גמר הליגה האירופית 2015

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גמר הליגה האירופית 2015
אירוע עונת 2014/2015 בליגה האירופית
תאריך 27 במאי 2015
מיקום האצטדיון הלאומי, ורשה, פולין
השחקן המצטיין אבר באנגה (סביליה)
שיפוט מרטין אטקינסון (אנגליה)
צופים 45,000
2014
2016
uefa.com

גמר הליגה האירופית 2015 התקיים באצטדיון הלאומי בוורשה, פולין ב-27 במאי 2015, ובו נקבע כי הזוכה בטורניר הליגה האירופית לעונת 2014/2015 היא סביליה הספרדית, שניצחה במשחק את דניפרו דניפרופטרובסק האוקראינית בתוצאה 3-2. הייתה זו המהדורה ה-44 של המפעל, והשישית מאז המעבר מגביע אופ"א לליגה האירופית.

סביליה הייתה הראשונה ליהנות מהחידוש במפעל, שקבע כי הזוכה בתואר תזכה לשריון בעונה הבאה של ליגת האלופות. בזכות כך, זכתה הקבוצה להעפיל לשלב הבתים בעונת 2015/2016 בליגת האלופות, על אף שסיימה חמישית בלבד באותה עונה בליגה הספרדית. יתרה מכך, העובדה כי ברצלונה ויובנטוס, המעפילות לגמר ליגת האלופות 2015, כבר הבטיחו את עלייתן לשלב הבתים בזכות מיקום הליגה, אפשרה לסביליה העפלה אוטומטית לשלב הבתים של המפעל בעונה הבאה.

סביליה השלימה זכייה שנייה ברציפות בתואר ורביעית בסך הכול. היא שמרה על הרצף וניצחה בכל אחד ממשחקי גמר המפעל אליו העפילה (2006, 2007, 2014). זכייתה הרביעית הפכה אותה לשיאנית הבלעדית של הזכיות במפעל, כאשר היא עוקפת את ליברפול, יובנטוס ואינטר מילאנו, להן שלוש זכיות כל אחת. הזכייה אף הביאה לשוויון במספר הזכיות בין ספרד לאיטליה בפסגת המדינות הזוכות, כאשר לכל מדינה תשע זכיות בתואר. אונאי אמרי, מאמן סביליה שהוביל אותה גם לזכייה הקודמת עונה קודם לכן, היה למאמן החמישי שזוכה בתואר יותר מפעם אחת (אחרי ג'ובאני טרפטוני, לואיס מולוני, חואנדה ראמוס ורפאל בניטס). קפטן סביליה, חוסה אנטוניו רייס, היה לראשון בתולדות המפעל שזוכה בתואר ארבע פעמים, כאשר לצמד זכיותיו עם סביליה ניתן להוסיף את צמד זכיותיו עם אתלטיקו מדריד ב-2010 וב-2012.

מנגד, דניפרו העפילה לראשונה בתולדותיה לגמר אירופי. היא הייתה לאוקראינית השנייה אי פעם בגמר המפעל (אחרי ניצחונה של שחטאר דונצק בגמר גביע אופ"א 2009), ולשלישית אי פעם בגמר מפעל אירופי (דינמו קייב זכתה בגביע אירופה למחזיקות גביע ב-1975 וב-1986). הפסדה של דניפרו בגמר היה להפסד הראשון אי פעם של קבוצה אוקראינית בגמר אירופי. סביליה ודניפרו מעולם לא נפגשו קודם לכן במסגרת אירופית רשמית.

סביליה העפילה לשלב הבתים של הטורניר באופן אוטומטי, בעקבות זכייתה בתואר עונה קודם לכן, בה סיימה במקום החמישי בליגה הספרדית. דניפרו פתחה את העונה האירופית שלה בסיבוב המוקדמות השלישי של ליגת האלופות, לאחר שסיימה כסגנית אלופת אוקראינה עונה קודם לכן, אך הודחה על ידי פ.צ. קופנהגן, ונשרה לסיבוב הפלייאוף במוקדמות הליגה האירופית.

במשחק עצמו העלה ניקולה קאליניץ' את דניפרו ליתרון כבר לאחר שבע דקות, אך סביליה הפכה משערים של גז'גוז' קריכוביאק בדקה ה-28 ושל קרלוס באקה שלוש דקות לאחר מכן. דקה אחת לתום המחצית, השווה רוסלאן רוטאן את התוצאה וקבע שוויון 2-2 בהפסקה. בדקה ה-73 השלים באקה צמד במשחק, וקבע את תוצאת המשחק, 3-2 לסביליה שזכתה בפעם הרביעית בליגה האירופית.

הדרך אל הגמר[עריכת קוד מקור | עריכה]

ספרדספרד סביליה סיבוב אוקראינהאוקראינה דניפרו דניפרופטרובסק
יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני שלבי מוקדמות יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני
ליגת האלופות
לא השתתפה סיבוב מוקדמות שלישי דנמרקדנמרק פ.צ. קופנהגן 0 - 2 0 - 0 (ב) 0 - 2 (ח)
הליגה האירופית
לא השתתפה סיבוב הפלייאוף קרואטיהקרואטיה היידוק ספליט 2 - 1 2 - 1 (ב) 0 - 0 (ח)
יריבה תוצאה שלב הבתים יריבה תוצאה
הולנדהולנד פיינורד 2 - 0 (ב) מחזור 1 איטליהאיטליה אינטר מילאנו 0 - 1 (ב)
קרואטיהקרואטיה רייקה 2 - 2 (ח) מחזור 2 צרפתצרפת סנט אטיין 0 - 0 (ח)
בלגיהבלגיה סטנדרד לייז' 0 - 0 (ח) מחזור 3 אזרבייג'ןאזרבייג'ן קרבאך 0 - 1 (ב)
בלגיהבלגיה סטנדרד לייז' 3 - 1 (ב) מחזור 4 אזרבייג'ןאזרבייג'ן קרבאך 2 - 1 (ח)
הולנדהולנד פיינורד 0 - 2 (ח) מחזור 5 איטליהאיטליה אינטר מילאנו 1 - 2 (ח)
קרואטיהקרואטיה רייקה 1 - 0 (ב) מחזור 6 צרפתצרפת סנט אטיין 1 - 0 (ב)
טבלת בית ז'
קבוצה מש' נצ' תיקו הפ' ש. זכות ש. חובה הפרש נק'
הולנדהולנד פיינורד 6 4 0 2 10 6 4+ 12
ספרדספרד סביליה 6 3 2 1 8 5 3+ 11
קרואטיהקרואטיה רייקה 6 2 1 3 7 8 1- 7
בלגיהבלגיה סטנדרד לייז' 6 1 1 4 4 10 6- 4
טבלת הבית טבלת בית ו'
קבוצה מש' נצ' תיקו הפ' ש. זכות ש. חובה הפרש נק'
איטליהאיטליה אינטר מילאנו 6 3 3 0 6 2 4+ 12
אוקראינהאוקראינה דניפרו דניפרופטרובסק 6 2 1 3 4 5 1- 7
אזרבייג'ןאזרבייג'ן קרבאך 6 1 3 2 3 5 2- 6
צרפתצרפת סנט אטיין 6 0 5 1 2 3 1- 5
יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני
גרמניהגרמניה בורוסיה מנשנגלדבך 4 - 2 1 - 0 (ב) 3 - 2 (ח) סיבוב נוקאאוט ראשון יווןיוון אולימפיאקוס 4 - 2 2 - 0 (ב) 2 - 2 (ח)
ספרדספרד ויאריאל 5 – 2 3 - 1 (ח) 2 - 1 (ב) שמינית הגמר הולנדהולנד אייאקס אמסטרדם 2 - 2 1 - 0 (ב) 1 - 2ה (ח)
רוסיהרוסיה זניט סנקט פטרבורג 4 - 3 2 - 1 (ב) 2 - 2 (ח) רבע הגמר בלגיהבלגיה קלאב ברוז' 1 - 0 0 - 0 (ח) 1 - 0 (ב)
איטליהאיטליה פיורנטינה 5 - 0 3 - 0 (ב) 2 - 0 (ח) חצי הגמר איטליהאיטליה נאפולי 2 - 1 1 - 1 (ח) 1 - 0 (ב)

סביליה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מחזיקת התואר המכהנת החלה את דרכה בשלב הבתים, אליו הוגרלה מקבוצת הדירוג הראשונה לצדן של פיינורד, סטנדרד לייז' ורייקה. סביליה פתחה עם ניצחון ביתי, 2-0 על פיינורד משערים של גז'גוז' קריכוביאק כבר בדקה השמינית, ושל סטפן מביה. במשחק הבא יצאה סביליה לרייקה, וצעדה ביתרון בתום המחצית משער של יאגו אספס. במחצית השנייה איזן אנדריי קרמאריץ' בפנדל וזוראן קוורז'יץ' הפך את התוצאה, אך מביה איזן בתוך תוספת הזמן וקבע 2-2 בסיום. משחקה הבא של סביליה הסתיים בשוויון 0-0, בחוץ מול סטנדרד לייז'. במשחק הבית מול אותה היריבה ניצחה סביליה 3-1 משערים של קווין גאמיירו, חוסה אנטוניו רייס וקרלוס באקה, מול שוויון זמני של פול-ז'וסה אמפוקו. הפסדה הראשון של סביליה במפעל הגיע ברוטרדם, כאשר פיינורד נהנתה משערים של יינס טורנסטרה וקארים אל-אחמדי במחצית השנייה, כדי לנצח 2-0. את שלב הבתים חתמה סביליה במפגש על המקום השני מול רייקה, וגברה עליה 1-0 בבית משער של דניס סוארס.

בסיבוב הנוקאאוט הראשון פגשה סביליה את בורוסיה מנשנגלדבך. את המשחק הראשון בבית הכריע ויסנטה איבורה עם שער ניצחון בדקה השבעים, 1-0 לסביליה בסיום. בגומלין פתח באקה את מסכת השערים עם כיבוש בדקה השמינית. גרניט ג'אקה איזן כעבור כעשר דקות, אך ויטולו החזיר את היתרון לסביליה בדקה ה-26. שלוש דקות אחר כך שוב השיגה המארחת את השוויון משער של תורגן הזאר, אך במחצית השנייה הכריע ויטולו את המפגש עם שער שני במשחק, קבע 3-2 בסיום לסביליה, שהעפילה עם 4-2 בסיכום המפגשים.

בשמינית הגמר פגשה סביליה את בת ארצה, ויאריאל. במשחק הראשון בחוץ כבש ויטולו כבר בדקה הראשונה, ובהמשך מביה הכפיל וקבע 2-0 בהפסקה. לוסיאנו וייטו צימק בפתיחת המחצית השנייה, אך גאמיירו קבע את תוצאת המשחק, 3-1 לסביליה. בגומלין הביתי, לאחר מחצית מאופסת, כבש איבורה בדקה ה-69 וקירב את סביליה לשלב הבא. שוויון זמני של ג'ובאני דוס סנטוס ארבע דקות אחר כך לא הועיל, כאשר סוארס קבע את תוצאת המשחק בדקות הסיום, 2-1 לסביליה שמשיגה ניצחון כפול, ומעפילה עם 5-2 בסיכום לרבע הגמר.

ברבע הגמר המתינה לסביליה זניט סנקט פטרבורג. במשחק הראשון בבית הובילו הרוסים משער של אלכסנדר ריאזנצב, אך באקה איזן כרבע שעה לסיום, וסוארס השלים מהפך שתי דקות לתום המשחק, 2-1 לסביליה. בגומלין כבש באקה בפנדל כבר בדקה השישית, אך סלומון רונדון איזן עם פתיחת המחצית השנייה, והאלק השלים מהפך בדקה ה-72. חמש דקות לסיום, ולפני שהקבוצות הולכות להארכה, כבש גאמיירו את שער השוויון שהעלה את קבוצתו לחצי הגמר, עם 2-2 במשחק, וניצחון 4-3 בסיכום.

בחצי הגמר פגשה סביליה את פיורנטינה, במאבק על כרטיס שני ברציפות לגמר המפעל. במשחק הראשון באצטדיון רמון סאנצ'ס פיחואן, נהנתה סביליה מצמד של המגן הימני אלייש וידאל, שכבש ראשון בדקה ה-17 והכפיל בפתיחת המחצית השנייה. רבע שעה לסיום קבע גאמיירו 3-0 לסביליה, שהשיגה מקדמה משמעותית בדרך לגמר. במשחק הגומלין לא הותירה סביליה סיכוי לפיורנטינה לחזור למשחק, כאשר באקה קבע 1-0 בדקה ה-22, ודניאל קאריסו הכפיל חמש דקות לאחר מכן. עם 5-0 בסיכום שני המפגשים, עלתה סביליה לגמר עונה שנייה ברציפות.

דניפרו דניפרופטרובסק[עריכת קוד מקור | עריכה]

שחקני דניפרו לפני משחק הגמר

דניפרו החלה את דרכה בסיבוב המוקדמות השלישי של ליגת האלופות, כאשר לא הייתה מדורגת במסלול הקבוצות שאינן אלופות. היא הוגרלה למפגש כפול מול פ.צ. קופנהגן הדנית, ובמשחק הראשון בבית נפרדו הקבוצות בשוויון 0-0. במשחק הגומלין בחוץ נכנעה דניפרו 2-0, ונשרה אל סיבוב הפלייאוף של מוקדמות הליגה האירופית. בסיבוב זה הוגרלה דניפרו כמדורגת למפגש מול היידוק ספליט הקרואטית. במשחק הראשון בקייב, שם אירחה דניפרו את משחקיה בעקבות מלחמת האזרחים באוקראינה, ספגה דניפרו בדקה ה-47 משער של טינו-סוון סושיץ', אך שלוש דקות לאחר מכן איזן ניקולה קאליניץ' את התוצאה. שתי דקות בלבד לסיום השלים יבהן שאחוב את המהפך, 2-1 לדניפרו בסיום. במשחק הגומלין שמרה דניפרו על רשת נקייה, ועם שוויון 0-0 בתום המשחק העפילה לשלב הבתים.

אל שלב הבתים הוגרלה דניפרו מקבוצת הדירוג השנייה, לבית עם אינטר מילאנו, סנט אטיין וקרבאך. היא פתחה עם הפסד ביתי, 1-0 לאינטר משער של דנילו ד'אמברוסיו כעשרים דקות לסיום המשחק. היא לא השכילה לכבוש גם במשחק השני, בו נפרדה בשוויון 0-0 עם סנט אטיין בחוץ, וגם במשחק השלישי, כאשר נכנעה בביתה 1-0 לקרבאך משער בדקה העשרים. לאחר פתיחה חלשה למשחקי שלב הבתים, השיגה דניפרו ניצחון חוץ חשוב מול קרבאך. קאליניץ' כבש ראשון לאחר רבע שעה, לירוי ג'ורג' איזן בדקה ה-36, אך קאליניץ' השלים צמד כרבע שעה לסיום וקבע 2-1 לדניפרו. במשחק הבא, בחוץ מול אינטר, העלה רוסלאן רוטאן את דניפרו ליתרון לאחר רבע שעה, אך זדרבקו קוזמנוביץ' איזן רבע שעה מאוחר יותר, ודני אוסוולדו השלים מהפך בדקה החמישים, 2-1 לאינטר בסיום. אל מחזור הנעילה הגיעה דניפרו מהמקום האחרון בבית עם ארבע נקודות, בעוד אינטר הבטיחה את המקום הראשון, וסנט אטיין וקרבאך שתיהן עם חמש נקודות. דניפרו השיגה את הניצחון הביתי על סנט אטיין משער של ארטם פדצקי במחצית השנייה, 1-0 בסיום, והצליחה לטפס עד למקום השני בעקבות איבוד הנקודות של קרבאך במשחק המקביל (0-0 מול אינטר), והמשיכה לשלבי הנוקאאוט.

בשלב הנוקאאוט הראשון פגשה דניפרו את אולימפיאקוס היוונית. במשחק הראשון בבית, לאחר מחצית מאופסת, הכריעה דניפרו את המשחק בדקות הפתיחה של המחצית השנייה. ג'אבה קנקאווה כבש ראשון בדקה החמישים, רוטאן הכפיל ארבע דקות אחר כך וקבע את תוצאת המשחק, 2-0 לדניפרו. בגומלין בחוץ נקלעה דניפרו לפיגור משער של קונסטנטינוס מיטרוגלו בדקה ה-14, אך הגיבה עם שוויון של פדצקי שמונה דקות אחר כך. אלחנדרו דומינגס החזיר את היתרון לאולימפיאקוס בפנדל מדויק בדקה התשעים, אך שתי דקות בתוך תוספת הזמן איזן קאליניץ' וקבע 2-2. עם 4-2 בסיכום, המשיכה דניפרו לשמינית הגמר.

בשמינית הגמר פגשה דניפרו יריבה חזקה בדמותה של אייאקס אמסטרדם. במשחק הראשון בבית ניצחה דניפרו 1-0 משער של רומן זוזוליה לאחר שלושים דקות. בגומלין באמסטרדם ארנה כבש ריכדלי באזור לאחר שעה של משחק, ואייאקס גברה על דניפרו 1-0, שהעביר את ההכרעה להארכה. שבע דקות מפתיחת ההארכה, כבש יבהן קונופליאנקה את שער החוץ החשוב של דניפרו, שאילץ את אייאקס לכבוש שני שערים על מנת להעפיל. שער של מייק ואן דר הורן בדקה ה-117 קירב אותה למטרה זו, אך אייאקס לא השכילה לכבוש שוב. 2-1 לאייאקס בסיום, ועם שוויון 2-2 בסיכום שני המפגשים, עלתה דניפרו בזכות חוק שערי חוץ לרבע הגמר.

ברבע הגמר פגשה דניפרו את קלאב ברוז' הבלגית. במשחק הראשון בחוץ נפרדו הקבוצות בשוויון 0-0. הגומלין הביתי התנהל ברובו ללא שערים, ובדקה ה-82, שמונה דקות לפני שהקבוצות הולכות להארכה, כבש שאחוב את שער הניצחון. 1-0 לדניפרו בדרך לחצי הגמר.

בשלב חצי הגמר, פגשה דניפרו את המשוכה האחרונה לפני הגמר, נאפולי. במשחק הראשון בחוץ העלה דויד לופס את נאפולי ליתרון בדקה החמישים, אך יבהן סלזניוב איזן תשע דקות לסיום וקבע 1-1 בתום המפגש הראשון. ההכרעה עברה למרכז הספורט הלאומי אולימפיסקי, שם הבקיע סלזניוב את השער היחיד בדקה ה-58. בסיכום, 2-1 לדניפרו בדרך לגמר הליגה האירופית הראשון בתולדותיה.

סיכום המשחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

מחצית ראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס הפתיחה של משחק הגמר

אונאי אמרי פתח עם חמישה שחקנים שפתחו גם בגמר עונה קודם לכן, בהם כל שלישיית החוד שכללה את ויטולו, הקפטן חוסה אנטוניו רייס וחלוץ החוד קרלוס באקה. ההבדל הגדול בסביליה היה בחוליית ההגנה, כאשר כל רביעיית ההגנה והשוער שפתחה בגמר הקודם הוחלפה לחלוטין. מנגד, מירון מרקביץ' עלה במערך דומה לזה של אמרי, 4-2-3-1, כאשר ניקולה קאליניץ' בעמדת החלוץ הבודד, והקפטן רוסלאן רוטאן מאחוריו. שישה משחקני ההרכב של דניפרו היו אוקראינים, ושלושה ברזילאים.

הפתיחה הייתה שייכת לדניפרו, שעלתה ליתרון משער מהיר כבר בדקה השביעית על אף השליטה של סביליה בדקות הראשונות. קאליניץ' הוריד בראש ימינה לכיוונו של מתאוס, הברזילאי הגביה בנגיעה בחזרה לעברו של קאליניץ', והחלוץ הגבוה נגח מקרוב לקרקע ולרשת, 1-0 לדניפרו.

בדקה ה-28 מצאה סביליה את השוויון. הגבהה מימין של אבר באנגה לאחר כדור חופשי לא הורחקה היטב על ידי ההגנה האוקראינית. גז'גוז' קריכוביאק, הפולני היחידי בשתי הקבוצות שהגיע לגמר על אדמת מדינתו, היה זה שהגיע ראשון לכדור, ניצל את הערבובייה ברחבה כדי להקדים את לאו מאטוס ותוך כדי נפילה לבעוט כדור שטוח שהכניע את דניס בויקו. שוויון 1-1 בוורשה.

שלוש דקות בלבד לאחר השוויון, השלימה סביליה את המהפך. כדור עומק שטוח ומדויק של הקפטן רייס ממרכז המגרש הכניע את הבלמים והותיר את באקה לבדו מול בויקו. באקה עבר את השוער וגלגל לרשת, 2-1 לסביליה. בישול מרשים לקפטן, וסיומת חדה של החלוץ הקולומביאני.

דקה לתום המחצית הראשונה, השיגה דניפרו את השוויון. כדור חופשי מ-18 מטרים אלכסונית מצד שמאל נפסק לטובת דניפרו. הקפטן רוטאן, ללא תנופה, בעט מהמקום כדור מסובב ומדויק שהכניע את סרחיו ריקו, שוויון 2-2. לראשונה מזה 14 שנים, נכבשו ארבעה שערים לפני ההפסקה בגמר המפעל. הקודמות לעשות זאת היו ליברפול ודפורטיבו אלאבס בגמר גביע אופ"א 2001.

מחצית שנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שחקני סביליה ברגע הנפת הגביע

במחצית השנייה ירד הקצב משמעותית. דניפרו חיפשה לשמור על התוצאה, בעוד סביליה אף היא הציגה משחק מתחת לרמתה במחצית הראשונה.

בדקה ה-73, לאחר דקות ארוכות ללא מצבים מסוכנים, כבשה סביליה את שער הניצחון. ויטולו הקפיץ לתוך הרחבה ומצא את באקה, שלא היה בעמדת נבדל אך הקדים בתנועתו את ההגנה, וברגל שמאל בעט בנגיעה לפינה הרחוקה כדי לקבוע 3-2 לסביליה.

ארבע דקות לסיום, לאחר ששתי הקבוצות כבר ביצעו את חילופיהן, התמוטט מתאוס לאחר התנגשות ראשים עם בנואה טרמולינאס. הוא פונה לבית החולים עם חשש לפגיעת ראש, אך שוחרר כעבור מספר שעות כשהוא במצב טוב והצטרף לחבריו.

עד לסיום, הצליחה סביליה לשמור על התוצאה, והייתה למחזיקת התואר בפעם השנייה ברציפות והרביעית בתולדותיה.


27 במאי 2015 ספרדספרד סביליה 3 - 2 אוקראינהאוקראינה דניפרו דניפרופטרובסק האצטדיון הלאומי, ורשה, פולין
צופים: 45,000
שיפוט: אנגליהאנגליה מרטין אטקינסון
גז'גוז' קריכוביאק הובקע שער בדקה ה- 28' 28'
קרלוס באקה הובקעו שערים בדקות ה- 73', 31' 73', 31'
(סיקור) ניקולה קאליניץ' הובקע שער בדקה ה- 7' 7'
רוסלאן רוטאן הובקע שער בדקה ה- 44' 44'

הרכבי הקבוצות[עריכת קוד מקור | עריכה]

סביליה
דניפרו דניפרופטרובסק
שוער 29 ספרדספרד סרחיו ריקו
מגן ימני 22 ספרדספרד אלייש וידאל
בלם 6 פורטוגלפורטוגל דניאל קאריסו כרטיס צהוב בדקה ה-62 62'
בלם 15 צרפתצרפת טימותי קולודז'ייצ'אק
מגן שמאלי 2 צרפתצרפת בנואה טרמולינאס
קשר אחורי 25 קמרוןקמרון סטפן מביה
קשר אחורי 4 פוליןפולין גז'גוז' קריכוביאק כרטיס צהוב בדקה ה-45+2 45+2'
קיצוני ימני 10 ספרדספרד חוסה אנטוניו רייס (קפטן) הוחלף בדקה ה-58 58'
קשר התקפי 19 ארגנטינהארגנטינה אבר באנגה הוחלף בדקה ה-89 89'
קיצוני שמאלי 20 ספרדספרד ויטולו
חלוץ 9 קולומביהקולומביה קרלוס באקה כרטיס צהוב בדקה ה-74 74' הוחלף בדקה ה-82 82'
מחליפים:
שוער 13 פורטוגלפורטוגל בטו
מגן 3 ספרדספרד פרננדו נבארו
מגן 5 פורטוגלפורטוגל דיוגו פיגייראס
מגן 23 ספרדספרד קוקה נכנס כמחליף בדקה ה-58 58'
קשר 12 ספרדספרד ויסנטה איבורה נכנס כמחליף בדקה ה-89 89'
קשר 17 ספרדספרד דניס סוארס
חלוץ 7 צרפתצרפת קווין גאמיירו נכנס כמחליף בדקה ה-82 82'
מאמן:
ספרדספרד אונאי אמרי
שוער 71 אוקראינהאוקראינה דניס בויקו
מגן ימני 44 אוקראינהאוקראינה ארטם פדצקי
בלם 23 ברזילברזיל דוגלאס
בלם 14 אוקראינהאוקראינה יבגני צ'בריאצ'קו
מגן שמאלי 12 ברזילברזיל לאו מאטוס כרטיס צהוב בדקה ה-83 83'
קשר אחורי 7 גאורגיהגאורגיה ג'אבה קנקאווה כרטיס צהוב בדקה ה-17 17' הוחלף בדקה ה-85 85'
קשר אחורי 25 אוקראינהאוקראינה ואלרי פדורצ'וק הוחלף בדקה ה-68 68'
קיצוני ימני 99 ברזילברזיל מתאוס
קשר התקפי 29 אוקראינהאוקראינה רוסלאן רוטאן (קפטן) כרטיס צהוב בדקה ה-75 75'
קיצוני שמאלי 10 אוקראינהאוקראינה יבהן קונופליאנקה
חלוץ 9 קרואטיהקרואטיה ניקולה קאליניץ' כרטיס צהוב בדקה ה-45+2 45+2' הוחלף בדקה ה-78 78'
מחליפים:
שוער 16 צ'כיהצ'כיה יאן לשטובקה
מגן 2 רומניהרומניה אלכסנדרו ולאד
קשר 19 אוקראינהאוקראינה רומן בזוס כרטיס צהוב בדקה ה-70 70' נכנס כמחליף בדקה ה-68 68'
קשר 20 פורטוגלפורטוגל ברונו גאמה
קשר 24 אוקראינהאוקראינה ואלרי לוצ'קביץ'
קשר 28 אוקראינהאוקראינה יבהן שאחוב נכנס כמחליף בדקה ה-85 85'
חלוץ 11 אוקראינהאוקראינה יבהן סלזניוב נכנס כמחליף בדקה ה-78 78'
מאמן:
אוקראינהאוקראינה מירון מרקביץ'

עוזרי שופט:
אנגליהאנגליה מייק מולארקי (קוון)
אנגליהאנגליה סטפן צ'יילד (קוון)
אנגליהאנגליה אנתוני טיילור (שופט רחבה)
אנגליהאנגליה אנדרה מארינר (שופט רחבה)

שופט רביעי:
צ'כיהצ'כיה פבל קראלובץ

סטטיסטיקות[עריכת קוד מקור | עריכה]

סביליה דניפרו דניפרופטרובסק
שערים 3 2
בעיטות לשער 18 12
בעיטות למסגרת 5 5
החזקה בכדור 58% 42%
קרנות 11 5
עבירות 16 24
נבדלים 2 1
כרטיסים צהובים 3 5
כרטיסים אדומים 0 0

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]