Assassin's Creed IV: Black Flag

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אמונת המתנקש 4: דגל שחור
Assassin's Creed IV: Black Flag
העטיפה של המשחק
העטיפה של המשחק
כללי
תאריך הוצאה

פלייסטיישן 3, XBOX 360

29 באוקטובר 2013

Wii U

29 באוקטובר 2013 בצפון אמריקה

21 בנובמבר 2013 באוסטרליה

22 בנובמבר 2013 באירופה

28 בנובמבר 2013 ביפן

פלייסטיישן 4

15 בנובמבר 2013 בצפון אמריקה

21 בנובמבר 2013 באוסטרליה

22 בנובמבר 2013 באירופה

Xbox One

21 בנובמבר 2013 באוסטרליה

22 בנובמבר 2013 באירופה וצפון אמריקה

Microsoft Windows

19 בנובמבר 2013 בצפון אמריקה

21 בנובמבר 2013 באוסטרליה

22 בנובמבר 2013 באירופה
סוגה משחק הרפתקאות ואקשן מגוף שלישי, עולם פתוח
פיתוח יוביסופט מונטריאול
הוצאה לאור יוביסופט עריכת הנתון בוויקינתונים
ארץ מקור קנדה עריכת הנתון בוויקינתונים
שפות אנגלית, פולנית, נורווגית, פינית, פורטוגזית, רוסית, פורטוגזית ברזילאית, שוודית, הולנדית, צ'כית, צרפתית, דנית, איטלקית, ספרדית, גרמנית, סינית מפושטת עריכת הנתון בוויקינתונים
הפצה יוביסופט
עיצוב Jean-Sebastien Decant
סדרה Assassin's Creed
דרישות תוכנה
מנוע משחק Anvil (אנ')
מצבי משחק שחקן יחיד, מרובה משתתפים
פלטפורמות Microsoft Windows, פלייסטיישן 3, פלייסטיישן 4, Xbox One, Xbox 360, Wii U
מדיה דיסק אופטי, הורדה מקוונת
המשחק הקודם Assassin's Creed III
המשחק הבא Assassin's Creed Unity
Assassin's Creed Rogue
דרישות מערכת
מעבד Intel Core2Quad Q8400 @ 2.6 GHz or AMD Athlon II X4 620 @ 2.6 GHz
זיכרון 2 GB
כרטיס מסך Nvidia Geforce GTX 260 or AMD Radeon HD 4870
מקום פנוי 30 GB
האתר הרשמי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Assassin's Creed IV: Black Flag הוא משחק וידאו מאת חברת יוביסופט, מסדרת Assassin's Creed שהופץ ב-29 באוקטובר 2013 לפלייסטיישן 3 ובהמשך ל-Xbox 360, Wii U, פלייסטיישן 4, Xbox One ומחשב אישי.

זהו המשחק הראשי הרביעי בסדרת Assassin's Creed והוא פריקוול למשחק הקודם בסדרה, Assassin's Creed III.

גיבור המשחק, אותו השחקן מגלם, הוא שודד ים וולשי דמיוני בשם אדוארד קנוויי (Edward Kenway), אביו של הײת'ם (Haytham) וסבו של קונור (Connor) שהן הדמויות הראשיות מן המשחק הקודם בסדרת Assassin's Creed III. מרבית הדמויות העיקריות במשחק הן אנשים מההיסטוריה, כגון שודד הים שחור הזקן, אך עלילותיהם במשחק, למעט תאריך מותם, שונות מאלו שהיו במציאות - בדומה לשאר משחקי הסדרה. המשחק מתרחש בעיקרו בתחילת המאה ה-18, בתור הזהב של שודדי הים בשלוש ערים עיקריות: הוואנה, קינגסטון, ונסאו. מלבדן, ניתן לחקור כ-50 מקומות נוספים - כפרי דייגים, מבצרים, אתרי ספינות טרופות ועוד. בנוסף קיים במשחק עולם פתוח של מרחבי הים הקריבי בהם ניתנת לשחקן יד חופשית, ללא עלילה שמכוונת את צעדיו.

משחקיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

המשחק משלב בין פעילות על גבי יבשה באיי הקריביים, שדומה לשאר משחקי הסדרה, ופעילות בים בעולם פתוח, המהווה תוספת חדשה.

יבשה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המשחקיות על גבי היבשה דומה לזו של משחקים קודמים בסדרה, אך נחשבת קלה יותר. השחקן צריך לבצע משימות התגנבות, מעקב, גנבה והתנקשות. לשם כך על השחקן לנצל מקומות מסתור, ולהתגנב בעת שאויביו מביטים לכיוון אחר. כמקובל במשחקים מסוג זה, תגובת הסובבים את השחקן לפעולותיו מוגבלת לאלו שקרובים אליו כמה עשרות מטרים, ומחוץ לטווח זה אויביו אדישים לנוכחותו.

קנוויי מתחיל את המשחק בידיים חשופות, הנשארות מועילות לאורך כל המשחק לצורך ניטרול אויבים בדממה ללא הרג, והוא משדרג במהלך המשחק את יכולותיו ורוכש כלי נשק נוספים: החל בזוג חרבות, דרך אקדחים שקטלניותם מאמירה עם מחירם, סכינים המוסווים בשרווליו, חיצי הרדמה וחיצי "אטרף" (הגורמים לנפגע להתקיף בחמת-זעם רצחנית את כל מי שקרוב אליו, בין אם אלו חבריו או אויביו), סכיני הטלה ולבסוף מעין צילצל-זעיר המחובר לחבל, המאפשר לקנוויי לתלות באופן מורבידי במיוחד את אויביו.

הים הקריבי[עריכת קוד מקור | עריכה]

תוספת ייחודית ביחס למשחקים הקודמים בסדרה היא השיט החופשי. לרשות השחקן עומדת ברוב המשחק ספינתו של קנווי, הג'קדאו (קאק, jackdaw), ספינה מגודל בריג. ניתן לשוט בספינה באופן חופשי ברחבי הים הקריבי, לגלות מקומות חדשים, להילחם ולשדוד ספינות חולפות, לצוד כרישים ולווייתנים, לחקור ספינות טרופות ועוד. הספינה ניתנת לשיפור במהלך המשחק עד שהיא חזקה מספינות הקרב העצומות של התקופה, ה Man'O'War, וניתן לעצב אותה במידה מוגבלת.

במהלך השיט לקנווי יש גישה למשקפת, באמצעותה הוא יכול לצפות באתרים מרוחקים, וכן לקבל מידע על זהותן, מטענן, ומוכנותן לקרב של ספינות ממרחק של כ-1300 מטר לכל היותר.

בקרבות בין הג'קדאו לספינות אחרות ניתן להפעיל מספר כלי נשק: תותחי צד, תותח מתכוונן לפגיעה בנקודות תורפה וחיסול אנשים ספציפיים, מטח כבד שיעיל מטווח קצר בלבד, פגזי שרשרת וחביות נפץ שגורמים נזק מועט, אך בולמים את הספינה הנפגעת, מרגמה בעלת טווח ארוך ונגיחת חרטום. זו האחרונה ניתנת לשדרוג עד להיותה הנשק החזק ביותר, שמכריע בשלוש פגיעות בלבד כל ספינה במשחק. לכל נשק יש זמן טעינה, אך שחקן זריז יכול להפעיל כמה מהם בזה אחר זה, כך שבתום כל סיבוב הנשק הראשון שהשתמש בו יהיה שוב מוכן לפעולה.

לאחר ששיתק קנווי את ספינת האויב בניפוץ תרניה, באפשרותו להשתלט עליה בכוח בשיתוף אנשיו, או להטביעה מייד. השתלטות על ספינת אויב כרוכה בקטילה של מספר נתון מצוות ספינת האויב, שתלוי בגודל הספינה - חמישה אנשי צוות לספינות סקונר קטנות, עשרה לבריג, חמישה-עשר לפריגטה ועשרים ל־Man'O'War. בנוסף בעת שמשתלטים על פריגטות ו־Man'O'War ישנן מטרות נוספות - דגל הספינה, קציני הספינה, מאגרי אבק השרפה, הקפיטן, והרובאים המוצבים על התרנים, מביניהם המחשב בוחר באקראי כמטרות-חובה. השחקן מנצל לצורך זה את חיבל הספינות המאפשר מעבר בין הספינות ובין התרנים.

השתלטות על ספינת אויב מעבירה לרשות קנווי את מלוא מטען הספינה, חלק מהחימוש שלה וגם אנשי צוות. בנוסף השחקן יכול לבחור האם לפרק את הספינה לצורך תיקון הג'קדאו, לשפר את המוניטין שלו, או לספח את הספינה לצי הסוחר הפרטי שהוא מנהל, המהווה משחקון בתוך המשחק וניתן גם להפעלה מתוך אפליקציה על גבי סמארטפון. הטבעת ספינה משמעותה שניתן לאסוף רק חצי ממטענה.

בפינות העולם מצויות הספינות האגדתיות - חמש ספינות, שכל אחת מהן בעלת מאפיינים ייחודיים וקשה מאוד להכריען. על השחקן לפתח טקטיקה ייחודית לכל ספינה, שכן הספינות האגדתיות סופגות מעט מאוד נזק מהתקפה סטנדרטית, וחלקן חסינות לגמרי בפני אש תותחים רגילה. עם הכרעת ספינה אגדתית זוכה קנווי בסכום נכבד. עם הכרעת כולן מקבל השחקן את התקפת הנגיחה רבת העוצמה, ההתקפה החזקה ביותר במשחק כולו.

משחק מרובה משתתפים[עריכת קוד מקור | עריכה]

למשחק יש גם multiplayer דומה לזה של Assassin's Creed III, אך נוספו בו שיפורים ושינויים שונים.

עלילה[עריכת קוד מקור | עריכה]

עלילת המשחק מחולקת לרצפים (sequences, כלומר רצפי DNA מהם שוחזרו חייו של קנוויי) חלק מהרצפים מחולק לזכרונות.

רצף ראשון[עריכת קוד מקור | עריכה]

בפתיחת המשחק קנוויי הוא תותחן בספינת פיראטים קטנה, הנלחמת מול כמה ספינות בסערה. בקרב טובעות כל הספינות, כולל ספינת הפיראטים, ואיש מסתורי ועטוי ברדס קוטל את מפקדו של קנווי.

סרטון ביניים מראה לנו את קנוויי הצעיר עם אשתו היפהפייה, חיים בדלות איומה. קנוויי מודיע לה שאינו מוכן לחיים שכאלה, ובכוונתו להיות פְּרָיְבֶטיר, על אף שזה מקצוע מסוכן.

קנווי שוחה לחוף סמוך, והוא והזר נפגשים, והזר מציע לקנוויי להובילו להוואנה בתשלום. החשדנות של הזר גורמת לפגישה להסלים למאבק, בסופו קנוויי קוטל את הזר.

על גופתו של הזר מוצא קנוויי מכתב שמבטיח לדוּנקַן וָולפּוֹל - שמו של הזר - תמורה יפה אם יעביר לרשות הכותב חפצים מסוימים, ומציין שיוכל לזהותו על פי בגדיו המיוחדים. על המכתב חתום מושל הוואנה, לָאוּרֶאָנוֹ טוֹרֶס. קנווי מחליט להתחזות לוולפול ולדרוש לעצמו את התמורה, ולובש את בגדיו.

סטיד בונט, תחריט עץ מסביבות 1725. כמו דמויות רבות אחרות במשחק, בונט הוא דמות היסטורית, אך פרטי חייו שונים מאד מאלו המופיעים בעלילת המשחק.

קנוויי מאתר סוחר בריטי הנתון בצרה. חיילים בריטים מחרימים את ספינתו, ובהמשך יורים בקפטן הספינה שמנסה לברוח. קנוויי מחלץ את הסוחר, סְטיד בּוֹנֶט, מידי החיילים והשניים מפליגים להוואנה.

בסיום הרצף יש אירוע מהווה המודרני - הגיבור מצטרף לחברת אָבּסטֶרגוֹ, העוסקת בשיחזור זיכרונות על סמך DNA, ומצוּוָת לחשוף את זכרונותיו של קנוויי.

רצף שני[עריכת קוד מקור | עריכה]

קנוויי ובונט מגיעים להוואנה. קנוויי מסתבך בקטטה, שבעטיה מחרימים חיילים ספרדים כמה ארגזי סוכר של בונט, וגם את חפציו של וולפול, אך קנוויי יוצא למסע בילוש, פריצה ורצח ומשיב את חפציו.

וודס רוג'רס, ציור שמן משנת 1729 .

קנוויי יוצא לפגישה עם המושל טורס, פוגש את קפטן ווּדס רוֹגֶ'רס, ז'וּליַאן דוּ-קאס והמושל טורס עצמו, ומוצא את עצמו מסובך במזימה מורכבת של אגודת הסתרים של הטמפלרים כנגד אויביהם המתנקשים. הוא הולך ומסתבך בשקרים על מנת לשמור על זהותו הסודית.

בפגישה מגלה טורס את המזימה: לגלות מבנה פרהיסטורי, המצפה, שמיוחסים לו כוחות לעקוב אחרי כל אדם בעולם אם יש ברשות העוקב טיפה מהדם של הנעקב. לשם כך, מוסיף טורס, הם זקוקים לידע ולדם של אדם שכינויו החכם (The Sage). קנוויי מצטרף לשלושה והם מובילים את החכם, ברתלומאו רוברטס כשבוי וטורס נפרד מהם בהזמינו אותם לחקירתו של רוברטס למחרת בבוקר, ומוסר לקנוויי שקיק מטבעות כתמורה על חפציו.

קנוויי הולך ופוגש את בונט, וכולו מרירות על התמורה הזעומה - 1000 ריאל בלבד, פחות ממאה לירות שטרלינג (במונחי ימינו, מדובר על כ-65,000 שקלים). הוא מחליט ללכת באישון-לילה לחקור את רוברטס בעצמו על מנת לגלות לבדו את מיקום המצפה. הוא נתפס, מתבשר שרוברטס נמלט, התגלה שקנוויי מתחזה, והוא מושלך כבול לספינה העוגנת בנמל הוואנה.

קנוויי מתיידד עם אָדֶוָואלֶה, עבד נמלט, שניהם מצליחים להשתחרר מהכבלים, מגייסים אסירים נוספים ומשתלטים על ספינת בריג, ובחסות הוריקן מתקרב מצליחים להימלט.

רצף שלישי[עריכת קוד מקור | עריכה]

אדוארד "שחור הזקן" תאץ', בציור משנת 1726.

קנוויי נוטל לעצמו את הספינה, וקורא לה גֶ'קדאוֹ. אדוואלה מקבל את מנהיגותו של קנווי תמורת מינויו לחובל הספינה. הג'קדאו מפליגה לנסאו, שם מגייסים קנוויי ואדוואלה אנשי צוות שהם משחררים ממעצר בידי חיילים בריטים, ופוגשים את חבריו של קנוויי: אֶדוּאָרד תֵץ' "שחור הזקן", הקפטן בֶּן הוֹרְנִיגוֹלד והנער ג'יימס קיד, וכולם שותפים לרעיון של רפובליקת הפיראטים של נאסאו, הרחק מהמלך והכנסייה. הורניגולד מדריך את קנוויי בהילכות שוד ימי, וקנוויי מתחיל לשדרג את הג'קדאו כספינת מלחמה. ג'יימס קיד מגלה לקנוויי על תכנון שלו לשדוד מטע קני סוכר, וקנוויי מבצע את השוד.

קנוויי נפגש שוב עם תאץ' והורניגולד, ותאץ' מביע דאגה שהבריטים ישובו לשלוט בנסאו בכוח הזרוע. הוא מציע ללכוד גלאון ספרדית על מנת להצטייד במערך התותחים שלה. קנוויי ותאץ' עוקבים אחרי הגלאון, ומגלים שזו באה לעגון באי אִינָגוּאָה הגדולה, אותו תאץ, מכיר כמבצרו הפרטי של ז'וליאן דו-קאס. קנוויי מתגנב לאינגואה ורוצח את דו-קאס. תאץ' מפליג עם הגליאון, ואינגואה הגדולה נשארת ברשות קנווי, כמבצרו הפרטי.

הרצף השלישי מסתיים, שוב, בהווה. ג'ון ממחלקת ה IT מבקש טובה מהשחקן, לפרוץ לאחד ממחשבי הקולגות שלו ולהוריד משם קובץ, אותו יעביר לשליחה הממתינה בלובי. הקובץ, כמסתבר, הוא דוח על נטילת דוגמאות DNA מגופתו של דזמונד מיילס.

רצף רביעי[עריכת קוד מקור | עריכה]

ג'יימס קיד מוביל את קנוויי למצבה של אנשי המאיה, ומגלה לו להוא ניחן בחוש שישי, המאפשר לו לחזות ברובד עמוק ונסתר של המציאות. קנוויי מטפס על המצבה, ובהסתייעו בחוש שישי זה מגלה אבן קטנה ומפוסלת המוטמנת בקרקע ליד המצבה.

קיד ממשיך ומוביל את קנוויי למעונו של דו-קאס, שם הם מגלים שלד אדם כלוא בתא, עטוי בשריון מפואר. קנוויי מוצא שתא הכלא נעול בחמישה מנעולים, שאחד מהם נפתח במפתח שלקח מגופתו של דו-קאס.

על שולחן סמוך הם מוצאים מפה ובה שמות חמישה טמפלרים, שאחד מהם הוא דו-קאס, ומנחשים שאלו האנשים שמחזיקים במפתחות. כמו כן הם מוצאים על השולחן העתק של מפה אותה מסר קנוויי לטורס בהוואנה, וקיד אומר שמדובר במקומות מחבוא של המתנקשים, ושואל את קנוויי אם אינו מחויב לפחות להזהיר את המתנקשים שהסגיר לטמפלרים, קנוויי, נאמן לרדיפת הבצע שלו, משיב שכך יעשה אם יגלה שיש רווח במעשה.

קיד נפרד מקנוויי, תוך שקנוויי מנסה לגלות אם הוא יודע משהו על המצפה המסתורי. קיד משיב שיפגוש את קנוויי בעוד חודש בטוּלוּם שבחצי האי יוּקאטאן ושם יהיו לו מספר תשובות.

מצודת טולום.

בטולום מגלה קנוויי שהמקום שורץ מתנקשים, ושעליו למצוא את קיד בסתר, בלי להרוג איש. תוך כדי התגנבותו ללב היישוב הוא שומע מתנקשים רבים מדברים בציניות ובבוז על "המתחזה שלבש את בגדי הבוגד". קנוויי פוגש את קיד, אז מגיח מאחוריו מנהיג המתנקשים אָהְ-טָבָּאי, חוקר את קנוויי על החכם שפגש בהוואנה והאם יוכל לזהות אותו אם יראה אותו שוב. קנוויי משיב בחיוב, וקיד מוליך אותו בדרך לא דרך למעמקי ההר, שם הם חושפים פסל בן אלפי שנים, שזהה לפניו של רוברטס.

כשקנוויי וקיד פוגשים שוב את אה-טבאי לבשר לו שאכן רוברטס הוא החכם המיתי, הם מתבשרים שהטמפלרים, שהגיעו עם כוח בריטי על ידי סוחר העבדים לורנס פרינס שבו את כל המתנקשים, וגם את צוותו של קנוויי. קיד מצייד את קנוויי בקנה נשיפה להטלת חיצים, והשניים קוטלים את החיילים ומשחררים את השבויים, אך פרינס מצליח להפליג ולהימלט לפני שהם מגיעים אליו, למרבה תסכולו של קיד, הרודף אחריו מזה שנים.

אה-טבאי מוחל לקנוויי על הסגרת המתנקשים, אך אומר לו שהוא אינו רצוי בטולום. לפני שקנווי מפליג לדרכו, קיד מראה לו דלת אבן עצומה ובה שקעים רבים, בצורת האבן המפוסלת שמצאו באינגואה. מסתבר שעל קנוויי לאתר עוד אבנים רבות שכאלו על מנת להגיע לאוצר כלשהו הנעול מאחורי הדלת.

רצף חמישי[עריכת קוד מקור | עריכה]

ג'ק "קָליקוֹ" רקהאם, תחריט עץ מהמאה ה-18

קנוויי חוזר לנסאו, שם הוא נתקל בפיראטים צ'ארלס ויין וג'ק רקהאם, שמספרים לו שהמושל טורס נמצא במבצר קרוב ועמו זהב רב. קנוויי מתקיף וכובש את המבצר, ומאלץ את טורס, תחת איום בעינויים, לגלות לו לשם מה הזהב. טורס מגלה שהזהב נועד כתשלום לפרינס, תמורת הסגרתו של ברתלומאו רוברטס. קנוויי כופה על טורס להמשיך בתוכניתו, כשהוא ייקח לעצמו את רוברטס.

קנוויי וטורס מפליגים לקינגסטון, וקנוויי מוצא את עצמו בעימות עם אדוואלה, שאומר לו "אתה ממשיך בתוכנית זו לגמרי לבדך, ומסתכן באבדן אמונו של הצוות שלך". אדוואלה מגלה שג'יימס קיד כבר נמצא שם, ובכוונתו לעקוב אחרי טורס על מנת להתנקש בפרינס. קנוויי מרגיע את קיד, ושניהם עוקבים אחרי טורס ופרינס. ברגע האחרון פרינס מבטל את ההסכם עם טורס בגלותו שעקבו אחריהם. טורס נמלט, וקנווי וקיד קוטלים את אנשי פרינס. קנוויי נאלץ שוב להרגיע את קיד, ומסכם איתו שיפרצו יחד לאחוזתו של פרינס, יתנקשו בחיי פרינס ויאתרו את רוברטס. בדרך קיד חושף לפני קנוויי שהוא התחזה לגבר, אך הוא אשה צעירה, מֶרִי ריד.

תחריט עץ בן התקופה של הפיראטית מרי ריד

קנוויי ומרי ריד מתגנבים לאחוזה, וקנוויי רוצח את פרינס, שבגסיסתו אומר לקנוויי שהוא (קנוויי) מוּנע כמוהו מתאוות בצע. אז מופיע רוברטס, מחזיק תחת איום אקדח את מרי ריד. קנוויי מנסה לשכנע את רוברטס לבוא עמו, אך זה מגלה לו שהוא עבד בשביל פרינס, מזעיק את אנשי פרינס, וקנוויי וריד נאלצים להימלט.

בסיום הרצף מרי ריד לועגת לקנוויי, שרוברטס חמק ממנו שוב, ומאיימת עליו, בתוספת קריצה, שתתלוש את אשכיו אם יחשוף לאחרים את נשיותה.

רצף שישי[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנתיים לאחר מכן, ברפובליקת הפיראטים של נאסאו פורצת מגפה. והמנהיגים תאץ' והורניגולד חלוקים ביניהם בשאלה כיצד לנהוג: הורניגולד סבור שרעיון הרפובליקה פשט את הרגל ועליהם לנטוש את נסאו, ותאץ' זועם עליו בשל כך. קנוויי מנסה לפשר, ומצליח לשכנע את שניהם שהוא ותאץ' ינסו לשים ידם על תרופה למגפה, אותה אפשר יהיה למצוא בשרידי הצי שטבע בהוריקן בעת בריחתו של קנוויי מהוואנה.

קנוויי ותאץ' מצטיידים בפעמוני צלילה, ומפליגים לאתר הטביעה. שם פוגש קנוויי את סטיד בונט, שמאס בחיי בעל המטע והסוחר ומנסה להיות פיראט תחת פיקודו של תאץ'. קנוויי צולל, תחת סיכון רב, לשרידי גליאה טבועה וחושף שם בקבוקי תרופה, אך התרופה התקלקלה לגמרי בשנים שחלפו מאז הוכנה.

תאץ' יוזם מצור על העיר צ'ארלסטאון ולוקח בני ערובה, בתובעו ממושל העיר תרופות, אך אינו מקבל כל תגובה. לפני שיתחיל להוציא להורג בני ערובה מציע קנוויי להתגנב לעיר. קנווי עוקב אחרי המושל, רוצח אותו ושודד את מלאי התרופות.

תאץ' נפרד מקנוויי, ומסתבר שאין בכוונתו לחזור לנסאו. הוא מגיע לעשור החמישי לחייו וברצונו לפרוש.

בסיום הרצף יש מערכה נוספת מההווה: ג'ון מה IT מנחה את הגיבור לפרוץ למחשב נוסף - הפעם של מנהל המחלקה, ומפטפט על כך שהחברה בה עובד הגיבור נמצאת בשליטת הטמפלרים. כמו כן הוא מתפרץ באופן מופרע בסדרת איומים להסגיר את השחקן כהאקר ופושע.

רצף שביעי[עריכת קוד מקור | עריכה]

הרצף מתחיל בפטפוטים בטברנה של נסאו על אודות פרישתו של תאץ', ובכוונת חלק מהנמצאים לשוחח עמו ולשכנע אותו לחזור לחיי שודד הים. השיחה מופרעת על ידי נפץ תותחים. קנווי רץ לחוף ורואה משלחת בריטית רשמית עוגנת, מגובה בספינת קרב גדולה מטיפוס Man'o'War ומספר פריגטות. מנהיג המשלחת הוא לא אחר מקפטן וודס רוג'רס, מלווה באדמירל ובחיילים, שמכריז שהוא דורש משא ומתן עם "אלו המכנים עצמם מנהיגי האי הזה - צ'ארלס ויין, בן הורניגולד, ואד תאץ'" .

צ'ארלס ויין, תחריט מתחילת המאה ה-18. בדומה לדמותו במשחק, ויין היה אדם אלים ואכזר, לעיתים קרובות ללא כל צורך מעבר לסדיזם לשמו.

להפתעתו של קנוויי, בן הורניגולד מקדם את פני המשלחת וצועד עמה למרכז העיר. קנוויי עוקב בסתר, ומגלה שרוג'רס מתנהג בכבוד להורניגולד ושקיימת מחלוקת עזה בין האדמירל, שרוצה לכפות שליטתה בכוח על האי, לרוג'רס שמעדיף פתרון דיפלומטי. רוג'רס משתיק את האדמירל בתקיפות, בהצהירו שהוא המושל ולכן הפוסק האחרון. רוג'רס מבקש מהוריניגולד לכנס את המנהיגים לפגישה במבצר של נסאו, עליו השתלטו הבריטים.

קנוויי מתגנב למבצר ומאזין למשא ומתן. המושל רוג'רס מציע חנינה בחתימת המלך לכל פיראט שימסור את כלי הנשק שברשותו ויסגיר עצמו עד לתאריך קרוב, ומאיים ללכוד בכוח ולהביא לגרדום כל פיראט שיסרב להסגיר עצמו. הורניגולד וקציניו מפצירים בצ'ארלס ויין וג'ק רקהאם ליטול את החנינה המוצעת, בטענה שהם נכשלו לגמרי בכינון רפובליקה ראויה, ויין מגיב בכעס שהוא מעדיף מוות על הגרדום מאשר להסגיר עצמו לידי "הזבל הזה".

קנווי מציע לוויין לשתף פעולה בשבירת המצור ולהתארגן מחדש במעוזו שבאינגואה הגדולה. הוא מתכוון להשתמש בספינת תבערה אותה יצייד בתערובת אבק שרפה שיגנוב מהבריטים ויערב אותו בזפת, ולמטרה זו מציע ויין את ספינתו של רקהאם, ששיכור מכדי להשתתף בתכנון. תוך כדי ההכנות לביצוע התוכנית מתגלה שהאדמירל מתכנן להטביע את כל ספינות הפיראטים אותו לילה, בניגוד להוראת המושל רוג'רס, וקנוויי מתנקש בחיי האדמירל על למנוע את הטבעת הספינות בטרם יוכלו לפרוץ את המצור. במהלך ההכנות מתנהג ויין בגסות ובאלימות כלפי רקהאם.

התוכנית מתבצעת לכל פרטיה. ה-Man'o'War מוטבעת על ידי ספינת התבערה וחלק מהפריגטות נפגעות קשה בפיצוץ, והספינות של קנוויי וויין נמלטות אל מעוזו של קנווי באינגואה.

גם בסיום רצף זה יש פרק מההווה - מנהל המחלקה לוחץ על השחקן לגלות עוד על מיקומו של "המצפה" הקדמוני ולהשעות כל קו חקירה אחר, מפני שקיבל הוראות מגבוה.

רצף שמיני[עריכת קוד מקור | עריכה]

סופו של שחור-הזקן, ציור מ 1920.

קנווי וצ'ארלס ויין מפליגים לבקר את תאץ', שחוגג את פרישתו במסיבת חוף גדולה, בה הוא ואנשיו שותים כדת וכדין. ויין מנסה לשכנע את תאץ' לחזור בו מפרישתו, אך תאץ' נחוש בדעתו, וויין מגיב כדרכו בגסות רוח. תאץ' מגלה לקנוויי שגילה שאדם בשם רוברטס משרת על סיפון אניית סחר עבדים, ה"פרינסס".

המסיבה מגיעה לסיום לא צפוי בהרעשת תותחים. הבריטים הגיעו לסגור חשבון עם תאץ', עם צי גדול. קנוויי ותאץ' מנסים נואשות להתארגן להפלגה ולהימלט, ומגלים שדרכם חסומה על ידי Man'o'War. הם מנסים להשתלט עליה, אך תאץ' נהרג בניסיון. קנוויי והג'קדאו מצליחים להימלט.

פסקול[עריכת קוד מקור | עריכה]

פסקול המשחק זכה להשקעה רבה, מעל ומעבר לסטנדרט. במסגרת הפסקול ישנם שירי שאנטי, אותם מזמרים אנשי הג'קדאו בזמן הפלגה, ולקוחים היישר משירי מלחים- אם כי לאו דווקא מתקופת המשחק. השחקן יכול לאסוף שירים אלו בחלק מאתרי היבשה, והם מופיעים כדף נייר הנמלט מהשחקן בעת שהוא מתקרב אליו. בנוסף ישנם שירים שמזמרים בטברנות, שגם הם לקוחים מההיסטוריה. השירים מוסיפים הרבה לאווירת המשחק הייחודית.

ביקורת[עריכת קוד מקור | עריכה]

ככלל המשחק זכה לביקורות מוקדמות חיוביות מאוד, היה מועמד לכמה פרסי "משחק השנה" וזכה בשניים מהם. המבקרים ציינו לטובה את העולם הפתוח, איכות הגרפיקה ובפרט איכות הגרפיקה של הים ומערכת הקרב הימי.

עם זאת, לצד הביקורת המהללות, זכה המשחק לביקורת שלילית על חלק מהאלמנטים בו. המשחק תואר כ"משחק פיראטים" יותר מאשר משחק שמשתלב בסדרת Assassin's Creed. העובדה שקנווי מונע לאורך כל המשחק כמעט מתאוות בצע מתוארת כנוגדת את עקרונות מסדר המתנקשים. המשימות במשחק זכו לביקורות מעורבות, וחלקן מתוארות כמשעממות ואף מתישות.

בנוסף קיים במשחק חוסר-התאמה בין שדרוג הג'קדאו למקומו של השחקן בעלילה. על מנת לשדרג את הג'קדאו השחקן שודד ספינות, אך דווקא לאחר שסיים את השדרוגים אין למעשה צורך בשימוש בהם. בדומה לכך, על מנת להביס את הספינות האגדתיות על השחקן לשדרג את הג'קדואו עד תום כמעט, ואז הוא זוכה בהתקפת הניגוח רבת העוצמה - אך מאחר שהג'קדואו כבר משודרגת, אין מניע לשחקן להשתמש בה, למעט טיפוס בדירוג השחקנים.

למרות שבאופן כללי המשחק נקי למדי מבאגים, אלו שקיימים הופכים חלקים ספציפיים לעקרים. כך למשל קיימים באגים רבים בשימוש בנשק הצילצל, שגרמו לכך ששחקנים רבים טוענים שהוא למעשה חסר כל תועלת. דוגמה נוספת היא השתלטות על ספינות - השחקן יכול לבטל השתלטות שהחל בה, למשל על מנת לשפר עמדות ביחס לספינה עליה הוא משתלט, אך אם עשה זאת ימצא להפתעתו שלאחר ההשתלטות הוא נותר בידיים ריקות וכל מטען הספינה נעלם כלא היה.

ארגוני זכויות חיות תקפו את הכללת הצייד במשחק. במהלך המשחק על השחקן לצוד חיות שונות, הקריטיות לשדרוג השחקן מעבר לסכום הכסף שהוא מקבל ממכירתן, ובנוסף עצמות החיות, שלא ניתן להשיגן בשום דרך פרט לצייד, חיוניות לייצור חלק מתחמושת השחקן. יוביסופט הגיבה שחומרי הגלם על בסיס ציד, והציד עצמו, הם חלק מהמציאות של התקופה, והסרתם תפגע קשות באמינות המשחק.

נתונים אחרים[עריכת קוד מקור | עריכה]

אמארו פרגו

בחודש נובמבר 2013 מימנה חברת משחקי הווידאו יוביסופט את הוצאת שרידי גופתו של שודד הים הספרדי אמארו פרגו, על מנת לשחזר את תווי פניו כדי שיופיע במשחק. בפעם הראשונה בהיסטוריה,[1] חברה בתעשיית משחקי הווידאו הוציאה את שרידיה של דמות היסטורית שהביא לתשומת לבם של התקשורת הלאומית והבינלאומית. בדיקת שרידי הגופה הביאה לגילויים חשובים בפיזיוגנומיה של שודד הים המיתי הזה.[2]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Assassin's Creed IV: Black Flag בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]