גמר הליגה האירופית 2014

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גמר הליגה האירופית 2014
אירוע עונת 2013/2014 בליגה האירופית
(2-4 לסביליה בפנדלים)
תאריך 14 במאי 2014
מיקום אצטדיון יובנטוס, טורינו, איטליה
השחקן המצטיין איוואן רקיטיץ' (סביליה)
שיפוט פליקס בריך (גרמניה)
צופים 33,120
2013
2015
uefa.com

גמר הליגה האירופית 2014 התקיים באצטדיון יובנטוס בטורינו, איטליה ב-14 במאי 2014, ובו נקבע כי הזוכה בטורניר הליגה האירופית לעונת 2013/2014 היא סביליה הספרדית, שניצחה במשחק את בנפיקה ליסבון הפורטוגלית בתוצאה 4-2 בדו-קרב בעיטות עונשין, לאחר שוויון 0-0 בתום ההארכה. הייתה זו המהדורה ה-43 של המפעל, והחמישית מאז המעבר מגביע אופ"א לליגה האירופית.

סביליה העפילה לגמר המפעל בפעם השלישית בתולדותיה, לאחר שתי הזכיות הרצופות ב-2006 וב-2007. עם זכייתה בתואר, השתוותה ליובנטוס, לאינטר מילאנו ולליברפול כשיאנית הזכיות במפעל, עם שלוש זכיות בתואר. מנגד, בנפיקה העפילה לגמר בפעם השנייה ברציפות, והייתה ראשונה לעשות זאת מאז יריבתה סביליה ושתי זכיותיה הרצופות. כמו כן, היא הייתה לראשונה שמגיעה לגמר המפעל שנתיים ברציפות לאחר שבשני המקרים נשרה מליגת האלופות. ההפסד במשחק הגמר הקודם וכן בגמר גביע אופ"א 1983, בנוסף להפסד בגמר הנוכחי, קבעו כי בנפיקה היא הקבוצה עם מספר ההפסדים הגבוה ביותר בגמר המפעל, עם שלושה הפסדים. בנוסף, המשיכה בנפיקה את רצף הפסדיה במשחקי גמר אירופיים, שצמח לאחר משחק הגמר לשמונה הפסדים, מתוכם חמישה הפסדים בגמר גביע אירופה לאלופות ושלושת הפסדיה בגמר גביע אופ"א והליגה האירופית.

מפגשן הרשמי הקודם של שתי הקבוצות היה בעונת 1957/1958 בגביע אירופה לאלופות, עונתן הראשונה של שתי הקבוצות במסגרת אירופית. שתי הקבוצות נפגשו בסיבוב הראשון, כאשר המשחק הראשון בסביליה (3-1 לסביליה) היה למשחק הבכורה של השתיים באירופה.

סביליה העפילה לטורניר על אף שסיימה במקום התשיעי בלבד בעונת 2012/2013 בליגה הספרדית. היא זכתה בכרטיס האחרון לאירופה רק עקב הרחקתם של מאלגה (שישית) ושל ראיו ואיקאנו (שמינית) מהמפעלים האירופיים, והחלה את העונה האירופית כבר בסיבוב המוקדמות השלישי. מנגד, בנפיקה סיימה בעונה החולפת כסגנית אלופת פורטוגל, עם נקודה אחת בלבד מתחת לפורטו. על אף שרשמה הפסד ליגה בודד לאורך כל העונה, סיימה בנפיקה שנייה אחרי פורטו, שסיימה עונה נטולת הפסדי ליגה. לאחר שסיימה שלישית בבית בליגת האלופות, נשרה הקבוצה לליגה האירופית.

במשחק עצמו לא נכבשו שערי שדה במשך 120 דקות, על אף דומיננטיות של בנפיקה לאורך רוב דקות המשחק. ההכרעה עברה לנקודה הלבנה, ממנה כבשו כל ארבעת בועטיה של סביליה. בטו, שוערה של סביליה, הדף פעמיים, וסביליה ניצחה 4-2 בדרך לזכייה בתואר.

הדרך אל הגמר[עריכת קוד מקור | עריכה]

ספרדספרד סביליה סיבוב פורטוגלפורטוגל בנפיקה ליסבון
הליגה האירופית ליגת האלופות
יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני שלבי מוקדמות יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני
מונטנגרומונטנגרו מלאדוסט פודגוריצה 9 - 1 3 - 0 (ב) 6 - 1 (ח) סיבוב מוקדמות שלישי לא השתתפה
פוליןפולין שלונסק ורוצלב 9 - 1 4 - 1 (ב) 5 - 0 (ח) סיבוב הפלייאוף
יריבה תוצאה שלב הבתים יריבה תוצאה
פורטוגלפורטוגל אשטוריל 2 - 1 (ח) מחזור 1 בלגיהבלגיה אנדרלכט 2 - 0 (ב)
גרמניהגרמניה פרייבורג 2 - 0 (ב) מחזור 2 צרפתצרפת פריז סן-ז'רמן 0 - 3 (ח)
צ'כיהצ'כיה סלובן ליברץ 1 - 1 (ח) מחזור 3 יווןיוון אולימפיאקוס 1 - 1 (ב)
צ'כיהצ'כיה סלובן ליברץ 1 - 1 (ב) מחזור 4 יווןיוון אולימפיאקוס 0 - 1 (ח)
פורטוגלפורטוגל אשטוריל 1 - 1 (ב) מחזור 5 בלגיהבלגיה אנדרלכט 3 - 2 (ח)
גרמניהגרמניה פרייבורג 2 - 0 (ח) מחזור 6 צרפתצרפת פריז סן-ז'רמן 2 - 1 (ח)
טבלת בית ח' (אירופית)
קבוצה מש' נצ' תיקו הפ' ש.זכות ש.חובה הפרש נק'
ספרדספרד סביליה 6 3 3 0 9 4 5+ 12
צ'כיהצ'כיה סלובן ליברץ 6 2 3 1 9 8 1+ 9
גרמניהגרמניה פרייבורג 6 1 3 2 5 8 3- 6
פורטוגלפורטוגל אשטוריל 6 0 3 3 5 8 3- 3
טבלת הבית טבלת בית ג' (אלופות)
קבוצה מש' נצ' תיקו הפ' ש.זכות ש.חובה הפרש נק'
צרפתצרפת פריז סן-ז'רמן 6 4 1 1 16 5 11+ 13
יווןיוון אולימפיאקוס 6 3 1 2 10 8 2+ 10
פורטוגלפורטוגל בנפיקה ליסבון 6 3 1 2 8 8 0 10
בלגיהבלגיה אנדרלכט 6 0 1 5 4 17 13- 1
הליגה האירופית
יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני
סלובניהסלובניה מריבור 4 - 3 2 - 2 (ח) 2 - 1 (ב) סיבוב נוקאאוט ראשון יווןיוון פאוק סלוניקי 4 - 0 1 - 0 (ח) 3 - 0 (ב)
ספרדספרד ריאל בטיס 2 – 2 (4 - 3פ) 0 - 2 (ב) 2 - 0ה (ח) שמינית הגמר אנגליהאנגליה טוטנהאם הוטספר 5 - 3 3 - 1 (ח) 2 - 2 (ב)
פורטוגלפורטוגל פורטו 4 - 2 0 - 1 (ח) 4 - 1 (ב) רבע הגמר הולנדהולנד א.ז. אלקמאר 3 - 0 1 - 0 (ח) 2 - 0 (ב)
ספרדספרד ולנסיה 3 - 3 2 - 0 (ב) 1 - 3 (ח) חצי הגמר איטליהאיטליה יובנטוס 2 - 1 2 - 1 (ב) 0 - 0 (ח)

סביליה[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר שהצליחה להעפיל למסגרת האירופית רק עקב הרחקתן מאירופה של שתי קבוצות שסיימו מעליה בטבלה, החלה סביליה את דרכה בסיבוב המוקדמות השלישי של הליגה האירופית. סביליה המדורגת הוגרלה למפגש מול מלאדוסט פודגוריצה המונטנגרית, והחלה את דרכה במפעל עם ניצחון 3-0 ביתי. קרלוס באקה כבש ראשון לאחר 18 דקות, דייגו פרוטיפנדל) ודניאל קאריסו כבשו בדקות הסיום. בגומלין בחוץ הביסה סביליה 6-1 את פודגוריצה, כאשר במחצית כבר הובילה 5-0. ראול רוססקו וקוקה השלימו צמד, ויטולו ובריאן ראבייו כבשו גם הם, וסביליה העפילה עם 9-1 בסיכום. היא הוגרלה כמדורגת גם בסיבוב הפלייאוף של המוקדמות, למפגש מול שלונסק ורוצלב כדורגל) הפולנית. סביליה אירחה את המשחק הראשון, ובדקה ה-16 עלו הפולנים ליתרון מפתיע. איוואן רקיטיץ' איזן עוד לפני ההפסקה, ובחצי השני השלימה סביליה את המהפך משערים של מרקו מרין (צמד) ושל קווין גאמיירו, 4-1 בסיום. בגומלין שוב הביסה סביליה את יריבתה, עם 5-0 מרשים. רקיטיץ' ובאקה כבשו במחצית הראשונה, ז'אירו סמפיירו, פרוטי ושער שני של באקה קבעו את תוצאת הסיום, 9-1 לסביליה בסיכום בדרך לשלב הבתים.

אל שלב הבתים הוגרלה סביליה מקבוצת הדירוג הראשונה לבית נוח עם פרייבורג, סלובן ליברץ ואשטוריל. במשחק הראשון בפורטוגל מול אשטוריל, עלתה סביליה ליתרון משער של ויטולו לאחר כשעה של משחק, אך ספגה את השוויון לאחר שתי דקות בלבד. כרבע שעה לאחר מכן כבש גאמיירו את שער הניצחון, 2-1 בסיום. במשחק השני בבית, שער של פרוטי בפנדל ושל באקה בתוספת הזמן קבעו 2-0 על פרייבורג. במשחק החוץ מול סלובן ליברץ נקלעה סביליה לפיגור לאחר עשרים דקות בלבד, ושתי דקות לסיום השיגה את השוויון משער של ויטולו. במשחק הבא אירחה סביליה את אותה היריבה, והשתיים נפרדו באותה התוצאה, כאשר פרוטי כבש לזכות סביליה ודוד פאבלקה איזן לזכות הצ'כים. סביליה המשיכה לתיקו שלישי רצוף באותה התוצאה, הפעם בבית מול אשטוריל. גאמיירו כבש כבר לאחר שבע דקות, אך הפורטוגלים איזנו בדקה האחרונה. במשחק הנעילה של שלב הבתים, גברה סביליה על פרייבורג 2-0 בחוץ. ויסנטה איבורה כבש בשלהי המחצית הראשונה, ורוססקו קבע את תוצאת המשחק בתוספת הזמן. את שלב הבתים סיימה סביליה בפסגה, ללא הפסדים.

בסיבוב הנוקאאוט הראשון פגשה סביליה את מריבור. במשחק הראשון בסלובניה העלה מרקוס טווארס את המארחת ליתרון מפתיע, 1-0 בתום המחצית. עם פתיחת המחצית השנייה איזן גאמיירו את התוצאה, ופדריקו פאסיו השלים מהפך כעשרים דקות לסיום. עשר דקות לאחר מכן חזרה מריבור לשוויון 2-2 משער של דארה ורשיץ', שקבע את תוצאת המשחק. בגומלין הביתי, שערים של חוסה אנטוניו רייס בשלהי המחצית הראשונה ושל גאמיירו לאחר כשעה, קבעו 2-0 לסביליה. מרשיץ' עוד צימק בתוספת הזמן, אך בסיום 2-1 לסביליה, שהעפילה עם 4-3 בסיכום.

בשמינית הגמר פגשה סביליה את בת ארצה, ריאל בטיס. סביליה אירחה את המשחק הראשון, ונקלעה לפיגור לאחר כרבע שעה משער של לאו בפטיסטאו. בדקות הסיום הכפיל סלבה סביליה את התוצאה וקבע 2-0 לבטיס בסיום. במשחק הגומלין כבש רייס ראשון לאחר כעשרים דקות, ורבע שעה לסיום קבע באקה 2-0 לסביליה, שמחק את ההפסד מהמשחק הראשון. הקבוצות הלכו להארכה שהסתיימה ללא שערים, וההכרעה עברה לדו-קרב בעיטות עונשין. ויטולו החמיץ את הבעיטה הראשונה של סביליה, אך כל ארבעת הבועטים הבאים כבשו, וסביליה המשיכה לרבע הגמר עם 4-3 בפנדלים.

לאחר הדרמה בשמינית המתינה לסביליה ברבע הגמר אלופת פורטוגל, פורטו. במשחק הראשון בחוץ נכנעה סביליה לשער של אליקים מנגאלה לאחר כשלושים דקות, 1-0 לפורטו בסיום. בגומלין הביתי מחקה סביליה את הפיגור כבר לאחר חמש דקות, עם פנדל מוצלח של רקיטיץ'. ויטולו ובאקה הוסיפו עוד במחצית הראשונה, גאמיירו קבע 4-0, וגם שער מצמק של ריקארדו קווארסמה בתוספת הזמן לא הועיל לפורטו. 4-1 לסביליה במשחק, 4-2 בסיכום בדרך לחצי הגמר.

בשלב חצי הגמר המתינה לסביליה יריבה נוספת בת ארצה, ולנסיה. הקרב על הייצוג הספרדי בגמר החל באצטדיון רמון סאנצ'ס פיחואן, שם כבש סטפן מביה לאחר 33 דקות. באקה השלים 2-0 שלוש דקות מאוחר יותר, קבע את תוצאת המשחק, וסביליה השיגה מקדמה משמעותית לגומלין. משחק הגומלין באצטדיון מסטאייה נפתח עם שער של סופיאן פגולי לאחר 14 דקות. שער עצמי של השוער בטו מחק את היתרון של סביליה בדקה ה-26, ובדקה ה-69 קבע ז'רמי מתייה 3-0 מרשים לוולנסיה. ארבע דקות בתוך תוספת הזמן, כשרק שניות ספורות הפרידו בין ולנסיה למשחק הגמר, כבש מביה בנגיחה וקבע 3-1 בסיום, שער דרמטי שהעלה את סביליה לגמר בזכות חוק שערי חוץ.

בנפיקה ליסבון[עריכת קוד מקור | עריכה]

סגנית אלופת פורטוגל העפילה אוטומטית לשלב הבתים של ליגת האלופות, שם הוגרלה מקבוצת הדירוג הראשונה לבית משותף עם פריז סן-ז'רמן, אולימפיאקוס ואנדרלכט. במשחקה האירופי הראשון לעונה, גברה בנפיקה בביתה 2-0 על אנדרלכט. פיליפ דז'וריצ'יץ' פתח עם שער כבר בדקה הרביעית, לואיזאו הכפיל בדקה השלושים וקבע את תוצאת הסיום. במשחק השני הובסה בנפיקה 3-0 בפריז. זלאטן איברהימוביץ' כבש ראשון לאחר חמש דקות, מרקיניוס הכפיל וזלאטן בדקה השלושים קבע 3-0 למארחת, תוצאה שנשמרה עד לסיום. במשחק הבא אירחה בנפיקה את אולימפיאקוס, ונקלעה לפיגור לאחר כחצי שעה משער של אלחנדרו דומינגס. בדקות הסיום כבש אוסקר קרדוסו את שער השוויון, 1-1 בסיום. במשחק הבא בפיראוס נכנעה בנפיקה משער של קוסטאס מנולאס כבר לאחר 13 דקות, 1-0 בסיום. בשני משחקיה הנותרים השיגה בנפיקה שני ניצחונות. במשחק החוץ מול אנדרלכט פיגרה בנפיקה משער של שנסל מבמבה לפני שנמניה מאטיץ' איזן, ומבמבה עצמו הפסך את התוצאה בשער עצמי. מאסימו ברונו איזן, אך בדקה האחרונה כבש רודריגו מורנו את שער הניצחון, 3-2 לבנפיקה. במשחק הנעילה נזקקה בנפיקה למעידה של אולימפיאקוס ולניצחון על פריז סן-ז'רמן. היא השיגה את הניצחון כשהפכה פיגור משער של אדינסון קבאני בזכות שערים של לימה בפנדל ושל ניקולאס גייטן, אך אולימפיאקוס השיגה ניצחון אף היא, וסיימה שנייה לפני בנפיקה בזכות המאזן הפנימי בין השתיים. בנפיקה, שסיימה שלישית, המשיכה את דרכה האירופית בליגה האירופית.

בסיבוב הנוקאאוט הראשון פגשה בנפיקה את פאוק סלוניקי. במשחק הראשון בחוץ ניצחה בנפיקה 1-0 משער של לימה במחצית השנייה. בגומלין הביתי הצליחה בנפיקה לכבוש שלושה שערים בתוך תשע דקות - גייטן כבש ראשון בדקה השבעים, לימה הכפיל בפנדל שמונה דקות אחריו, ודקה לאחר מכן קבע לזאר מרקוביץ' את תוצאת המשחק, 3-0 בסיום, ובסך הכול 4-0 בסיכום שני המפגשים.

בשמינית הגמר פגשה בנפיקה את טוטנהאם הוטספר. במשחק הראשון בחוץ קבע רודריגו 1-0 לאחר כחצי שעה של משחק. במחצית השנייה הכפיל לואיזאו וקבע 2-0, כריסטיאן אריקסן צימק אך לואיזאו השלים צמד וקבע 3-1 בסיום. בגומלין הביתי קבע אסקיאל גאראי 1-0 במחצית, אך צמד של נאסר שאד'לי, שהשווה בדקה ה-78 והכפיל כעבור דקה, הפך את התוצאה. טוטנהאם נזקקה לשער נוסף כדי לקבוע הארכה, אך עמוק בתוך תוספת הזמן השווה לימה את התוצאה בפנדל. 2-2 בסיום, 5-3 לבנפיקה בסיכום.

ברבע הגמר פגשה בנפיקה את א.ז. אלקמאר ההולנדית. את המשחק הראשון ניצחה בנפיקה 1-0 משער של אדוארדו סאלביו סמוך לפתיחת המחצית השנייה. בגומלין הביתי, צמד של רודריגו קבע 2-0 בסיום, ושלח את בנפיקה לחצי הגמר עם 3-0 בסיכום.

בשלב חצי הגמר פגשה בנפיקה את יובנטוס. האיטלקים חיפשו העפלה לגמר שנערך באותה העונה באצטדיונם הביתי, והתארחו במשחק הראשון אצל בנפיקה. גאראי העלה את המארחת ליתרון כבר בדקה השלישית, קרלוס טבס השיג שער חוץ יקר עבור יובנטוס והשווה בדקה ה-73, אך כעשר דקות מאוחר יותר קבע לימה את תוצאת המשחק, 2-1 לבנפיקה. בנפיקה הגיעה לגומלין באצטדיון יובנטוס, האצטדיון שנועד לארח את משחק הגמר, ובתום משחק סוער, במהלכו הורחקו שניים משחקניה (אנסו פרס ולזאר מרקוביץ'), שמרה בנפיקה על שוויון 0-0 שהוביל אותה לגמר הליגה האירופית.

סיכום המשחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

מחצית ראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

סביליה של המאמן אונאי אמרי הגיעה למשחק ללא פציעות של שחקני מפתח וביכולת משופרת יחסית לעונה החולפת, כאשר הצליחה להבטיח את המקום החמישי בליגה. שחקני המפתח של הספרדים היו איוואן רקיטיץ', קפטן הקבוצה שפתח בעמדת הקשר המרכזי, והחלוץ קרלוס באקה שפתח בודד בחוד. ויטולו וחוסה אנטוניו רייס פתחו כקיצוניים לצדו של באקה. מנגד, בנפיקה של המאמן ז'ורז'ה ז'סוס הייתה עדיפה במשחק הגמר עונה קודם לכן על צ'לסי, אך נכנעה לה בסיום. למשחק הגמר הפעם עלתה בנפיקה במערך דומה של 4-3-3, אך עם הרכב שונה לחלוטין, כאשר רק ארבעה שפתחו בגמר אשתקד פתחו גם בגמר הנוכחי. בנפיקה חסרה את אנסו פרס, לזאר מרקוביץ' ואדוארדו סאלביו המושעים.

המשחק נפתח בקצב מהיר, ובשליטה של בנפיקה שחיפשה שער כבר בפתיחה. בדקה התשיעית הייתה קרובה דווקא סביליה לשער ראשון, כאשר יצאה למתפרצת מהירה עם ראקיטיץ', אך המסירה שלו לבאקה מצאה את החלוץ בעמדת נבדל. בדקה ה-13, כדור חופשי של ניקולס גייטן הגיע לאסקיאל גאראי שבעט חלש ובטו היה במקום.

בדקה ה-25 נאצלה בנפיקה לבצע חילוף, כאשר מיראלם סולימאני נפצע ואנדרה אלמיידה עלה במקומו. 12 דקות אחר כך התקרבה סביליה לכיבוש כאשר המגן השמאלי אלברטו מורנו פרץ דווקא מאגף ימין של ההתקפה. הוא בעט כדור מסובב, אך יאן אובלק היה במקום וקלט. לקראת סיום המחצית חזרה בנפיקה ללחוץ את השער של סביליה. מקסימיליאנו פריירה הגיע למצב נוח כאשר קיבל כדור ברחבה מרובן אמורים וניסה להקפיץ, אך בטו הדף היטב. בתוספת הזמן של המחצית פרץ גייטן וחדר לתוך הרחבה. פדריקו פאסיו תיקל אותו מאחור ומנע מצב מסוכן, בנפיקה דרשה פנדל אך השופט קבע כי התיקול היה נקי.

0-0 בסיום המחצית הראשונה בטורינו.

מחצית שנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המחצית השנייה נפתחה כפי שהסתיימה הראשונה, בלחץ פורטוגלי בחיפוש אחר שער היתרון. בדקה ה-48 פרץ מקסי פריירה באגף, עבר את מורנו והעביר ללימה. החלוץ הצליח להכניע את בטו בבעיטה לעבר השער, אך ניקולס פארחה הציל מהקו. רודריגו ולימה ניסו בכדורים חוזרים, אך ההגנה הספרדית נותרה איתנה וההתקפה הסתיימה ללא שער. חמש דקות אחר כך הגיעה סביליה למצב כיבוש מצוין, לאחר שרקיטיץ' שלח היטב את רייס. תחת הלחץ של לואיזאו, התקשה רייס לייצר בעיטה ראויה. רייס הגיע למצב נוסף בדקה ה-61 לאחר מסירה טובה של קוקה, אך אובלק קלט את הבעיטה של הקשר.

בדקה ה-84 התקרב לימה לשער המכריע, כאשר בעט היטב מ-25 מטרים. הכדור העוצמתי הלך למרכז השער, ובטו הגיב היטב והדף לקרן. דקה לאחר מכן הגביה רודריגו מאגף ימין, בטו טעה ופספס את הכדור שהגיע לגאראי, אך הבלם נגח מעל למשקוף.

עד לסיום לא הצליחה אף קבוצה למצוא את הרשת, והמשחק עבר להכרעה בהארכה.

הארכה ופנדלים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ההארכה נפתחה בשליטה של בנפיקה. בדקה ה-99 הייתה קרובה לעלות ליתרון, כאשר לימה בעט היטב ממצב נייח, בטו השמיט, אך הכדור הורחק. שתי דקות אחר כך, מסירה נהדרת נוספת של רקיטיץ' השאירה את באקה לבד מול אובלק, אך מזווית קשה החמיץ את המסגרת. עד לסיום התקשו הקבוצות להגיע למצבים מסוכנים, וההכרעה עברה לדו-קרב בעיטות עונשין.

בנפיקה בעטה ראשונה, ולימה כבש עבורה את הפנדל הראשון, אך באקה איזן מן העבר השני. הבועט הבא, אוסקר קרדוסו, בעט חלש ובטו היה במקום כדי להדוף, בעוד סטפן מביה הכניע בקלות את אובלק מן העבר השני והעלה את סביליה ליתרון. גם רודריגו לא הצליח להכניע את בטו, וקוקה מן העבר השני קבע 3-1 לאחר שלוש בעיטות. לואיזאו השאיר סיכוי לפורטוגלים, אך קווין גאמיירו בבעיטה חזקה קבע 4-2 לאחר ארבע בעיטות. סביליה זוכה בליגה האירופית בפעם השלישית בתולדותיה.


14 במאי 2014 ספרדספרד סביליה 0 - 0ה פורטוגלפורטוגל בנפיקה ליסבון אצטדיון יובנטוס, טורינו, איטליה
צופים: 33,120
שיפוט: גרמניהגרמניה פליקס בריך
(סיקור)
    תוצאת פנדלים  
קרלוס באקה הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים
סטפן מביה הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים
קוקה הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים
קווין גאמיירו הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים
4 - 2 לימה הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים
אוסקר קרדוסו החטיא בעיטה בדו-קרב פנדלים
רודריגו החטיא בעיטה בדו-קרב פנדלים
לואיזאו הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים
 

הרכבי הקבוצות[עריכת קוד מקור | עריכה]

סביליה
בנפיקה ליסבון
שוער 13 פורטוגלפורטוגל בטו
מגן ימני 23 ספרדספרד קוקה כרטיס צהוב בדקה ה-98 98'
בלם 21 ארגנטינהארגנטינה ניקולס פארחה
בלם 2 ארגנטינהארגנטינה פדריקו פאסיו כרטיס צהוב בדקה ה-11 11'
מגן שמאלי 16 ספרדספרד אלברטו מורנו כרטיס צהוב בדקה ה-13 13'
קשר אחורי 40 קמרוןקמרון סטפן מביה
קשר אחורי 6 פורטוגלפורטוגל דניאל קאריסו
קשר מרכזי 11 קרואטיהקרואטיה איוואן רקיטיץ' (קפטן)
קיצוני ימני 19 ספרדספרד חוסה אנטוניו רייס הוחלף בדקה ה-78 78'
קיצוני שמאלי 20 ספרדספרד ויטולו הוחלף בדקה ה-110 110'
חלוץ 9 קולומביהקולומביה קרלוס באקה
מחליפים:
שוער 1 ספרדספרד חאבי ואראס
מגן 3 ספרדספרד פרננדו נבארו
מגן 5 פורטוגלפורטוגל דיוגו פיגייראס נכנס כמחליף בדקה ה-110 110'
קשר 7 גרמניהגרמניה מרקו מרין נכנס כמחליף בדקה ה-78 78' הוחלף בדקה ה-104 104'
קשר 12 ספרדספרד ויסנטה איבורה
קשר 15 גרמניהגרמניה פיוטר טרוחובסקי
חלוץ 18 צרפתצרפת קווין גאמיירו נכנס כמחליף בדקה ה-104 104'
מאמן:
ספרדספרד אונאי אמרי
שוער 41 סלובניהסלובניה יאן אובלק
מגן ימני 14 אורוגוואיאורוגוואי מקסימיליאנו פריירה
בלם 4 ברזילברזיל לואיזאו (קפטן)
בלם 24 ארגנטינהארגנטינה אסקיאל גאראי
מגן שמאלי 16 ברזילברזיל גיז'רמה סיקיירה כרטיס צהוב בדקה ה-30 30' הוחלף בדקה ה-99 99'
קשר ימני 6 פורטוגלפורטוגל רובן אמורים
קשר מרכזי 30 פורטוגלפורטוגל אנדרה גומש
קשר שמאלי 20 ארגנטינהארגנטינה ניקולאס גייטן הוחלף בדקה ה-119 119'
חלוץ ימני 8 סרביהסרביה מיראלם סולימאני הוחלף בדקה ה-25 25'
חלוץ מרכזי 11 ברזילברזיל לימה
חלוץ שמאלי 19 ספרדספרד רודריגו
מחליפים:
שוער 1 ברזילברזיל ארתור מוראס
מגן 3 פורטוגלפורטוגל סטיבן ויטוריה
מגן 33 ברזילברזיל ז'ארדל
קשר 10 סרביהסרביה פיליפ דז'וריצ'יץ'
קשר 34 פורטוגלפורטוגל אנדרה אלמיידה כרטיס צהוב בדקה ה-100 100' נכנס כמחליף בדקה ה-25 25'
חלוץ 7 פרגוואיפרגוואי אוסקר קרדוסו נכנס כמחליף בדקה ה-99 99'
חלוץ 90 פורטוגלפורטוגל איוואן קבאליירו נכנס כמחליף בדקה ה-119 119'
מאמן:
פורטוגלפורטוגל ז'ורז'ה ז'סוס

עוזרי שופט:
גרמניהגרמניה מארק בורש (קוון)
גרמניהגרמניה שטפן לופ (קוון)
גרמניהגרמניה טוביאס ולץ (שופט רחבה)
גרמניהגרמניה בסטיאן דנקרט (שופט רחבה)

שופט רביעי:
סרביהסרביה מילורד מאז'יץ'

סטטיסטיקות[עריכת קוד מקור | עריכה]

סביליה בנפיקה ליסבון
שערים 0 0
בעיטות לשער 11 21
בעיטות למסגרת 7 15
החזקה בכדור 51% 49%
קרנות 4 7
עבירות 21 25
נבדלים 5 1
כרטיסים צהובים 3 2
כרטיסים אדומים 0 0

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]