לדלג לתוכן

המכללה האקדמית עמק יזרעאל

(הופנה מהדף מכללת עמק יזרעאל)
המכללה האקדמית עמק יזרעאל ע"ש מקס שטרן
סמליל המכללה
בניין ההנהלה של המכללה
בניין ההנהלה של המכללה
בניין ההנהלה של המכללה
מכללה
מוטו האקדמיה של הצפון
תקופת הפעילות 1965–הווה (כ־59 שנים)
בעלי תפקידים
נשיא פרופ' יצחק הרפז
מנכ"ל שרי לוי
דקאן גב' אתי שפי
סטודנטים
כלל הסטודנטים 4,038[1]
סטודנטים לתואר ראשון 3,702[1]
סטודנטים לתואר שני 336[1]
סטודנטים מתוקצבים 3,891[2]
מיקום
מדינה ישראלישראל ישראל
קואורדינטות 32°39′04″N 35°17′37″E / 32.65117222°N 35.29351389°E / 32.65117222; 35.29351389
http://www.yvc.ac.il
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
סדנת תאורה באולפן הטלוויזיה של האקדמית עמק יזרעאל במסגרת לימודי תואר בתקשורת
בניין הספרייה בתכנון האדריכל מנחם באר
מרכז הסימולציה להכשרת אחים ואחיות אקדמאיים באקדמית עמק יזרעאל על שם מקס שטרן
אנדרטה לזכר חללי מלחמות ישראל שלמדו במכללה
מעונות הסטודנטים.ות של המכללה האקדמית עמק יזרעאל

המכללה האקדמית עמק יזרעאל ע"ש מקס שטרן היא מכללה אקדמית, שהוסמכה על ידי המועצה להשכלה גבוהה להעניק לבוגריה תואר ראשון B.A ותואר שני M.A במגוון תחומים. המכללה פועלת כחברה לתועלת הציבור (חל"צ) ובתקצוב של הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה. המכללה ממוקמת בעמק יזרעאל בסמוך למושב תל עדשים ומול קיבוץ מזרע, בין נצרת לעפולה.

נשיא המכללה הוא פרופסור יצחק הרפז. יושב ראש הוועד המנהל הוא המשנה לנשיא בית המשפט העליון בדימוס תיאודור אור, יו"ר חבר הנאמנים הוא מר בני זוסמן, יו"ר ארגון עולי מרכז אירופה ויו"ר רשת פסגות כרמל דיור מוגן.

במכללה מתקיימת פעילות מחקרית ענפה, שבאה לידי ביטוי בפעילות יישומית בשטח ובפרסומים בספרות האקדמית הבינלאומית.

במכללה קיים מרכז קריירה אשר מכשיר ומלווה את הסטודנטים והבוגרים לאורך תקופת לימודיהם ולאחריה.

באמצע שנות ה-40 של המאה ה-20 פעל במושב תל עדשים מכון ללימודי הסביבה וגלריה לאמנות שנקראו "אוהל שרה", על שמה של שרה לישנסקי - האחות הראשונה בעמק, שהקימה את המרפאה הראשונה של קופ"ח כללית. המוסד הצנוע פעל באחת מכיתות בית הספר המקומי שפעל במושב והיה צר מלהכיל את הקהל. ב-1956 על קרקע בקצה המושב ובסמוך לכביש המחבר בין עפולה ונצרת, הונחה אבן הפינה למתחם שתכנן שמואל מסטצ'קין ויועד להרחיב את היקף הפעילות של המוסד. ב-1960 נחנך במקום מוזיאון "אוהל שרה" על ידי האומן אברהם (טושק) אמרנט - מרכז הפעילות התרבותית של מועצה אזורית עמק יזרעאל, כמרכז תרבות אזורי. בשבועות שבאו לאחר מכן נטעו סביבו ילדי המשקים באזור את העצים המעטרים כיום את המכללה. המטרה הייתה להקים "מוזיאון אשר יעלה עדות כבוד לשותפות האישה במערכות העלייה ובמאבק על העצמאות, בחיי החברה, העמל ובתנועת העבודה, בהגנה, במלחמה, בחזיתות היישוב ובגולה, בשדה הרוח, המדע והאמנות".

במבנה המוזיאון נפתח בשנות ה-60 מרכז למתן העשרה לתושבי האזור במדעי הרוח והחברה ובאומנות, שהפך למרכז לימודי שהפך למכללה. ב-1973 החלו קורסים אקדמיים בכלכלה, מדעי המדינה, סוציולוגיה, חינוך וספרות באמצעות אוניברסיטת חיפה ו"אוהל שרה" הפך למכללה הרביעית שהוקמה בישראל. בשנים 1973–1994 פעלה המכללה בשם "אוהל שרה" כשלוחה של אוניברסיטת חיפה ובשנת 1994 קיבלה האקדמית עמק יזרעאל הסמכה להענקת תארים אקדמיים לבוגריה ובכך הפכה לאחת המכללות האקדמיות הראשונות בישראל. המכללה נקראת על שם מקס שטרן, נדבן ותעשיין יהודי-אמריקאי יליד גרמניה.

בשנת 2005 פתחה המכללה מעונות סטודנטים בתחומי העיר עפולה, הנמצאים כ-4 קילומטרים מהקמפוס.

מסלולי לימוד

[עריכת קוד מקור | עריכה]

המכללה מציעה 15 חוגי לימוד לתואר ראשון (במסלול חד חוגי או דו-חוגי) במקצועות הבאים:

בנוסף, המכללה מציעה 8 חוגי לימוד לתואר שני במקצועות:

בחלק מהחוגים מציעה המכללה מסלולים ישירים המשלבים לימודים לתואר ראשון ותואר שני ב-4 שנים בלבד. כמו כן, המכללה מציעה בחלק מחוגי הלימוד את תוכנית "אופק ניהולי" המותאמת לאנשים עובדים ולכוחות הביטחון.

לבוגרי תואר ראשון קיימת האפשרות לבצע הסבת אקדמאים לתואר ראשון בסיעוד. בנוסף, במכללה ניתן בחלק מהחוגים לשלב יותר ממסלול לימודים אחד, ובסיום הלימודים מוענקת לבוגר תואר במתכונת דו-חוגית.

מכינה קדם אקדמית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במכללה פועל המרכז ללימודים קדם אקדמיים (מכינה) שבו לומדים סטודנטים חסרי תעודת בגרות או סטודנטים שמעוניינים לשפר את ציוני הבגרות ואינם עומדים בתנאי הקבלה לאקדמיה. במכינה נלמדים המקצועות: מתמטיקה ברמת 3 או 4 יח"ל, אנגלית ב-3 הרמות ההתחלתיות הנדרשות באקדמיה, אוריינות אקדמית, יישומי מחשב, קורסים ממדעי החברה (סוציולוגיה ופסיכולוגיה) וקורסים ממדעי הרוח (רטוריקה ותעמולה ומשטר ופוליטיקה). מכינת סתיו נמשכת כתשעה חודשים (אוקטובר עד יולי - שנה אקדמית), ומכינת אביב נמשכת כשישה חודשים (פברואר עד אוגוסט). לבוגרי המכינה הקדם אקדמית מוענקת תעודת גמר שבעזרתה משתלבים הבוגרים בלימודי תואר ראשון במכללה ללא היבחנות בבחינה הפסיכומטרית ובכך מתקבלים לחוגי הלימוד האקדמיים על סמך ציוני המכינה ולא על סמך הישגי העבר.

מרכזי מחקר

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בקמפוס המכללה פועלים שישה מרכזי מחקר מובילים בתחומם:

  • המרכז הבינלאומי לגרונטולוגיה ולגריאטריה
  • המרכז למחקר פעולה ולצדק חברתי
  • המרכז למחקר והוראה פסיכוביולוגי
  • מכון הגליל למחקר ויהדות ונצרות
  • המכון להעצמה טכנולוגית
  • מרכז לחקר מגוון חברתי ולקונפליקטים בין-קבוצתיים
  • מכון ג'ין גודול ישראל

פעילויות נלוות

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • הוצאת ספרים אקדמית - מתמקדת בספרי עיון ומחקר, מקוריים ומתורגמים הפונים לאנשי מקצוע ואקדמיה, לסטודנטים ולציבור הרחב.
  • רדיו קול יזרעאל - המופעל על ידי הסטודנטים בחוג לתקשורת בתדר 106FM, ביישומון המכללה ובאינטרנט.
  • פסטיבל הטלוויזיה "שובר מסך" - פסטיבל טלוויזיה המתקיים בכל שנה אשר נוהל עד שנת 2021 על ידי העיתונאי משה שלונסקי אשר שימש גם כמנהל מרכז הלימודים היישומיים בחוג לתקשורת. במסגרת הפסטיבל מוענק פרס "כד החלב על שם מוטי קירשנבאום" ליצירה טלוויזיונית מצטיינת, ומתקיימים בו פאנלים בנושאים פוליטיים, חברתיים ותרבותיים.
  • עיתון "הקיר" - עיתון דיגיטלי המנוהל על ידי הסטודנטים בחוג לתקשורת ובו מפורסמות בכל שבוע כתבות אקטואליה וידיעות שמעניינות את קהילת החוג וציבור הסטודנטים והמרצים במכללה.

שכר הלימוד במוסד (בלימודים לתואר אקדמי) הוא כמקובל באוניברסיטאות ובמכללות ציבוריות בישראל. חייל או בוגר שירות לאומי, שסיים שירותו החל מ-1 בינואר 2010, זכאי למלגת שכר לימוד מלאה עבור שנת לימודיו הראשונה לתואר ראשון (בהתאם להחלטה בדבר לימודי חיילים משוחררים במוסד להשכלה גבוהה בפריפריה)[3][4].

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]