משרד מדיניות הגזע

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
משרד מדיניות הגזע
Rassenpolitisches Amt der NSDAP
מידע כללי
מדינה גרמניה עריכת הנתון בוויקינתונים
תחום שיפוט גרמניה הנאצית
סוכנות אם המפלגה הנאצית עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך הקמה 15 במאי 1934 עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך פירוק 10 באוקטובר 1945 עריכת הנתון בוויקינתונים
שר וולטר גרוס
מנהל Walter Gross עריכת הנתון בוויקינתונים
מטה מרכזי ברלין עריכת הנתון בוויקינתונים
עובדים 25 עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

משרד המדיניות הגזעיתגרמנית: Rassenpolitisches Amt der NSDAP) היה משרד ממשלתי של המפלגה הנאצית ונקרא בהמשך ל"האיחוד ופיקוח על כל עבודות האינדוקטרינציה והתעמולה בתחום האוכלוסייה והפוליטיקה הגזעית".

ד"ר וולטר גרוס נותר שר המשרד עד להתאבדותו בסוף מלחמת העולם השנייה באפריל 1945[1].

תפקידה העיקרי של ה-RPA היה לפקח על ייצור ותחזוקה של תעמולה בנוגע לעליונות של הגזע הארי[2] השלטונות הנאצים כינה את פעולות המשרד כ"הארה" ולא כ"תעמולה" משום שלטענתם היא לא הייתה "קריאה לפעולה מיידית אלא שינוי גישה ארוך טווח"[3]. ד"ר גרוס לא רצה שאנשים יחשבו על עצמם כאנשים בודדים אלא כ"חוליות בשרשרת החיים הגדולה".

כל המידע הגזעי שפורסם דרך בעזרת המשרד נדרש לאישור משרדו של גרוס לפני שהחל הפרסום. המחלקה טיפלה בכל הצעדים הנוגעים לתחום של תורת הגזע בשיתוף פעולה עם סוכנויות נאציות ויחידות אס אס אחרות, המשרד בדק והעביר את כל ההודעות לעיתונות של המפלגה הנאצית בנושאי גזע. הוא גם סיפק תשומות לניסוח החקיקה הנאצית בנושא תורת הגזע.

מלבד זאת המשרד כתב והפיץ את עיתון Neues Volk, שהיה מגזין חודשי המכוון לקהל הקוראים הכללי ולא לקהל מומחים[4][5]. אך בעוד שהוא מכיל מאמרים בנושאים כמו טיפים לטיולים, הנושא המרכזי ומרבית הכתבות בעיתון היו בנוגע לקידום האאוגניקה (דבר שבהמשך השפיע על תוכנית T4 - אותנסיה)[6]. פרסומים אחרים שיצר המשרד כללו תוכנית לעשר נקודות לביצוע נכון של נישואין. ההנחיות במקום להתמקד באהבה הדגישו כי הקריטריונים האידיאליים לנישואין ברייך הגרמני הם שיקולים כמו חשיבות טוהר הגזע והבריאות[7].

ה- RPA יצר גם תערוכות נודדות ברחבי גרמניה הנאצית שהציגו את האדם הארי האידיאלי כבלתי משתנה בניגוד לאנשים שהם תת-אדם[8]. בשנתו הראשונה פרסם המשרד כ-14 חוברות לחינוך גזעי. זה הוביל להקמת קורסים להכשרה אינטנסיבית ליצירת מחנכים ומורים שילמדו את התחום האתי. למעלה מאלף אנשי אס אה ובוגרי בית ספר לרפואה, בשנותיו האחרונות של הממשל הנאצי הוכנו מדי שנה בנושאים גזעיים ונאציים עד שנת 1945[7].

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "National Socialist Racial Policy: A Speech to German Women"
  2. ^ Koonz, p. 106.
  3. ^ Koonz, p. 110.
  4. ^ Koonz, p. 117.
  5. ^ "Neues Volk (אורכב 19.06.2018 בארכיון Wayback Machine)"
  6. ^ Koonz, p. 117-9.
  7. ^ 1 2 Claudia, p. 123.
  8. ^ Koonz, p. 122.
ערך זה הוא קצרמר בנושא גרמניה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.