גמר גביע אופ"א 2009

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גמר גביע אופ"א 2009
אירוע עונת 2008/2009 בגביע אופ"א
הארכה)
תאריך 20 במאי 2009
מיקום אצטדיון שיקרי סראג'ולו, איסטנבול, טורקיה
השחקן המצטיין דאריו סרנה (שחטאר)
שיפוט לואיס מדינה קנטלחו (ספרד)
צופים 37,357
2008
uefa.com

גמר גביע אופ"א 2009 התקיים באצטדיון שיקרי סראג'ולו באיסטנבול, טורקיה ב-20 במאי 2009, ובו נקבע כי הזוכה בטורניר גביע אופ"א לעונת 2008/2009 היא שחטאר דונצק האוקראינית, שניצחה במשחק את ורדר ברמן הגרמנית בתוצאה 2-1 בתום הארכה. הייתה זו המהדורה ה-38 של המפעל, והאחרונה תחת השם הנוכחי. החל מעונת 2009/2010 שינה המפעל את שמו ונקרא הליגה האירופית.

המשחק התקיים באצטדיון הבית של פנרבחצ'ה, והשני שנערך בעיר אחרי גמר ליגת האלופות 2005 באצטדיון אטאטורק. היה זה גמר טורניר אירופי ראשון בהיסטוריה שנערך מחוץ לשטחה הגאוגרפי של היבשת, שכן האצטדיון נמצא מעבר לבוספורוס, בשטחה הגאוגרפי של אסיה.

שחטאר דונצק הייתה לקבוצה האוקראינית הראשונה בתולדות המפעל שמעפילה למשחק הגמר. היה זה משחק הגמר האירופי הראשון בתולדות המועדון. עבור ורדר ברמן, הייתה זו הופעה ראשונה בגמר גביע אופ"א, ובכך הייתה לקבוצה הגרמנית העשירית שמופיעה בגמר המפעל. עם זאת, לא הייתה זו הופעתה הראשונה בגמר אירופי, לאחר שזכתה בגביע אירופה למחזיקות גביע בעונת 1991/1992 עם ניצחון 2-0 בגמר על מונקו. שתי הקבוצות נפגשו במשחק הגמר לראשונה במשחק רשמי.

שתי הקבוצות החלו את העונה האירופית בליגת האלופות. שחטאר הגיעה לטורניר כאלופת אוקראינה, לאחר שזכתה בתואר בעונת 2007/2008 בפער שלוש נקודות מיריבתה דינמו קייב וצלחה את סיבוב המוקדמות השלישי. לעומתה, סיימה ברמן כסגנית אלופת גרמניה בעונת 2007/2008 בבונדסליגה, עם עשר נקודות פחות מהאלופה באיירן מינכן, והעפילה אוטומטית לשלב הבתים. הדחתן של השתיים במקום השלישי בבית המשיכה את עונתן האירופית במסגרת הטורניר המשני, גביע אופ"א.

במשחק עצמו, בו כל כובשי השערים (שלושה במספר) היו ברזילאים, עלתה שחטאר ליתרון ראשון בדקה ה-25, משער של לואיס אדריאנו, אך כעבור עשר דקות השיגה ברמן את השוויון משער של נאלדו. שבע דקות מתחילת ההארכה, כבש ז'אדסון את השער שקבע את תוצאת המשחק, 2-1 לשחטאר בסיום.

הדרך אל הגמר[עריכת קוד מקור | עריכה]

אוקראינהאוקראינה שחטאר דונצק סיבוב גרמניהגרמניה ורדר ברמן
ליגת האלופות
יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני מוקדמות יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני
קרואטיהקרואטיה דינמו זאגרב 5 - 1 2 - 0 (ב) 3 - 1 (ח) סיבוב מוקדמות שלישי לא השתתפה
יריבה תוצאה שלב הבתים יריבה תוצאה
שווייץשווייץ פ.צ. בזל 2 - 1 (ח) מחזור 1 קפריסיןקפריסין אנורתוסיס פמגוסטה 0 - 0 (ב)
ספרדספרד ברצלונה 1 - 2 (ב) מחזור 2 איטליהאיטליה אינטר מילאנו 1 - 1 (ח)
פורטוגלפורטוגל ספורטינג ליסבון 0 - 1 (ב) מחזור 3 יווןיוון פנאתינאיקוס 2 - 2 (ח)
פורטוגלפורטוגל ספורטינג ליסבון 0 - 1 (ח) מחזור 4 יווןיוון פנאתינאיקוס 0 - 3 (ב)
שווייץשווייץ פ.צ. בזל 5 - 0 (ב) מחזור 5 קפריסיןקפריסין אנורתוסיס פמגוסטה 2 - 2 (ח)
ספרדספרד ברצלונה 3 - 2 (ח) מחזור 6 איטליהאיטליה אינטר מילאנו 2 - 1 (ח)
טבלת בית ג'
קבוצה מש' נצ' תיקו הפ' ש. זכות ש. חובה הפרש נק'
ספרדספרד ברצלונה 6 4 1 1 18 8 10+ 13
פורטוגלפורטוגל ספורטינג ליסבון 6 4 0 2 8 8 0 12
אוקראינהאוקראינה שחטאר דונצק 6 3 0 3 11 7 4+ 9
שווייץשווייץ פ.צ. בזל 6 0 1 5 2 16 14- 1
טבלת הבית טבלת בית ב'
קבוצה מש' נצ' תיקו הפ' ש. זכות ש. חובה הפרש נק'
יווןיוון פנאתינאיקוס 6 3 1 2 8 7 1+ 10
איטליהאיטליה אינטר מילאנו 6 2 2 2 8 7 1+ 8
גרמניהגרמניה ורדר ברמן 6 1 4 1 7 9 2- 7
קפריסיןקפריסין אנורתוסיס פמגוסטה 6 1 3 2 8 8 0 6
גביע אופ"א
יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני
אנגליהאנגליה טוטנהאם הוטספר 3 - 1 2 - 0 (ב) 1 - 1 (ח) סיבוב נוקאאוט ראשון איטליהאיטליה מילאן 3 - 3 1 - 1 (ב) 2 - 2 (ח)
רוסיהרוסיה צסק"א מוסקבה 2 - 1 0 - 1 (ח) 2 - 0 (ב) שמינית הגמר צרפתצרפת סנט אטיין 3 - 2 1 - 0 (ב) 2 - 2 (ח)
צרפתצרפת אולימפיק מרסיי 4 – 1 2 - 0 (ב) 2 - 1 (ח) רבע הגמר איטליהאיטליה אודינזה 6 - 4 3 - 1 (ב) 3 - 3 (ח)
אוקראינהאוקראינה דינמו קייב 3 - 2 1 - 1 (ח) 2 - 1 (ב) חצי הגמר גרמניהגרמניה המבורג 3 - 3 0 - 1 (ב) 3 - 2 (ח)

שחטאר דונצק[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלופת אוקראינה החלה את דרכה בסיבוב המוקדמות השלישי של ליגת האלופות, שם פגשה את דינמו זאגרב הקרואטית. שחטאר פתחה היטב את המשחק הראשון בבית, הובילה משער של דאריו סרנה כבר בדקה השלישית, ושער נוסף של ז'אדסון במחצית הראשונה קבע את תוצאת הסיום, 2-0 לשחטאר. בגומלין כבשו הברזילאים לואיס אדריאנו, ברנדאו ווויליאן עבור שחטאר, זאגרב רק איזנה זמנית, ובסיום 3-1 לאוקראינים, שעלו לשלב הבתים עם 5-1 בסיכום.

שחטאר הוגרלה לשלב הבתים מקבוצת הדירוג הרביעית והאחרונה, ואיתה הוגרלו ברצלונה, ספורטינג ליסבון ופ.צ. בזל. שחטאר פתחה היטב את שלב הבתים, עם ניצחון חוץ 2-1 בבזל. פרננדיניו וז'אדסון קבעו 2-0 במחצית, מול שער מצמק של בזל בתוספת הזמן. במשחק הבא אירחה שחטאר את ברצלונה והייתה קרובה לניצחון משער של אילסיניו על סף הירידה למחצית. ברצלונה הגיבה עם צמד מאוחר של ליונל מסי, שהשווה שלוש דקות לסיום, והשלים מהפך ארבע דקות בתוך תוספת הזמן. לאחר ההפסד הגיעו צמד הפסדים נוסף, כאשר ספורטינג ליסבון גברה על שחטאר פעמיים בתוצאה זהה של 1-0. על אף ניצחון מרשים של 5-0 על בזל (ז'אדסון עם שלושער, ויליאן ויבהן סלזניוב כבשו), הגיעה שחטאר למחזור הנעילה ללא סיכוי להתקדם. במשחקה האחרון בשלב הבתים השיגה ניצחון יוקרתי, אם כי לפרוטוקול בלבד, 3-2 על ברצלונה בקאמפ נואו, מצמד של אלכסנדר גלדקי ושער של פרננדיניו.

שחטאר סיימה שלישית בבית והמשיכה את דרכה בסיבוב הנוקאאוט הראשון של גביע אופ"א. בשלב זה הוגרלה שחטאר למפגש מול טוטנהאם הוטספר האנגלית. במשחק הראשון בבית השיגה שחטאר ניצחון בזכות צמד שערים מאוחר, מרגליהם של סלזניוב וז'אדסון בעשר הדקות האחרונות של ההתמודדות. בגומלין עלתה טוטנהאם ליתרון משער של ג'ובאני דוס סנטוס בדקה ה-55. שער נוסף היה גורר את המשחק להארכה, אך שחטאר לא נכנעה ואף השיגה שוויון שתי דקות לסיום משער של פרננדיניו. עם שוויון 1-1 וניצחון 3-1 בסיכום, העפילה שחטאר לשמינית הגמר.

בשלב שמינית הגמר פגשה שחטאר לדו-קרב מסקרן את צסק"א מוסקבה הרוסית. במשחק החוץ במוסקבה נכנעה שחטאר 1-0 משער של ואגנר לאב בפנדל בפתיחת המחצית השנייה. עם הפסד וללא שער חוץ אירחה שחטאר את הגומלין. בדקה ה-54 מחק פרננדיניו את היתרון הרוסי עם שער מהנקודה הלבנה, ובדקה השבעים השלים לואיס אדריאנו את המהפך וקבע את תוצאת המשחק, 2-0 לשחטאר שהעפילה לסיבוב הבא עם ניצחון 2-1 בסיכום.

ברבע הגמר פגשה שחטאר את אולימפיק מרסיי. במשחק הראשון בבית שייטה שחטאר לניצחון 2-0 משערים של תומאס הובשמן וז'אדסון. בגומלין שוב עלתה שחטאר ליתרון, משער של פרננדיניו, אך חאתם בן ערפה איזן לפני המחצית. הצרפתים היו זקוקים לשלושה שערים נוספים, אך בפועל לא מצאו שוב את הרשת, ולואיס אדריאנו קבע את תוצאת המשחק עם שער ניצחון בתוספת הזמן, 2-1 בסיום. עם ניצחון כפול ו-4-1 בסיכום, השלימה שחטאר את העפלתה לחצי הגמר.

בשלב חצי הגמר פגשה שחטאר לדו-קרב כל אוקראיני את דינמו קייב. במשחק הראשון בקייב כבש דמיטרו צ'יגרינסקי משחטאר שער עצמי בתוך המחצית הראשונה, ופרננדיניו איזן מן העבר השני במחצית השנייה כדי לקבוע 1-1 בסיום. ההכרעה עברה למגרש בדונצק, וז'אדסון קירב את קבוצתו לגמר עם שער בדקה ה-17. איסמאל בנגורה איזן עם פתיחת המחצית השנייה, ודקה לתום ההתמודדות, כשהיה נראה כי המשחק הולך להארכה, כבש אילסיניו את השער שקבע 2-1 לשחטאר והעניק לה את הכרטיס לגמר גביע אופ"א.

ורדר ברמן[עריכת קוד מקור | עריכה]

סגנית אלופת גרמניה העפילה אוטומטית לשלב הבתים של ליגת האלופות, שם הוגרלה בקבוצת הדירוג השנייה. היא הוגרלה לבית ב' עם אינטר מילאנו, פנאתינאיקוס ואנורתוסיס פמגוסטה. בסיבוב המשחקים הראשון, רשמה ברמן שלוש תוצאות תיקו בשלושה משחקים. היא פתחה עם שוויון 0-0 ביתי ומאכזב מול אנורתוסיס, המשיכה בשוויון 1-1 בסן סירו, שם מחק קלאודיו פיסארו שער יתרון מוקדם של מאייקון, וסיימה בשוויון 2-2 בחוץ מול פנאתינייקוס. פר מרטסאקר כבש ראשון, ונגליס מנציוס הגיב בצמד למארחת, והוגו אלמיידה קבע את התוצאה בדקות הסיום. במשחק הבא פגשה ברמן את פנאתינייקוס בבית, והובסה 3-0 בסיום. במשחק הבא פגשה ברמן את אנורתוסיס בחוץ. בדקה ה-62 נקלעה ברמן לפיגור, שהפך לכפול שש דקות לאחר מכן, אך דייגו הגיב במהרה עם פנדל בדקה ה-72, ושלוש דקות לסיום איזן אלמיידה לשוויון 2-2. למחזור הנעילה, בבית מול אינטר, הגיעה ברמן כשהיא ללא ניצחון באירופה ובמקום האחרון בבית. לאחר כשעה של משחק העלה פיסארו את ברמן ליתרון, מרקוס רוזנברג הכפיל כעשר דקות לסיום, ושער מצמק של זלאטן איברהימוביץ' לא הועיל. 2-1 לברמן, שניצלה את ניצחונה של פנאתינייקוס על אנורתוסיס כדי לסיים במקום השלישי בבית ולהמשיך את העונה האירופית בגביע אופ"א.

בסיבוב הנוקאאוט הראשון פגשה ברמן יריבה חזקה בדמותה של מילאן. ברמן נקלעה לפיגור במשחק הראשון בבית משער של פיליפו אינזאגי, אך דייגו העביר את ההכרעה לסן סירו עם שער שוויון בדקות הסיום. בגומלין הייתה ברמן קרובה להדחה, כאשר אנדראה פירלו כבש בפנדל בדקה ה-27, ושש דקות אחר כך הכפיל פאטו את התוצאה. בדקה ה-68 כבש פיסארו שער מצמק, ועשר דקות אחר כך השלים שוויון 2-2 שהחזיק מעמד עד לסיום. עם 3-3 בתום המפגשים, עלתה ברמן בזכות חוק שערי חוץ.

בשמינית הגמר פגשה ברמן את סנט אטיין הצרפתית. במשחק הראשון בבית קבע נאלדו את תוצאת הסיום עם שער בדקה העשרים. בגומלין בחוץ העלה סבסטיאן פרודל את ברמן ליתרון בדקה השישית, ופיסארו הכפיל כעבור עשרים דקות. גם חזרה של סנט אטיין למשחק, כולל שוויון בתוך תוספת הזמן שקבע 2-2, לא הועיל לצרפתים, 3-2 בסיכום לברמן שממשיכה לרבע הגמר.

בשלב רבע הגמר פגשה ברמן ביריבה איטלקית שלישית באותה העונה, אודינזה. המשחק הראשון בבית הסתיים בניצחון משכנע של ברמן, שכבשה ראשונה עם דייגו במחצית הראשונה, נעזרה בצמד שערים מהירים של דייגו שהשלים צמד ושל אלמיידה כדי לקבוע 3-0, אך ספגה מרגליו של פאביו קוואליארלה בדקות הסיום, 3-1 לברמן במשחק הראשון. הגומלין באודינה היה למשחק רב-שערים, כאשר גקהאן אינלר העלה את אודינזה ליתרון לאחר רבע שעה. דייגו איזן כעבור 13 דקות, אך שתי דקות בלבד לאחר מכן החזיר קוואליארלה את היתרון לאודינזה, וקבע 3-1 כעבור שמונה דקות. בתוצאה זו היה המשחק הולך להארכה, אך דייגו דאג להחזיר את ברמן למשחק בדקה השישים, ופחות מרבע שעה אחר כך קבע פיסארו את תוצאת הסיום, 3-3, שהעלה את ברמן עם 6-4 בסיכום שני המפגשים.

בדומה ליריבתה בגמר, שחטאר דונצק, גם ברמן פגשה בבת ארצה בשלב חצי הגמר. ברמן פגשה את המבורג על הזכות לייצג את גרמניה במשחק הגמר, אך הפסידה את המשחק הראשון בבית, 1-0 משער של פיוטר טרוחובסקי לאחר כחצי שעה. במשחק הגומלין ספגה ברמן פעם נוספת, מרגליו של איוויצה אוליץ' לאחר 13 דקות בלבד, והתקרבה להדחה מהמפעל. בדקה ה-29 איזן דייגו את התוצאה, ובדקה ה-66 השלים פיסארו את המהפך, 2-1 לברמן. בדקה ה-83 קבע פרנק באומן 3-1 לברמן, וגם שער מצמק של אוליץ' בדקה ה-87 לא הועיל. 3-2 לברמן בסיום, שנהנתה בפעם השנייה בטורניר מחוק שערי החוץ, ועלתה לגמר גביע אופ"א.

סיכום המשחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

מחצית ראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שחטאר דונצק של המאמן הרומני מירצ'ה לוצ'סקו לא הגיעה כקבוצה הדומיננטית למשחק הגמר. עם זאת, היא רשמה קמפיין אירופי מוצלח והוכיחה יכולת גבוהה בהגנה וכן ביכולת כיבוש השערים. לוצ'סקו נהנה מסגל מלא כמעט לחלוטין למשחק הגמר, כאשר תומאס הובשמן המורחק נותר מחוץ לסגל. כמו כן, החלק הקדמי (שלושת הקשרים ההתקפיים והחלוץ) הורכב כולו מברזילאים, כאשר יחד עם פרננדיניו בקישור עלתה שחטאר עם חמישה ברזילאים בהרכב בסך הכול. לואיס אדריאנו נבחר לפתוח בחוד ההתקפה, כאשר מאחוריו פתחו ז'אדסון כקשר התקפי מרכזי, ומצדיו ויליאן ואילסיניו. מנגד, ברמן של תומאס שאף נחשבה לבעלת הסגל העמוק והאיכותי יותר, אם כי הגיעה במהלכה של עונה בינונית בבונדסליגה (הייתה ממוקמת עשירית ערב משחק הגמר), ולאחר שהפגינה חוסר יציבות גם במהלך העונה האירופית. בנוסף, נאלצה הקבוצה להסתדר ללא מספר שחקני מפתח. דייגו, הקשר ההתקפי שיהיה מהבולטים בשורות הקבוצה, החמיץ את המשחק עקב הרחקה ובמקומו פתח פטר ניימאייר. גם הוגו אלמיידה (כרטיסים צהובים) ופר מרטסאקר (פציעה) נותרו מחוץ לסגל. קלאודיו פיסארו ומרקוס רוזנברג החמיצו את משחק הליגה האחרון של ברמן לפני הגמר עקב פציעות, אך היו כשירים לגמר ועלו בהרכב.

שחטאר פתחה את המשחק היטב עם הזדמנות מצוינת לכיבוש כבר בדקה השישית. ז'אדסון שלח כדור עומק ללואיס אדריאנו, שהכניע את טים ויזה בכדור שטוח אך לא מצא את הרשת.

בדקה ה-25 נפל השער הראשון במשחק. רזבן ראץ שלח כדור מצד שמאל של מחצית המגרש. הכדור קפץ על פני מספר שחקנים ונעצר רק אצל לואיס אדריאנו, שהתחמק משני שחקני הגנה והקפיץ היטב מעל ויזה, 1-0 מרשים לשחטאר. שלוש דקות מאוחר יותר שלח ויליאן את לואיס אדריאנו היטב באגף שמאל. על אף שהיה יכול למסור, במיוחד לכיוונו של אילסיניו הפנוי, ניסה החלוץ לבעוט מתוך הרחבה ושלח את הכדור מעל למשקוף. שלוש דקות נוספות עברו, ושוב אילסיניו נותר פנוי ומאוכזב, הפעם כשוויליאן שלח את הכדור מעל למשקוף.

בדקה ה-35 שילמה שחטאר את מחיר ההחמצות. רוזנברג הוכשל כ-28 מטרים מהשער. הבלם נאלדו סובב את הכדור בעוצמה אך למרכז השער, אנדריי פיאטוב היה צריך לקלוט או להדוף את הכדור, אך בפועל אגרף את הכדור לשערו הוא, שוויון 1-1 מטעות קריטית של שוערה של שחטאר. חוסר הביטחון של פיאטוב לאחר הטעות בשער, כמעט עלתה לשחטאר במהפך מהיר. בדקה הארבעים פרץ קלמנס פריץ היטב באגף ימין והיתל בהגנה האוקראינית, לפני שהגביה לרחבה. הכדור עבר את פיאטוב שפספס אותו, ופיסארו נגח מתוך תיבת החמש החוצה תחת השמירה הצמודה של דאריו סרנה. דקה לאחר מכן, ירה מאריוש לבנדובסקי מחוץ לרחבה כדור עוצמתי ונמוך לפינה, לאחר הסתה של ז'אדסון. ויזה, בזינוק מרשים, הציל את ברמן, והמחצית הראשונה הסתיימה בשוויון 1-1, לאחר משחק קצבי עם מצבי הבקעה ודקות בשליטה לשתי הקבוצות.

מחצית שנייה והארכה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המחצית השנייה הציגה קצב משחק נמוך יחסית לזו הראשונה. שחטאר הייתה דומיננטית יותר במירב הדקות, אך לא הצליחה להציג איום משמעותי על השער של ויזה במשך דקות ארוכות. מן העבר השני, ברמן הייתה קרובה לשער ניצחון בדקה ה-78. מסוט אוזיל, לא מהבולטים בשורות הקבוצה במשחק, שלח כדור חופשי מחצי מגרש לתוך הרחבה. פיסארו נגח היטב לאחור וסחט זינוק מרשים מפיאטוב. ארון הונט לא הצליח להגיע ראשון לכדור החוזר, והתוצאה נותרה על כנה עד לסיום.

שבע דקות מפתיחת ההארכה, השיגה שחטאר את שער הניצחון. דאריו סרנה פרץ היטב מימין, ושלח כדור שטוח למרכז הרחבה, שם חיכה ז'אדסון כשהוא פנוי לחלוטין. הבעיטה השטוחה של ז'אדסון בנגיעה הלכה למרכז השער והטעיתה את ויזה, שהצליח רק להדוף את הכדור שנבעט לעברו אל תוך הרשת. דווקא במשחק טוב של השוער, כשל בהצלת כדור שהיה נוח יחסית, ושחטאר שבה להוביל. עם דקת הסיום של החצי הראשון של ההארכה, היה יכול ויליאן להגדיל את התוצאה, כשהשתלט על מסירה ארוכה של לבנדובסקי והקפיץ מעל ויזה, אך הכדור עלה מעל למשקוף.

בדקה ה-111 הייתה ברמן קרובה לשוויון, כשאלכסנדרוס ציוליס בעט בנגיעה מחוץ לרחבה והכניע את פיאטוב, אך הכדור חמק החוצה. בדקה האחרונה חשבה ברמן כי השיגה שוויון דרמטי, כאשר פיסארו התגבר על לחץ כבד מצד דמיטרו צ'יגרינסקי והכניע את פיאטוב, אך השופט פסל את השער בטענה לעבירה של החלוץ. שחטאר שמרה על היתרון ובסיום, 2-1 לשחטאר שהניפה לראשונה בתולדותיה את גביע אופ"א.


20 במאי 2009 אוקראינהאוקראינה שחטאר דונצק 2 - 1ה גרמניהגרמניה ורדר ברמן אצטדיון שיקרי סראג'ולו, איסטנבול, טורקיה
צופים: 37,357
שיפוט: ספרדספרד לואיס מדינה קנטלחו
לואיס אדריאנו הובקע שער בדקה ה- 25' 25'
ז'אדסון הובקע שער בדקה ה- 97' 97'
(סיקור) נאלדו הובקע שער בדקה ה- 35' 35'

הרכבי הקבוצות[עריכת קוד מקור | עריכה]

שחטאר דונצק
ורדר ברמן
שוער 30 אוקראינהאוקראינה אנדריי פיאטוב
מגן ימני 33 קרואטיהקרואטיה דאריו סרנה (קפטן) כרטיס צהוב בדקה ה-57 57'
בלם 5 אוקראינהאוקראינה אולכסנדר קוצ'ר
בלם 27 אוקראינהאוקראינה דמיטרו צ'יגרינסקי
מגן שמאלי 26 רומניהרומניה רזבן ראץ
קשר מרכזי 18 פוליןפולין מאריוש לבנדובסקי כרטיס צהוב בדקה ה-77 77'
קשר מרכזי 7 ברזילברזיל פרננדיניו
קיצוני ימני 11 ברזילברזיל אילסיניו כרטיס צהוב בדקה ה-87 87' הוחלף בדקה ה-100 100'
קשר התקפי 8 ברזילברזיל ז'אדסון הוחלף בדקה ה-112 112'
קיצוני שמאלי 22 ברזילברזיל ויליאן
חלוץ 17 ברזילברזיל לואיס אדריאנו הוחלף בדקה ה-90 90'
מחליפים:
שוער 12 אוקראינהאוקראינה רוסטאם חודזמוב
מגן 4 סרביהסרביה איגור דולאי נכנס כמחליף בדקה ה-112 112'
מגן 32 אוקראינהאוקראינה מיקולה איסצ'נקו
מגן 36 אוקראינהאוקראינה אולכסנדר צ'יזוב
קשר 19 אוקראינהאוקראינה אולקסיי גיי נכנס כמחליף בדקה ה-100 100'
חלוץ 21 אוקראינהאוקראינה אלכסנדר גלדקי נכנס כמחליף בדקה ה-90 90'
חלוץ 99 בוליביהבוליביה מרסלו מורנו
מאמן:
רומניהרומניה מירצ'ה לוצ'סקו
שוער 1 גרמניהגרמניה טים ויזה
מגן ימני 8 גרמניהגרמניה קלמנס פריץ כרטיס צהוב בדקה ה-82 82' הוחלף בדקה ה-95 95'
בלם 15 אוסטריהאוסטריה סבסטיאן פרודל
בלם 4 ברזילברזיל נאלדו
מגן שמאלי 2 גרמניהגרמניה סבסטיאן בניש כרטיס צהוב בדקה ה-120 120'
קשר מרכזי 22 גרמניהגרמניה טורסטן פרינגס כרטיס צהוב בדקה ה-45 45'
קשר מרכזי 6 גרמניהגרמניה פרנק באומן (קפטן)
קיצוני ימני 25 גרמניהגרמניה פטר ניימאייר הוחלף בדקה ה-103 103'
קיצוני שמאלי 11 גרמניהגרמניה מסוט אוזיל
חלוץ 24 פרופרו קלאודיו פיסארו
חלוץ 9 שוודיהשוודיה מרקוס רוזנברג הוחלף בדקה ה-78 78'
מחליפים:
שוער 33 גרמניהגרמניה כריסטיאן ואנדר
מגן 3 פינלנדפינלנד פטרי פסאנן נכנס כמחליף בדקה ה-70 70'
מגן 5 סרביהסרביה דושקו טושיץ'
קשר 7 קרואטיהקרואטיה יוריצה ורנייש
קשר 16 יווןיוון אלכסנדרוס ציוליס כרטיס צהוב בדקה ה-115 115' נכנס כמחליף בדקה ה-103 103'
חלוץ 14 גרמניהגרמניה ארון הונט נכנס כמחליף בדקה ה-78 78'
חלוץ 34 אוסטריהאוסטריה מרטין הרניק
מאמן:
גרמניהגרמניה תומאס שאף

עוזרי שופט:
ספרדספרד חסוס קאלבו גוודאמורו (קוון)
ספרדספרד רוברטו דיאס פרס דל פלומאר (קוון)

שופט רביעי:
ספרדספרד אלפונסו פרס בורול

סטטיסטיקות[עריכת קוד מקור | עריכה]

שחטאר דונצק ורדר ברמן
שערים 2 1
בעיטות לשער 15 19
בעיטות למסגרת 8 6
החזקה בכדור 59% 41%
קרנות 10 5
עבירות 27 22
נבדלים 5 2
כרטיסים צהובים 3 4
כרטיסים אדומים 0 0

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גמר גביע אופ"א 2009 בוויקישיתוף