי אנרגיה. אף על פי שהמופע הסתיים כולם המשיכו להישאר במקום ולא לזוז. אין ספק שריהאנה קיבלה הרבה אהבה מהקהל הניו זינלדי".

הבמה

ברנה ראשין מ-Dallas Morning News נתנה ביקורת חיובית למופע ואמרה: "סוף סוף ריהאנה הגיעה לדאלאס אחרי הדחייה הפתאומית בחודש אפריל. חיכינו חודשים כדי לראות את הזמרת ילידת ברבדוס. ריהאנה לקחה שליטה מלאה על הבמה באופן מפתיע, נוטפת סקס אפיל והערות נוקאאוט. אם זאת הייתה דרכה של ריהאנה להתנצל על הביטול קודם לכן, אז ההתנצלות התקבלה". ג'ואי גוארה מ"יוסטון כרוניקל" נתנה ביקורת חיובית למופע ואמרה: "ביום חמישי בלילה במרכז טויוטה, היא הייתה מוכנה להשתחרר. ריהאנה אמרה במהלך המופע: 'אנחנו סוף סוף כאן. חיכיתי הרבה זמן למופע הזה עד שהוא התבטל בפתאומיות ואז הייתי צריכה לחכות זמן רב יותר.' והקהל המשיך לשאוג. ריהאנה המשיכה ואמרה: 'עכשיו זה זה יוסטון. האם אתם מוכנים לקבל את זה מלוכלך?' וכן הם היו מוכנים. האנרגיה הייתה מדהימה בחלק הראשון של המופע. ריהאנה לפעמים פלטה אנרגיה קרה בקטעי הווידאו, אבל היא התעוררה לחיים על הבמה. האנרגיה הייתה שם וכוונה לקהל בקולניות. וזה עוד היה לפני הלהיטים הגדולים. הישורת האחרונה של המופע הייתה כולה ריקודים. בשיר 'We Found Love' דפקה ריהאנה קרנבל, ולאחריו בשיר 'S&M', ריהאנה נהמה בסקסיות, ולאחר מכן הקפיצה את הקהל ב-'Don't Stop the Music' ו-'Where Have You Been'. זה היה יכול להיגמר שם אבל לרירי היה עוד טריק אחד בשרוול (שניים למעשה), ואף על פי שהייתה שחוקה ועייפה היא משכה את פוקוס הקהל עם ביצועים ל-'Stay' ו-'Diamonds' בקול המתוק שלה".

בביקורת שנכתבה באתר Reverb.com גם נכתבה ביקורת חיובית על המופע: "כשריהאנה פתחה את המופע עם השיר “Phresh Out the Runway", ריהאנה ציינה שזה המופע הראשון שלה בסיבוב הופעות, וזה היה נראה כאילו היא מפצה על זמן אבוד לאחר שביטלה את המופע בדנבה. המופע הורכב מזמרות ליווי ורקדניות ובני נוער שעמדו תחת כיפת השמיים. הקהל היה באנרגיה ושר ורקד ביחד עם ריהאנה כאילו המופע היה שלהם. ההורים ליוו את ילדיהם והתכווצו בקהל כמו לחמניות בזמן שריהאנה תפסה את המפשעה שלה וביצעה את "Cockiness". אפילו שהקהל היה צעיר ריהאנה לא עמדה להתנצל על המיניות שלה, היא אישה חזקה, ידועה בכישרונה ובגופה, מוכשרת וחזקה ויכולה להיות גם שובבה, חכמה ואפילו, כן, מודל לחיקוי".

ההופעה בישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-22 באוקטובר 2013, הופיעה הזמרת בפארק הירקון בתל אביב מול כ- 50 אלף איש. בתחילת אפריל 2013, החלו שמועות על כך שהזמרת תגיע להופעה חד פעמית ב-22 באוקטובר. ההופעה שהייתה בסכנת ביטול אושרה באופן סופי ב-25 ביוני 2013 ויומיים לאחר מכן מכירת הכרטיסים החלה. במהלך 12 השעות הראשונות נמכרו 7,149 כרטיסים, דבר אשר נחשב להישג נדיר. מחירי הכרטיסים היו יקרים יותר ביחס לשאר המדינות כאשר כרטיס סטנדרטי עלה ₪369, כרטיס VIP עלה כ-₪1380 וכרטיס לגודלן רינג עלה ₪1450. כל 50,000 הכרטיסים שהיו מוצעים למכירה נמכרו ובשל הביקוש הרב נוספו ש-500 מתוכם נמכרו. במהלך מאי 2013, נודע כי ההופעה בסכנת ביטול בשל הבחירות לראשות העירייה ואם לא תתבטל תידחה 3 ימים מאוחר יותר, הצעה שבסוף נדחתה. המפיקים שהביאו את הזמרת לישראל היו שי מור יוסף וגיא בסר מהחברות "בוסטון" ו"פלס". הופעתה של ריהאנה בארץ הייתה להופעה הרווחית ביותר בכל סיבוב ההופעות, בה ריהאנה הרוויחה $6,121,631. בנוסף, שברה ריהאנה שיא בכך שהופעתה בארץ הייתה להכי גדולה של זמרת כשהיא עקפה את מדונה.

ביקורות ושינויים במהלך המופע[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך המופע התבצעו מספר שינויים אשר השפיעו על מהלך ההופעה. ההופעה אותה הזמרת הייתה אמורה להתחיל ב-21:00, נפתחה ב-22:00. ההופעה שהייתה אמורה להיות שעה וחצי התקצרה בשל החוק הישראלי האוסר על הופעות ציבוריות אחרי השעה 23:30, והוסרו מרשימת השירים הקבועה 5 שירים. בנוסף לכך ריהאנה לא החליפה תלבושות בין המערכות.

שינויים אלה הביאו לתגובות זועמות מצד המבקרים. באתר ynet כינו את המופע כ"ביזיון בפארק הירקון" ו"רצף של רגעים מביכים וזלזול". באתר mako נכתבה ביקורת טובה על המופע ונרשם כי ריהאנה "השאירה טעם של עוד". באתר nrg נכתבה ביקורת שלילית על שירתה של ריהאנה במהלך המופע כאשר נכתב: "רוב השירים - לפחות עד אמצע הערב, נשמעו היטב ברחבי הפארק, וזאת בעיקר בשל שילוב לא טהור של מערכת שמע מעולה ופלייבק ברור. ברוב הזמן היה נראה שהזמרת אפילו לא מתאמצת להסתיר את העובדה כי הקול שנשמע ברמקולים הוקלט באולפן לפני חודשים, ובמקרים רבים תנועות השפתיים לא תאמו את השיר".[9] בהארץ נכתבה גם ביקורת שלילית על המופע: "היה פשוט משעמם. המון שירים שקטים ולא מלהיבים ומוכרים פחות והרבה להיטים שלא זכינו לשמוע, בגדול מדובר בהפקה עלובה, אמנית מזלזלת ומתחם לא מוצלח - והכל במחיר מופקע."[10] באתר גלובוס נרשם על המופע: "הפיאסקו שנרשם בהופעתה של ריהאנה ביום שלישי בערב לא מעורר התרגשות רבה".

תביעות ייצוגיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

בעקבות השינויים הלא מתוכננים במופע כמו: שירה עם פלייבק, אי החלפת התלבשות וקיצור ממופע, שניים מהאנשים שהיו במופע החליטו לתבוע את המפיקים שי מור יוסף וגיא בסר מהחברות "בוסטון" ו"פלס", שהביאו את הזמרת לישראל. על התביעה הראשונה נודע ב-25 באוקטובר, כאשר אחד מצופי המופע החליט להגיש תביעה נגד המפיקים על סך 13.3 מיליון ש"ח. התובע טען כי "לא התקבלה התמורה המלאה, בעוד שהמפיקים שלשלו לכיסם סכומי כסף רבים. לצופים נגרמו תסכול רב, כעס ועלבון". המפיקים לא הגיבו באופן רשמתי על התביעה.[11] תביעה נוספת נחשפה ב-30 באוקטובר בה צופה נוסף שהיה במופע תבע את המפיקים על סך 12.1 מיליון ש"ח.[12]

הופעות שבוטלו[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-1 בנובמבר 2013 הייתה הזמרת אמורה להופיע בברבדוס, ברידג'טאון, אך המופע בוטל עקב קשיים טכניים ולא נדחה למועד מאוחר יותר.

שינויים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • במהלך ההופעה באיסטנבול, פתחה ריהאנה את המופע עם השיר "Phresh Out the Runway".
  • במהלך ההופעה בישראל, ריהאנה לא ביצעה 5 שירים ובהם "Mother Mary",‏ "Loveeeeeee Song".

רשימת השירים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מערכה ראשונה:

  1. "Mother Mary"
  2. "Phresh Out the Runway"
  3. "Birthday Cake"
  4. "Talk That Talk"
  5. "Pour It Up"
  6. "Cockiness (Love It)‎"
  7. "Numb"

מערכה שנייה:

  1. "You da One"
  2. "Man Down"
  3. "No Love Allowed"
  4. "Rude Boy"
  5. "What's My Name?‎"

מערכה שלישית:

  1. "Jump"
  2. "Umbrella"
  3. "All of the Lights"
  4. "Rockstar 101"
  5. "What Now"

מערכה רביעית:

  1. "Loveeeeeee Song"
  2. "Love the Way You Lie (Part II)" / "Take a Bow" / "Cold Case Love"
  3. "Hate That I Love You"

מערכה חמישית:

  1. "We Found Love"
  2. "S&M" / "Only Girl (In the World)" / "Don't Stop the Music"
  3. "Where Have You Been"

הדרן:

  1. "Stay"
  2. "Diamonds"

כוח אדם[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • ניהול - RocNation
  • מנהל סיור - ג'ייסון מילנר
  • עוזר מנהל - ג'ייסון גיסינגר
  • מתאמת הפקה - טרייסי מץ
  • מנהלת הפקה - ג'ו סנשז
  • צלם - אוון רוג'רס
  • עוזרת אישית - ג'ניפר רוסלס
  • מנהל במה - רוג'ר קאבוט
  • כיוון יצירתי - ווילו פרון
  • מנהל עיצוב - אדם סלמן
  • צוות עיצוב- מארלי גלסרוט, גרג קוזטק, לרל לבלנק, בריאנה מאגניפיקו וזאז שוורץ
  • מעצבים - מל אוטנברג ויוסף ויליאמס
  • מנהל כוריאוגרפיה - HIHAT
  • מנהל מוזיקלי - עומר אדוארדס
  • יזמית סיור - לייב ניישן סיור גלובלי

להקה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • ריהאנה - שירה
  • נונו בטנקורט (אנ') - גיטרה ומנהיג להקה
  • כריסטופר ג'ונסון - תופים
  • קולות ליווי - ניקול קהל
  • פיט קוזמה - מקלדות
  • קולות ליווי - אשלי סימפסון
  • קולות ליווי - לולה בראון
  • אריק סמית' - בס

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Diamonds World Tour בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ שי ארזואן, ריהאנה בפארק הירקון: "סליחה שאיחרתי", באתר ynet, 22 באוקטובר 2013
  2. ^ Rihanna Finds Her Voice as 'Diamonds' Tour Shines In Hartford, Billboard
  3. ^ Bob Gendron, Special to the Tribune, Rihanna is assertive, sassy at packed United Center, chicagotribune.com (באנגלית)
  4. ^ http://www.freep.com/article/20130322/ENT04/303220205/Rihanna-shines-bright-on-stage-gives-love-to-Detroit-crowd
  5. ^ Donnie Moorhouse, Concert review: Rihanna at the XL Center in Hartford, masslive.com, ‏2013-03-16 (באנגלית)
  6. ^ http://www.hiphopcanada.com/2013/03/rihanna-slays-the-stage-on-diamonds-tour-at-the-acc-in-toronto-review/
  7. ^ "Rihanna's many personalities take center stage for Diamonds tour". Los Angeles Times (באנגלית אמריקאית). 2013-04-09. נבדק ב-2019-05-15.
  8. ^ "Rihanna gives Boston fans too little too late". Boston.com (באנגלית אמריקאית). 2013-05-07. נבדק ב-2019-05-15.
  9. ^ נעמי נידם, ריהאנה בישראל: יהלומים, איחור ופלייבק לרוב, באתר nrg‏, 22 באוקטובר 2013
  10. ^ ערב מבוזבז במחיר מופקע, באתר הצרחניה - צרכנות שמודעת לעצמה (ארכיון)
  11. ^ אסף נבו, ‏תביעה ייצוגית נגד ההפקה של ריהאנה: 13.3 מיליון ש"ח, באתר ‏מאקו‏, 25 באוקטובר 2013
  12. ^ אסף נבו, ‏תביעה ייצוגית שנייה נגד מפיקי המופע של ריהאנה, באתר ‏מאקו‏, 30 באוקטובר 2013