פלורנטין (סדרת טלוויזיה)
| פלורנטין | |
|---|---|
![]() |
|
| סוגה | דרמה |
| חברת הפקה | הפקות תוצרת הארץ |
| יוצרים | אודי זמברג, איתן פוקס |
| בימוי | איתן פוקס, אורי סיון, אריק רוטשטיין |
| שחקנים | איילת זורר, סמי הורי, דנה מודן, קארין אופיר, עמי סמולרצ'יק, ניר פרידמן, עדי טרר, אורי בנאי, אבשלום פולק |
| ארץ מקור | ישראל |
| מספר עונות | 3 |
| מספר פרקים | 39 |
| הפקה | |
| אורך פרק | 30 דקות |
| שידור | |
| רשת שידור | ערוץ 2 (טלעד) הוט 3 HOT V.O.D |
| תקופת שידור מקורית |
1997 – 2001 |
פלורנטין היא סדרת טלוויזיה ישראלית שהופקה על ידי הפקות תוצרת הארץ ושודרה בין השנים 1997 - 2001 בערוץ 2, במסגרת זכיינית השידור טלעד, ולאחר מכן בשידורים חוזרים בערוץ 3 ובשירות VOD של חברת הכבלים HOT.
הסדרה, אשר נוצרה על ידי אודי זמברג (מפיק הסדרה) ואיתן פוקס (במאי הסדרה), עידו בורנשטיין וגל אוחובסקי (תסריטאי הסדרה), עוקבת אחר חייהם של חבורת צעירים, בגילאי העשרים לחייהם, הגרים בשכונת פלורנטין שבתל אביב. סיפורי אהבה, חברויות, חיים מקצועיים וכן מריבות ומכשולים, כולם הופיעו במהלך שלוש עונות הסדרה, דרך שלל הדמויות השונות.
הסדרה עוקבת, בעיקר, אחר שלוש דמויות המתגוררות בדירת שותפים בפלורנטין: תותי (קארין אופיר), צעירה תמימה וחובבת שוקו, איגי (אורי בנאי) הומוסקסואל נשי העובד כאופה, ושותפם החדש, תומר (אבשלום פולק), סטודנט לקולנוע שעבר לתל אביב מירושלים ומתמודד במהלך הסדרה עם זהותו המינית כהומוסקסואל (דירת שותפים בהרכב דומה מופיעה בסרטם המאוחר יותר של אותם יוצרים, "הבועה"). כמו כן עוקבת הסדרה אחר דמויות נוספות הגרות בשכנות לדירת השותפים ומנהלות איתם קשרים חברתיים מגוונים. כמעט כל פרק בסדרה עוקב אחר אחת מהדמויות, יחסיה עם האנשים הסובבים אותה, חייה המקצועיים ומהלך חייה, בניסיון למצוא הגדרה עצמית, אהבה ואושר. שכונת פלורנטין הופכת במהרה לסמל לחיי חוסר הגדרה ונעורים אינסופיים, המשמשת הן כנקודת מפלט והן כמצב חסר מוצא לדמויות המסובכות.
הסדרה, אשר זכתה להצלחה גדולה ולקהל מעריצים רב עסקה בנושאים חדשניים, כגון הומוסקסואליות, שלא הוזכרה עד אז בטלוויזיה הישראלית. מסיבה זו נחשבת הסדרה לפורצת דרך בעיני קהילת הלהט"ב. חידוש נוסף היה רקע המציאות האקטואלית שהשתקף בסדרה (בעיקר בעונה הראשונה). מפנים חשובים בחייהן של הדמויות התרחשו על רקע אירועים מרכזיים במציאות היומיומית הישראלית: כך למשל, שימש רצח ראש הממשלה יצחק רבין כרקע לסצנת יציאה מהארון. כמו כן התייחסה הסדרה לפיגועי הטרור, לסכסוך הישראלי-ערבי ולשירות בצה"ל.
שיר הנושא של הסדרה היה "מכה אפורה" של מוניקה סקס.
[עריכה] דמויות ושחקנים
- רותי "תותי" טל (קארין אופיר): ידידת ילדות של שירה ותומר.
- תומר שביט (אבשלום פולק): ידיד ילדות של תותי ושירה.
- יגאל "איגי" (אורי בנאי): בן הזוג של תומר.
- שירה שטיינברג (איילת זורר): ידידת ילדות של תותי ותומר, מגישה בערוץ הילדים וחברתו של מאור.
- מאור נוימן (עדי טרר): החבר של שירה, גר בסמוך לשותפים ופותח פאב בפלורנטין.
- חנן "חנץ'" תפוח (עמי סמולרצ'יק): חנון שעובד עם מאור בגננות ומאוהב בגלי.
- גלי לב (דנה מודן): כתבת רכילות מקומית עסוקה.
- יעקב "קובי" לוי (סמי הורי): בחור ממשפחה מסורתית, מיודד עם מאור ומתאהב בתותי.
- ציון "צמר" שדה (ניר פרידמן): מוזיקאי, החבר של גלי עם תחילת הסדרה.
בסדרה השתלבו מספר רב של דמויות משנה, בהן שולה חן כאמה של תותי, נירה רבינוביץ' כאמה של שירה, ניצה שאול, ינקלה יעקובסון ורועי לוי כהוריו של תומר ואחיו, ישראל דמידוב כשכן המנהל רומן עם תותי, צילה דגן בתפקיד אורח קטן כאמו השכולה של החבר של שירה שנהרג בצבא, אורלי בן-גרטי כמירי, אחותו של קובי, רונית אלקבץ בתפקיד דוגמנית עירום בשם ניקול. ראובן עטר בתפקיד עצמו. בתפקיד הבת של תותי חושן כרמל להב.
[עריכה] קישורים חיצוניים
| מיזמי קרן ויקימדיה |
|---|
- "פלורנטין" בפרויקט "אישים" לתיעוד היצירה הישראלית
- "פלורנטין", במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)
| הקודם: "בעל בעל לב" (1997) |
יצירות קולנוע וטלוויזיה של איתן פוקס "פלורנטין" (1997 - 2001) |
הבא: "יוסי וג'אגר" (2002) |
