גמר גביע אופ"א 1997

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גמר גביע אופ"א 1997
גמר גביע אופ"א 1997
גמר גביע אופ"א 1997
אירוע גביע אופ"א 1996/1997
בסיכום שני המפגשים
4 - 1 לשאלקה 04 בפנדלים
המשחק הראשון
תאריך 7 במאי 1997
מיקום פארקשטדיון, גלזנקירכן, גרמניה
שיפוט מארק באטה (צרפת)
צופים 56,284
משחק הגומלין
לאחר הארכה
תאריך 21 במאי 1997
מיקום סן סירו, מילאנו, איטליה
שיפוט חוסה גרסיה-אראנדה (ספרד)
צופים 81,675
1996
1998

גמר גביע אופ"א 1997 היה השלב שנעל את טורניר גביע אופ"א לעונת 1996/1997. הוא שוחק בשני מפגשים במתכונת בית-חוץ, ובו נקבע כי הזוכה בטורניר היא שאלקה 04 הגרמנית, שגברה על אינטר מילאנו האיטלקית 4-1 בדו-קרב בעיטות עונשין, לאחר שוויון 1-1 בסיכום שני המפגשים. הייתה זו המהדורה ה-26 של המפעל, והאחרונה בה הוכרע הגמר בשיטת בית-חוץ. החל מהעונה הבאה, הוכרע שלב הגמר במשחק בודד באצטדיון נייטרלי, כפי שהיה נהוג אז במפעלי אופ"א הבכירים, ליגת האלופות וגביע אירופה למחזיקות גביע.

הייתה זו זכייה ראשונה של שאלקה בתואר, בהופעתה הראשונה אי פעם בגמר אירופי. כמו כן, הייתה זו הזכייה השישית של קבוצה גרמנית במפעל (בורוסיה מנשנגלדבך זכתה פעמיים, איינטרכט פרנקפורט, באייר לברקוזן ובאיירן מינכן פעם אחת), והשנייה ברציפות אחרי באיירן מינכן בעונה הקודמת. ארבע קבוצות גרמניות נוספות העפילו לגמר המפעל בעברן, אך לא זכו בו (המבורג, קלן, שטוטגרט ובורוסיה דורטמונד). שאלקה הייתה לנציגה הגרמנית הראשונה שגוברת בגמר על יריבה איטלקית, אחרי ששטוטגרט הפסידה לנאפולי ב-1989 ודורטמונד הפסידה ליובנטוס ב-1993. מנגד, אינטר העפילה לגמר המפעל בפעם השלישית בתולדותיה, לאחר שבשני המקרים הקודמים (1991 ו-1994) יצאה מנצחת. הופעתה של אינטר בגמר המשיכה את התקופה המוצלחת של הכדורגל האיטלקי במפעל. בשמונה מתוך תשעת משחקי הגמר האחרונים הופיעה נציגה איטלקית אחת לפחות (בשלושה מהם העפילו שתי איטלקיות לגמר המפעל), ובשישה מהם זכתה נציגה איטלקית בתואר.

שתי הקבוצות העפילו לטורניר עקב מיקום הליגה שלהן בעונה החולפת. שאלקה סיימה את עונת 1995/1996 בבונדסליגה במקום השלישי, שהעניק לה כרטיס לאירופה לראשונה מזה 19 שנים, בעוד אינטר סיימה את עונת 1995/1996 בסרייה א' במקום השביעי, אך נהנתה מכך שיובנטוס, סגנית האלופה, העפילה אוטומטית לליגת האלופות כאלופת אירופה המכהנת, וכרטיסה לגביע אופ"א עבר לממוקמת שביעית בטבלה.

במשחק הראשון בפארקשטדיון שבגלזנקירכן ניצחה שאלקה 0–1 משער של מארק וילמוטס בדקה השבעים. בגומלין בסן סירו שבמילאנו כבש איוואן זמורנו שש דקות בלבד לסיום וקבע 0–1 לאינטר, שמחק את יתרונה של שאלקה ושלח את המשחק להארכה. לאחר שלא נכבשו שערים נוספים, עברה ההכרעה לדו-קרב פנדלים, שם כבשה שאלקה את כל ארבע הבעיטות הראשונות שלה, וניצלה שתי החמצות מתוך שלושה ניסיונות של אינטר כדי להבטיח את הזכייה בתואר עם 1–4 בדו-קרב.

הדרך אל הגמר[עריכת קוד מקור | עריכה]

גרמניהגרמניה שאלקה 04 סיבוב איטליהאיטליה אינטר מילאנו
יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני
הולנדהולנד רודה 5 – 2 3 - 0 (ב) 2 - 2 (ח) סיבוב ראשון צרפתצרפת גנגאן 4 – 1 3 - 0 (ח) 1 - 1 (ב)
טורקיהטורקיה טרבזונספור 4 – 3 1 - 0 (ב) 3 - 3 (ח) סיבוב שני אוסטריהאוסטריה גראצר א.ק. 1 – 1 (5 - 4פ) 1 - 0 (ב) 0 - 1 ה (ח)
בלגיהבלגיה קלאב ברוז' 3 – 2 1 - 2 (ח) 2 - 0 (ב) שמינית הגמר פורטוגלפורטוגל בואבישטה 7 – 1 5 - 1 (ב) 2 - 0 (ח)
ספרדספרד ולנסיה 3 – 1 2 - 0 (ב) 1 - 1 (ח) רבע הגמר בלגיהבלגיה אנדרלכט 3 – 2 1 - 1 (ח) 2 - 1 (ב)
ספרדספרד טנריפה 2 – 1 0 - 1 (ח) 2 - 0 ה (ב) חצי הגמר צרפתצרפת מונקו 3 – 2 3 - 1 (ב) 0 - 1 (ח)

שאלקה 04[עריכת קוד מקור | עריכה]

בסיבוב הראשון של המפעל פגשה שאלקה את רודה ההולנדית. במפגש הראשון בבית כבש מארק וילמוטס כבר לאחר שמונה דקות. בדקה ה-14 כבר צעדה המארחת ביתרון כפול משער של יורי מולדר, ובדקה ה-73 השלים וילמוטס צמד וקבע את תוצאת המשחק, 3-0 לשאלקה. בגומלין הגדילה שאלקה את יתרונה כשדויד ואגנר העלה אותה ליתרון לאחר כרבע שעה. אדווין וורנס איזן כעבור עשר דקות וקבע את תוצאת המחצית, אך בדקה ה-73 החזיר וילמוטס את היתרון לשאלקה. שלוש דקות בלבד לאחר מכן, שער עצמי של תומאס דולי קבע את תוצאת המשחק, 2-2 בסיום. עם 2–5 בסיכום המפגשים, המשיכה שאלקה לשלב הבא.

בסיבוב השני פגשה שאלקה את טרבזונספור הטורקית. שאלקה שוב אירחה ראשונה, והשיגה יתרון מינימלי לקראת הגומלין משער של מרטין מקס כרבע שעה לסיום. בגומלין כבש יוהאן דה קוק בדקה ה-33 והשלים צמד כעבור שלוש דקות בלבד כדי לקבוע 0–2 לשאלקה בהפסקה. בחצי השני חזרו הטורקים למשחק והשלימו מהפך, לאחר ששותא ארבלדזה צימק בדקה ה-55, והאמי מנדירלאי איזן בדקה ה-66 והשלים צמד מהיר חמש דקות לאחר מכן. טרבזונספור חיפשה שער נוסף שיעלה אותה לשמינית הגמר, אך שתי דקות בלבד לאחר מכן איזן מקס לשוויון 3-3, שער שקבע את תוצאת המשחק. שאלקה המשיכה לשמינית הגמר עם 3–4 בסיכום.

קלאב ברוז' הבלגית המתינה לשאלקה בשמינית ואירחה את המשחק הראשון. שער של מריו סטאניץ' עשר דקות להפסקה העניק יתרון לבלגים, מייק בוסקנס איזן שש דקות מפתיחת החצי השני, אך רוברט שפהאר קבע את תוצאת המשחק בדקה ה-59, 2-1 לקלאב ברוז' בסיום. בגומלין עלתה שאלקה ליתרון כבר לאחר תשע דקות משער של מקס, שהעניק לה יתרון גם בסיכום המפגשים. בדקה האחרונה קבע מולדר 0–2, שער שקבע 2–3 בסיכום המפגשים.

ברבע הגמר המתינה לשאלקה ולנסיה הספרדית. במשחק הראשון בבית העלה תומאס לינקה את שאלקה ליתרון על סף ההפסקה, וילמוטס הכפיל שמונה דקות לסיום וקבע 0–2 לשאלקה. בגומלין מול אצטדיון מסטאייה מלא, עלתה שאלקה ליתרון לאחר כעשרים דקות משער של מולדר. אנטוניו פויאטוס איזן לפני ההפסקה, אך המחצית השנייה הסתיימה ללא שערים. בסיום 1-1, שהעלה את שאלקה לחצי הגמר עם 1–3 בסיכום.

בחצי הגמר פגשה שאלקה יריבה ספרדית נוספת, טנריפה. במשחק הראשון בחוץ קבע פליפה את תוצאת המשחק כבר בדקה השישית, כשדייק מהנקודה הלבנה וקבע 0–1 לטנריפה. בגומלין המשיכה שאלקה, שניצחה את כל ארבעת משחקיה הביתיים עד כה במפעל, את הרצף החיובי עם שער של לינקה בדקה ה-68, שמחק את יתרונה של טנריפה מהמשחק הראשון. עד לסיום לא נכבשו שערים נוספים, והמשחק הלך להארכה. בדקה ה-107 כבש וילמוטס את השער שקבע 0–2 לשאלקה והעלה אותה לגמר האירופי הראשון בתולדותיה.

אינטר מילאנו[עריכת קוד מקור | עריכה]

אינטר, שעל אף מיקום ליגה בינוני (סיימה שביעית בטבלה) זכתה במקום בגביע אופ"א, התחילה את דרכה מול גנגאן הצרפתית. במשחק הראשון בחוץ קבע מאוריציו גאנץ את תוצאת המחצית עם שער בדקה ה-25. התוצאה נשמרה עד לדקה ה-72, אז יורי דז'ורקף הכפיל בפנדל, וארבע דקות לסיום קבע צ'יריאקו ספורצה את תוצאת הסיום, 3-0 לאינטר. בגומלין הביתי כבש מרקו ברנקה כבר בדקה השמינית. גנגאן הצליחה לאזן משער של כריסטופר ורה בדקה ה-75 שקבע 1-1 בסיום, אך עם 1–4 בסיכום המפגשים, המשיכה אינטר לשלב הבא.

בסיבוב השני פגשה אינטר את גראצר א.ק. האוסטרית. במשחק הראשון בסן סירו התקשתה אינטר להכריע את המשחק אך השיגה את הניצחון בזכות שער של ז'וסלין אנגלומה תשע דקות לסיום. בגומלין בחוץ מחק הרפריד סביצר את היתרון של אינטר עם שער כעשר דקות להפסקה. התוצאה נשמרה עד לסיום, והמשחק הלך להכרעה בהארכה. משלא נכבשו שערים נוספים, ההכרעה עברה לדו-קרב בעיטות עונשין. אינטר שמרה על מאזן מושלם בדו-קרב, והצליחה להתגבר על האוסטרים עם 3–5 בסיום.

בשמינית הגמר פגשה אינטר את בואבישטה הפורטוגלית. לעומת הקשיים שחוותה בסיבוב הקודם, הפעם הפגינה אינטר עליונות כבר במשחק הראשון בבית. ספורצה כבש ראשון כבר אחרי שש דקות, אנגלומה וגאנץ העלו ליתרון 0–3 עד לדקה ה-22 והתוצאה נשמרה עד למחצית. בחצי השני השלים ספורצה צמד בדקה ה-57, ג'ימי פלויד האסלביינק צימק ארבע דקות אחר כך, אך בחלוף ארבע דקות נוספות השלים גאנץ צמד משלו וקבע את תוצאת הסיום, 5-1 מרשים לאינטר. בגומלין כבש דז'ורקף בפנדל כבר לאחר 12 דקות, ובדקה ה-66 קבע פול אינס את תוצאת הסיום, 2-0 לאינטר, ועם 1–7 מרשים בסיכום המפגשים, המשיכה אינטר לרבע הגמר.

אנדרלכט הבלגית המתינה לאינטר ברבע הגמר, והמשחק הראשון נערך בבריסל. ברונו ורסאבל העניק לאנדרכלט יתרון בדקה ה-27, אך שער של גאנץ בדקה ה-75 קבע שוויון 1-1 בסיום. ההכרעה עברה לסן סירו, שם גאנץ כבש פעם נוספת וקבע 0–1 בדקה ה-12. יו פרקו איזן בדקה ה-33, וקבע שוויון מוחלט בין שתי הקבוצות בסיכום המפגשים. בדקה השישים השלים גאנץ צמד שהעלה את אינטר לשלב הבא עם 2–3 בסיכום שני המפגשים.

לאחר דו-קרב קשה מול אנדרלכט, פגשה אינטר את מונקו בקרב על הכרטיס לגמר. במשחק הראשון בבית, מחצית ראשונה מרשימה של אינטר הסתיימה ביתרון 0–3, לאחר שגאנץ השלים צמד נוסף בחצי השעה הראשונה של המשחק, ואיוואן זמורנו השלים בדקה ה-39. ויקטור איקפבה כבש שער חוץ עבור מונקו כעשרים דקות לסיום, 3-1 לאינטר. בגומלין באצטדיון לואי השני חיפשה מונקו מהפך, והתקרבה לכך עם שער של איקפבה בדקה ה-69. מונקו נזקקה לשער נוסף כדי להעפיל בזכות חוק שערי חוץ, אך לא הצליחה להשיג אותו עד לסיום. 1-0 למונקו במשחק, אך אינטר העפילה לגמר עם 2–3 בסיכום שני המפגשים.

סיכום המשחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

המשחק הראשון[עריכת קוד מקור | עריכה]

המפגש הראשון נערך בפארקשטדיון בגלזנקירכן, מגרשה הביתי של שאלקה. הקבוצה הגרמנית, בהופעתה הראשונה אי פעם בגמר אירופי, נחשבה לנחותה מיריבתה האיטלקית משופעת הכוכבים. המאמן ההולנדי הוב סטיבנס פתח בהרכב שכלל שלושה בלמים, בהם הקפטן אולף תון, קישור של שלושה שחקנים בהובלתם של יירי נמץ ואנדראס מולר, כאשר בחוד פתח מארק וילמוטס. כל 11 שחקני ההרכב כבר ספגו כרטיס צהוב בשלבים מוקדמים של הטורניר, והיו בסכנת הרחקה מהגומלין אם יספגו כרטיס צהוב נוסף. מנגד, בהרכב של רוי הודג'סון ניתן היה למצוא שחקנים בכירים כמו השוער ג'אנלוקה פליוקה, הקפטן ג'וזפה ברגומי, חאבייר זאנטי ומלך שערי הטורניר מאוריציו גאנץ. עם זאת, נאלץ המאמן האנגלי להסתדר ללא שלושה שחקנים משמעותיים במשחק הראשון, כאשר פול אינס, ז'וסלין אנגלומה ויורי דז'ורקף החמיצו את ההתמודדות עקב הרחקות.

המשחק עצמו התנהל ברובו תחת גשם שוטף, שהגביל מעט את השחקנים, והמשחק לא התעלה לרמה גבוהה. ההזדמנות הראשונה הייתה של האורחת, כאשר בדקה החמישית קיבל צ'יריאקו ספורצה כדור בצד ימין של הרחבה והעביר כדור רוחב שטוח למרכז, גאנץ גלש בניסיון להגיע לכדור אך החמיץ אותו במעט. דקה עברה ושאלקה הגיעה למצב משלה, כאשר הגבהה של נמץ משמאל מצאה את הראש של וילמוטס בתוך הרחבה, אך החלוץ הבלגי נגח מעל לשער. בדקה ה-25 הגיעה שאלקה להזדמנות נוספת, כאשר אינגו אנדרברוגה השתלט על כדור שהורחק על ידי ההגנה כעשרים מטרים מהשער, נתן לכדור לקפוץ ובעט מהאוויר אך הכדור עלה הרחק מעל למסגרת. עשר דקות אחר כך ניסה גם נמץ את מזלו בבעיטה ממרחק, אך הכדור לא היה חזק מספיק ופליוקה היה במקום כדי לקלוט. דקות ספורות לאחר מכן ניסתה אינטר את כוחה בכדור חופשי מאגף שמאל, סמוך לדגל הקרן, שהוגבה לכיוון השער ומצא את ינס להמן לא מוכן. השוער פספס את הכדור, אך מייק בוסקנס הרחיק עם ראשו בטרם הכדור התקרב למסגרת. להמן, שניסה לתקן ולקלוט את הכדור החוזר, התנגש בבוסקנס והכדור יצא לקרן, אותה קלט השוער באין מפריע. ההזדמנות הטובה ביותר של אינטר הגיעה דקה לתום המחצית, כאשר כדור ארוך של מאסימו פגאנין מצא את גאנץ מצד שמאל של הרחבה. גאנץ לא ניסה לעבור את המגן ושלח בעיטה חזקה לפינה הקרובה, להמן סגר היטב את הפינה והדף לקרן.

במחצית השנייה לא ניכר שיפור ביכולת מצד שתי הקבוצות. שאלקה הצליחה להפתיע ולסגור היטב את שחקני אינטר הפייבוריטית, שהתקשתה מאוד מצדה להגיע למצבי כיבוש. בדקה השבעים נכבש השער היחיד במשחק, לזכותה של הקבוצה הביתית. וילמוטס קיבל כדור בשטח המגרש של אינטר, התקדם באין מפריע ומשלושים מטרים בעט בחצי גובה כדור מדויק לפינה השמאלית של פליוקה. השוער, שניצב על תיבת החמש, הגיב מאוחר ולא הצליח להגיע לכדור, שפגש את הרשת וקבע 0–1 לשאלקה. אינטר ניסתה להגיב, ובדקה ה-88 חטף זאנטי את הכדור לאולף תון סמוך לקו החוץ ומיד הגביה לרחבה, הכדור מצא את הראש של זמורנו אך הנגיחה החלשה נקלטה בקלות אצל להמן. בדקות שנותרו ניסתה אינטר שוב ושוב כדורי גובה לכיוון הרחבה אך ההגנה של שאלקה לא התקשתה להתמודד איתם. בסיום, 1-0 לשאלקה, שיוצאת לגומלין עם יתרון מינימלי.


7 במאי 1997 גרמניהגרמניה שאלקה 04 1 - 0 איטליהאיטליה אינטר מילאנו פארקשטדיון, גלזנקירכן, גרמניה
צופים: 56,824
שיפוט: צרפתצרפת מארק באטה
מארק וילמוטס הובקע שער בדקה ה- 70' 70' (סיקור)

הרכבי הקבוצות[עריכת קוד מקור | עריכה]

שאלקה 04
אינטר מילאנו
שוער 1 גרמניהגרמניה ינס להמן
בלם אחורי 10 גרמניהגרמניה אולף תון (קפטן)
בלם 25 הולנדהולנד יוהאן דה קוק
בלם 2 גרמניהגרמניה תומאס לינקה
כנף ימין 4 גרמניהגרמניה איב אייגנראוך
כנף שמאל 19 גרמניהגרמניה מייק בוסקנס הוחלף בדקה ה-66 66'
קשר מרכזי 20 צ'כיהצ'כיה יירי נמץ
קשר מרכזי 6 גרמניהגרמניה אנדראס מולר
קשר מרכזי 3 צ'כיהצ'כיה רדוסלאב לאטאל
קשר התקפי 8 גרמניהגרמניה אינגו אנדרברוגה
חלוץ 24 בלגיהבלגיה מארק וילמוטס
מחליפים:
שוער 22 גרמניהגרמניה מתיאס שובר
מגן 5 ארצות הבריתארצות הברית תומאס דולי
מגן 21 גרמניהגרמניה מרקו קורץ
קשר 16 גרמניהגרמניה אוליבר הלד
חלוץ 11 גרמניהגרמניה מרטין מקס נכנס כמחליף בדקה ה-66 66'
מאמן:
הולנדהולנד הוב סטיבנס
שוער 1 איטליהאיטליה ג'אנלוקה פליוקה
בלם אחורי 7 איטליהאיטליה סלבטורה פרזי הוחלף בדקה ה-61 61'
מגן ימני 2 איטליהאיטליה ג'וזפה ברגומי (קפטן)
בלם 19 איטליהאיטליה מאסימו פגאנין
בלם 5 איטליהאיטליה פאביו גלאנטה כרטיס צהוב בדקה ה-14 14'
מגן שמאלי 3 איטליהאיטליה אלסנדרו פיסטונה
קשר מרכזי 4 ארגנטינהארגנטינה חאבייר זאנטי
קשר מרכזי 21 שווייץשווייץ צ'יריאקו ספורצה
קשר מרכזי 14 הולנדהולנד ארון וינטר
חלוץ 23 איטליהאיטליה מאוריציו גאנץ
חלוץ 9 צ'ילהצ'ילה איוון זמורנו
מחליפים:
שוער 12 איטליהאיטליה אנדראה מזאנטיני
קשר 15 איטליהאיטליה סרג'יו ד'אוטיליה
קשר 16 איטליהאיטליה טיציאנו פולנגי
קשר 18 איטליהאיטליה ניקולה ברטי נכנס כמחליף בדקה ה-61 61'
חלוץ 27 איטליהאיטליה מרקו ברנקה
מאמן:
אנגליהאנגליה רוי הודג'סון

עוזרי שופט:
צרפתצרפת פייר אופראסי (קוון)
צרפתצרפת ז'אק פודווין (קוון)

שופט רביעי:
צרפתצרפת ז'יל ויסייר

משחק הגומלין[עריכת קוד מקור | עריכה]

שבועיים לאחר המשחק הראשון, נפגשו הקבוצות למפגש הגומלין בסן סירו שבמילאנו, אצטדיונה הביתי של אינטר. שאלקה הגיעה למפגש מעודדת לאחר שניצחה במשחק הראשון, שמרה על שער נקי משערי חוץ ועברה את המשחק ללא כרטיסים צהובים, שהיו מובילים להרחקת שחקנים מהגומלין. רבבות אוהדים ליוו את הקבוצה למשחק החוץ, בניסיון לזכות בתואר אירופי ראשון בתולדות המועדון. המאמן סטיבנס שמר על מערך זהה לזה שפתח במשחק הראשון, עם שינוי אחד בהרכב, כאשר וילמוטס הוסט לעמדת הקשר ההתקפי במקומו של אנדרברוגה, ומרטין מקס פתח בחוד ההתקפה. מנגד, אינטר עדיין הגיעה למשחק הגומלין כפייבוריטית למחוק את היתרון המינימלי של שאלקה ולזכות בתואר. לרשותו של הודג'סון עמדו אינס, דז'ורקף ואנגלומה, ששבו מהרחקה. המאמן האנגלי בחר לפתוח במערך מעט יותר התקפי, כאשר ויתר על בלם (גלאנטה) לטובת קשר נוסף במרכז השדה (אינס), ולמעשה פתח במערך של 4-4-2. זאנטי הוסט לעמדת הקשר הימני, דז'ורקף פתח על חשבונו של וינטר והוצב בצד שמאל.

ההזדמנות הראשונה במשחק הייתה שייכת לשאלקה. נמץ פרץ מאגף שמאל והעביר כדור חזק למרכז הרחבה, וילמוטס בעט בנגיעה לפינה הרחוקה, פליוקה זינק והציל שער. בהמשך הגיעה שאלקה להזדמנות נוספת, כאשר בוסקנס בעט כדור חופשי ברגל שמאל, כדור עוצמתי וחזק למרכז השער. פליוקה הצליח להדוף למרכז הרחבה, והכדור החוזר הורחק על ידי ההגנה. בדקות שעברו השתלטה אינטר על הנעשה במגרש, והחלה לשלוח שחקנים רבים לחצי המגרש של שאלקה. הגבהה של זאנטי הורחקה בנגיחה אל מחוץ לרחבה, שם המתין דז'ורקף שבעט היטב בנגיעה מכ-18 מטרים אלכסונית מצד שמאל, אך להמן קלט. כעבור מספר דקות הגיע גאנץ, מלך שערי הטורניר, להזדמנות קורצת. דז'רוקף הגביה כדור חופשי כ-25 מטרים משערה של שאלקה אל תוך הרחבה, גאנץ הגיע ראשון לנגיחה ונגח היטב לקרקע ולפינת שערו של להמן, אך הכדור החמיץ במעט את המסגרת. המחצית הראשונה הסתיימה ללא שערים, שוויון 0-0 בהפסקה.

המגמות נמשכו במחצית השנייה, כאשר אינטר ההתקפית חיפשה שער שימחק את היתרון הגרמני מהמשחק הראשון. דז'ורקף הוסיף להיות השחקן המסוכן של אינטר, והגיע להזדמנות הממשית הראשונה במחצית השנייה, כאשר סובב כדור חופשי מכ-28 מטרים, אך להמן היה במקום וקלט. מן העבר השני, שאלקה התקרבה מאוד לשער חוץ יקר. לאטאל הגביה מימין לרחבה, הכדור הורחק על ידי ההגנה, ובוסקנס הגיע ראשון כדי לבעוט בעוצמה ברגל שמאל מהאוויר מחוץ לרחבה. פליוקה בתגובה מהירה זינק היטב והדף לקרן. הצלה מרשימה של השוער האיטלקי. בחלוף מספר דקות שוב התקרבה אינטר לשער, באחת ההזדמנויות הטובות ביותר שלה במשחק. זאנטי הגביה מימין, גאנץ שניצב כ-11 מטרים מהשער הוריד היטב בראשו לעברו של פול אינס, שבעט מהאוויר בעוצמה מכ-17 מטרים, כדור שהכניע את להמן ופספס רק במעט את המסגרת. הקשר האנגלי התקרב מאוד לשער שוויון, הזמנות קורצת לאינטר. לאחר מכן, שוב שאלקה התקרבה לשער, כאשר כדור חופשי של וילמוטס מכ-18 מטרים אלכסונית מצד שמאל פגע בסלבטורה פרזי, הטעה את השוער וכמעט ונכנס, אך לבסוף רק קרן לשאלקה. אינטר ניסתה להגיב בכדור חופשי משלה, שוב דז'ורקף בעט מכ-25 מטרים, כדור שעלה מעט מעל למשקוף. המשחק התקרב לסיומו, וכשכבר נראה כי שאלקה תצליח לעמוד בלחץ ולשמור על שער נקי בדרך לזכייה, הצליחה אינטר להשיג את שער היתרון הדרמטי. בדקה ה-84 קיבלה אינטר כדור חוץ מצד שמאל. אלסנדרו פיסטונה שלח את הכדור אל תוך הרחבה, אינס תחת השמירה הסיט אחורה בראשו לכיוון תיבת החמש, ואיוואן זמורנו שלח רגל ארוכה כדי להקדים שני שחקני הגנה ושוער ולהקפיץ את הכדור מעל לידו של להמן המופתע ואל הרשת. 1-0 לאינטר, שחוזרת לתמונת המשחק. דקה לסיום הזמן החוקי, ספג פרזי כרטיס צהוב שני, והורחק מהמשחק בכרטיס אדום. בסיום, 1-0 לאינטר, והמשחק הולך להכרעה בהארכה.

על אף החיסרון המספרי, המשיכה אינטר ללחוץ ולחפש את השער המכריע בתוך ההארכה. לאחר מחצית ראשונה ללא הזדמנויות ממשיות, אך ככל שנקפו הדקות התקרבה אינטר להכרעה בחציה השני של ההארכה. ההזדמנות הראשונה הגיעה כאשר זאנטי הגביה מאגף ימין, גאנץ נגח לכיוון תיבת החמש, ופול אינס פספס בראשו בסנטימטרים ספורים את הכדור, מטר אחד בלבד מהרשת החשופה. שאלקה נראתה לחוצה בדקות אלו, וגאנץ שוב התקרב להכרעה. זמורנו הקפיץ כדור לתוך הרחבה, גאנץ שהתחמק משומרו הקפיץ בנגיעה מהאוויר מעל להמן. השוער הגרמני נכנע, אך הכדור נעצר במשקוף. פחות מעשר דקות לתום ההארכה, קיבל אנדרברוגה כדור בתוך הרחבה של אינטר ובעט לפינה הקרובה, אך פליוקה הדף. הייתה זו ההזדמנות הטובה האחרונה ב-120 הדקות. בסיום, 1-0 לאינטר, והקבוצות הלכו להכרעה בדו-קרב פנדלים.

אנדרברוגה ניגש ראשון, וכבש בבעיטה לחיבורים. פליוקה זינק לכיוון הנכון, אך לא יכול היה לכדור העוצמתי של הקשר המחליף. זמורנו, כובש השער היחיד במשחק, היה הראשון להחמיץ בדו-קרב, לאחר שבעט היטב בחצי גובה, אך להמן הימר נכון, זינק היטב והדף את הכדור. בבעיטה השנייה הכניע אולף תון את פליוקה, ודז'ורקף הכניע את להמן, ששוב זינק נכון וכמעט והגיע לכדור. בבעיטה השלישית כבש מרטין מקס בקלות. ארון וינטר, הבועט השלישי של אינטר, היה הראשון להכניע את להמן שהימר על הפינה הלא נכונה, אך הכדור שלו חמק מחוץ למסגרת. את הפנדל הרביעי לקח וילמוטס, בידיעה כי כיבוש יעניק לקבוצתו את הגביע. וילמוטס הטעה את פליוקה, שלח כדור שטוח לפינה הנגדית וקבע 1–4 בדו-קרב. שאלקה מנצחת במשחק, ומשלימה זכייה ראשונה בתואר אירופי.


21 במאי 1997 איטליהאיטליה אינטר מילאנו 1 - 0ה גרמניהגרמניה שאלקה 04 סן סירו, מילאנו, איטליה
צופים: 81,675
שיפוט: ספרדספרד חוסה גרסיה-אראנדה
איוואן זמורנו הובקע שער בדקה ה- 84' 84' (סיקור)
    תוצאת פנדלים  
החטיא בעיטה בדו-קרב פנדלים איוואן זמורנו
הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים יורי דז'ורקף
החטיא בעיטה בדו-קרב פנדלים ארון וינטר
1 - 4 הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים אינגו אנדרברוגה
הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים אולף תון
הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים מרטין מקס
הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים מארק וילמוטס
 

הרכבי הקבוצות[עריכת קוד מקור | עריכה]

אינטר מילאנו
שאלקה 04
שוער 1 איטליהאיטליה ג'אנלוקה פליוקה
מגן ימני 2 איטליהאיטליה ג'וזפה ברגומי (קפטן) הוחלף בדקה ה-70 70'
בלם 19 איטליהאיטליה מאסימו פגאנין
בלם 7 איטליהאיטליה סלבטורה פרזי כרטיס צהוב בדקה ה-20, כרטיס צהוב שני בדקה ה-89 20', 89'
מגן שמאלי 3 איטליהאיטליה אלסנדרו פיסטונה
קשר ימני 4 ארגנטינהארגנטינה חאבייר זאנטי הוחלף בדקה ה-119 119'
קשר מרכזי 21 שווייץשווייץ צ'יריאקו ספורצה הוחלף בדקה ה-80 80'
קשר מרכזי 8 אנגליהאנגליה פול אינס
קשר שמאלי 6 צרפתצרפת יורי דז'ורקף כרטיס צהוב בדקה ה-101 101'
חלוץ 9 צ'ילהצ'ילה איוון זמורנו כרטיס צהוב בדקה ה-98 98'
חלוץ 23 איטליהאיטליה מאוריציו גאנץ כרטיס צהוב בדקה ה-2 2'
מחליפים:
שוער 12 איטליהאיטליה אנדראה מזאנטיני
מגן 20 צרפתצרפת ז'וסלין אנגלומה נכנס כמחליף בדקה ה-70 70'
קשר 14 הולנדהולנד ארון וינטר נכנס כמחליף בדקה ה-80 80'
קשר 15 איטליהאיטליה סרג'יו ד'אוטיליה
קשר 18 איטליהאיטליה ניקולה ברטי נכנס כמחליף בדקה ה-119 119'
מאמן:
אנגליהאנגליה רוי הודג'סון
שוער 1 גרמניהגרמניה ינס להמן כרטיס צהוב בדקה ה-58 58'
בלם אחורי 10 גרמניהגרמניה אולף תון (קפטן) כרטיס צהוב בדקה ה-66 66'
בלם 26 הולנדהולנד יוהאן דה קוק
בלם 2 גרמניהגרמניה תומאס לינקה
כנף ימין 4 גרמניהגרמניה איב אייגנראוך כרטיס צהוב בדקה ה-8 8'
כנף שמאל 19 גרמניהגרמניה מייק בוסקנס
קשר מרכזי 20 צ'כיהצ'כיה יירי נמץ
קשר מרכזי 6 גרמניהגרמניה אנדראס מולר הוחלף בדקה ה-97 97'
קשר מרכזי 3 צ'כיהצ'כיה רדוסלאב לאטאל כרטיס צהוב בדקה ה-104 104' הוחלף בדקה ה-111 111'
קשר התקפי 24 בלגיהבלגיה מארק וילמוטס כרטיס צהוב בדקה ה-70 70'
חלוץ 11 גרמניהגרמניה מרטין מקס
מחליפים:
שוער 22 גרמניהגרמניה מתיאס שובר
מגן 21 גרמניהגרמניה מרקו קורץ
קשר 8 גרמניהגרמניה אינגו אנדרברוגה נכנס כמחליף בדקה ה-97 97'
קשר 16 גרמניהגרמניה אוליבר הלד נכנס כמחליף בדקה ה-111 111'
חלוץ 14 ארצות הבריתארצות הברית דויד ואגנר
מאמן:
הולנדהולנד הוב סטיבנס

עוזרי שופט:
ספרדספרד פרננדו טראסקו גרסיה (קוון)
ספרדספרד מנואל לופס פרננדס (קוון)

שופט רביעי:
ספרדספרד ויקטור חוסה אסקינאס טורס

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]