רשימת מוסרי האסיסטים המובילים בתולדות ה-NBA

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ג'ון סטוקטון, מוסר האסיסטים המוביל בתולדות ה-NBA

רשימה זו מציגה את 30 שחקני ליגת ה-NBA אשר מסרו את מספר האסיסטים הרב ביותר בליגה. הנתונים מתייחסים לעונה הסדירה בלבד, כמקובל בליגת ה-NBA אשר מפרידה בין נתונים סטטיסטיים של העונה הסדירה לבין אלו של פלייאוף ה-NBA.

מוסר האסיסטים המוביל בתולדות ה-NBA הוא ג'ון סטוקטון, אשר לאורך 19 עונותיו בליגה מסר 15,806 אסיסטים בסך הכול. מאז הקמת ה-NBA החזיקו בתואר "מוסר האסיסטים המוביל" שישה שחקנים שונים: ארני קלברלי (1946–1949), אנדי פיליפ (1949–1957), בוב קוזי (1957–1968), אוסקר רוברטסון (1968–1990), מג'יק ג'ונסון (1990–1994) וסטוקטון (מאז שנת 1994).

רשימת 30 מוסרי האסיסטים המובילים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ג'ייסון קיד, ניצב במקום השני ברשימה
סטיב נאש, ניצב במקום השלישי ברשימה
מארק ג'קסון, ניצב במקום הרביעי ברשימה
מג'יק ג'ונסון, ניצב במקום החמישי ברשימה
אוסקר רוברטסון, ניצב במקום השישי ברשימה
כריס פול, ניצב במקום השביעי ברשימה
לברון ג'יימס, ניצב במקום השמיני ברשימה
  • הנתונים מעודכנים לסוף עונת 2020/2021:
מקרא:
* חבר בהיכל התהילה של הכדורסל
^ שחקן פעיל
דירוג שחקן קבוצות אסיסטים משחקים אסיסטים למשחק
1 ג'ון סטוקטון יוטה ג'אז 15,806 1,504 10.5
2 ג'ייסון קיד דאלאס מאבריקס
פיניקס סאנס
ניו ג'רזי נטס
ניו יורק ניקס
12,091 1,391 8.7
3 סטיב נאש פיניקס סאנס
דאלאס מאבריקס
לוס אנג'לס לייקרס
10,335 1,217 8.5
4 מארק ג'קסון ניו יורק ניקס
לוס אנג'לס קליפרס
אינדיאנה פייסרס
דנוור נאגטס
טורונטו ראפטורס
יוטה ג'אז
יוסטון רוקטס
10,334 1,296 8.0
5 כריס פול ניו אורלינס הורנטס
לוס אנג'לס קליפרס
יוסטון רוקטס
אוקלהומה סיטי ת'אנדר
פיניקס סאנס
10,275 1,090 9.4
6 מג'יק ג'ונסון לוס אנג'לס לייקרס 10,141 906 11.2
7 אוסקר רוברטסון סינסינטי רויאלס
מילווקי באקס
9,887 1,040 9.5
8 לברון ג'יימס קליבלנד קאבלירס
מיאמי היט
לוס אנג'לס לייקרס
9,696 1,310 7.4
9 אייזיאה תומאס דטרויט פיסטונס 9,061 979 9.3
10 גארי פייטון סיאטל סופרסוניקס
מילווקי באקס
לוס אנג'לס לייקרס
בוסטון סלטיקס
מיאמי היט
8,966 1,335 6.7
11 אנדרה מילר קליבלנד קאבלירס
לוס אנג'לס קליפרס
דנוור נאגטס
פילדלפיה 76'
פורטלנד טרייל בלייזרס
וושינגטון ויזארדס
סקרמנטו קינגס
מינסוטה טימברוולבס
סן אנטוניו ספרס
8,524 1,304 6.5
12 ראסל וסטברוק אוקלהומה סיטי ת'אנדר
יוסטון רוקטס
וושינגטון ויזארדס
8,061 943 8.5
13 רוד סטריקלנד ניו יורק ניקס
סן אנטוניו ספרס
פורטלנד טרייל בלייזרס
וושינגטון בולטס/ויזארדס
מיאמי היט
מינסוטה טימברוולבס
אורלנדו מג'יק
טורונטו ראפטורס
יוסטון רוקטס
7,987 1,094 7.3
14 ראז'ון רונדו בוסטון סלטיקס
דאלאס מאבריקס
סקרמנטו קינגס
שיקגו בולס
ניו אורלינס פליקנס
לוס אנג'לס לייקרס
אטלנטה הוקס
לוס אנג'לס קליפרס
7,414 918 8.1
15 מוריס צ'יקס פילדלפיה 76'
סן אנטוניו ספרס
ניו יורק ניקס
אטלנטה הוקס
ניו ג'רזי נטס
7,392 1,101 6.7
16 לני וילקינס סנט לואיס הוקס
סיאטל סופרסוניקס
קליבלנד קאבלירס
פורטלנד טרייל בלייזרס
7,211 1,077 6.7
17 טרי פורטר פורטלנד טרייל בלייזרס
מינסוטה טימברוולבס
מיאמי היט
סן אנטוניו ספרס
7,160 1,274 5.6
18 טים הארדוויי גולדן סטייט ווריורס
מיאמי היט
דאלאס מאבריקס
דנוור נאגטס
אינדיאנה פייסרס
7,095 867 8.2
19 טוני פארקר סן אנטוניו ספרס
שארלוט הורנטס
7,036 1,254 5.6
20 בוב קוזי בוסטון סלטיקס
סינסינטי רויאלס
6,955 924 7.5
21 גאי רוג'רס פילדלפיה/סן פרנסיסקו ווריורס
שיקגו בולס
סינסינטי רויאלס
מילווקי באקס
6,917 892 7.8
22 דרן ויליאמס יוטה ג'אז
ניו ג'רזי/ברוקלין נטס
דאלאס מאבריקס
קליבלנד קאבלירס
6,819 845 8.1
23 מאגסי בוגס וושינגטון בולטס
שארלוט הורנטס
גולדן סטייט ווריורס
טורונטו ראפטורס
6,726 889 7.6
24 קווין ג'ונסון קליבלנד קאבלירס
פיניקס סאנס
6,711 735 9.1
25 דרק הרפר דאלאס מאבריקס
ניו יורק ניקס
אורלנדו מג'יק
לוס אנג'לס לייקרס
6,577 1,199 5.5
26 נייט ארצ'יבלד סינסינטי/קנזס סיטי קינגס
ניו יורק נטס
באפלו ברייבס
בוסטון סלטיקס
מילווקי באקס
6,476 876 7.4
27 סטפון מרבורי מינסוטה טימברוולבס
ניו ג'רזי נטס
פיניקס סאנס
ניו יורק ניקס
בוסטון סלטיקס
6,471 846 7.6
28 ג'ון לוקאס יוסטון רוקטס
גולדן סטייט ווריורס
וושינגטון בולטס
סן אנטוניו ספרס
מילווקי באקס
סיאטל סופרסוניקס
6,454 928 7.0
29 רג'י ת'יאוס שיקגו בולס
קנזס סיטי/סקרמנטו קינגס
אטלנטה הוקס
אורלנדו מג'יק
ניו ג'רזי נטס
6,453 1,026 6.3
30 נורם ניקסון לוס אנג'לס לייקרס
סן דייגו/לוס אנג'לס קליפרס
6,386 768 8.3

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]