רשימת מדינות לפי אי-דת

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אוכלוסייה חסרת דת לפי מדינה, 2010.[1]

ההגדרה של אי-דת, אשר עשויה לכלול דאיזם, אגנוסטיות, איגנוסטיות, אנטי-דתיות, אתאיזם, ספקנות, אייטסיזם, רוחניות אך לא דתיות, מחשבה חופשית, אנטי-תאיזם, אפתאיזם, אינפידליות, פנדאיזם, הומניזם חילוני, תאיזם לא-דתי, פנתאיזם ופנאנתאיזם, משתנה בין מדינה למדינה. על פי נתוני ארבעת הסקרים העולמיים שבוצעו על ידי הרשת העצמאית העולמית/האגודה הבינלאומית גאלופ (WIN/GIA), בשנת 2005, 77% מאוכלוסיית העולם היו דתיים ו-4% היו 'אתאיסטים משוכנעים', ואילו בשנת 2012, 23% היו לא-דתיים ו-13% נוספים היו 'אתאיסטים משוכנעים';[2] בשנת 2015, 22% היו לא-דתיים ו-11% נוספים היו 'אתאיסטים משוכנעים';[3] ובשנת 2017, 25% היו לא-דתיים ו-9% נוספים היו 'אתאיסטים משוכנעים'.[4]

על פי הסוציולוג פיל צוקרמן, מספר האנשים שאינם מאמנים באל נע בין 500 ל-750 מיליון איש ברחבי העולם לפי הערכות נרחבות.[5] על פי סקירה שבוצעה על ידי הסוציולוגים אריאלה קיסר וג'והם נבארו-ריברה, על מחקרים עולמיים רבים בנושא אתאיזם, ישנם 450 עד 500 מיליון אתאיסטים ואגנוסטים משוכנעים ברחבי העולם (7% מאוכלוסיית העולם), כאשר בסין יש את מרב האתאיסטים בעולם (200 מיליון אתאיסטים משוכנעים).[6]

שיטות מדידה[עריכת קוד מקור | עריכה]

כל משאל משתמש בשאלות ושיטות שונות:

המספרים נכונים לשנים שונות, וייתכן שיהיו לא מדויקים עבור מדינות הן הממשלה דורשת או דוחפת לדת או לחילוניות.

מדינות ואזורים[עריכת קוד מקור | עריכה]

תוצאות הסקר של WIN/GIA שמופיעות להלן מהוות את סכום העונים "אדם לא-דתי" ו"אתאיסט משוכנע" יחד. אריאלה קיסר ואחרים יעצו לבחון בשיקול דעת את נתוני הסקר של WIN/GIA, הואיל וסקרים נרחבים יותר שהשתמשו באותו ניסוח במשך עשרות שנים ודוגמים אוכלוסייה רחבה יותר, הגיעו באופן עקבי לנתונים נמוכים יותר ממנו. לדוגמה, הנתונים של סין בסקרי WIN/GIA הוערכו יתר על המידה, וכתוצאה מכך ניפחו את הסכומים הכוללים העולמיים.[6]

מדינה או אזור WIN/GIA
(2017)[4]
WIN/GIA
(2015)[3]
WIN/GIA
(2012)[7][8]
דנטסו
(2006)[9]
צוקרמן[5]
אפגניסטןאפגניסטן אפגניסטן 9% 15%
אלבניהאלבניה אלבניה 39% 8%
ארגנטינהארגנטינה ארגנטינה 34% 20% 26% 13% 4%–8%
ארמניהארמניה ארמניה 6% 5% 5% 34%
אוסטרליהאוסטרליה אוסטרליה 63% 58% 58% 24%–25%
אוסטריהאוסטריה אוסטריה 53% 54% 53% 12% 18%–26%
אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן 64% 54% 51%
בנגלדשבנגלדש בנגלדש 19% 5%
בלארוסבלארוס בלארוס 48% 17%
בלגיהבלגיה בלגיה 64% 48% 34% 35% 42%–43%
בוסניה והרצגובינהבוסניה והרצגובינה בוסניה והרצגובינה 22% 32% 29%
ברזילברזיל ברזיל 17% 18% 14%
בולגריהבולגריה בולגריה 39% 39% 30% 30% 34%–40%
קמרוןקמרון קמרון 17%
קנדהקנדה קנדה 57% 53% 49% 26% 19%–30%
צ'ילהצ'ילה צ'ילה 34%
הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין סין 90% 90% 77% 93% 8%–14%
קולומביהקולומביה קולומביה 14% 17% 15%
הרפובליקה הדמוקרטית של קונגוהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו 17%
קרואטיהקרואטיה קרואטיה 13% 7%
קובהקובה קובה 7%
צ'כיהצ'כיה צ'כיה 72% 75% 78% 64% 54%–61%
דנמרקדנמרק דנמרק 61% 52% 10% 43%–80%
הרפובליקה הדומיניקניתהרפובליקה הדומיניקנית הרפובליקה הדומיניקנית 7%
אקוודוראקוודור אקוודור 18% 28% 29%
אסטוניהאסטוניה אסטוניה 60% 76% 49%
פיג'יפיג'י פיג'י 8% 7% 6%
פינלנדפינלנד פינלנד 55% 42% 44% 12% 28%–60%
צרפתצרפת צרפת 50% 53% 63% 43% 43%–54%
גאורגיהגאורגיה גאורגיה 7% 13%
גרמניהגרמניה גרמניה 60% 59% 48% 25% 41%–49%
גאנהגאנה גאנה 1% 2%
יווןיוון יוון 22% 21% 4% 16%
הונג קונגהונג קונג הונג קונג 63% 70% 60%
הונגריההונגריה הונגריה 43% 32%–46%
איסלנדאיסלנד איסלנד 49% 44% 41% 4% 16%–23%
הודוהודו הודו 5% 23% 16% 7% 9.11%
אינדונזיהאינדונזיה אינדונזיה 30% 15%
איראןאיראן איראן 20% 1%
עיראקעיראק עיראק 34% 9%
אירלנדאירלנד אירלנד 56% 51% 54% 7%
ישראלישראל ישראל 58% 65% 15%–37%
איטליהאיטליה איטליה 26% 24% 23% 18% 6%–15%
יפןיפן יפן 60% 62% 62% 52% 64%–65%
קזחסטןקזחסטן קזחסטן 11%–12%
קניהקניה קניה 9% 11%
קוסובוקוסובו קוסובו 3% 8%
קירגיזסטןקירגיזסטן קירגיזסטן 7%
לטביהלטביה לטביה 52% 50% 41% 20%–29%
לבנוןלבנון לבנון 28% 18% 35%
ליטאליטא ליטא 40% 23% 19% 13%
לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג 30%
מלזיהמלזיה מלזיה 23% 13%
מלטהמלטה מלטה 1%
מקסיקומקסיקו מקסיקו 36% 28%
מולדובהמולדובה מולדובה 10%
מונגוליהמונגוליה מונגוליה 29% 9%
מרוקומרוקו מרוקו 5%
הולנדהולנד הולנד 66% 56% 55% 39%–44%
ניו זילנדניו זילנד ניו זילנד 20%–22%
ניגריהניגריה ניגריה 2% 16% 5% 1%
צפון קוריאהצפון קוריאה צפון קוריאה 15%
מקדוניה הצפוניתמקדוניה הצפונית מקדוניה הצפונית 11% 10% 9%
נורווגיהנורווגיה נורווגיה 62% 31%–72%
פקיסטןפקיסטן פקיסטן 6% 11% 10%
הרשות הפלסטיניתהרשות הפלסטינית הרשות הפלסטינית 35% 19% 33%
פנמהפנמה פנמה 13%
פפואה גינאה החדשהפפואה גינאה החדשה פפואה גינאה החדשה 5% 4%
פרופרו פרו 23% 13% 11% 5%
הפיליפיניםהפיליפינים הפיליפינים 9% 22% 11%
פוליןפולין פולין 10% 12% 14% 5%
פורטוגלפורטוגל פורטוגל 38% 37% 11% 4%–9%
פוארטו ריקופוארטו ריקו פוארטו ריקו 11%
רומניהרומניה רומניה 9% 17% 7% 2%
רוסיהרוסיה רוסיה 30% 23% 32% 48% 24%–48%
ערב הסעודיתערב הסעודית ערב הסעודית 24%
סרביהסרביה סרביה 21% 21% 19%
סינגפורסינגפור סינגפור 13%
סלובקיהסלובקיה סלובקיה 23% 10%–28%
סלובניהסלובניה סלובניה 53% 30% 35%–38%
דרום אפריקהדרום אפריקה דרום אפריקה 32% 11%
דרום קוריאהדרום קוריאה דרום קוריאה 60% 55% 46% 37% 30%–52%
דרום סודאןדרום סודאן דרום סודאן 16%
ספרדספרד ספרד 57% 55% 47% 16% 15%–24%
שוודיהשוודיה שוודיה 73% 76% 58% 25% 46%–85%
שווייץשווייץ שווייץ 58% 47% 17%–27%
טאיוואןטאיוואן טאיוואן 24%
טנזניהטנזניה טנזניה 2%
תאילנדתאילנד תאילנד 2% 2%
תוניסיהתוניסיה תוניסיה 33%
טורקיהטורקיה טורקיה 15% 75% 3%
אוגנדהאוגנדה אוגנדה 1%
אוקראינהאוקראינה אוקראינה 42% 24% 23% 42% 20%
בריטניהבריטניה בריטניה 69% 66% 31%–44%
ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית 39% 39% 35% 20% 3%–9%
אורוגוואיאורוגוואי אורוגוואי 12%
אוזבקיסטןאוזבקיסטן אוזבקיסטן 18%
ונצואלהונצואלה ונצואלה 2% 27%
וייטנאםוייטנאם וייטנאם 63% 54% 65% 46% 81%

לפי אוכלוסייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינות עם מספר חסרי הדת הגדול ביותר, נכון לשנת 2020, על פי נתוני מרכז המחקר פיו:[10]

מדינה כמות חסרי-הדת באוכלוסייה
הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין סין 720,100,000
יפןיפן יפן 74,780,000
ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית 62,310,000
וייטנאםוייטנאם וייטנאם 28,760,000
דרום קוריאהדרום קוריאה דרום קוריאה 23,250,000
רוסיהרוסיה רוסיה 21,190,000
גרמניהגרמניה גרמניה 21,150,000
צרפתצרפת צרפת 20,830,000
בריטניהבריטניה בריטניה 20,070,000
צפון קוריאהצפון קוריאה צפון קוריאה 18,070,000
ברזילברזיל ברזיל 17,620,000
ספרדספרד ספרד 10,190,000
קנדהקנדה קנדה 8,950,000
צ'כיהצ'כיה צ'כיה 8,280,000
דרום אפריקהדרום אפריקה דרום אפריקה 8,220,000
איטליהאיטליה איטליה 8,100,000
הולנדהולנד הולנד 7,550,000
מקסיקומקסיקו מקסיקו 7,240,000
אוסטרליהאוסטרליה אוסטרליה 6,990,000
אוקראינהאוקראינה אוקראינה 5,370,000
ארגנטינהארגנטינה ארגנטינה 5,320,000
מוזמביקמוזמביק מוזמביק 5,020,000
הונג קונגהונג קונג הונג קונג 4,090,000
קולומביהקולומביה קולומביה 3,510,000
בלגיהבלגיה בלגיה 3,370,000
ונצואלהונצואלה ונצואלה 3,220,000
טאיוואןטאיוואן טאיוואן 3,190,000
שוודיהשוודיה שוודיה 2,860,000
פוליןפולין פולין 2,780,000
בלארוסבלארוס בלארוס 2,690,000
קובהקובה קובה 2,600,000
שווייץשווייץ שווייץ 2,250,000
מדגסקרמדגסקר מדגסקר 2,010,000
הונגריההונגריה הונגריה 1,970,000
אירלנדאירלנד אירלנד 1,970,000
ניו זילנדניו זילנד ניו זילנד 1,910,000
צ'ילהצ'ילה צ'ילה 1,800,000
הרפובליקה הדמוקרטית של קונגוהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו 1,450,000
אורוגוואיאורוגוואי אורוגוואי 1,450,000
אנגולהאנגולה אנגולה 1,270,000
קמרוןקמרון קמרון 1,260,000
אוסטריהאוסטריה אוסטריה 1,250,000
הרפובליקה הדומיניקניתהרפובליקה הדומיניקנית הרפובליקה הדומיניקנית 1,230,000
האיטיהאיטי האיטי 1,230,000
קניהקניה קניה 1,200,000
גאנהגאנה גאנה 1,160,000
מונגוליהמונגוליה מונגוליה 1,160,000
פינלנדפינלנד פינלנד 1,140,000
זימבבואהזימבבואה זימבבואה 1,110,000
פרופרו פרו 1,010,000
טנזניהטנזניה טנזניה 1,000,000

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "Religious Composition by Country, 2010-2050". Pew Research Center's Religion & Public Life Project (בAmerican English). 2015-04-02. נבדק ב-2020-04-27.
  2. ^ "Global Index of Religion and Atheism" (PDF). WIN/Gallup International. אורכב מ-המקור (PDF) ב-16 באוקטובר 2012. נבדק ב-13 בינואר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ 1 2 "Losing our Religion? Two-Thirds of People Still Claim to be Religious" (PDF). WIN/Gallup International. WIN/Gallup International. 13 באפריל 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ 1 2 "Religion prevails in the world" (PDF). 2017-11-14. אורכב מ-המקור (PDF) ב-2017-11-14. נבדק ב-2018-02-27.
  5. ^ 1 2 Zuckerman, Phil (2006). "Atheism: Contemporary Numbers and Patterns". In Martin, Michael (ed.). The Cambridge Companion to Atheism. Cambridge University Press. pp. 47–66. ISBN 9780521842709.
  6. ^ 1 2 Keysar, Ariela; Navarro-Rivera, Juhem (2017). "36. A World of Atheism: Global Demographics". In Bullivant, Stephen; Ruse, Michael (eds.). The Oxford Handbook of Atheism. Oxford University Press. ISBN 978-0199644650.
  7. ^ "WIN-Gallup International 'Religiosity and Atheism Index' reveals atheists are a small minority in the early years of 21st century". WIN-Gallup International. נבדק ב-14 בנובמבר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  8. ^ "GLOBAL INDEX OF RELIGIOSITY AND ATHEISM – 2012" (PDF). WIN-Gallup International. 27 ביולי 2012. אורכב מ-המקור (PDF) ב-21 באוקטובר 2013. נבדק ב-14 בנובמבר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  9. ^ Dentsu Communication Institute 電通総研・日本リサーチセンター編「世界60カ国価値観データブック (ביפנית)
  10. ^ "Religious Composition by Country, 2010-2050". Pew Research Center. באוקטובר 2020. {{cite web}}: (עזרה)