גמר גביע אופ"א 2005

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גמר גביע אופ"א 2005
אירוע גביע אופ"א 2005
תאריך 18 במאי 2005
מיקום אצטדיון ז'וזה אלבלדה, ליסבון, פורטוגל
השחקן המצטיין דניאל קרבאליו (צסק"א מוסקבה)
שיפוט גרהאם פול (אנגליה)
צופים 47,085
2004
2006
uefa.com

גמר גביע אופ"א 2005 התקיים באצטדיון ז'וזה אלבלדה בליסבון, פורטוגל ב-18 במאי 2005, ובו נקבע כי הזוכה בטורניר גביע אופ"א לעונת 2004/2005 היא צסק"א מוסקבה הרוסית, שניצחה במשחק את ספורטינג ליסבון הפורטוגלית בתוצאה 3–1. הייתה זו המהדורה ה-34 של המפעל.

שתי הקבוצות חיפשו זכייה ראשונה בתולדותיהן בגביע אופ"א, בהופעת הבכורה שלהן במעמד הגמר. צסק"א מוסקבה הייתה הקבוצה הרוסית הראשונה בתולדות המפעל שהעפילה לגמר, והראשונה לזכות בתואר אירופי כלשהו. לעומתה, ספורטינג ליסבון הייתה לקבוצה השנייה לארח את משחק הגמר בביתה (מאז המעבר למשחק גמר בודד ב-1998), והראשונה להפסיד אותו. היא הייתה לקבוצה הפורטוגלית השלישית במעמד הגמר, אחרי בנפיקה ליסבון ופורטו, שזכתה בתואר שנתיים לפניה.

צסק"א מוסקבה החלה את דרכה האירופית באותה העונה בליגת האלופות, בזכות זכייתה באליפות רוסיה לעונת 2003. לאחר שצלחה שני סיבובי מוקדמות, העפילה הקבוצה לשלב הבתים, בו סיימה שלישית כדי להגיע לשלבי הנוקאאוט של גביע אופ"א. ספורטינג סיימה את עונת 2003/2004 במקום השלישי בליגת העל הפורטוגלית, נקודה בלבד מבנפיקה הסגנית שהעפילה למוקדמות ליגת האלופות, ובעקבות מיקומה בטבלה החלה את דרכה באותה העונה בגביע אופ"א.

במשחק עצמו הוליכה ספורטינג במחצית משער של רוג'ריו בדקה ה-29, אך במחצית השנייה השווה אלכסיי ברזוצקי את התוצאה בדקה ה-56. תשע דקות אחר כך השלימה צסק"א מהפך משער של יורי ז'ירקוב, ורבע שעה לסיום קבע ואגנר לאב את תוצאת הסיום, 3-1 לצסק"א.

הדרך אל הגמר[עריכת קוד מקור | עריכה]

רוסיהרוסיה צסק"א מוסקבה סיבוב פורטוגלפורטוגל ספורטינג ליסבון
ליגת האלופות גביע אופ"א
יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני שלבים מוקדמים יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני
אזרבייג'ןאזרבייג'ן נפטצ'י באקו 2 - 0 0 - 0 (ח) 2 - 0 (ב) סיבוב מוקדמות שני (אלופות) לא השתתפה
סקוטלנדסקוטלנד גלאזגו ריינג'רס 3 - 2 2 - 1 (ב) 1 - 1 (ח) סיבוב מוקדמות שלישי (אלופות)
לא השתתפה סיבוב ראשון (אופ"א) אוסטריהאוסטריה ראפיד וינה 2 - 0 2 - 0 (ב) 0 - 0 (ח)
יריבה תוצאה שלב הבתים יריבה תוצאה
פורטוגלפורטוגל פורטו 0 - 0 (ח) מחזור 1 יווןיוון פאניוניוס 4 - 1 (ב)
צרפתצרפת פריז סן-ז'רמן 2 - 0 (ב) מחזור 2 גאורגיהגאורגיה דינמו טביליסי 4 - 0 (ח)
אנגליהאנגליה צ'לסי 0 - 2 (ח) מחזור 3 צרפתצרפת סושו 0 - 1 (ב)
אנגליהאנגליה צ'לסי 0 - 1 (ב) מחזור 4 אנגליהאנגליה ניוקאסל יונייטד 1 - 1 (ח)
פורטוגלפורטוגל פורטו 0 - 1 (ב) מחזור 5 -
צרפתצרפת פריז סן-ז'רמן 3 - 1 (ח) מחזור 6
טבלת בית ח' (אלופות)
קבוצה מש' נצ' תיקו הפ' ש.זכות ש.חובה הפרש נק'
אנגליהאנגליה צ'לסי 6 4 1 1 10 3 7+ 13
פורטוגלפורטוגל פורטו 6 2 2 2 4 6 2- 8
רוסיהרוסיה צסק"א מוסקבה 6 2 1 3 5 5 0 7
צרפתצרפת פריז סן-ז'רמן 6 1 2 3 5 8 3- 5
טבלת הבית טבלת בית ד' (אופ"א)
קבוצה מש' נצ' תיקו הפ' ש.זכות ש.חובה הפרש נק'
אנגליהאנגליה ניוקאסל יונייטד 4 3 1 0 8 1 7+ 10
צרפתצרפת סושו 4 3 0 1 4 4 0 9
פורטוגלפורטוגל בנפיקה ליסבון 4 2 1 1 9 3 6+ 7
יווןיוון פאניוניוס 4 1 0 3 6 8 2- 3
גאורגיהגאורגיה דינמו טביליסי 4 0 0 4 2 13 11- 0
גביע אופ"א
יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני
פורטוגלפורטוגל בנפיקה ליסבון 3 - 1 2 - 0 (ב) 1 - 1 (ח) סיבוב נוקאאוט ראשון הולנדהולנד פיינורד 4 - 2 2 - 1 (ב) 2 - 1 (ח)
סרביה ומונטנגרוסרביה ומונטנגרו פרטיזן בלגרד 3 - 1 1 - 1 (ח) 2 - 0 (ב) שמינית הגמר אנגליהאנגליה מידלסברו 4 - 2 3 - 2 (ח) 1 - 0 (ב)
צרפתצרפת אוסר 4 - 2 4 - 0 (ב) 0 - 2 (ח) רבע הגמר אנגליהאנגליה ניוקאסל יונייטד 4 - 2 0 - 1 (ח) 4 - 1 (ב)
איטליהאיטליה פארמה 3 - 0 0 - 0 (ח) 3 - 0 (ב) חצי הגמר הולנדהולנד א.ז. אלקמאר 4 - 4 2 - 1 (ב) 2 - 3ה (ח)

צסק"א מוסקבה[עריכת קוד מקור | עריכה]

צסק"א החלה את דרכה לזכייה בסיבוב המוקדמות השני של עונת 2004/2005 בליגת האלופות. היא פתחה את משחקיה במפגש חוץ מול נפטצ'י באקו האזרית, ובמשחק הראשון בבאקו נפרדו השתיים בשוויון 0-0. בגומלין הביתי, פרצה צסק"א את הסכר רק בדקה ה-68, עם שער של רולאן גוסב. ואגנר לאב הכפיל כעבור ארבע דקות, והעלה את צס"קא לסיבוב הבא.

בשלב המוקדמות הראשון פגשה צסק"א משוכה קשה בדמותה של גלאזגו ריינג'רס הסקוטית. במשחק הראשון שנערך במוסקבה, כבש לאכ כעבור ארבע דקות, ועל אף שוויון זמני של נאצ'ו נובו, השיגה צסק"א הכרעה מרגלי יירי יארושיק עם פתיחת המחצית השנייה, 2-1 בסיום. בגומלין, שער נוסף של ואגנר לאב העלה את צסק"א ליתרון כעבור שעה. ריינג'רס איזנה בדקות הסיום, אך כשלה להבקיע שער נוסף ולכפות הארכה. 3-2 בסיכום לצסק"א, שהעפילה לשלב הבתים.

צסק"א הוגרלה לבית קשה, שכלל מלבדה את צ'לסי, פורטו ופריז סן-ז'רמן. צסק"א פתחה היטב, עם שוויון 0-0 במשחק חוץ קשה מול פורטו, ולאחריו ניצחון 2-0 ביתי על פריז משערים של סרגיי סמאק ושל לאב בפנדל. אלא שלאחר מכן, ספגה הקבוצה שלושה הפסדים רצופים ללא כיבוש (הפסד חוץ 2-0 לצ'לסי, וצמד הפסדי 1-0 ביתיים, לצ'לסי ולפורטו). צסק"א הגיעה למחזור האחרון כאשר היא לא תלויה בעצמה, אך ניצחה 3-1 את פריז (שלושער של סמאק). במפגש המקביל, הצליחה פורטו להשלים מהפך מול צ'לסי, עם שער של בני מקארתי בדקה ה-86 שמנע מצסק"א לעלות שלב, ושלח אותה, מהמקום השלישי, אל שלב הנוקאאוט הראשון של גביע אופ"א.

שלושה חודשים לאחר האכזבה בתום שלב הבתים של האלופות, חזרה צסק"א למפעל המשני, גביע אופ"א, שם החלה את דרכה מול בנפיקה ליסבון, יריבתה העירונית של ספורטינג. שערים של וסילי ברזוצקי ולאב העניקו לצסק"א 2-0 במפגש הראשון בבית. בגומלין כבש סרגיי איגנשביץ' בפתיחת החצי השני, וגם שוויון של בנפיקה לא הועיל לה, 3-1 לצסק"א בדרך לשמינית הגמר.

בשלב שמינית הגמר פגשה צסק"א את פרטיזן בלגרד. יבגני אלדונין העלה את צסק"א ליתרון חוץ במשחק הראשון כבר לאחר 17 דקות, אך שבע דקות בלבד לתום המשחק כבש איוון טומיץ' בפנדל והעביר את ההכרעה לגומלין. בדקה ה-68 כבש דניאל קרבאליו שער, ושש דקות לסיום קבע לאב את תוצאת הסיום בפנדל, 2-0 לצסק"א, ובסך הכול 3-1 בסיכום.

ברבע הגמר פגשה צסק"א את אוסר הצרפתית. המשחק הראשון במוסקבה היה לתצוגה מרשימה של המארחת. צ'ידי אודיה כבש בחצי הראשון, איגנשביץ' (פנדל) לאב וגוסב הוסיפו שלושה שערים בתוך שמונה דקות במהלך החצי השני, ובסיום 4-0 מרשים לצסק"א. אוסר פתחה היטב את הגומלין הביתי עם שער לאחר תשע דקות, אך לא הצליחה ללחוץ את צסק"א. בדקה ה-78 הכפילה אוסר את התוצאה, אך לא יותר. 4-2 בסיכום לצסק"א, בדרך לחצי הגמר.

המשוכה האחרונה של צסק"א בדרך לגמר הייתה פארמה, שזכתה פעמיים בתולדותיה בגביע. המשחק הראשון באיטליה הסתיים בשוויון 0-0, שהעביר את ההכרעה לרוסיה. צמד של קרבאליו ושער נוסף של וסילי ברזוצקי העניקו לצסק"א 3-0 מרשים בגומלין, בדרך לגמר הראשון בתולדותיה.

ספורטינג ליסבון[עריכת קוד מקור | עריכה]

ספורטינג ליסבון החלה את דרכה בסיבוב הראשון של גביע אופ"א, מול ראפיד וינה האוסטרית. במשחק הראשון בבית נהנתה ספורטינג משערים של טינגה ושל ליידסון העניקו לספורטינג 2-0 במשחק הראשון, ולאחר שוויון מאופס בשלב הגומלין, העפילה ספורטינג למהדורה הראשונה אי פעם של שלב הבתים בתולדות המפעל.

בשלב הבתים הוגרלה ספורטינג מהדרג השני לבית ד'. היא פתחה היטב והבטיחה את העפלתה כבר בתום שני המפגשים הראשונים, בהם הביסה בבית 4-1 את פאניוניוס היוונית משערים של קוסטודיו קסטרו, רודולף דואלה, ליידסון והוגו ויאנה, ולאחר מכן הביסה 4-0 את דינמו טביליסי בחוץ, עם שלושער של ליידסון ושער נוסף של ויאנה. לאחר ניצחונות אלו הגיע הפסד הבכורה של הקבוצה באירופה באותה העונה, 1-0 ביתי לסושו הצרפתית, ואת שלב הבתים חתמה עם שוויון 1-1 בחוץ מול ניוקאסל יונייטד, כאשר קוסטודיו מחק יתרון מוקדם של קרייג בלאמי. ספורטינג סיימה במקום השלישי בבית, והעפילה לשלב הבא.

לאחר שצלחה את שלב הבתים, פגשה ספורטינג את פיינורד ההולנדית. במשחק הראשון בבית ספגה ספורטינג שער מוקדם מרגליו של בארט חור, אך קוסטודיו (שהורחק בהמשך בכרטיס צהוב שני) וליידסון השלימו מהפך וקבעו 2-1 בסיום לספורטינג. בגומלין, שער נוסף של ליידסון ושער של פאביו רושמבאק העלו את ספורטינג ליתרון כפול, פיינורד רק צימקה לקראת הסיום, 2-1 לספורטינג שהעפילה לשלב הבא עם 4-2 בסיכום המפגשים.

בשמינית הגמר פגשה ספורטינג את מידלסברו. במשחק הראשון בחוץ צעדה ספורטינג ביתרון מבטיח של 3-0 משערים של פדרו ברבוסה, ליידסון ודואלה, אך בדקות הסיום הצליחה מידלסברו לצמק ולקבוע 3-2, כדי להשאיר לעצמה סיכוי בגומלין. ההכרעה עברה לליסבון, אך שם כשלה מידלסברו לכבוש. שער של ברבוסה קבע 1-0 בסיום, וניצחון 4-2 לספורטינג בסיכום.

בשלב רבע הגמר פגשה ספורטינג את ניוקאסל, אותה כבר פגשה בשלב הבתים של המפעל (1-1). במשחק הראשון בסנט ג'יימס פארק, כבש אלן שירר כבר במחצית הראשונה את שער הניצחון, 1-0 לניוקאסל בסיום. כאשר היא ללא שער חוץ ובפיגור שער, אירחה ספורטינג את משחק הגומלין. בדקה העשרים קבע קיירון דאייר 1-0 לניוקאסל, שקבע כי ספורטינג צריכה שלושה שערים כדי להעפיל. כאשר היא עם הגב לקיר, כבש מריוס ניקולאה לזכות ספורטינג בדקה הארבעים וקבע את תוצאת המחצית, 1-1. ריקרדו סה פינטו קבע 2-1 לאחר 71 דקות, ובדקה ה-76 שער של בטו הקפיץ את ספורטינג ליתרון ראשון בדו-קרב. רושמבאק נעל משחק מרשים עם שער בתוספת הזמן, 4-1 בסיום לספורטינג, שעלתה עם 4-2 נוסף לחצי הגמר.

לאחר המהפך מול ניוקאסל, פגשה ספורטינג את א.ז. אלקמאר ההולנדית בשלב חצי הגמר. במשחק הראשון בבית נקלעה ספורטינג לפיגור בדקה ה-36, אך איזנה כעבור דקה מרגליו של דואלה, והשלימה מהפך בדקה השמונים משער של מאוריסיו פינייה. משחק הגומלין היה לדו-קרב מותח עד לדקות הסיום. קנת' פרז כבש ראשון לזכות א.ז. בדקה השישית, ושלוש דקות בתוך תוספת הזמן של המחצית איזן ליידסון לשוויון 1-1. בדקה ה-79 כבש סטיין הויסחמס את השער שקבע 2-1 למארחת, והמשחק עבר להכרעה בהארכה. לעיני הקהל המקומי, כבש קיו ג'אליינס בדקה ה-109 וקבע 3-1 לאלקמאר, אך שתי דקות בתוך תוספת הזמן של ההארכה, כבש מיגל גרסיה לאחר כדור קרן וקבע 3-2 בסיום, ושוויון 4-4 בסיכום שני המפגשים. ספורטינג, בזכות חוק שערי חוץ, העפילה לגמר הראשון בתולדותיה.

סיכום המשחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

מחצית ראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

צסק"א מוסקבה, תחת המאמן ואלרי גזאייב, חוותה עונה אירופית ארוכה שהחלה כעשרה חודשים קודם לכן, במוקדמות ליגת האלופות. היא הציגה סגל מקומי חזק בחלק האחורי, בכיכובם של איגור אקינפייב השוער, התאומים ברזוצקי והקפטן סרגיי איגנשביץ', וכן חלוץ בעל יכולת כיבוש מוכחת בדמותו של ואגנר לאב, ועלתה למשחק במערך עם שני חלוצים ושני שחקני התקפה מהירים בכנפיים. מנגד, הקבוצה הביתית לגמר תחת המאמן ז'וזה פסיירו, הצליחה להעפיל למעמד בזכות דרמה גדולה בחצי הגמר, ופתחה בהתקפה עם סגן מלך השערים של הטורניר, ליידסון, שכבש שמונה שערים במפעל עד לגמר, ועם אחד מסמליה של הקבוצה, ריקרדו סה פינטו. עם שחקנים בכירים בכדורגל הפורטוגלי, מתוכם שישה בהרכב הפותח, חיפשה ספורטינג לזכות בתואר לעיני קרוב ל-50 אלף מאוהדיה.

ספורטינג פתחה את המשחק היטב, ושלטה ללא עוררין בנעשה במגרש. הפורטוגלים הפעילו לחץ על שחקני צסק"א, והגיעו למספר רב של הזדמנויות מול אקינפייב. בדקה ה-29 הצליחה ספורטינג לפרוץ את הגנה ולעלות ליתרון ראשון. רוג'ריו קיבל כדור מפאביו רושמבאק כעשרים מטר מן השער, ועל אף שהיה מוקף שחקני הגנה הסתובב היטב ובעט בעוצמה ברגל ימין לפינה הימנית, אקינפייב לא הגיב וספורטינג עלתה ליתרון, 1-0.

לאחר השער נותרה ספורטינג בשליטה במגרש, על אף שלא הצליחה לסכן משמעותית את שערה של צסק"א. בדקה ה-44, דווקא צסק"א הייתה קרובה מאוד להשיג את השוויון. הרוסים יצאו להתקפה מתפרצת, ובסיומה מסירה בנגיעה של איוויצה אוליץ' מימין הותירה את לאב פנוי לחלוטין מול השוער, אך החלוץ בעט בנגיעה החוצה ממצב קורץ. בסיומה של המחצית הראשונה הובילה ספורטינג 1-0 לעיני קהלה הביתי.

מחצית שנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר מחצית בשליטה פורטוגלית, המחצית השנייה החלה באופן מאוזן יותר. בדקה ה-56, הצליחה צסק"א לחזור למשחק עם שער שוויון כתוצאה ממצב נייח. דניאל קרבאליו הגביה כדור חופשי מאגף ימין, ואלכסיי ברזוצקי נגח לקרקע. על אף שהנגיחה הייתה לכיוון מרכז השער, הכדור קפץ מעל לשוער ריקרדו ונחת ברשת הפורטוגלית, שוויון 1-1. מן העבר השני, ניסתה ספורטינג לחזור להוביל, אך בעיטה ממרחק של רודריגו טיו בסיומו של מהלך קבוצתי, הסתיימה בהדיפה של אקינפייב.

תשע דקות בלבד לאחר השוויון, השיגה צסק"א את המהפך. צסק"א הצליחה שוב ושוב להביך את ההגנה הפורטוגלית בהתקפות מתפרצות מהירות, ובדקה ה-65 באה על שכרה עם שער היתרון. קרבאליו השתחרר משמירה במרכז המגרש, ושלח כדור עומק מדויק לעברו של יורי ז'ירקוב. הקיצוני השמאלי, שנותר לבד מול ריקרדו, שלח כדור שטוח בין רגליו של השוער ולרשת, 2-1 לצסק"א.

ניסיונותיה של ספורטינג להשיג את השוויון הותירו חללים גדולים בחלק האחורי של הקבוצה, וצסק"א ניצלה זאת על מנת להתקרב לשער שלישי במשחק בהתקפות מתפרצות מהירות. מילוש קראסיץ', שהחליף את אוליץ', הגיע תוך שתי דקות לשני מצבי בעיטה נוחים, אך החמיץ את המסגרת.

הלחץ של ספורטינג כמעט נשא פרי, לאחר ששלחה קדימה שחקנים רבים על מנת לחפש את השער. ז'ואאו מאוטיניו בעט היטב מכעשרים מטרים, כדור חזק שנהדף על ידי אקינפייב ישר לרגליו של טיו. הצ'יליאני בעט בעוצמה כדור שטוח לרוחב השער, ורוג'ריו, ממרחק קצר, פגש רק בעמוד.

בדקה ה-75, התקפה אחת לאחר ההזדמנות הגדולה של ספורטינג, השיגה צסק"א את השער השלישי ועשתה צעד גדול לזכייה. התקפה מתפרצת מהירה הגיעה לקרבאליו מצד שמאל. הברזילאי המצטיין שלח כדור רוחב שהותיר את ואגנר לאב לבד, והחלוץ עקף את ריקרדו וגלגל פנימה לרשת החשופה, 3-1 לצסק"א.

בסיומה של מחצית קצבית ומרתקת, 3-1 לצסק"א מוסקבה, שהייתה לקבוצה הרוסית הראשונה שזוכה בגביע אופ"א.


18 במאי 2005 רוסיהרוסיה צסק"א מוסקבה 3 - 1 פורטוגלפורטוגל ספורטינג ליסבון אצטדיון ז'וזה אלבלדה, ליסבון, פורטוגל
צופים: 47,085
שיפוט: אנגליהאנגליה גרהאם פול
אלכסיי ברזוצקי הובקע שער בדקה ה- 56' 56'
יורי ז'ירקוב הובקע שער בדקה ה- 65' 65'
ואגנר לאב הובקע שער בדקה ה- 75' 75'
(סיקור) רוג'ריו הובקע שער בדקה ה- 29' 29'

הרכבי הקבוצות[עריכת קוד מקור | עריכה]

צסק"א מוסקבה
ספורטינג ליסבון
שוער 35 רוסיהרוסיה איגור אקינפייב
מגן ימני 24 רוסיהרוסיה וסילי ברזוצקי
בלם 4 רוסיהרוסיה סרגיי איגנשביץ' (קפטן)
בלם 6 רוסיהרוסיה אלכסיי ברזוצקי הובקע שער בדקה ה- 56' 56'
מגן שמאלי 15 ניגריהניגריה צ'ידי אודיה
קשר מרכזי 22 רוסיהרוסיה יבגני אלדונין הוחלף בדקה ה-86 86'
קשר מרכזי 25 בוסניה והרצגובינהבוסניה והרצגובינה אלביר רהימיץ'
קיצוני ימני 7 ברזילברזיל דניאל קרבאליו הוחלף בדקה ה-82 82'
קיצוני שמאלי 18 רוסיהרוסיה יורי ז'ירקוב הובקע שער בדקה ה- 65' 65'
חלוץ 11 ברזילברזיל ואגנר לאב הובקע שער בדקה ה- 75' 75'
חלוץ 9 קרואטיהקרואטיה איוויצה אוליץ' הוחלף בדקה ה-67 67'
מחליפים:
שוער 1 רוסיהרוסיה וניאמין מנדריקין
קשר 2 ליטאליטא דיווידס שמבראס נכנס כמחליף בדקה ה-82 82'
קשר 8 רוסיהרוסיה רולאן גוסב נכנס כמחליף בדקה ה-86 86'
קשר 10 ארגנטינהארגנטינה אוסמר פריירה
קשר 19 לטביהלטביה יוריס לאיזאנס
קשר 40 רוסיהרוסיה אלכסנדר סלוגין
חלוץ 17 סרביה ומונטנגרוסרביה ומונטנגרו מילוש קראסיץ' נכנס כמחליף בדקה ה-67 67'
מאמן:
רוסיהרוסיה ואלרי גזאייב
שוער 28 פורטוגלפורטוגל ריקרדו
מגן ימני 23 פורטוגלפורטוגל מיגל גרסיה
בלם 12 ניגריהניגריה ג'וזף אנקארהירה
בלם 2 פורטוגלפורטוגל בטו
מגן שמאלי 3 ברזילברזיל רוג'ריו הובקע שער בדקה ה- 29' 29' הוחלף בדקה ה-80 80'
קשר ימני 32 פורטוגלפורטוגל פדרו ברבוסה (קפטן) כרטיס צהוב בדקה ה-14 14'
קשר מרכזי 6 ברזילברזיל פאביו רושמבאק
קשר מרכזי 7 פורטוגלפורטוגל ז'ואאו מאוטיניו הוחלף בדקה ה-88 88'
קשר שמאלי 18 צ'ילהצ'ילה רודריגו טיו
חלוץ 11 ברזילברזיל ליידסון
חלוץ 20 פורטוגלפורטוגל ריקרדו סה פינטו הוחלף בדקה ה-73 73'
מחליפים:
שוער 1 פורטוגלפורטוגל נלסון פריירה
מגן 4 צרפתצרפת אנדרסון פולגה
מגן 27 פורטוגלפורטוגל קוסטודיו קסטרו
קשר 45 פורטוגלפורטוגל הוגו ויאנה נכנס כמחליף בדקה ה-88 88'
קשר 23 פורטוגלפורטוגל רוי ז'ורז'
חלוץ 9 רומניהרומניה מריוס ניקולאה נכנס כמחליף בדקה ה-73 73'
חלוץ 17 קמרוןקמרון רודולף דואלה נכנס כמחליף בדקה ה-80 80'
מאמן:
פורטוגלפורטוגל ז'וזה פסיירו

עוזרי שופט:
אנגליהאנגליה מייקל טינגי (קוון)
אנגליהאנגליה גלן טרנר (קוון)

שופט רביעי:
אנגליהאנגליה סטיב בנט

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]