לדלג לתוכן

אבהיג'יט באנרג'י

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי.
הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. שקלו ליצור כותרות לפרקים הדורשים השלמה, ולהעביר את התבנית אליהם.
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי.
הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. שקלו ליצור כותרות לפרקים הדורשים השלמה, ולהעביר את התבנית אליהם.
אבהיג'יט באנרג'י
Abhijit Banerjee
לידה 21 בפברואר 1961 (בן 64)
מומבאי, מהאראשטרה, הודו
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
ענף מדעי כלכלה
השכלה
מנחה לדוקטורט אריק מסקין
מעסיק אוניברסיטת פרינסטון, אוניברסיטת הרווארד, המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס
תלמידי דוקטורט אסתר דופלו
בן או בת זוג אסתר דופלו (מ-2015) עריכת הנתון בוויקינתונים
מספר ילדים 3 עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה פרס נובל לכלכלה (2019)
אתר רשמי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אבהיג'יט באנרג'יאנגלית: Abhijit Banerjee; נולד ב-21 בפברואר 1961) הוא כלכלן הודי-אמריקאי. זוכה פרס נובל לכלכלה לשנת 2019 יחד עם אסתר דופלו ומייקל קרמר עבור "על הניתוח האמפירי של מחירי נכסים, על גישתם הניסויית להקלת העוני הגלובלי". באנרג'י נשוי לדופלו, והם הזוג השישי שזוכים במשותף בפרס נובל.

בהודעת ועדת פרס נובל נכת ב בין השאר שמסקנת המחקר שנערך בקניה, היא "שתוספת ימי לימוד ותוספת ספרי לימוד לא מעודדות למידה, זאת למרות שבבתי הספר בקניה יש מחסור בתשומות חיוניות רבות". בנוגע להודו לימד המחקר של באנרג'י ודופלו דבר דומה: "מבחני שדה מהעיר ואדודרה מראים כי פחות מאחד מכל חמישה תלמידי כיתה ג' יכלו לענות נכון על שאלות במבחן מתמטיקה של כיתה א' ".

נכון ל-2020, מכהן באנרג'י כפרופסור בקרן פורד ובמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס. בנוסף על כך, הוא עמית בלשכה הלאומית למחקר כלכלי ובאקדמיה האמריקאית לאמנויות ולמדעים (החל משנת 2004). בעבר לימד באוניברסיטת הרווארד ובאוניברסיטת פרינסטון.

קורות חיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

באנרג'י נולד בשנת 1961 במומבאי שבהודו. הוריו היו גם הם כלכלנים. הוא התחנך וגדל בקולקטה. בשנת 1983 השתתף באנרג'י כסטודנט במחאות בדלהי כנגד השלטון ובשל כך נעצר למשך 10 ימים. בשנת 1988 סיים את הדוקטורט באוניברסיטת הרווארד.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אבהיג'יט באנרג'י בוויקישיתוף


ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.