גמר גביע אופ"א 2007

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גמר גביע אופ"א 2007
אירוע גביע אופ"א 2007
(1-3 לסביליה בפנדלים)
תאריך 16 במאי 2007
מיקום האמפדן פארק, גלאזגו, סקוטלנד
השחקן המצטיין אנדרס פאלופ (סביליה)
שיפוט מאסימו בוסאקה (שווייץ)
צופים 50,670
2006
2008
uefa.com

גמר גביע אופ"א 2007 התקיים בהאמפדן פארק בגלאזגו, סקוטלנד ב-16 במאי 2007, ובו נקבע כי הזוכה בטורניר גביע אופ"א לעונת 2006/2007 היא סביליה הספרדית, שניצחה במשחק את בת ארצה אספניול 3-1 בדו-קרב בעיטות עונשין, לאחר שוויון 2-2 בתום הארכה. הייתה זו המהדורה ה-36 של המפעל.

בפעם השביעית בתולדות משחקי גמר המפעל, נפגשו שתי קבוצות מאותה המדינה בשלב הגמר. היה זה גמר כל-ספרדי ראשון בתולדות המפעל, והפעם הראשונה מאז גמר גביע אופ"א 1998 בו נפגשות שתי קבוצות מאותה המדינה בגמר. ספרד הייתה למדינה הרביעית ששולחת שתי נציגות לגמר המפעל, אחרי איטליה (ארבע פעמים), אנגליה וגרמניה המערבית (פעם אחת כל אחת).

סביליה שמרה על תוארה מהעונה החולפת, והייתה לקבוצה השנייה שעושה זאת בתולדות המפעל, אחרי ריאל מדריד ב-1986. בכך, העלתה סביליה את מניין זכיותיה בתואר לשתי זכיות. מנגד, אספניול העפילה למעמד הגמר השני בתולדותיה, והראשון מאז 1988, אז הפסידה את התואר לבאייר לברקוזן.

סביליה, מחזיקת גביע אופ"א המכהנת, הבטיחה את מקומה במפעל לאחר שסיימה חמישית בטבלת הליגה הספרדית 2005/2006, מרחק פער שערים בלבד מהמקום הרביעי המוביל למוקדמות ליגת האלופות. אספניול סיימה את העונה במקום ה-15 באותה הטבלה, אך זכתה בגביע המלך הספרדי והבטיחה את השתתפותה בטורניר האירופי.

במשחק עצמו עלתה סביליה ליתרון ראשון לאחר 18 דקות משער של אדריאנו, אך אלברט ריירה איזן לאחר עשר דקות. התוצאה נשמרה והמשחק עבר להכרעה בהארכה. פרדי קאנוטה קירב את סביליה לזכייה עם שער בשלהי החצי הראשון של ההארכה, אך שוב היתרון החזיק עשר דקות בלבד, עד שג'ונתאס איזן בדקה ה-115. המשחק עבר להכרעה בדו-קרב פנדלים, בו הצליח שוער סבילה אנדרס פאלופ להדוף שלוש בעיטות ולהוביל את קבוצתו לניצחון 3-1 לאחר ארבע בעיטות בלבד.

הדרך אל הגמר[עריכת קוד מקור | עריכה]

ספרדספרד סביליה סיבוב ספרדספרד אספניול
יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני
יווןיוון אטרומיטוס 6 - 1 2 - 1 (ח) 4 - 0 (ב) סיבוב ראשון סלובקיהסלובקיה ארטמדיה פטרז'לקה 5 - 3 2 - 2 (ח) 3 - 1 (ב)
יריבה תוצאה שלב הבתים יריבה תוצאה
צ'כיהצ'כיה סלובן ליברץ 0 - 0 (ח) מחזור 1 צ'כיהצ'כיה ספרטה פראג 2 - 0 (ח)
פורטוגלפורטוגל בראגה 2 - 0 (ב) מחזור 2 בלגיהבלגיה זולטה ורכם 6 - 2 (ב)
שווייץשווייץ גראסהופרס ציריך 4 - 0 (ח) מחזור 3 הולנדהולנד אייאקס אמסטרדם 2 - 0 (ח)
הולנדהולנד א.ז. אלקמאר 1 - 2 (ב) מחזור 4 אוסטריהאוסטריה אוסטריה וינה 1 - 0 (ב)
טבלת בית ג'
קבוצה מש' נצ' תיקו הפ' ש.זכות ש.חובה הפרש נק'
הולנדהולנד א.ז. אלקמאר 4 3 1 0 12 5 7+ 10
ספרדספרד סביליה 4 2 1 1 7 2 5+ 7
פורטוגלפורטוגל בראגה 4 2 0 2 6 5 1+ 6
צ'כיהצ'כיה סלובן ליברץ 4 1 2 1 6 7 1- 5
שווייץשווייץ גראסהופרס ציריך 4 0 0 4 3 15 12- 0
טבלת הבית טבלת בית ו'
קבוצה מש' נצ' תיקו הפ' ש.זכות ש.חובה הפרש נק'
ספרדספרד אספניול 4 4 0 0 11 2 9+ 12
הולנדהולנד אייאקס אמסטרדם 4 2 1 1 6 2 4+ 7
בלגיהבלגיה זולטה ורכם 4 2 0 2 9 11 2- 6
צ'כיהצ'כיה ספרטה פראג 4 1 1 2 2 5 3- 4
אוסטריהאוסטריה אוסטריה וינה 4 0 0 4 1 9 8- 0
יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני יריבה סיכום משחק ראשון משחק שני
רומניהרומניה סטיאווה בוקרשט 3 - 0 2 - 0 (ח) 1 - 0 (ב) סיבוב נוקאאוט ראשון איטליהאיטליה ליבורנו 4 - 1 2 - 1 (ח) 2 - 0 (ב)
אוקראינהאוקראינה שחטאר דונצק 5 - 4 2 - 2 (ב) 3 - 2ה (ח) שמינית הגמר ישראלישראל מכבי חיפה 1-0 0 - 0 (ח) 1-0 (ב)
אנגליהאנגליה טוטנהאם הוטספר 4 - 3 2 - 1 (ב) 2 - 2 (ח) רבע הגמר פורטוגלפורטוגל בנפיקה ליסבון 3 - 2 3 - 2 (ב) 0 - 0 (ח)
ספרדספרד אוססונה 2 - 1 0 - 1 (ח) 2 - 0 (ב) חצי הגמר גרמניהגרמניה ורדר ברמן 5 - 1 3 - 0 (ב) 2 - 1 (ח)

סביליה[עריכת קוד מקור | עריכה]

סביליה החלה את דרכה להגנה על התואר בסיבוב הראשון מול אטרומיטוס היוונית. במשחק הראשון בחוץ נהנתה סביליה משערים של קפה בלאנקו ושל דודה כבר במחצית הראשונה כדי לנצח 2-1. בגומלין הביתי הראה הלוח יתרון כפול לסביליה כבר לאחר עשר דקות, כשלואיס פביאנו פתח לאחר שתי דקות, ושער עצמי של היוונים קבע 2-0. לואיס פביאנו השלים צמד עוד בחצי הראשון, וקפה קבע את תוצאת המשחק, 4-0 לסביליה בדרך לשלב הבתים.

בשלב הבתים הוגרלה סביליה לבית ג' לצדן של א.ז. אלקמאר, ספורטינג בראגה, סלובן ליברץ וגראסהופרס ציריך. במשחק הראשון נפרדה סביליה בשוויון 0-0 מול סלובן ליברץ בחוץ. במשחק השני גברה סביליה 2-0 בבית על בראגה משערים של לואיס פביאנו וחאבייר שבנטון, ולאחר מכן הבטיחה את העפלתה עם 4-0 מרשים בחוץ על גראסהופרס, עם צמד לדניאל אלבס ושערים של שבנטון ושל קפה. את שלב הבתים סיימה סביליה עם הפסד ביתי 2-1 לאלקמאר. שבנטון העלה את סביליה ליתרון בפנדל, אך שותא ארבלדזה הפך עם צמד שערים, כולל שער ניצחון בתוך תוספת הזמן. את שלב הבתים סיימה סביליה במקום השני בבית, ועלתה לשלבי הנוקאאוט.

בשלב הנוקאאוט הראשון הוגרלה סביליה מול סטיאווה בוקרשט הרומנית. במשחק הראשון בחוץ השיגה סביליה מקדמה משמעותית לגומלין בדמות ניצחון 2-0. כריסטיאן פאולסן כבש ראשון לזכות האורחת, ופרדי קאנוטה בשערו הראשון בטורניר קבע את תוצאת הסיום. בגומלין השלימה סביליה ניצחון כפול בזכות שער של אלכסנדר קרז'אקוב בתוספת הזמן של המחצית הראשונה, 1-0 בסיום, ובסיכום 3-0 לסביליה.

בשמינית הגמר פגשה סביליה את שחטאר דונצק האוקראינית. את המשחק הראשון אירחה סביליה, ובו עלתה ליתרון כבר בדקה השמינית מפנדל של חוסה לואיס מארטי. שחטאר השיגה שוויון מהיר משער של תומאס הובשמן, ובמחצית השנייה הפכה את התוצאה עם פנדל מדויק משלה. שתי דקות לסיום, פנדל מדויק שלישי במשחק, הפעם מרגלי אנצו מרסקה קבע שוויון 2-2 בדרך לגומלין. משחק הגומלין בדונצק היה דרמטי במיוחד. לאחר מחצית מאופסת, התקרבה המארחת להעפלה עם שער בדקה ה-49. מרסקה השיג שוויון תוך ארבע דקות, אך סביליה נותרה בנחיתות עקב חוק שערי חוץ. בדקה ה-83 התרחקה סביליה מרבע הגמר, כשאלאנו העלה את שחטאר ליתרון 2-1. ארבע דקות בתוך תוספת הזמן זכתה סביליה בכדור קרן. השוער, אנדרס פאלופ, עלה לעזרת ההתקפה בהזדמנות האחרונה במשחק, הגיע ראשון לכדור הקרן ונגח אותו פנימה. שוויון 2-2 דרמטי מראשו של השוער, והמשחק הלך להכרעה בהארכה. בדקה ה-105, שער של שבנטון העלה את סביליה ליתרון ראשון במשחק, שנשמר עד לסיום. עם 5-4 בסיכום ולאחר הארכה, נותרה סביליה במסע ההגנה על התואר.

ברבע הגמר פגשה סביליה את טוטנהאם הוטספר האנגלית. במשחק הראשון בבית נקלעה סביליה לפיגור לאחר שתי דקות בלבד, משער של רובי קין, אך קאנוטה וקרז'אקוב הפכו את התוצאה עוד במחצית הראשונה, ובסיום 2-1 לסביליה. הגומלין בוייט הארט ליין נפתח בסערה. כבר לאחר שלוש דקות עלתה סביליה ליתרון משער עצמי, וחמש דקות לאחר מכן עלתה ליתרון 2-0 משער של קאנוטה. ג'רמיין דפו כבש שער מצמק בדקה ה-65, ושתי דקות בלבד לאחר מכן השיג ארון לנון את השוויון, שהחזיק מעמד עד לסיום. עם 4-3 בסיכום המפגשים, העפילה סביליה לחצי הגמר.

בחצי הגמר, אליו העפילו שלוש ספרדיות, פגשה סביליה את בת ארצה אוססונה. במשחק הראשון בחוץ הופתעה סביליה, כשרוברטו סולדדו כבש את השער היחיד במשחק בדקה ה-55 וקבע 1-0 לאוססונה בסיום. בגומלין הביתי כבש לואיס פביאנו בדקה ה-37, ובדקה ה-53 כבש רנאטו את השער שהבטיח לקבוצתו את ההעפלה. 2-1 לסביליה בסיכום, בדרך לגמר גביע אופ"א.

אספניול[עריכת קוד מקור | עריכה]

אספניול, מחזיקת הגביע הספרדי, החלה את דרכה בטורניר בסיבוב הראשון מול ארטמדיה פטרז'לקה מסלובקיה. המשחק הראשון בברטיסלאבה היה צמוד, כאשר אלברט ריירה מעלה את האורחת ליתרון ראשון לאחר כחצי שעה. ארטמדיה השלימה מהפך עוד במחצית הראשונה, אך וולטר פנדיאני קבע את תוצאת המשחק בדקה ה-53, שוויון 2-2 בסיום. בגומלין הביתי נקלעה אספניול לפיגור כבר לאחר 13 דקות, אך פנדיאני השיג את השוויון המהיר. במהלך המחצית השנייה, שער של לואיס גרסיה השלים מהפך, ושער שני של פנדיאני קבעו 3-1 לאספניול, בדרך לשלב הבתים.

בשלב הבתים פגשה אספניול את אייאקס אמסטרדם, זולטה ורכם, ספרטה פראג ואוסטריה וינה. אספניול הפגינה עליונות מרשימה לאורך כל שלב הבתים, והשיגה ארבעה ניצחונות בארבעת משחקיה, בפער שערים מרשים של 11-2, שכלל שמירה על רשת נקייה בשלושה מתוך ארבעת המפגשים. גרסיה (פנדל) וריירה העניקו לאספניול 2-0 בחוץ על ספרטה פראג בפתיחת שלב הבתים. במשחק השני אירחה אספניול את זולטה ורכם. לאחר תצוגת תכלית התקפית הביסה אספניול 6-2 את יריבתה הבלגית, משערים של פראן קורומינאס, פנדיאני עם צמד וגרסיה עם שלושער. גם במשחק החוץ הקשה מול אייאקס יצאה אספניול כשידה על העליונה, 2-0 משערים של פנדיאני וקורומינאס. פנדיאני המשיך ביכולת הכיבוש הגבוהה גם במשחק הנעילה של שלב הבתים, בו ניצחה אספניול 1-0 בבית את אוסטריה וינה.

לאחר ההצלחה המרשימה בשלב הבתים, פגשה אספניול את ליבורנו האיטלקית בשלב הנוקאאוט הראשון. המשחק הראשון בחוץ, שהתנהל ללא קהל, הסתיים בניצחון של אספניול משערים של פנדיאני בפנדל ושל מוחה, מול שער מצמק של פאביו גלאנטה לקראת הסיום. בגומלין הביתי השיגה אספניול ניצחון נוסף, 2-0 משערים של חוסה מריה לקרוס ושל קורומינאס.

בשמינית הגמר פגשה אספניול את מכבי חיפה. חניכיו של רוני לוי עמדו היטב מול הספרדים במשחק הראשון באצטדיון בלומפילד והשיגו שוויון 0-0 מפתיע. לאחר מחצית מאופסת בגומלין בברצלונה, פרצו הספרדים את הסכר עם שער של איוואן דה לה פנייה בדקה ה-53. השער הביא לתנופה במשחקה של אספניול, שכבשה שני שערים נוספים תוך שמונה דקות מרגליהם של ראול טאמודו ושל גרסיה. פנדיאני קבע את תוצאת המשחק בדקה האחרונה, 4-0 לאספניול בדרך לרבע הגמר.

אספניול הבלתי מנוצחת בטורניר המשיכה את התנופה ברבע הגמר מול בנפיקה ליסבון. במשחק הראשון בבית הובילה אספניול 3-0 משערים של טאמודו, ריירה ופנדיאני, אך הפורטוגלים השיגו שני שערי חוץ חשובים מרגליהם של נונו גומש ושל סימאו, 3-2 בסיום. משחק הגומלין בליסבון הסתיים ללא שערים, והניצחון במשחק הראשון הביא לאספניול את הכרטיס לחצי הגמר.

בחצי הגמר פגשה אספניול את ורדר ברמן הגרמנית, שהייתה לקבוצה היחידה בחצי הגמר שאינה ספרדית. המשחק הראשון היה לתצוגת תכלית ביתית של אספניול. מויסס הורטאדו, פנדיאני וקורומינאס קבעו 3-0 בדרך לגומלין. ברמן פתחה היטב את הגומלין, עם שער של הוגו אלמיידה כבר בדקה הרביעית, אך אספניול המשיכה את היכולת הגבוהה בטורניר והפכה את התוצאה במחצית השנייה משערים של קורומינאס ושל לקרוס. 2-1 בסיום המשחק, 5-1 בסיכום שני המשחקים, והעפלה לגמר גביע אופ"א שני בתולדות אספניול.

סיכום המשחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

מחצית ראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

סביליה, מחזיקת הגביע המכהנת, העפילה לגמר כפייבוריטית ברורה לזכייה בתואר בפעם השנייה ברציפות. הקבוצה של חואנדה ראמוס הפגינה יכולת גבוהה גם בליגה הספרדית, שם עוד נותרה בקרב על התואר מול ריאל מדריד וברצלונה (סיימה לבסוף במקום השלישי, בפער חמש נקודות בלבד מהמוליכות) ואף העפילה לגמר הגביע הספרדי (בו זכתה לבסוף לאחר ניצחון על חטאפה), לעומת יריבתה שהגיעה לגמר כשהיא ממוקמת במקום ה-12 בלבד בליגה (סיימה את העונה במקום ה-11). במשחק הגמר פתחו שבעה שחקנים שפתחו במשחק הגמר הקודם, ועוד שניים ששותפו במהלכו. לואיס פביאנו, אנצו מרסקה ופרדי קאנוטה, כובשי השערים בגמר הקודם, פתחו שלושתם בהרכב סביליה לגמר, כמו כן דניאל אלבס שהיה ממצטייני אותו גמר. מנגד, חניכיו של ארנסטו ואלוורדה העפילו לגמר לאחר יכולת מרשימה וללא הפסד בטורניר, וזאת על אף העונה הפושרת בליגה הספרדית. איוואן דה לה פנייה, שהחמיץ מספר משחקים כולל גומלין חצי הגמר מול ורדר ברמן, התאושש בזמן ועלה בהרכב, בעוד מלך שערי הטורניר (11 כיבושים), וולטר פנדיאני, נותר על הספסל עקב התאוששותו מפציעה בברך. בהיעדרו, עלתה אספניול במערך "יהלום", כאשר את עמדת הקשר ההתקפי תפס איוואן דה לה פנייה, ובחוד פתחו ראול טאמודו ולואיס גרסיה. עשרה ספרדים פתחו בהרכבה של אספניול, כאשר פבלו סבאלטה הארגנטינאי השלים את תמונת ההרכב.

בדקה ה-18 של ההתמודדות נפל השער הראשון במשחק, בהתקפה מתפרצת מהירה של סביליה. כדור קרן של דה לה פנייה נקלט על ידי אנדרס פאלופ, ששלח בידו כדור חזק באגף שמאל. אדריאנו המהיר הצליח להקדים את דויד גרסיה, חדר לרחבה והכניע את גורקה אירייסוס, 1-0 לסביליה. היתרון החזיק מעמד עשר דקות בלבד לאחר שאלברט ריירה חתך מאגף שמאל למרכז, השאיר מאחור את אלבס, ומ-16 מטרים בעט היטב לפינה הימנית הרחוקה. פאלופ הצליח רק לגעת, שוויון 1-1 בגלאזגו לאחר 28 דקות.

מחצית שנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המחצית השנייה נפתחה עם חילוף בשורות סביליה, כאשר חסוס נבאס החליף את מרסקה, אך דווקא אספניול פתחה טוב יותר את המחצית השנייה. ריירה, בבעיטה מחוץ לרחבה, סחט הצלה מרשימה מפאלופ, שהדביק את הכדור לעמוד. במשך דקות ארוכות השליטה במשחק הייתה של אספניול, שחיפשה את שער היתרון.

המשחק קיבל תפנית בדקה ה-68. אלכסנדר קרז'אקוב, שעלה כמחליף ארבע דקות קודם לכן, הוכשל מאחור על ידי מויסס הורטאדו. הקשר האחורי, שראה כרטיס צהוב במחצית הראשונה, ספג את הכרטיס הצהוב השני והורחק בכרטיס אדום. ההרחקה הביאה למהפך בשליטה במגרש, וכעת הייתה זו סביליה שחיפשה לחזור ליתרון. עד לסיום אספניול ערכה שני חילופים הגנתיים, ומי ששילמו את מחיר ההרחקה היו שחקניה היצירתיים של אספניול, הקפטן טאמודו והקשר ההתקפי דה לה פנייה.

סביליה המשיכה לייצר מצבי הבקעה ולהפעיל לחץ כבד על שחקני אספניול. המצבים הבולטים היו של קרז'אקוב, שבעט מעל למשקוף, וקאנוטה שהחמיץ בנגיחה. עד לסיום נשמרה התוצאה, שוויון 1-1 והקבוצות הולכות להארכה.

הארכה ודו-קרב פנדלים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הלחץ של סביליה על שערה של אספניול המשיך לתוך פתיחת ההארכה, עד שלבסוף הצליחה למצוא את הפרצה. חסוס נבאס שלח כדור שטוח מאגף ימין לתוך תיבת החמש, קאנוטה הקדים את השומר ובנגיעה שלח את הכדור לפינה הקרובה, 2-1 לסביליה על עשרת שחקני אספניול. סביליה חיפשה את השער שיכריע סופית את ההתמודדות, והחצי השני של ההארכה נפתח בשני מצבי הבקעה באחד-על-אחד, כאשר אנטוניו פוארטה ודני אלבס נעצרים אצל אירייסוס.

מן העבר השני, וללא קשר למהלך המשחק, הצליחה אספניול להשיג שוויון מפתיע. חמש דקות לסיום ההארכה שלח המחליף ג'ונתאס בעיטה חדה ועוצמתית מכעשרים מטרים לפינה, הכדור קיפץ לפני פאלופ שלא יכול היה להציל, שוויון 2-2 בדקה ה-115. עד לסיום לא נכבשו עוד שערים, והמשחק עבר להכרעה בדו-קרב בעיטות עונשין.

דו-קרב הפנדלים נפתח בפנדל מדויק של קאנוטה, מול הצלה של פאלופ לבעיטה של לואיס גרסיה. בסבב הבא, איביצה דרגוטינוביץ' ופנדיאני המחליף בעטו היטב וכבשו שניהם. הבועט השלישי של סביליה, דני אלבס, שלח את הכדור מעל למשקוף והעניק לאספניול את ההזדמנות לאזן, אך ג'ונתאס בעט חלש ופאלופ עם הצלה שנייה השאיר את סביליה ביתרון. הבועט הבא, פוארטה, הכניע את אירייסוס וקבע 3-1 לסביליה. מארק טורחון, הבועט הרביעי של אספניול, בעט לפינה אך פאלופ זינק היטב והדף בפעם השלישית, כדי להעניק לסביליה את הניצחון לאחר ארבעה בועטים בלבד, 3-1 בדו-קרב וזכייה שנייה ברציפות בגביע אופ"א.


16 במאי 2007 ספרדספרד סביליה 2 - 2ה ספרדספרד אספניול האמפדן פארק, גלאזגו, סקוטלנד
צופים: 50,670
שיפוט: שווייץשווייץ מאסימו בוסאקה
אדריאנו הובקע שער בדקה ה- 18' 18'
פרדי קאנוטה הובקע שער בדקה ה- 105' 105'
(סיקור) אלברט ריירה הובקע שער בדקה ה- 28' 28'
ג'ונתאס הובקע שער בדקה ה- 115' 115'
    תוצאת פנדלים  
פרדי קאנוטה הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים
איביצה דרגוטינוביץ' הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים
דניאל אלבס החטיא בעיטה בדו-קרב פנדלים
אנטוניו פוארטה הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים
3 - 1 לואיס גרסיה החטיא בעיטה בדו-קרב פנדלים
וולטר פנדיאני הבקיע בעיטה בדו-קרב פנדלים
ג'ונתאס החטיא בעיטה בדו-קרב פנדלים
מארק טורחון החטיא בעיטה בדו-קרב פנדלים
 

הרכבי הקבוצות[עריכת קוד מקור | עריכה]

סביליה
אספניול
שוער 1 ספרדספרד אנדרס פאלופ
מגן ימני 4 ברזילברזיל דניאל אלבס
בלם 2 ספרדספרד חאבי נבארו (קפטן)
בלם 16 ספרדספרד אנטוניו פוארטה כרטיס צהוב בדקה ה-115 115'
מגן שמאלי 19 סרביהסרביה איביצה דרגוטינוביץ'
קשר ימני 18 ספרדספרד חוסה לואיס מארטי
קשר מרכזי 8 דנמרקדנמרק כריסטיאן פאולסן
קשר שמאלי 6 ברזילברזיל אדריאנו הובקע שער בדקה ה- 18' 18' הוחלף בדקה ה-76 76'
קשר התקפי 25 איטליהאיטליה אנצו מרסקה הוחלף בדקה ה-46 46'
חלוץ 12 מאלימאלי פרדי קאנוטה כרטיס צהוב בדקה ה-82 82' הובקע שער בדקה ה- 105' 105'
חלוץ 10 ברזילברזיל לואיס פביאנו כרטיס צהוב בדקה ה-62 62' הוחלף בדקה ה-64 64'
מחליפים:
שוער 13 ספרדספרד דויד קובניו
מגן 3 ספרדספרד דויד קסטדו
מגן 20 ספרדספרד איטור אוצ'ו
קשר 11 ברזילברזיל רנאטו נכנס כמחליף בדקה ה-76 76'
קשר 15 ספרדספרד חסוס נבאס נכנס כמחליף בדקה ה-46 46'
חלוץ 7 אורוגוואיאורוגוואי חאבייר שבנטון
חלוץ 9 רוסיהרוסיה אלכסנדר קרז'אקוב נכנס כמחליף בדקה ה-64 64'
מאמן:
ספרדספרד חואנדה ראמוס
שוער 1 ספרדספרד גורקה אירייסוס
מגן ימני 8 ארגנטינהארגנטינה פבלו סבאלטה
בלם 19 ספרדספרד מארק טורחון
בלם 21 ספרדספרד דניאל חארקה
מגן שמאלי 3 ספרדספרד דויד גרסיה
קשר אחורי 22 ספרדספרד מויסס הורטאדו כרטיס צהוב בדקה ה-23, כרטיס צהוב שני בדקה ה-68 23', 68'
קשר ימני 18 ספרדספרד פרנסיסקו רופטה הוחלף בדקה ה-56 56'
קשר שמאלי 11 ספרדספרד אלברט ריירה הובקע שער בדקה ה- 28' 28'
קשר התקפי 9 ספרדספרד איוואן דה לה פנייה הוחלף בדקה ה-87 87'
חלוץ 10 ספרדספרד לואיס גרסיה
חלוץ 23 ספרדספרד ראול טאמודו (קפטן) הוחלף בדקה ה-73 73'
מחליפים:
שוער 25 קמרוןקמרון קרלוס קאמני
מגן 4 ספרדספרד חסוס מריה לקרוס נכנס כמחליף בדקה ה-73 73'
מגן 30 ספרדספרד חאבייר צ'יקה
קשר 6 ברזילברזיל אדוארדו קוסטה
קשר 16 ברזילברזיל ג'ונתאס נכנס כמחליף בדקה ה-87 87' הובקע שער בדקה ה- 115' 115'
חלוץ 7 אורוגוואיאורוגוואי וולטר פנדיאני נכנס כמחליף בדקה ה-56 56'
חלוץ 20 ספרדספרד פראן קורומינאס
מאמן:
ספרדספרד ארנסטו ואלוורדה

עוזרי שופט:
שווייץשווייץ מתיאס ארנט (קוון)
שווייץשווייץ סטפן קוהאט (קוון)

שופט רביעי:
שווייץשווייץ קרלו ברטוליני

סטטיסטיקות[עריכת קוד מקור | עריכה]

סביליה אספניול
שערים 2 2
בעיטות לשער 28 15
בעיטות למסגרת 9 9
החזקה בכדור 57% 43%
קרנות 14 10
עבירות 15 23
נבדלים 4 0
כרטיסים צהובים 3 2
כרטיסים אדומים 0 1

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גמר גביע אופ"א 2007 בוויקישיתוף